Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Kebab ::
Kaj triera kaj dela na omrežju? Ker kolegu na drugi lokaciji naenkrat ne prikazuje več thumbov na enih 10 straneh. Če je thumbov 50, se mu jih naloži samo četrt. Pa sva sprobala na dveh domačih pcjih in še z mojim notebookom, v IE in FF, z ruterjem in brez. Vedno isto, thumbov ne naloži, pri meni doma na isti mašini dela vse normalno (T-2).
Takšne čudaške težave še nisem videl, se komu kaj svita?
Aja, na triera podpori je vprašal če internet dela, pa je rekel ja, samo da pač ne nalaga določenih sličic, in da to ni njegov problem ter da za to ni nujna tehnično pomoč in da si naj računalničarja pokliče.
Takšne čudaške težave še nisem videl, se komu kaj svita?
Aja, na triera podpori je vprašal če internet dela, pa je rekel ja, samo da pač ne nalaga določenih sličic, in da to ni njegov problem ter da za to ni nujna tehnično pomoč in da si naj računalničarja pokliče.
MrBrdo ::
Meni osebno se zdi čudno da bi bil to problem ISPja (Triere).. Tako da se načeloma strinjam s tem kar je rekel tehnik.
Čeprav bi bilo pametno dobit glavnega tehnika in mu povedat tudi da ste opravili te teste ki si jih omenil, mogoče pošljejo koga ali pogledajo v loge...
Čeprav bi bilo pametno dobit glavnega tehnika in mu povedat tudi da ste opravili te teste ki si jih omenil, mogoče pošljejo koga ali pogledajo v loge...
MrBrdo
Kebab ::
Med tem sem še sosedov notebook priklopil, tudi direktno na mofem, in isto ne prikaže thumbov. Sosedu doma pa normalno (amis). Ne vem kaj naj tu še "računalničar" naredi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kebab ()
Kami ::
Danes sem poklical na tehnično podporo in dobil informacijo, da tudi na optiki blokirajo rezervirane porte (< 1024).
Idiotsko. Mene pri njih, takoj, ko bo to možno, zagotovo več ne bodo videli.
Zanimivo je, da so za njih strežniki večjo "zlo", kot p2p, ki sem prepričan, da ustvari več prometa.
So eden redkih ponudnikov, ki imajo tako brez vezne splošne pogoje in politiko.
Idiotsko. Mene pri njih, takoj, ko bo to možno, zagotovo več ne bodo videli.
Zanimivo je, da so za njih strežniki večjo "zlo", kot p2p, ki sem prepričan, da ustvari več prometa.
So eden redkih ponudnikov, ki imajo tako brez vezne splošne pogoje in politiko.
Spc ::
Na Telemachu ne blokirajo ničesar.
Zanimivo a vedno ko omenim triero mi govorite/govorijo, da triere več ni in da je še samo telemach.
Če bi bil res telemach en in skupen potem bi bilo vse enako kot je vsejpovsod.
Tako pa kot opažate ni.
Tilen ::
Sem jim poslal en dopis na to temo že lep čas nazaj. Skratka na koncu so me že spraševali zakaj jaz to sploh rabim, namesto da bi se kot podjetje poenotili in gonili isto politiko.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
plavko61 ::
mogoče bodo celo anamorfic 16:9 format predvajali, ampak dvomim američani še niso tako daleč kot POPTV in AKANAL.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
Pinzl ::
Živjo,
eno vprašanje tale sci-fi program ki ga obljubljajo...
preiskal sem cel spekter frekvenčni pa tega programa še ne najdem, našel sem pa MGM pa disney channel,discovery ID, viasat history. Vendar edino kar sem želel je SciFi...
Pa me zanima ali samo jaz tega ne najdem ali ga še ni v programski shemi?
eno vprašanje tale sci-fi program ki ga obljubljajo...
preiskal sem cel spekter frekvenčni pa tega programa še ne najdem, našel sem pa MGM pa disney channel,discovery ID, viasat history. Vendar edino kar sem želel je SciFi...
Pa me zanima ali samo jaz tega ne najdem ali ga še ni v programski shemi?
Pinzl ::
Najlepša hvala...zdaj pa iskat program
EDIT:
Najdu..so doma pozabili povedati da je že 3 dni...
EDIT:
Najdu..so doma pozabili povedati da je že 3 dni...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pinzl ()
Veron ::
na kateri frekvenci je? (DTV tud?) v Lj?
edit: kot kaže samo ATV zaenkrat (ali pač?)
edit: kot kaže samo ATV zaenkrat (ali pač?)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
To bo pomojem nekaj podobnega kot MTV Adrija.
Prvo so govorili, da bo samo tuja glasba danes pa tako vemo kolko je ura.
Enako bo tukaj.
Stari star treki itd itd.., ki jih že gledam 6 mesecev na HRT1/HRT2.
Torej nič novega.
Torej še en program, ki je delan za Balkan / Adrijo.
Verjetno bomo imeli srbske podnapise ali pa kake take reklame v tem smislu ...
Prvo so govorili, da bo samo tuja glasba danes pa tako vemo kolko je ura.
Enako bo tukaj.
Stari star treki itd itd.., ki jih že gledam 6 mesecev na HRT1/HRT2.
Torej nič novega.
Skupina Telemach s 1. oktobrom dodaja v svoje programske sheme nov televizijski program SCI FI.
Kanal bo začel oddajati v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori ter na Hrvaškem in bo na voljo za distribucijo tudi v drugih državah, med katerimi so Albanija, Kosovo in Makedonija. Začetek oddajanja kanala SCI FI bo zaznamovala premiera epske fantazijske serije Legend of the Seeker (Legenda o iskalcu), ki jo je ustvaril priznani režiser Sam Raimi (Spider-Man, The Evil Dead). Njena premiera v ZDA je pritegnila rekordnih 4,1 milijona gledalcev. Premierno bodo prikazane tudi Eureka, ena izmed najbolje ocenjenih predstavljenih serij v zgodovini ameriškega kanala SCI FI U.S. (zdaj SyFy), originalna serija Destination Truth, ki jo vodi raziskovalec nadnaravnega, Josh Gates, ter uspešnica Flash Gordon, ki daje sodoben pogled na intergalaktične dogodivščine slavnega junaka iz stripov.
Torej še en program, ki je delan za Balkan / Adrijo.
Verjetno bomo imeli srbske podnapise ali pa kake take reklame v tem smislu ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Evo dokaz:
http://www.scifichannel.si/
Na desni strani piše filmovi namesto filmi.
Pa še link je:
http://www.facebook.com/SCIFIBalkans
V povezavi spodaj do facebook-a.
Še najhujša pa je ta:
http://www.sbb.rs/cms/view.php
Torej dobrodošli v Balkan / srbijo / adrijo in ne slovenijo.
Disney channel bo pomojem tudi balkanski.
http://www.scifichannel.si/
Na desni strani piše filmovi namesto filmi.
Pa še link je:
http://www.facebook.com/SCIFIBalkans
V povezavi spodaj do facebook-a.
Še najhujša pa je ta:
http://www.sbb.rs/cms/view.php
Torej dobrodošli v Balkan / srbijo / adrijo in ne slovenijo.
Disney channel bo pomojem tudi balkanski.
Zgodovina sprememb…
PARTyZAN ::
Eh, smo že navajeni, da nas mečejo k balkancem. Drugače pa serij ni novih nič, tudi tisto kar je jih je po par skupaj.
...je pa še vedno boljše, kot kakšen romantica tv, ali pa Fishing/Poker channel :P.
...je pa še vedno boljše, kot kakšen romantica tv, ali pa Fishing/Poker channel :P.
DMX ::
mi lahko prosim kdo pove, kdaj bi naj UPC začel s trženjem novih internetnih paketov....
thnx
thnx
Yaqwsx ::
S 1. novembrom se bo programska shema obogatila še pri vseh naročnikih na digitalno kabelsko televizijo. Ti lahko pričakujejo še več ekskluzivnih televizijskih programov: GOLF, HUNTING&FISHING, SCIFI in MOTORS
Prav tako se bo novembra začela sezona višjih hitrosti interneta, z nadgradnjo opreme EuroDocsis 3.0.
Obstoječim naročnikom bomo tako do konca marca 2010 postopno dvignili hitrosti interneta. Zagotavljamo vam, da boste presenečeni. Ponudili vam bomo tudi pakete do 100 Mb/s. V Ljubljani, Mariboru in Velenju že novembra.
Prav tako se bo novembra začela sezona višjih hitrosti interneta, z nadgradnjo opreme EuroDocsis 3.0.
Obstoječim naročnikom bomo tako do konca marca 2010 postopno dvignili hitrosti interneta. Zagotavljamo vam, da boste presenečeni. Ponudili vam bomo tudi pakete do 100 Mb/s. V Ljubljani, Mariboru in Velenju že novembra.
DMX ::
Obstoječim naročnikom bomo tako do konca marca 2010 postopno dvignili hitrosti interneta.
Torej ni rečeno, da bom imel že s 1.11 novo hitrost (sedaj imam 2/384)...me prav zanima, od česa bo to odvisno???....šalabajzeri
plavko61 ::
Novi programi in nove hitrosti z 1. novembrom???
To pomeni skoraj direktno da bodo čez praznike izpadi interneta tako kot TV.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
Denos ::
Torej ni rečeno, da bom imel že s 1.11 novo hitrost (sedaj imam 2/384)...me prav zanima, od česa bo to odvisno???....šalabajzeri
Od tega, da še ni povsod nadgrajena oprema? Ti piše dalje, da v Ljubljani, Mariboru in Velenju bodo nove hitrosti Novembra.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Denos ()
Tero ::
Hm. Torej se že ve kakšne bodo uradne hitrosti po 1.novembru?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Sej izpad je ravnokar.
8.1 je nedosegljiv.
Gost ::
14 ur brez neta? To je pa kar težko sprejemljivo. To je eden izmed resnejših problemov pri UPC-ju. Brez napovedi se odločijo in delajo nekaj na omrežju in potem dvajsetim ulicam ne deluje ustrezno internet. Poleg tega se pa taki izpadi dogajajo prepogostokrat.
Tilen ::
Meni doma deluje bp.
--- 213.161.8.1 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 0.622/0.671/0.693/0.029 ms
--- 213.161.8.1 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 0.622/0.671/0.693/0.029 ms
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
No zdaj je že 15 ur.
Imam pa vse pravilno nastavljeno.
DHCP pridobi nov dinamični ip, ki se spreminja z časom ampak internet noče delovat (nič ni pingable).
Obvestila pa res ni bilo nobenega.
Za 2 minuti mi je celo deloval internet ampak sem imel samo 65kbit upstreama.
Potem pa je spet crknilo in dobil sem že 4. ip naslov seveda sedaj ne deluje.
Imam pa vse pravilno nastavljeno.
DHCP pridobi nov dinamični ip, ki se spreminja z časom ampak internet noče delovat (nič ni pingable).
Obvestila pa res ni bilo nobenega.
Za 2 minuti mi je celo deloval internet ampak sem imel samo 65kbit upstreama.
Potem pa je spet crknilo in dobil sem že 4. ip naslov seveda sedaj ne deluje.
Zgodovina sprememb…
marjanX ::
Pa si ziher, da si na pravi kišti vklopil dhcp?
Mimogrede, kakšne IP naslove pa ti dodeljuje, če ni skrivnost? Podobne tistemu, kot si ga imel prej ali slučajno kaj v obliki 192.168...?
Osebno nisem imel problemov. Vklopil sem dhcp in dobil isti ip... so pa obljubili, da se bo ip spremenil, ko me bodo na 3.0 opremo preklopili.. očitno je to danes tebe doletelo...
Še nekaj, si pred tem imel vklopljen dhcp? Preden so te na 3.0 dali? Ali si ignoriral obvestilo...
Mimogrede, kakšne IP naslove pa ti dodeljuje, če ni skrivnost? Podobne tistemu, kot si ga imel prej ali slučajno kaj v obliki 192.168...?
Osebno nisem imel problemov. Vklopil sem dhcp in dobil isti ip... so pa obljubili, da se bo ip spremenil, ko me bodo na 3.0 opremo preklopili.. očitno je to danes tebe doletelo...
Še nekaj, si pred tem imel vklopljen dhcp? Preden so te na 3.0 dali? Ali si ignoriral obvestilo...
Ajd,
Marjan
Windows IP Configuration:
Host Name . . . . . . . . . . . . : Server
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : cable.kks.net
Ethernet adapter Internet:
Connection-specific DNS Suffix . : cable.kks.net
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/1000 MT Dual Port Server Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-23-B7-93-31
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 82.149.20.16
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 82.149.20.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 213.161.2.94
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.161.0.10
213.161.0.20
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 9. oktober 2009 16:25:16
Lease Expires . . . . . . . . . . : 9. oktober 2009 18:25:16
Kot vidite imam DHCP enablean tudi ip dobim in vse le, da ni nič pingable.
Ja sem že pred prehodom na DOCSIS 3.0 imel na DCHP nastavljeno in ja automatic.
Host Name . . . . . . . . . . . . : Server
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : cable.kks.net
Ethernet adapter Internet:
Connection-specific DNS Suffix . : cable.kks.net
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/1000 MT Dual Port Server Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-23-B7-93-31
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 82.149.20.16
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 82.149.20.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 213.161.2.94
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.161.0.10
213.161.0.20
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 9. oktober 2009 16:25:16
Lease Expires . . . . . . . . . . : 9. oktober 2009 18:25:16
Kot vidite imam DHCP enablean tudi ip dobim in vse le, da ni nič pingable.
Ja sem že pred prehodom na DOCSIS 3.0 imel na DCHP nastavljeno in ja automatic.
Zgodovina sprememb…
Na trieri oz. sorry triere več ni !
Telemachu !
Pravijo, da dobi vsak nov ip kateri je dinamični.
Kot vidite je DHCP lease time točno dve uri .. torej se vsake dve uri ip spremeni ...
Jutri kličem na t-2 in se preselim na t-2 .. nikoli več telemacha.
Internet še vedno ne deluje.
99% časa si DHCP ne more vzeti ip naslova tistih 1% ko pa si ga lahko vzame in ni DHCP time-out-a pa ne morem nič pingat.
Res zelo pošteno iz strani telemach-a sploh ker so napisali ZELO VELIKO obvestilo o tem.
Nimajo pojma kaj delajo in so bolani v glavo.
Tako gre cela firma v stečaj ko si ljubljančan zmisli neke bedarije ker tako hudo rabimo DOCSIS 3.0, ki bo imel na koncu za 1mbit/s večje hitrosti kot 2.0.
Telemach je opravil z mano !!!!
Telemachu !
Pravijo, da dobi vsak nov ip kateri je dinamični.
Kot vidite je DHCP lease time točno dve uri .. torej se vsake dve uri ip spremeni ...
Jutri kličem na t-2 in se preselim na t-2 .. nikoli več telemacha.
Internet še vedno ne deluje.
99% časa si DHCP ne more vzeti ip naslova tistih 1% ko pa si ga lahko vzame in ni DHCP time-out-a pa ne morem nič pingat.
Res zelo pošteno iz strani telemach-a sploh ker so napisali ZELO VELIKO obvestilo o tem.
Nimajo pojma kaj delajo in so bolani v glavo.
Tako gre cela firma v stečaj ko si ljubljančan zmisli neke bedarije ker tako hudo rabimo DOCSIS 3.0, ki bo imel na koncu za 1mbit/s večje hitrosti kot 2.0.
Telemach je opravil z mano !!!!
Zgodovina sprememb…
Yaqwsx ::
Imaš možnost T-2 in si na Telemachu? Nimaš kaj za razmišljati.
+2
Probas t-2 in nimas kaj zgubit, ker ni vezave se vedno lahko gres nazaj.
Tud sam imam ze kaka 2 tedna t-2 in dela vse super. Edino kaj je blo na trieri bolse, je ruting v tujino. ampak ce ti 10ms nizji ping nepomeni dosti, si pri t2 na pravem mestu ;)