Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

Spc ::
Kakovost triere pade iz mesca v mesec. Pingi so se povečal vsem
Ja velika napaka je bila to, da so ams-ix ven sekali sedaj pa imamo 100x več hopov kot prej.

Tero ::
je še komu danes ful metalo signal al sem jaz edini?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Vanquish ::
mogoce ve kako je z digitalnim trojckom XL - so vsi kanali odklenjeni ali so kateri se zaklenjeni?
Namrec jaz sem ugotovil da mi je VH 1 zaklenjen pa par XXX kanalov. Je to ok, al so kje sjebali?
Namrec jaz sem ugotovil da mi je VH 1 zaklenjen pa par XXX kanalov. Je to ok, al so kje sjebali?

EdoK ::
Pri trieri ne opažam zastojev ali preobremenjenosti (Tabor Mb). Ker se v kratkem selim na Studence sem hotel prenesti priključek na novo lokacijo in ga nadgraditi v Digitalni Trojček L ampak me je odvrnila cena paketa (50 EUR). Paketi so zelo neugodno sestavljeni. Če hočeš imeti hiter internet, moraš vzeti maksimalni paket televizije in telefonije, kar pa ne potrebujem.
Zato razmišljam o T2 trojčku, čeprav mi kabel ne diši, druge možnosti pa itak (še) nimam. Prosim za kakšno mnenje o delovanju T2 na Studencih.
Edo
Zato razmišljam o T2 trojčku, čeprav mi kabel ne diši, druge možnosti pa itak (še) nimam. Prosim za kakšno mnenje o delovanju T2 na Studencih.
Edo

plavko61 ::
A ve kdo kakšen bitrate ima iptv na optiki. Prejšnjič sem gledal sejmu MOS v Celju AMIS TV, SIOL TV, T-2, TUŠ TV itd... proti DigTV preko triere je vse slabše. Mislim da imajo ostali 4MB bitrate, triera pa 8MB.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Nagi Bator ::
@EdoK
To sicer ni tema o T2 ampak ker si ze vprasal.
Sem okrog 300m (po kablu) od centrale na Sarhovi. S T-2 v glavnem zadovoljen (paket 8/1 Mbit - samo net). Hitrosti ne nihajo, pingi so v redu, kaksnih daljsih izpadov se nisem dozivel - morda 2-3 krat letno prek noci, ko je kaj napovedanega. Sicer so pa se zdaj prikopali za hrbet Qlandije s cevjo za optiko, vendar dvomim da je vlakno ze not.
rosim za kakšno mnenje o delovanju T2 na Studencih.
To sicer ni tema o T2 ampak ker si ze vprasal.
Sem okrog 300m (po kablu) od centrale na Sarhovi. S T-2 v glavnem zadovoljen (paket 8/1 Mbit - samo net). Hitrosti ne nihajo, pingi so v redu, kaksnih daljsih izpadov se nisem dozivel - morda 2-3 krat letno prek noci, ko je kaj napovedanega. Sicer so pa se zdaj prikopali za hrbet Qlandije s cevjo za optiko, vendar dvomim da je vlakno ze not.

Ted ::
DVB-C je drugačna tehnologija kot IPTV in je težko govoriti o bitratu. Kvaliteta je verjetno primerljiva ali boljša od IPTV-ja od T-2 ter veliko boljša kot je pri Siolu (youtube sindrom).
Mah...

MilanZ ::
Čist odvisno kateri kanal gledaš in seveda oddajo, ki je trenutno :)
nekaj random različnih kanalov... HD je sexy :)
nekaj random različnih kanalov... HD je sexy :)
| The package said "Requires Windows 98 or better"
| _o)
| _(/) So I installed Linux.
| _o)
| _(/) So I installed Linux.

SmeskoSnezak ::
Glede na novo podobo, smo dans dobli tud "nove" položnice. Mene pa zanima, kdaj bo potemtakem prenova portala Triera.si in nove info o paketih gorih?
@ Pusti soncu v srce... @

AngelOfDeath ::
So mi danes končno priklopili na Siol Trio. Če naredim kratko primerjavo. Kvaliteta TV kanalov je že na analogni Trierini dosti boljša kot na digitalni Siolovi. Po drugi strani je programov na Siolu dosti več. Internet je hitrejši pri Siolu. Vse skupaj je cenejše pri Siolu. Ampak jaz bi ****** da bi moral takšno kvaliteto gledat na kakšnem LCD-ju. Na CRT še ni takšnega problema.
edit: Slovnica

DVB-C je drugačna tehnologija kot IPTV in je težko govoriti o bitratu
Zakaj pa te to ?
MPEG-2 ima svoj bitrate neodvisno od medija preko katerega se pretaka.
Drugače pa je triera postala slabša od največjega sranja.
Pingi so se zvišali v višave ker je UPC rezal ven ams-ix kateri je prej skrbel za čim majn hopov in majnši ping.

DejaVu ::
ali ima se kdo grozne probleme s triero? vsak dan popoldan in zvecer zeloooo slab dl (okoli 1mb al pa se manj) imam pa 25mb! v soboto in nedeljo je pa taksno stanje cez celi dan :|

no meni pa dela tako:
Pritisnite START
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.74Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 515.76kb/s
Pritisni START za ponovno meritev
:(((( in to je cez vikend od jutra pa do pozno zvecer.
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.74Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 515.76kb/s
Pritisni START za ponovno meritev
:(((( in to je cez vikend od jutra pa do pozno zvecer.

borki ::
Na strani UPC sem vido da ma paket L zdaj hitrost 12/1Mbps. Upload so povečali je kdo dobil kakšno obvestilo?
Paket trojček da ne bo pomote.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borki ()

Tilen ::
Enaka sprememba zgleda v obeh trojčkih. Na Trierini strani še ni nič. Upload je še vedno 768. Vsaj pri meni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

KuntaKinte ::
Na strani UPC sem vido da ma paket L zdaj hitrost 12/1Mbps. Upload so povečali je kdo dobil kakšno obvestilo?
kaj je to obvestilo?

sgdjkdlsugi4 ::
Pa triera je v kurcu ze od ponedeljka. Najbolse da se vec folka z 12mbit nasopajo na vode, ki itak ze pokajo po sivih.

Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 942.21Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 215.40kb/s
situacija zdaj :) na utorrent mi vlece dol z 8kb/s kot da imam ISDN linijo :|
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 942.21Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 215.40kb/s
situacija zdaj :) na utorrent mi vlece dol z 8kb/s kot da imam ISDN linijo :|

FeniksX ::
Maddog, pomojem je Triera v kurcu že ceu mesec. Ne pomnim da bi kak dan internet delovau normaln. Al deluje z dobro 1/3 hitrosti al pa vrže za ceu večer ven tak kot je včerih.
A tole zgleda normalno za 8/1 linijo?
V glavnem triera je trenutno nekam zelo na dnu.
V primerjavi Kakor bi mogl bit.
A tole zgleda normalno za 8/1 linijo?
V glavnem triera je trenutno nekam zelo na dnu.
V primerjavi Kakor bi mogl bit.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()

še zdaj mi niso popravli UL v L paketu,po kupu mejlov pa klicu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KuntaKinte ()

psychoshorty ::
Tudi sam preko Smokepinga opazam, da se je stanje pri Trieri obcutno poslabsalo, zato bom v roku nekaj dni sel k Amisu, saj imam Triere enostavno dovolj. Enostavno niso vec vredni mojega denarja, saj so njihove storive iz dneva v dan slabse. Hvala lepa Triera.

eagleman ::
mene pa zanima kako bo zdaj pri nas ko imamo trojček paket z analogno tv, a bojo to tudi kaj podražli al spremenili?
namreč bol kot berem to debato manj mi je jasno
namreč bol kot berem to debato manj mi je jasno

EdoK ::
Lahko prosim napišete kje vam Triera šteka? Na Rotovžu namreč nimam informacij da bi imeli težave.
Edo
Edo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EdoK ()

Gateway 213.161.8.1 je zašopan.
To se lepo vidi čez dan ko ljudje pridejo domov se ping dvigne, saj je pol Maribora na 213.161.8.1.
Rešitev ?
Več gateway-ev tako kot je bilo včasih ko je vsak predel imel svoj gateway.
Plus tega pa smo še http://www.ams-ix.net link zgubili kar pa zelo zelo poveča ping v tujino.
To smo pa zgubili samo zato, ker UPC Ljubljančeki hočejo več dnara v žep dat in se jim jebe za kvaliteto omrežja.
To se lepo vidi čez dan ko ljudje pridejo domov se ping dvigne, saj je pol Maribora na 213.161.8.1.
Rešitev ?
Več gateway-ev tako kot je bilo včasih ko je vsak predel imel svoj gateway.
Plus tega pa smo še http://www.ams-ix.net link zgubili kar pa zelo zelo poveča ping v tujino.
To smo pa zgubili samo zato, ker UPC Ljubljančeki hočejo več dnara v žep dat in se jim jebe za kvaliteto omrežja.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()

coyotee ::
Pozdravljeni! Sem iz MB (Tezno) , in sem priklopljen na digitalni trojček M. Zanima me ali ima kdo podobne težave, pri signalu, ker ko se pogovarjam po telefonu, praktično ne moreš spremljati TV preko dekoderja (imam tega 5000 model handan al akj je , pač najosnovnejši), Enako so motnje signala, ko imam promet na NET-u (download).
Lp, Bojan
Lp, Bojan

GoodVarg ::
Coyotee,
če imaš takšne težave ti je najbolje da pokličeš podporo, pa naj ti pošljejo tehnika pa naj pogleda
kje je problem !
Brez zveze ti je nekaj na slepo iskat kje je problem, če ne veš kako in kaj.
Saj plačuješ za to da ti bo stvar delala BP ! se strinjaš ?
če imaš takšne težave ti je najbolje da pokličeš podporo, pa naj ti pošljejo tehnika pa naj pogleda
kje je problem !
Brez zveze ti je nekaj na slepo iskat kje je problem, če ne veš kako in kaj.
Saj plačuješ za to da ti bo stvar delala BP ! se strinjaš ?

Pozdravljeni,
vaš naročniški paket je bil posodobljen, kar pomeni, da bi morali
dosegati hitrosti vse do 12/1Mb.
Prosimo, da opravite kakšen test na naši spletni strani speedtest.si.
Trojček L
Špica.
Zgodovina sprememb…

tudi meni so včeraj uredili,teden dni po tem ko sem probal zlepa sem popenil in čez 10 minut je vse štimalo

bi_đi ::
Pred kakim mesecem sem bil poslovno na trieri pa je pogovor nanesel na upload pa so rekli a bodo dvignili na 1Mb pri trojčeku L oz pri 12Mb liniji, za ostale pa ne vem če bodo kaj dvigovali. Na UPC-jevi strani so posodobljeni paketi. Pa mislim a si lahko za določen znesek podvojil upload nisem pa siguren.

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

mtosev, lepo, da si nas obvestil o ceni paketov. Vseeno pa tvoj odzivni čas do Trierinega strežnika ni kaj preveč ok. Si imel povezavo razbremenjeno?

Pesimist ::
Mah ping. Meni kaze 0ms ping na obeh slovenskih testih od par dni dalje. Pa tudi nemore bit ce je bilo ponavadi od 5-7ms.

mtosev, lepo, da si nas obvestil o ceni paketov. Vseeno pa tvoj odzivni čas do Trierinega strežnika ni kaj preveč ok. Si imel povezavo razbremenjeno?
da. ping je lepo visok pa namesto 15/1,5 je max 13/1,5 (pa to zelo redko).

zgleda da so mi popravli linijo (sem klical zadnjic enkrat).
zdaj imam 7-8ms pinga do vstopne tocke in prenos: ul 2mbit/s, download pa celo preko 25mbit/s!!! (26 pa se nekaj)
zdaj imam 7-8ms pinga do vstopne tocke in prenos: ul 2mbit/s, download pa celo preko 25mbit/s!!! (26 pa se nekaj)

MarkookraM ::
A je res taka kriza pri Trieri, da vsem deluje počasi? Jaz sem moral iti iz ARNES-a nazaj na Triero, prvi dan vse vredu, danes pa gre internet ultra počasi.

flipflop ::
Dela počasneje kot bi moralo, predvsem browsanje, medtem ko azureus dela kar normalno...

No Can Do ::
Šempeter v Sav. dol., že cel dan, digitalna TV v kurcu, net je kot pred 15 leti...
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

SmeskoSnezak ::
V Hočah so bile dopoldne tud težave, so mi kolegi rekli. Ne vem, no... jaz bom počakal do novega leta, pa se pol odločo... al trojček al pa drugam.
@ Pusti soncu v srce... @

jaz bi šel takoj drugam,samo ne manj kot na optiko,kar pa se v centru Maribora ne bo zgodilo še vsaj leto dni,
ko v kameni dobi smo
ko v kameni dobi smo

Zgodovina sprememb…

System uptime 6 days 01h:58m:14s