» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
89 / 363
»»

kronik ::

NoBody-: signal na downstreamu maš minimalno premočen :)

banfro ::

plavko61
Ziher... jebemo te bom mogel malo shemo spremenit...
Mam pa 25/2 paket pa slabo download dela.

A pozanš kakšen ojačevalec ko ti ojača signal, pa koliko približno stane

Fantje, brez veze nekaj po svoje šarat. Samo stroške si delate in povzročate dodatne probleme.
Pokliči na podporo in se dogovori za obisk serviserja. Tako kot ti, tudi podpora lahko vidi stanje
tvojega modema in bodo poslali servisno službo.

LP

banfro ::

Kolikor vem, je v Mariboru položene nekaj Trierine optike (Koroški veter, Magdalena, naselje pod Pekersko gorco...), ki pa je ne ponujajo javno. Zanimajo me izkušnje na optiki glede vse prejšnje poste.
Še vedno mi ni jasno kako lahko Triera trži svoje pakete, saj so popolnoma nekonkurenčni. Jaz sem se načeloma že odločil za T2, je pa težko zamenjati ponudnika po tolikih (neproblematičnih) letih.

Če primerjamo digitalne trojčke z ostalimi ponudniki, zadeva sploh ni nekonkurenčna. Sam imam digitalni trojčka L, zadeva špila BP.
Skratka, zelo zadovoljen.

LP

EdoK ::

Verjamem da dela vredu, ampak:

Triera (digitalni paket L) 50 EUR + vezava+ priklopnine
SIOL TRIO (enaka ponudba) 48,00 EUR + vezava+ priklopnine
T2 VDSL (enaka ponudba) 42,50 EUR
T2 FTTH (enaka ponudba) 29,50 EUR

EdoK

mojsterleo ::

pa dobro, res imajo nekaj cenejse pakete kot pri kablcu, ampak jz ne mislim it vec iz odlicnega coaxa na gnilo bakreno parico. edini pravi upgrade je optika FTTH.:)

Denos ::

- priklopnine

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Denos ()

SmeskoSnezak ::

Če primerjaš trojček (z zaenkrat analogno tv), je cena 44€. Za digitalno tv pa dokupiš tisti receiver za 6€ al kolko je. Torej je trojček cenejši od SIOL paketa. Da ne omenjam, da je kabel bolši od parice. Ko bo optična infrastruktura narejenea, pa bo še bolj veselo.
@ Pusti soncu v srce... @

Pjer13 ::

Ne vem kje si gledal cene ampak meni na siolu kalkulator za siol trijo vrže ven 57 EUR s tem da imaš tam samo en priklop za TV pri UPCju pa 3
Domnevam pa da si izbral klasičen tel. prik. kjer plačuješ še naročnino na telefon posebej.
T2 pa je ugodnejši, samo kaj ko ga ni povsod.

AngelOfDeath ::

Ne vem kje si gledal cene ampak meni na siolu kalkulator za siol trijo vrže ven 57 EUR s tem da imaš tam samo en priklop za TV pri UPCju pa 3
Domnevam pa da si izbral klasičen tel. prik. kjer plačuješ še naročnino na telefon posebej.
T2 pa je ugodnejši, samo kaj ko ga ni povsod.

jaz plačujem za Siol Trio, polni paket (3tv) 5/5 net, cca 52€ na mesec. Pri kabelski takšnih hitrosti interneta sploh ni... :)
edit: Slovnica

EdoK ::

Ma, sem pozabil samostojni priklop in da je treba programe doplačat. Sorry.
Kakorkoli, danes sem zvedel da letos dobim optiko na T2. Drugo me ne zanima več! Yeah!

Edo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EdoK ()

KuntaKinte ::

optika je edina konkurenca trieri trenutno,kar se tiče paketov

Tilen ::

UPC ali več za manj, po novem.

Doma smo se odločili prenesti TS telefonijo na UPC, ker je itak ne uporabljamo. Trenutni paket Trojcek L. (12/1 + catv + voip) - 44€

Tukaj pa nastane problem saj v "akcijski" ponudbi ne moreš met 2 številki. Se pravi, če hočem 2 številki moram razdret trojček kar pa potem posledično pomeni (če bi hotel priblizno enake hitrosti) CATV + 10240 / 768 + 2x velecenjena UPC številka = 14+30+2x3,5 = 51€. To se mi zdi malce skregano z logiko...

Naročiš več, dobiš manj. :\
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Denos ::

UPC ali več za manj, po novem.

Doma smo se odločili prenesti TS telefonijo na UPC, ker je itak ne uporabljamo. Trenutni paket Trojcek L. (12/1 + catv + voip) - 44€

Tukaj pa nastane problem saj v "akcijski" ponudbi ne moreš met 2 številki. Se pravi, če hočem 2 številki moram razdret trojček kar pa potem posledično pomeni (če bi hotel priblizno enake hitrosti) CATV + 10240 / 768 + 2x velecenjena UPC številka = 14+30+2x3,5 = 51€. To se mi zdi malce skregano z logiko...

Naročiš več, dobiš manj. :\

Ali pa si doplačaš naročnino za dodatno številko - 3.95 €.

Pravijo na 080, da to pri paketu Trojcek L ne gre. Ena stevilka max.

Eh, naroči posebej telefon od kablske zravn trojčka. a nimajo telefonije tud pod posebno ponudbo? Pa ti trojček tako ostane, ts cifra tudi. Pač, ni pisana telefonija na istega kot že ma trojček. :)

mit3k ::

Kdo ve, če se da s tem modulom spremljat zaklenjene programe v trierini oz. upc programski shemi?

http://www.bolha.com/oglas3007423/conax...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mit3k ()

Tom-Cat ::

Kdo ve, če se da s tem modulom spremljat zaklenjene programe v trierini oz. upc programski shemi?

http://www.bolha.com/oglas3007423/conax...

Da. Tocno tega imam jaz na mojem Sony-ju 40W4000 in dela perfektno.

Vem pa da so problemi na Philips-ih, tako da se prej pozanimaj s katerimi delajo tisti.
Ce imas starejsi Sony, ki ne podpira MPEG4, potem bos moral kupiti modul ki ima dodatno vgrajeno podporo za MPEG4 dekodiranje.

Ne me hecat, s tem modulom so potem odklenjeni čisto vsi programi (hbo, discovery science, xxx itd.)?

Tudi jaz imam 40W4000 :)

Vprašanje je kako dolgo še bo to delalo, ker 50€ za ta modul vseeno ni tako malo.

Ne me hecat, s tem modulom so potem odklenjeni čisto vsi programi (hbo, discovery science, xxx itd.)?

Ne. Odklenjeno je samo tisto kar imas v paketu. Ce nimas narocenega dodatnega paketa ali HBO paketa potem ti ta kartica zaenkrat ne bo pomagala cisto nic. Ampak UPC ima v nacrtu zakleniti prav VSE programe, tako da bos vsaj takrat potreboval to kartico, kdaj pa to bo pa ne vem...
50 EUR ni malo, ampak mislim da je to se vseeno najbolj poceni varianta.

Danes sem ponovno klical glede druge številke na trojčku in je po novem to možno. Super! I'm in. >:D

Zgodovina sprememb…

mit3k: Se opravicujem ker sem narobe razumel vprasanje. Z conax modulom lahko gledas samo tiste "zaklenjene" programe na katere si narocen. Sorry.

V bistvo imam samo osnovni analogni paket, vseeno pa lahko spremljam programe kot so: VH1-classic, mtv hits, history channel, viasat explorer, ng wild, itd., ki bi naj spadali v razširjen paket.

Go figure... zaenkrat se nimam kaj pritoževat, da bi le ostalo tako :)

Chessman ::

ali drugače povedano, ta conax modul ti omogoča to da lahko sploh v TV vstaviš kartico katero dobiš na UPC-ju.

ziga7 ::

za paket 24/2. Bi moral biti upload večji - je vredno poklicat support?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

Matheeew ::

ne

borki ::

Jaz pa mam paket 12/1.Pa sem že klical na support pa je rekel da je to čisto ok. Edino ping je visok. Se da kaj glede tega naredit? Kaj bi jim moral gnjavit zaradi tega?

V praksi je vedno mansi upload, kot teoreticno pise :)

Spc ::

Tabor je skoraj celi brez dobrega signala.
Zgleda, da so začeli ojačevalniki zajebavat .. na 100 paketkov dobim 2 nazaj - torej 98% packet loss.
:\

DejaVu ::

imam samsunga T260 HD ki podpira digitalno TV in kabelski prikljucek KKS Slivnica (internet, TV in telefonija). zanima me, ce lahko uporabljam digitalno televizijo, ker na triera strani pise, da imajo vsi prikljucki ze avtomatsko osnovni paket digitalne TV. nekaj sem poizkusal nastavit na monitorju, vendar dobim samo 7 SLO kanalov, slisim samo zvok za sliko pa napise: HD not supported. v cem je fora?

EDIT: zdaj pa mi sploh nicesar ne najde vec... ali je mogoce slab signal? (ker kabel je res dolgi - kakih 30 metrov iz prvega razdelilca - na poti sta se dva mala razdelilca)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DejaVu ()

seminal ::

Jaz imam že vsega preko glave:)....

Ne dela net tako kot je treb že par dni... Počais kot hudič... A moram res klicat pa jih nahrulit...
To se res vidi kvaliteta vrhnska, sedaj pa vedno bolj tone vse skupaj... Pa še dragi so, pa premalo uploada

Hardstyle ::

Pri nam niti kabelska ne dela, že od popoldne.

plavko61 ::

a ve kdo kaj se dogaja? Pri nas imamo na ptujskem tudi kabelski mrk od 14:00.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Spc ::

Nekaj se dogaja z signalom ker imam 99.3% packetloss in modem se mi noče nazaj postavit.
Pomojem se nekaj dogaja z DOCSISom...

stleoric ::

Kvečjemu je problem, kot je nekdo že mislim da napisal, v preobremenjenosti omrežja, bolj natančno preveč strank na en CMTS.

GoodVarg ::

Včeraj 10.02 je bil očitno malo večji mrk UPC-jevega omrežja v Mariboru in okolici, saj ni delal ne Internet in ne TV in to vse od 15 do 21 ure. Ne vem ali je to res posledica preobremenjenosti omrežja ali pa so delali kako nadgradnjo. Če se bodo takšni izpadi nadaljevali potem bo vedno slabše, če ne bodo začeli konkretno vlagati v obnovo infrastrukture in ne samo novih naročnikov gor priklapljat.
Go trough, only when the green light is off!

Včeraj v tem času je bila pretrgana optika proti Ptuju.

Zgodovina sprememb…

National Geographic HD
VH1
VH1 Classic

Ne obstajajo več, al so jih samo meni odklopli? :8)

psychoshorty ::

Ima trenutno se kdo neverjetno pocasno linijo? Smokeping mi kaze pinge do 400ms, izguba paketov pa je v povprecju 10/20. Gateway 82.149.25.1, okolica Maribora.

Trenutno, vsaj na tem koncu, ni videti večjih težav.

Ping statistics for 213.161.4.1:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 4ms, Maximum = 19ms, Average = 7ms

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 959.25Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 10.63Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

----

Bo treba ob kakih 21:00 ali pa 22:00 probat.

Pesimist ::

nope looks cool.

Ping statistics for 213.161.4.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 5ms, Average = 5ms

Tujina ?

Tero ::

ja zgleda da je res steknla tujina :(
Ravno ko sem lepo skoraj zaspal mi je stekno internet radio
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

je že nazaj. :P

ethelred ::

Že drugi izpad interneta v tem tednu
Včeraj dopoldne so zaradi napake na mednarodnem internetnem vodu številni uporabniki ostali brez interneta in drugih multimedijskih storitev, denimo internetne telefonije. Izpad so najmočneje občutili prav uporabniki UPC Telemacha ter ponudnikov, katerih povezava temelji na njihovem vodu. "Prišlo je do izpada centralnega stikala na mednarodni povezavi med Mariborom in Dunajem. Povezava je bila ponovno vzpostavljena pred poldnevom," je za UPC Telemach komentiral njegov predstavnik za komuniciranje z javnostmi Peter Perčič. To je že drugi večji izpad v tem tednu. "Povezava je bila začasno prekinjena že v sredo, ko se je na avstrijski strani primarne povezave Maribor-Dunaj poškodoval optični kabel. Zaradi prekinitve povezave je bil mednarodni promet preusmerjen na nadomestno povezavo. Med odpravljanjem poškodbe so nekateri naročniki zaznali počasno delovanje interneta pri povezovanju na strani v tujini," dodaja Perčič.

vir: http://www.vecer.com/clanek200904180542...

"Opinions are like assholes... everyone's got one
and they all stink" (Brandi Kangiser)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ethelred ()

CaqKa ::

bom jaz dal počasnost. pri nas ni delo ne net, ne telefon.

markk1 ::

veš, da ti internetni ponudniki nikoli nebodo rekli, da ni delalo, vedno bo odgovor, da je malo počasneje delovalo. To so pač PR službe ;)

Alexius Heristalski ::

UPC naprodaj

UPC eyes Slovenia exit

By Chris Dziadul | April 17, 2009 | 11:40 UK

Liberty Global’s operation in Slovenia is reported to be up for sale.

According to Trading Markets, UPC Telemach has confirmed that negotiations are under way for a change of owner.

It also cites Fund Mid Europa, which has earmarked €130-150 million for an acquisition, as a potential buyer.

UPC Telemach traces its roots back to 199 and has been owned by Liberty Global since 2004.

One of the smallest operations in Liberty Global’s CEE portfolio, it had 147,200 analogue and 10,000 digital subscribers as of Q4 2008.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

AndrejS ::

In sedaj mi naj nekdo pojasni zakaj ne dela njihova 080 linija, kadar ne dela internet ? Kaj imajo preko dunaja 080 linijo ali kaj ? Lažejo !

Naj Triera odkupi vse, pretty please :>

djordjevic ::

S čim?
No grave is deep enough to keep us in chains.
««
89 / 363
»»