The Verge - Popularni pretočni storitvi s TV vsebinami je v drugem četrtletju prvič v zgodovini upadlo število ameriških naročnikov. Še več, opaziti je tudi trend zaustavljanja rasti naročnikov drugod po svetu. Sicer je podjetje v tem času globalno pridobilo 2,83 milijona novih gledalcev, a v poročilu vlagateljem so se lahko pohvalili le s številko 2,7 milijona, 130.000 manjkajočih pa naj bi predstavljali Američani, ki so pogodbe prekinili. Takoj po objavi rezultatov je Netflixova delnica zdrsnila navzdol za približno desetino svoje vrednosti.
Ugibanja o razlogih za zdaj ostajajo ugibanja, a najverjetneje gre za posledico zadnje podražitve v ZDA, ki je ceno najbolj priljubljenega paketa dvignila z 10,99 na 12,99 dolarja. Kljub temu v podjetju niso pričakovali ta močnega negativnega odziva. Podobno so očitno preveč optimistično napovedovali, da se bo v Q2 število njihovih globalnih uporabnikov povzpelo za 5 milijonov, a se je izkazalo, da se je rast novih pristopnikov upočasnila precej bolj od njihovih načrtov. Drugi razlog stagnacije bi bila lahko konkurenca, a ta je obstajala še doslej, večina potencialnih novih konkurentov (Apple, Disney) pa je svoj prihod za zdaj samo napovedala, ne pa tudi že začela z dejanskim oddajanjem. Ko se bo to zgodilo, bo kriza Netflixa še za odtenek globlja, Disney bo namreč svoj mesečni paket zaračunal po 6,99 dolarja.
Vsemu navkljub je vodstvo Netflixa optimistično, nadejajo se, da bodo tekom poletja v svojo bazo naročnikov dodali 7 milijonov novih. Lani v tem obdobju so jih, za primerjavo, prepričali samo 6,1 milijona. Ta pozitivna naravnanost utegne izvirati iz dejstva, da bo Netflix v naslednjih tednih v Indiji zagnal za tamkajšnji trg prilagojeno zgolj mobilno različico, po seveda precej ugodnejši ceni.
Na kratko še o finančnih rezultatih drugega letošnjega kvartala: prihodki so glede na enako lansko obdobje s 3,91 narasli na 4,92 milijarde dolarjev. Je pa podjetju s 384 na 270 milijonov upadel čisti dobiček.
Kapitalisticni mogulu niso v stiku z realnostjo. Vecina folka nima denarja za metat v kup placljivih storitev in seveda sladi racionalizacija stroskov.
Podobno razmišljajo kot naši politiki. Dvignimo davke, pa bomo imeli več denarja. Na dolgi rok se vedno izkaže, da drži ravno obratno, ampak težko se je upreti skušnjavi. Celo največji kapitalisti kdaj naredijo napako kot jo je sedaj Netflix. Le kdaj se bodo naučili? Podražitve vedno prej ali slej pripeljejo v propad podjetja, tako kot višanje davkov prej ali slej pripelje v bankrot države.
Če bi imeli kvalitetno vsebino ljudje ne bi šli proč. Samo v USA je netfliks izjemno progresivno politično usmerjen in so se ljudje naveličali gledat to pranje možganov.
Netflix, HBO, Amazon prime, Apple TV, Hulu, Disney,... najbrž sem še kaj pozabil. Potem se pa odloči kaj boš gledal in plačeval.
Na vsakem eno serijo. Malce žalostno v kakšne ekstreme moraš iti, če hočeš "etično" gledati serije. Bodo na koncu dali možnost spremljanja določene serije za 50%(več ne, because they can) cene. Pomoje bi šlo. :)
All in all, mislim da bomo vsi šli na Disney, ker se bo najbolj splačalo.
Disney bo imel zagotovo navečjo zbirko (Marvel, SW, Avatar...). Kako bo netflix tekmoval proti Disneyu? Čedalje več studiev bo selilo robo iz NEtflixa.
Men ni jasno kako mislijo, da se jim bo racunica z Indijo izsla. Kot prvo je nizka kupna moc, kot drugo. Data mobilni podatkovni prenosi so dragi. Spet en optimist ni izracunal kako drago je gledanje TVja preko mobilne povezave.
Netflix, HBO, Amazon prime, Apple TV, Hulu, Disney,... najbrž sem še kaj pozabil. Potem se pa odloči kaj boš gledal in plačeval.
Na vsakem eno serijo. Malce žalostno v kakšne ekstreme moraš iti, če hočeš "etično" gledati serije. Bodo na koncu dali možnost spremljanja določene serije za 50%(več ne, because they can) cene. Pomoje bi šlo. :)
All in all, mislim da bomo vsi šli na Disney, ker se bo najbolj splačalo.
njihov lasten content je porazno slab. poln SJW tem (bohnedaj da bi imel 2-3 bele moske na kupu, sploh pa ne kot glavno vlogo, vse se mora vrtet okoli teh tematik), ostalega pa nimajo dost. ce hoces gledat nek dolocen film, ga verjetno na netflixu ne bo. placujem 2 EUR na mesec v sharanem accountu, ampak se to se sprasujem, ce je vredno.
Pa še njihovi filmi so posneti v neki čudni tehniki, da deluje malo cheap (sorry Shintaro za angleški izraz!1) Na ameriškem netflixu imaš sicer več izbire
Kar je mainstream produkcije tone vse globje. Še 007 bo v najnovejšem filmu temnopolta ženeka. Še dobro da imamo evropeko in azijsko produkcijo filmov.
njihov lasten content je porazno slab. poln SJW tem (bohnedaj da bi imel 2-3 bele moske na kupu, sploh pa ne kot glavno vlogo, vse se mora vrtet okoli teh tematik)
No tu lahko ljudje glasujejo z denarnico in očitno je, da jim že to posiljevanje najeda.
Kar je mainstream produkcije tone vse globje. Še 007 bo v najnovejšem filmu temnopolta ženeka. Še dobro da imamo evropeko in azijsko produkcijo filmov.
S kolegom sva vzela Amazon Prime v akciji za 18€ za pol leta...torej 1.5€ na mesec na posameznika in imajo vsaj neke filme še gor za pogledat. Netflix sem skenslal ker, razen kot že prej omenjeno novega ekskluzivno SJW naravnanega materiala, dobesedno ni kej za gledat.
S kolegom sva vzela Amazon Prime v akciji za 18€ za pol leta...torej 1.5€ na mesec na posameznika in imajo vsaj neke filme še gor za pogledat. Netflix sem skenslal ker, razen kot že prej omenjeno novega ekskluzivno SJW naravnanega materiala, dobesedno ni kej za gledat.
Dela zadeva pri nas? Sem želel preverit Hulu ne gre.
Vem da je opcija VPN, samo kar se mene tiče to ni opcija, preveč dela.
Na ta način bodo propadli in Netflix, Hulu, Amazon prime..... ker nobeden ni idiot da za gledat 5 različnih nadaljevank boš plačal mesečno naročnino na 5 različnih streaming servisev.... zakaj ne gre to v isti smeri kot muzika. Tam imajo Spotify, gogle play music, apple music... skoro vsi isto veliko kolekcijo, in zadeva funkcionira.
Na ta način bodo spet folk pritisnili na piratiziranje!
Preveč se jih je nabralo, se strinjam. Zanimajo me vsebine večih ponudnikov, ampak za to nisem pripravljen plačevati toliko naročnin. In potem se sprašujejo, zakaj obiskujemo travnike.
Dela zadeva pri nas? Sem želel preverit Hulu ne gre.
Vem da je opcija VPN, samo kar se mene tiče to ni opcija, preveč dela.
Dela dela, jst gledam vsebine na samsungovem smart tvu letnik 2014, je gor nalozen tudi Prime video app
Na ta način bodo propadli in Netflix, Hulu, Amazon prime..... ker nobeden ni idiot da za gledat 5 različnih nadaljevank boš plačal mesečno naročnino na 5 različnih streaming servisev....
Mogoce se bo pa 5 ljudi narocilo vsak na eno pa si razdelili med seboj.
Na začetku je Netflix res izgledal dobra rešitev, podobno kot trenutno deluje trg glasbe. Vendar je sedaj daleč tega, ker je res ogromno nekih ponudnikov, še več jih prihaja, recimo Disney, zaradi česar bodo iz drugih ponudnikov izginila njihova vsebina, The Office recimo tudi odhaja iz Netflixa na začetku 2020, ker NBC začenja svojo storitev, prihaja tudi Applova... na konc boš moral imeti 10 različnih storitev če boš želel gledati vse, tako da so trenutne klasične TV storitve še poceni.
Cela stvar se bo izrodila nazaj v plačljive tv kanale, samo da bojo ti kanali tudi producenti, ne samo preprodajalci. Na splošno je to slabo, ker se boš moral odločit za eno produkcijo, ker 5 jih bo plačeval malokdo. Dokler se ne bo nekdo spomnil in boš plačeval vsak ogled posebej.
Netflix je nateg. Najbolj so produktivni v spreminjanju ikon za filme, tako da se ti zdi, da je vedno kaj novega, v resnici je pa vse postano in usmrajeno.
Jah tole ne pride v upoštev za introvertne osebe k imajo vgrajen v seb da nočejo "težit" "drugim" ( tudi prijateljem ) .
Tole drugace ne leti zgolj na netflix pa hbo. Danes ima verjetno ze vsak tv paket zraven moznost ogleda na napravah, tvji so pa vse pametnejsi. Ce se najde taprav folk pa se odlocijo potalati viske dostopov med sabo se da hitro narediti en krog, kjer vsi pridejo skozi ceneje. Ni pa to za vsakogar se strinjam.
Po objavljenih številkah so se jim dvignili stroški, kar pomeni, da jim za filme zaračunavajo več. Kljub temu, da so dvignili cene (in prihodke dvignili za miljardo), so zaslužili manj. Ni to nekaj, kar so si Netflixovci izbrali sami. Če ne bi dvignili cen, bi bili v minusu.