» »

Vprašanje glede magnetne resonance glave

Vprašanje glede magnetne resonance glave

Sim33 ::

Pozdravljeni

Upam, da je to primerna tema za ta forum.
Moji punci so včeraj pri CT pregledu na możganih odkrili koloidno cisto anteriorno v tretjem ventriklu, cista je velikosti 3 mm. Rekli so ji, da bodo poslali e-napotnico nevrologu in da ji bodo bodo poslali domov napotnico za magnetno resonanco in pa tudi napotnico za zaočesni pregled.

Zanima me koliko se čaka na napotnico za MRI glave, ker na izvidu ni opredeljeno kako nujno je ?
Že prejšnji teden, včeraj in pa danes ima cel dan že glavobole, kljub protibolečinskim tabletam. Veliko počiva,nima neki apetita, ko vstane da gre na stanišče, je pri hoji občasno nestabilna, ima občasno vrtoglavico, pri hitrem gibu glave ima vrtoglavico.
Če se bo čakanje na MRI glave vleklo mesece, ji raje plačam privat in je takoj na vrsti.
V Celju je ta nov medi center Dvorec Lamovž,kjer pride ta pregled 230,00 €.
A je imel kdo od Vas že opravka z predolgim čakanjem na MRI glave ?

Za vse odgovore se Vam vnaprej najlepše zahvaljujem.

Hvala

cresh ::

Se pravi, od CT bodo poslali napotnico nevrologu, ta pa bo izdal napotnico za MRI. Je tako? Kaj a nevrologu bodo sam izvide poslal od CT? Ne bo šla nič k njemu?
Drugače jaz sem imel MRI glave in hrbtenice, napotnico mi je izdala moja osebna zdravnica na mojo željo.
Čakalne dobe za MRI so zelo različne.
Jaz potem šel v Maribor, ker bil na vrsti v roku 14dni.

Rok Woot ::

Huh videti moraš napotnico. Ali je nujno ali urgentno ... Pa kliči ke pa povej vse, za pravice se je treba nažalost boriti. Pa pojdi čim prej do nekega možganskega kirurga, če ne drugače ga na hodniku ustavi.

Pa 230€ res ni nič pti taki zadevi ... Je pa žalostno, da moraš plačati sam, ampak v takih trnutkih najbrž ni čas za principe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rok Woot ()

#000000 ::

KLiči in teži, vsem po vrsti, al pa takoj v avto na plačniško varijanto, ker zdravstvu mam občutek je zmanjkalo denarja za 2018 že lani septembra.

Srečno !!!

edit: aja pa izberi pravo kliniko če greš privat, ne vem barsos so baje OK zadeva, medicor je men mlad DR iz UKC odsvetoval, oz samo enega zdravnika, z razlago, jah star je a veste.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

moose_man ::

Jaz bi se takoj, brez pomišljanja, naročil pri izbranem zasebniku in mu plačal 230 EUR. Nato bi pa videl, kako je z napotnico - če bi se slučajno izkazalo, da lahko dobim datum na napotnico prej, bi pri zasebniku pač odpovedal pregled in pozabil na tisti denar.

Morda bi kdo temu rekel razmetavanje z denarjem, ampak v nobenem primeru (razen bi bil v res težki finančni situaciji) si ne znam predstavljat, da bi mi bilo žal zaradi tega.

Sim33 ::

Pozdravljeni

Najlepša Vam hvala za vse odgovore.


Tako je in tako so ji rekli na urgenci, kjer je opravljala vse preglede
( odvzem krvi, poslušanje srca, merjenje pritiska, spraševali so jo take osnovne stvari : npr. kateri dan je, datum, leto , kje se nahaja, itd... ), da so videli če pravilno razmišlja in nazadnje še CT, na podlagi izvida bodo poslali iz oddelka URGENCA CELJE za e-napotnico nevrologu, ta pa bo izdal napotnico za MRI, katero dobi po pošti. Ja pomoje bo šla pol k temu nevro dr., ki bo opravljal potem MRI.
Tako mi je rekla takoj po pregledu, jaz sem jo moral počakati od sprejema pa do konca pregleda v čakalnici.
Se bova pa oglasila nazaj do njene zdravnice, ki jo je napotila včeraj na urgenco in ji pokazala izvid. Ker sva oba doma iz Celjske okolice, če ne bo druge bom pač plačal v Dvorcu Lamovž ta MRI ( baje so zelo dobri, sem mal povprašal okrog ). Tega denarja mi ne bo žal dati.....sploh ne pomislim na kaj takega ...ker si ne morem predstavljati, da bi gledal mojo punco v takšnih bolečinah čakajoč na 2-3 mesece na napotnico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sim33 ()

#000000 ::

Kaj naj ti rečem, samo Srečno in da se vse dobro konča. LP

Sim33 ::

Hvala vsem za lepe želje.

mirage ::

Pod stopnjo nujnosti hitro imaš v MB (fontana ali MD&T) čakalne dobe cca 2 tedna.

Alfa Dog ::

Pokličeš malo okoli kje bi prej prišel na vrsto. UKC Lj, bolnica Izola, Medilab Ljubljana,...
Jaz sem bil že 2x na Medilabu, bil na vrsti v cca 2-3 tednih (nenujen primer). Priporočam.

harvey ::

Medicinska fakulteta v lj imaš ceno za mr glave 219 € z izvidom in kratko čakalno dobo. Kak teden, kako je sedaj povprašaj.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

#000000 ::

Vidte zato je treba zbrcat zavarovalnice stran od odločanja kaj je nujno in kaj ni, na dr odloči, samo to je spet ena jara kača našega zdravstva. Jest sem zmetu že kr neki za privatno zdravstvo, a na koncu vidim da je še najbolša usluga oz naveč znanja v UKC LJ (sem pač Ljubljančan) samo čakalne dobe so pa dobesedno ubijalske, samo zato ker zavarovalnica diktira kaj bi plačali oz kaj je nujno in kaj lahko malo počaka.

Lako se motim, ampak mam občutek da je tako.

connel ::

Seveda da je, naredijo toliko kolikor jim plačajo.
Zavarovalnice v zdravstu ne bi smele delati dobička in pika. Dobesedno igrajo se z življenji.

marsovcek ::

Počasi.
Za začetek manjka podatek je je bila pregledana. Na SNMP ali pri nevrologu v urgentnem centru? Glede na zapis sicer verjetno na snmp. Če bo napotena k nevrologu, jo bo ta najprej pregledal in nato - ce se bo tako odločil - izdal napotnico za mr z določeno stopnjo nujnosti. Potem šele prideš do svojega začetnega vprašanja.
Izvajalcev mr je več, razlike so v opremi, kadrih in čakalnih dobah. Lanovž je dober, ok so tudi v Rogaški in Fontana. Mr v Celjski bolnici je tik pred odpisom, nov začne delati jeseni.
Ampak ne pričakovati, da bo preiskava zmanjšala bolečine. To bo kvečjemu nakazalo vzrok, ostalo je v domeni nevrologa/nevrokirurga.

mare_ ::

Kot je napisal marsovcek - pazi, ce je dobila e-napotnico za nevrologa, se mora zelo verjetno najprej k nevrologu narociti za pregled, ne cakati napotnice za mr.
Ce si v dvomih, skikaj izvid z urgence in izbrisi osebne podatke ali pa samo zakljucek izvida, pa ga daj sem in bomo pogledal ;)

Sim33 ::

Pozdravljeni.
Sliki izvida imam na mobiju.
Ne vem pa, kako naj pripnem tu gor ti dve sliki od izvida.

filip007 ::

Jaz sem bil v Medilab LJ, 4 leta nazaj, 240€, ne spomnim se več koliko sem čakal, samo ni bilo dolgo.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Cowboy6 ::

Če misliš objavljati sliko izvida, anonimiziraj osebne podatke. Za čakalne dobe lahko pogledaš na https://cakalnedobe.ezdrav.si/
, možno da niso aužurni podatki. Drugače pa predlagam tako kot ostali, plačaj in želim čimprejšnje okrevanje.

Sim33 je izjavil:

Pozdravljeni.
Sliki izvida imam na mobiju.
Ne vem pa, kako naj pripnem tu gor ti dve sliki od izvida.
Tukaj naj bi bil moj podpis.

cresh ::

Hja najhitrejš boš vsekakor samoplačniško, boš v parih dneh dobil datum.
Zdej če je res z njo tolk hudo, bi jaz bil vsak dan na urgenci in težil, da nekaj ukrepajo, ker ona tud ne more funkcionirat, če se ji skoz vrti in nič ne je.

tikitoki ::

#000000 je izjavil:

KLiči in teži, vsem po vrsti, al pa takoj v avto na plačniško varijanto, ker zdravstvu mam občutek je zmanjkalo denarja za 2018 že lani septembra.

Srečno !!!

edit: aja pa izberi pravo kliniko če greš privat, ne vem barsos so baje OK zadeva, medicor je men mlad DR iz UKC odsvetoval, oz samo enega zdravnika, z razlago, jah star je a veste.


barsos so ena jajca, pojdi drugam

mare_ ::

Sim33 je izjavil:

Pozdravljeni.
Sliki izvida imam na mobiju.
Ne vem pa, kako naj pripnem tu gor ti dve sliki od izvida.

Potem pa pretipkaj, kaj piše v zaključku izvida.

Vice ::

Sim33 ne bi škodovalo še drugo mnenje in ponovno slikanje. Ne bi razlagal zakaj, je pa ta odločitev rešila družinskega člana, da ni hrom danes.

robertml ::

Odsvetujem Medilab. Privat MR slikanje svetujem na Medicinski fakulteti, kjer imajo MR z magnetno gostoto B=3T (običajni aparati imajo 1,5T).
Večji B je, bolj natančne so lahko slike.
SLike tam odčitavajo radiologi specialisti (in so hkrati profesorji na fakulteti) za določeno področje (npr. nevroradiolog).
Naročanje je tudi preko internetne strani http://www.magnetna-resonanca.com/naroc...
Kakor vidim je že za ta petek trenutno pet prostih terminov. Cena z izvidom je 219 eur.

Sim33 ::

Pozdravljeni

Ker nikakor ne morem pripeti obeh slik od izvida, na prvi strani izvida je itak napisan opis kar so jo spraševali pred samim CT pregledom, kar sem napisal že prej gor , zato bom prepisal kar piše na drugi strani izvida;

CT-GLAVE izvid

Siva in bela možganovina sta normalno razmejeni, demarkiranih ishemičnih, fokalnih ali generaliziranih sprememb v možganovini supra in infratentorialno ne vidim.
Centralni likvorski prostori so simetrični in ležijo mediano, periferni so primerne širine. Pomikov ali hermiacij možganovine ni.
V anteriornem delu tretjega ventrikla je nakazana 3 mm velika hiperdenzna struktura - lahko koloidna cista.

Infratentorialno prepričljivih patoloških sprememb ne vidim.
Orbiti in prikazani sinusi izgledajo normalno.
Znakov za intrakranialne krvavitve ni.

Mnenje:

Sprememba interiorno v 3. ventriklu lahko predstavlja koloidno cisto - svetujem MRI glave za oceno ( dr. Snedec ) dn/13:38

LABORATORIJSKE PREISKAVE

Hemogram: trombociti , makrociti, mikrociti....
( vglavenem zabeležbe z ciframi )
Osnovne biokemične preiskave: kalij, natrij, kloridi....
( vglavnem zabeležbe z ciframi )
Koagulacija: P-INR 0.92 P-PČ 110% P-TČ 18,3 s P-APTČ 27,5 s

MNENJE

Ob današnjem pregledu žariščnih nevroloških izpadov ali zankov povišanega intrakranialnega pritiska ne ugotavljam.
Opravimo CT glave, ki pokaže anteriorno v tretjem ventriklu spremembo, ki lahko predstavlja koloidno cisto.
Za natančnejšo opredelitev bo ambulantno opravila MR glave. Izdam tudi napotnico za okulista s prošnjo za pregled očesnega ozadja.
V primeru pojava nevroloških izpadov ali znakov povišanega intrakranialnega tlaka je potrebna kontrola v nevrološki ambulanti.
V laboratorijskih izvidih povišne vrednostnih jetrnih encimov.
Čez mesec dni svetujem kontrolo krvi( hemogram, elektroliti, jetrni encimi)
pri osebnem zdravniku ter nato po presoji dodatna diagnostika.
Po prejetih izvidih bomo podali dodatno mnenje.
V primeru glavobola svetujem protibolečinsko th. ( npr. lekadol ), svetujem tudi zadostno hidracijo ter relativni počitek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sim33 ()

marsovcek ::

To je izvid nevrologa; iz zapisanega se sklepa, da so napotnico za mr ze izdali. Ko bo le-ta opravljen (in tudi pregled pri okulistu), bo nevrolog zakljucil izvid. Torej e-napotnico za mr ze ima?

Sim33 ::

Moja mi je rekla, da ko so jo vprašali preden je zapustila nevro ambulanto, če oni posredujejo naprej e-napotnico za MR ali bo sama, pa jim je odvrnila da naj kr oni pošljejo naprej. A je naredla s tem napako ?

Sim33 ::

Sim33 je izjavil:

Moja mi je rekla, da ko so jo vprašali preden je zapustila nevro ambulanto, če oni posredujejo naprej e-napotnico za MR ali bo sama, pa jim je odvrnila da naj kr oni pošljejo naprej. A je naredla s tem napako ?


Točn tole spodaj mi je sedaj moja napisala prek FB glede teh E-NAPOTNIC.

Vidla sem jih da jih ima v rokah, ker je rekla tu so napotnice pa vas bomo kr mi narocil, tak da nisem vidla kaj je pisalo gor
Kje sem js mela se to cas razmisljat
Me je tak glava bolela da sem bila skor hin

reeves ::

Pojdi sedaj na urgentno nevrološko, povej, da imaš glavobole za znoret, da se ti vrti,.... in cisto v glavi, pa je velika verjetnost, da bo MRI že danes narejen.

Blinder ::

Ce gres samoplacnisko MR je zagrozeno, da bos potem celoten postopek bil samoplacnik. To pa vodi v bankrot.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

marsovcek ::

reeves je izjavil:

Pojdi sedaj na urgentno nevrološko, povej, da imaš glavobole za znoret, da se ti vrti,.... in cisto v glavi, pa je velika verjetnost, da bo MRI že danes narejen.


Ne bo drzalo; izvid zadnjega pregleda bo viden tudi v drugih ustanovah, prav tako je zavedena izdana napotnica za preiskavo.

@Blinder: tudi to ne drzi.

@op: deklina naj se pozanima za kdaj je narocena

Blinder ::

Je pa drzalo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

reeves ::

Meni so enkrat naredili sredi noči, ampak že dolgo nazaj. Večinoma so pa res samo rekli naj se grem naročit. No, v bistvu je bilo to samo parkrat v 20 letih.
Samo cista v možganih in neznosni glavoboli se meni sliši kot zelo urgentna stvar. Menda se bojo ja premaknili, pa naredili ta MRI. Saj je čist kratek postopek.

mare_ ::

Sim33 je izjavil:

Moja mi je rekla, da ko so jo vprašali preden je zapustila nevro ambulanto, če oni posredujejo naprej e-napotnico za MR ali bo sama, pa jim je odvrnila da naj kr oni pošljejo naprej. A je naredla s tem napako ?

Torej, glede na to, da sta bila v celjski bolnici, so napotnico zihr poslali na radiologijo v celje in bi morala v kratkem po posti dobiti domov obvestilo o tem, kdaj je narocena. Je pa smotano, ja, da niso povedal, kaksno so dal stopnjo nujnosti.

Sim33 ::

Pozdravljeni

Nalepša Vam hvala za vse odgovore. Je dobila v prvem tednu julija obe napotnici.
Zaočesno kontrolo ima 9.8. in MRI 24.8.

lp

shadeX ::

Šele avgusta? Jaz sem mislil, da je dala to že skoz, glede na to da je imela/ima velike probleme.

Kako je sedaj s tem?

K0K0 ::

Ma to je slovenija. Če zamudiš 1 teden z plačilom zavarovanja dobiš izvršbo. Ko pa bi rad koristil to zavarovanje pa lahko 2 meseca čakaš in trpiš, ker jih boli k... kolk te boli...

DamijanD ::

@robertml: a obstaja kje kakšen seznam kje imajo kakšne mašine?

DamijanD ::

Kam se splača iti na MR na napotnico, če je glavna prioriteta kvaliteta opravljene storitve? Zgoraj je robert omenil, da ne priporoča Medilaba in priporoča IcssMR. Problem je samo, ker oni delajo samo samoplačniško...
A kdo ve / pozna, kje imajo boljše/novejše naprave?

LeQuack ::

Politiki se gredo v Švico zdravt, zato pa so vsi še živi pri tolkih letih.
Quack !

vostok_1 ::

Blinder je izjavil:

Ce gres samoplacnisko MR je zagrozeno, da bos potem celoten postopek bil samoplacnik. To pa vodi v bankrot.


Kaj bi to pomenilo?

Saj kako če javni zdravnik vedet, da si šel delat MR. Razen če ne seveda skušaš vnovčit privat MR izvid pri tem javnem zdravniku.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

louser ::

Privat mr je ravnotako merodajen, kot katerikoli drugi.

vostok_1 ::

Že. Sam če hočeš z njim preskočit vrsto v javnem zdravstvu, vrjetno bi ti kdo težil.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

louser ::

Ne, ne bi. Čakalne vrste za diagnostiki in za zdravnika specialista niso enake.

Na enak način se preskoči prvo obravnavo pri specialistu v recimu UKCju. Na prvo obravnavo se čaka npr. 9 mesecev, na diagnostiko recimo 4 in na drugi pregled še recimo 5 mesecev. Prvi pregled in diagnostiko opraviš samoplačniško. Na drugi pregled tako čakaš tja do 4mesece ali pa skoraj nič, odvisno od nujnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: louser ()

vostok_1 ::

No. Ok. Toliko boljše pol.

Sem pa že slišal neke govorice, da te kao lahko vržejo komplet samoplačniško, če ne greš po postopku.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

louser ::

Veliko zdravnikov dela v javnem in zasebnem zdravstvu. Tako lahko glede na nujnost temubprimerno preskakuješ vrste.

Če je recimo operacija potrebna, si lahko na račun javnega zdravstva, če ni kapacitet za operacijo, operirani tudi v privatnem zdravstvu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: louser ()

kogledom ::

vostok_1 je izjavil:

Sem pa že slišal neke govorice, da te kao lahko vržejo komplet samoplačniško, če ne greš po postopku.

In seveda je te čenče najbolje prodajati kar naprej.

Na pregled k nevrologu/nevrokirurgu je potrebno zraven prinesti vse povezane izvide (predvsem slikovni material glave, prejšnji preledi pri s to težavo povezanih specialistih), da se bo lažje odločil kako naprej. Izvid je lahko privat, izvid je izvid; podpisani zdravnik jamči za napisano. Je pa pri vseh slikah tako, da si jih nevrologi/nevrokirurgi radi še sami v ambulantah ogledajo, zato kar CD zraven prinesi na pregled - kar spet pomeni, da ni važno kako si do slik prišel - "samoplačniško" ali "redno".
Je pa pri vseh teh slikanjih (CT/MR) tako, da slika ne nujno korelira s stopnjo težav. Enako je npr pri bolečinah v križu, lahko boli pa so slike OK, lahko je slika katastrofa pa človek nima težav.

MR glave je samo eden od puzzlov, ki jih v ambulanti zdravnik poskusi sestaviti, največji del sestavljanke pa predstavlja bolnik sam z opisom svojih težav. Ni tako malo verjetno, da glavoboli sploh niso povezani s to koloidno cisto; to zaenkrat izgleda bolj kot naključna najdba; vsekakor pa bolj nekaj kroničnega, ker okolica ni izstisnjena vstran.Če so se torej težave začele/poslabšale nenadoma je lahko kaj drugega v ozadju.

Glavoboli niso redka stvar, nobena slikovna diagnostika jih ne bo odstranila. Operacija v področju glave pa je tako rizična, da verjemi, da si želiš, da je v ozadju kaj drugega... Nekoč mi je en nevrokirurg rekel, da če bolnik in svojci na pogovoru pred op ne jočejo, pomeni, da jim stvari ni dovolj resno predstavil - kot primer rizičnosti nevrokirurške op.

Vglavnem, če so glavoboli resnično hujši in pogostejši kot pred prejšnjim pregledom, torej da oseba ne more biti delovno aktivna, potem je potreben obisk urgence, saj se je stanje poslabšalo in bo diagnostika izpeljana hitreje tudi po redni poti. Urgentni CTji glave so nekaj vsakdanjega, urgentni MR-ji pa izjemno redki - še bolniki v intenzivah čakajo na MR po več dni...

jb_j ::

cresh je izjavil:

Se pravi, od CT bodo poslali napotnico nevrologu, ta pa bo izdal napotnico za MRI. Je tako? Kaj a nevrologu bodo sam izvide poslal od CT? Ne bo šla nič k njemu?
Drugače jaz sem imel MRI glave in hrbtenice, napotnico mi je izdala moja osebna zdravnica na mojo željo.
Čakalne dobe za MRI so zelo različne.
Jaz potem šel v Maribor, ker bil na vrsti v roku 14dni.


A MRI hrbtenice treba plačat?

Namreč imam problem (najbrž zaradi parih prometnih).
Da ko spim na postelji, ki je ravne podlage,
in zaspim na hrbtu (brez povštra pod glavo), se velikokrat zbudim z obema rokama, da sta omrtvičeni,
ali samo zunanji deli roke, mezinec in prstanec in zunanja stran.

Ko spim na boku nikoli nimam teh problemov.

Pa je to zihr, da v dveh tednih lahko imaš takšno slikanje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jb_j ()

tikitoki ::

kogledom je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Sem pa že slišal neke govorice, da te kao lahko vržejo komplet samoplačniško, če ne greš po postopku.

In seveda je te čenče najbolje prodajati kar naprej.

Na pregled k nevrologu/nevrokirurgu je potrebno zraven prinesti vse povezane izvide (predvsem slikovni material glave, prejšnji preledi pri s to težavo povezanih specialistih), da se bo lažje odločil kako naprej. Izvid je lahko privat, izvid je izvid; podpisani zdravnik jamči za napisano. Je pa pri vseh slikah tako, da si jih nevrologi/nevrokirurgi radi še sami v ambulantah ogledajo, zato kar CD zraven prinesi na pregled - kar spet pomeni, da ni važno kako si do slik prišel - "samoplačniško" ali "redno".
Je pa pri vseh teh slikanjih (CT/MR) tako, da slika ne nujno korelira s stopnjo težav. Enako je npr pri bolečinah v križu, lahko boli pa so slike OK, lahko je slika katastrofa pa človek nima težav.

MR glave je samo eden od puzzlov, ki jih v ambulanti zdravnik poskusi sestaviti, največji del sestavljanke pa predstavlja bolnik sam z opisom svojih težav. Ni tako malo verjetno, da glavoboli sploh niso povezani s to koloidno cisto; to zaenkrat izgleda bolj kot naključna najdba; vsekakor pa bolj nekaj kroničnega, ker okolica ni izstisnjena vstran.Če so se torej težave začele/poslabšale nenadoma je lahko kaj drugega v ozadju.

Glavoboli niso redka stvar, nobena slikovna diagnostika jih ne bo odstranila. Operacija v področju glave pa je tako rizična, da verjemi, da si želiš, da je v ozadju kaj drugega... Nekoč mi je en nevrokirurg rekel, da če bolnik in svojci na pogovoru pred op ne jočejo, pomeni, da jim stvari ni dovolj resno predstavil - kot primer rizičnosti nevrokirurške op.

Vglavnem, če so glavoboli resnično hujši in pogostejši kot pred prejšnjim pregledom, torej da oseba ne more biti delovno aktivna, potem je potreben obisk urgence, saj se je stanje poslabšalo in bo diagnostika izpeljana hitreje tudi po redni poti. Urgentni CTji glave so nekaj vsakdanjega, urgentni MR-ji pa izjemno redki - še bolniki v intenzivah čakajo na MR po več dni...


Sem bil pri nekja nevrologih in se kaknem drugem specialistu in si ni nikoli sam ogledal slike, sam izvid je prebral. Edino kirurg si je pred operacijo ogledal CT.

Zal nase zdravstvo ni nekaj s cemer bi se ravno hvalil, razen bogim revezem v Afriki ali kaksnih drugih cudnih dezelah, kjer so totally fucked.

microchip ::

V tej temi bi sklepal da zastonj zdravstvo ni ravno učinkovito? Kako je to mogoče?

LeQuack ::

microchip je izjavil:

V tej temi bi sklepal da zastonj zdravstvo ni ravno učinkovito? Kako je to mogoče?


Če bi bilo zastonj bi bilo super ja. Ampak nazadnje ko sem pogledal je treba dati 13% od osebnega dohodka (bruto) za obvezno zavarovanje, se pravi če zaslužiš kot en inženir v USA 100k na leto, moraš dati 13k samo za zdravstvo, kar je veliko več kot bi dal v USA. Se pravi edina stvar ki to preprečuje je da imamo mizerne plače.
Quack !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Križ - bolečina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10328279 (2032) stajerska
»

Kardiolog z čimkrajšo vrsto ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5915051 (2947) mailer
»

Spremembe za paciente pri naročanju

Oddelek: Problemi človeštva
173711 (2946) Magic1
»

Endokrinolog

Oddelek: Loža
2312950 (11409) Pithlit
»

Čakalne vrste pri psihologu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8426046 (24104) Tero

Več podobnih tem