Forum » Omrežja in internet » NEO Telekoma Slovenije
NEO Telekoma Slovenije
Scorpy84 ::
njyngs ::
Tudi jaz sem po 20 letih menjal telefon iz Telekoma na A1 v akcijo "za vedno". Skenslal tudi vse fiksne storitve razen interneta. In to celo nekaj dni preden so poslali obvestilo o podražitvah. Sedaj bom isto storil še pri starših.
Nekje obstaja meja in do sedaj so hodili po njej. Tokrat so jo pa prestopili.
Nekje obstaja meja in do sedaj so hodili po njej. Tokrat so jo pa prestopili.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
mancslo ::
markk1 ::
ali obstaja možnost da sta na en neo box 2 daljinca, ter ali deluje tudi kakšen daljinec iz AliExpress?
Furbo ::
Saj načeloma ti tudi daljinec od tv deluje
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
thundercat ::
ali obstaja možnost da sta na en neo box 2 daljinca, ter ali deluje tudi kakšen daljinec iz AliExpress?
Na IR načinu ja, preko bluetooth pa mislim da ne.
Thundercat
clancy ::
Ali se na NEO boxu lahko dodajajo/odstranjujejo aplikacije? Konkretno bi rad odstranil ali disablal YouTube, da mulc nebi, ko nas ni doma, nonstop visel na njem in gledal poneumljene videoposnetke in komentatorje igric
Potem je še na vrsti LG televizija.
Potem je še na vrsti LG televizija.
Daniel ::
Za sam NEO ne vem, ena opcija je, da izklopiš varovalko v omarici, druga pa, da plačaš par eur za NextDNS, nastaviš DNS na njihovega in tam blokiraš Youtube.
Odvisno katerega imas, ko sem se bil na telekomu, sem imel to, celo vpn je imel. Ce ga pa nimas, pa zahtevi drugega, ce ne pa fritzbox vzemi.
Navodila za v60u ki ga tudi telekom da v uporabo, pise da ima. Celo firmware, ki je prilagojen telekomu prav tako ima filter. Zdaj katerega imas ti, bos pa sam ugotovil.
clancy ::
Blokiranje strani na V60U, ali routerju, ni ravno praktično in ne pride glih v poštev. Edina sprejemljiva opcija bi bila odstranitev YT aplikacije, ampak se očitno res ne da.
Tody ::
Mogoče če bi zadosti ljudi zatežil telekomu bi vrjetno dal kako opcijo notri sej še razvijajo neota?
thundercat ::
Odstranit Youtube app se ne da, možno je podreti sejo na modemu, pa potem Youtube ne deluje, vendar so to vse nepraktične rešitve, ker potem ne deluje nič od interneta. Sam osebno sem kupil pametno vtičnico, na katero sem priklopil Neo in s tem nadzorujem kdaj Neo sploh deluje, drugače je bil preveč v uporabi.
Lahko tudi blockaš port 80/443 na modemu, potem ne bo youtube deloval.
Nasprotno lahko blockaš posamezne url naslove na modemu, za računalnike in Mobitele ki so na WIFI, to narediš pod Block/Filter Lists/Blocked websites (žal ne deluje za Neo)
Še ena rešitev je, da pod Parental controls enostavno nastaviš kdaj internet na modemu deluje in kdaj ne.
Lahko tudi blockaš port 80/443 na modemu, potem ne bo youtube deloval.
Nasprotno lahko blockaš posamezne url naslove na modemu, za računalnike in Mobitele ki so na WIFI, to narediš pod Block/Filter Lists/Blocked websites (žal ne deluje za Neo)
Še ena rešitev je, da pod Parental controls enostavno nastaviš kdaj internet na modemu deluje in kdaj ne.
Thundercat
Kupi android box, gor vrži neo lite, pa bo očitno šlo v poštev, drugače si si sam odgovoril, kaj pride samo v poštev.
sirotka ::
Adguard home, nastavi dns na modemu na ip škatle kjer poganjaš zadevo in potem izklapljaš po mili volji :)
MrStein ::
A nima ta škatla neki parental control/lock?
To je spet neki izdelek tipa "glej kako dolgi feature list imamo, za kvaliteto pa ne sprašuj"
To je spet neki izdelek tipa "glej kako dolgi feature list imamo, za kvaliteto pa ne sprašuj"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Noheadman ::
Lep pozdrav,
Pred kratkim smo šli na Telekomov paket. Na LGjev tv z WebOS sem naložil Neo Lite aplikacijo, ko jo odprem se odpre Neo logotip in tako stoji kakšne 3 min, nato pa se aplikacija zapre, ali pa napiše napako povezave. Vse ostale aplikacije delujejo normalno.
Poizkusil sem tudi fizični odklop TVja iz elektrike za 10 min, reset povezave na TVju, ponovno naložil aplikacijo, preveril za posodobitve WebOSa.
Model TVja je LG 55B7V, verzija WebOS 3.9.2-6270911(dreadlocks2-dudhwa).
Zanima me, ali lahko kdo potrdi, da aplikacija na WebOS deluje?
Hvala in lep pozdrav
Pred kratkim smo šli na Telekomov paket. Na LGjev tv z WebOS sem naložil Neo Lite aplikacijo, ko jo odprem se odpre Neo logotip in tako stoji kakšne 3 min, nato pa se aplikacija zapre, ali pa napiše napako povezave. Vse ostale aplikacije delujejo normalno.
Poizkusil sem tudi fizični odklop TVja iz elektrike za 10 min, reset povezave na TVju, ponovno naložil aplikacijo, preveril za posodobitve WebOSa.
Model TVja je LG 55B7V, verzija WebOS 3.9.2-6270911(dreadlocks2-dudhwa).
Zanima me, ali lahko kdo potrdi, da aplikacija na WebOS deluje?
Hvala in lep pozdrav
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deco X60 (3pack) in NEOOddelek: Omrežja in internet | 1719 (1066) | KTr1sk |
» | Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jevOddelek: Omrežja in internet | 1441 (1076) | krepki |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21771 (10127) | Ghost007 |
» | Siol TV preko layer 2 switchaOddelek: Omrežja in internet | 11081 (4468) | Daniel |
» | Telekom NEO/BOX priklop težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 7195 (6926) | Klemzz |