» »

Kaj prikaže google po brisanju posta

Kaj prikaže google po brisanju posta

Dejan29 ::

Pozdravljeni!

Neke žalitve o men so bile javno napisane na eni spletni strani. Sedaj kr je moj priimek redek jih prikaže v iskalniku google zelo hitro ter je pol povezava do strani, kjer je več o tem.

Na tej strani, neke vrste forum, bodo ti komentarji hitro izbrisani, če bo vse posreč, drugač pa sodišče pa sodni odlog.

Zanima me, kaj bo google pol prikazal, ko bo zadeva izbrisana? Jz mislim, da bo isti rezultat pri search engine, sam povezave ne bo več tja do teh obtoževanj, kr bo izbrisano?

Al se v search engine shranijo taki podatki? Al pol tud v search engine, rečmo google ne bo več te strani? Misim mal me zanima koliko se shran ter koliko se izbriše. Drugač pa bom moral še na google poslat zahtevek, k so dal pravico do pozabe z linkom,...

So pa težke laži, in zarad takih ljudje ne dobijo službe,...

Hvala za odgovor!
  • zaklenil: bluefish ()

Kurzweil ::

Prvo stvar, ki bo jo naredil, bi sedaj dokler je še stvar "online" z nekim programomo (ki jih je miljon) posnel kako grem v google, vpišem URL ali iskalni termin in vse posnel, da bi imel fix dokaz.
Sicer pa boš moral dati več podatkov, recimo če gre za storitev ali gostovanje v ZDA, je mislim da tam zakon da morajo 10 let arhivirat stvari.
Sicer pa najprej kontaktiraj moderatorja ali administratorja strani in mu povej kako in kaj, ko boš videl njegovo reakcijo pa lahko ukrepaš, saj če on sporne stvari ni odstrani je tudi med krivimi.

Kot rečeno za kaj več boš moral dati, pa kakašen podatek več.

Se pa lahko obrneš v Sloveniji tudi na Spletno oko in še ena podobna zadeva obstaja pri nas.

Dejan29 ::

Ja prntscr je že slikano z rezultati na google, je pa dobra ideja o tem, da bi se vse posnelo.

Sam lastnik spletne strani je v Sloveniji, en s.p. Če pogledam pod whois: IP Lokacija ter ASN je v Sloveniji.

Glede na to, da se ne spoznam na to, kje lahko vidim lokacijo gostovanja pod whois? Ja odvetnik je tud rekel, da je sokriv, če ne bo hotel odstranit. Pa še mal je vse komplicirano.

Spletno oko je pa tako, da ne reagirajo nič, to se pol vse žal na sodiščih vleče ter ne naredijo nič.

Sam a to pomen v praksi, da če se zadeva izbriše, mi bo google še vedno metal rezultate vn z delom besednih obtoževanj brez delujoče povezave?

amacar ::

Lahko pišeš googlu, in prilepiš linke, pa pobriše mrtve povezave.

Kurzweil ::

Če bi dal link bi ti lahko točno povedal.

Zdej če bo izbrisal samo post, topic ali del foruma, kot praviš. Potem gre tu v večini primerov za php in eno od baz, kjer se record iz baze izbriše in ne bo več stvar obstajala. Sicer pa če je stvar kjer statično objavljena, torej da ne gre recimo za primer za nek CMS, kjer dela vsebine ni več v bazi, ampak se še nekje vedno skriva, recimo obstaja Wayback machine, kjer sem recimo za primer poiskal kako je izgledal Slo-tech leta 2007.

Sicer pa, če ti je ta oseba povzočila slabo ima ali naprimer poslovno škodo, imaš že precej boljše argumente za stvar pravno izpeljat v tvojo korist.

Kot pa že sam ugotavaljaš pa je pri nas zakonodaja na tem področju in nivo komunikacije na spletu na smešnem nivoju.

In kaj je rekel skrbnik tiste spletne strani, kjer je ta sporna vsebina?

Dejan29 ::

Spletna stran www.spovednica.com z lastnikom nimam spora ter če bo odstranil vse korektno pol je to to. Pa hvala!

Na mejl ni bilo odgovora(razlogov je lahko več), zato bom dal uradni dopis, osebno ter bomo vidl, če se da vse lepo dogovorit korektno z lepo besedo al ne ter bodo mel odvetniki več dela ter zaslužil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejan29 ()

SloBiscuit ::

Če se ne motim, same spletne strani ne odgovarjajo kaj pišejo njihovi uporabniki gor. Če so te žalili potem so te žalili, tukaj noben nič ne more, razen če pišeš in lepo prosiš adminisrtatorju da te komentarje odstrani. Vedi da nobenemu ni treba narediti nič in da nobenemu ne morejo nič. Tak je bolj ali manj Online svet.

Sicer pa, če ti je ta oseba povzočila slabo ima ali naprimer poslovno škodo, imaš že precej boljše argumente za stvar pravno izpeljat v tvojo korist.


Točno tako, če to kar je v citatu navedno NI res oz. se ni zgodilo potem tudi z odvetniki ne boš prišel nikamor. Vsak ima pravico do izražanja ne glede na to kaj izraža.

Pa srečno,
neznanec555

Dejan29 ::

Skrbnik je še enak dan, ko sem se osebno zglasil zbrisal vse obtožbe, komentarje dol. Skratka nimam kj za dodat.

Glede izražanja ter pravice do izražanja vsakegar kar hoče se pa ne strinjam. Take zadeve so lahko kategorizirane kot sovražni govor ter povzročijo človeku veliko škodo ter spodbujajo druge k nasilju do njega, to je širjenje sovraštva. Posebej če so z osebnih razlogov, problemov ter sploh niso resnične.

Rasizem je pa tko prepovedan, sam tam se ne gre za sovraštvo do posameznika, ampak do skupine. Ne vidim razloga, zakaj bi se moral dovolit sovraštvo do posameznika, če se ne do skupine.

Utrpel sm velik škode zarad teh obtožb, ogromno,... ampak ta oseba ima že toliko dolgov, zapufan do amena ter je tak, da če grem v tožbo še bolj nepredvidljiv pa še večje sranje naredil. Ko sm nazadnje poklical policijo, kr ni dal miru, se je še isti dan maščeval. Kaj naj s takim.

SloBiscuit ::

Vsak IMA pravico povedati kar želi in nima veze kaj govori. Tako je, pa čeprav se ne morda ne strinjaš z tem. Rasizem ni prepovedan nikjer, samo nezaželjen. Utrpeti poškodbe zato ker te je nekdo žalil? Tukaj ti lahko pomaga samo psihiater in nihče drug. Tudi če ti povzroča poslovno škodo (dokler seveda ni ta oseba tudi poslovnik oz. konkurenca) ti noben ne more pomagati. Nikjer nebi zmagal na sodišču s tem.

To se dogaja na internetu skoraj vsem, skoraj vsak dan. Vse kar lahko se naredi, je da se prosi administratorja da odstrani objave oz. komentarje. Če ti pa povzroča psihično škodo zaradi nekaj kletvic in kaj podobnega, potem pa rabiš psihiatra (ne vzami to kot žalitev). Tak je svet.

Utrpel sm velik škode zarad teh obtožb, ogromno,

Kakšne poškodbe? Pshične, poslovne, denarne...? Ne moreš kar vsakega tožit pa mu grenit življenja z dolgovi zato ker te je preklel. Kar sem prebral se mi zdiš, kot da hočeš samo hitro do denarja priti. Nevem kaj se je dogajalo na forumu, ampak kolikor vem do zdaj je, da si si lahko čisto sam kriv, da te je ta oseba žalila ipd...
neznanec555

Dejan29 ::

Oh jz pa nism kriv za te žalitve, Vsak je sam odgovoren za kar izreče. Ti sploh ne veš, kaj je on govoril,...pa neki sklepaš po svoje.

Z svojim primerom gladko zmagam na sodišču. Se pa sprašujem, kako ti toliko veš o "mojem primeru", o tem zakaj naj bi bil zrel "za psihiatra" ter kaj naj bi se dogajalo. Ti si sam en troll, ki širi sovraštvo ter si sam očitno bol zrel za psihiatra.

Pometi pred svojim pragom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejan29 ()

SloBiscuit ::

Dejan29 je izjavil:

Oh jz pa nism kriv za te žalitve, Vsak je sam odgovoren za kar izreče. Ti sploh ne veš, kaj je on govoril,...pa neki sklepaš po svoje.

Z svojim primerom gladko zmagam na sodišču. Se pa sprašujem, kako ti toliko veš o "mojem primeru", o tem zakaj naj bi bil zrel "za psihiatra" ter kaj naj bi se dogajalo. Ti si sam en troll, ki širi sovraštvo ter si sam očitno bol zrel za psihiatra.

Pometi pred svojim pragom.


Sedeva da nevem kaj je govoril, saj nisi niti enkrat omenil. Težko ti tkaj pomagamo, če ne podaš vseh detaljov. Pa glede na to, da so sedaj (pred izbrisom) nisi linkal kaj naj bi se zgodilo lahko sklepam dosti stvari.

Glede na to da nevem kakšne poškodbe si trpel, in praviš da je jih je "ogromno" pa še vedno nisi podal kakškne (kar sem tudi specifično uprašal in nisi odgovoril) ti ne morem kaj dosti pomagati. Nisem te vprašal kaj ti je rekel, za kaj se gre, vprašal sem kakšne poškodbe si otrpel (psihične, denarne, poslovne???).

Nisi si kriv za žalitve? Kako naj vem da je to res? Najbrž te ni kar en človek kar naenkrat te začel žalit... Si pa ravnokar tudi priznal, da gre za žalitve, kar pomeni da lahko sklepam, da nisi utrpel nobenih poslovnih ali denarnih poškodb in se gre zgolj za pshičino škodo...

Širim sovražtvo? Medtem ko TI hočeš tožiti nekoga ker te je preklel? Pha.
Ti meni praviš to, medtem ko govoriš bedarije kot so npr. "Glede izražanja ter pravice do izražanja vsakegar kar hoče se pa ne strinjam" in pa "Rasizem je pa tko prepovedan".
Nevem na katerem planetu ti živiš in koliko si star. da si misliš to. . .
Jaz sem te nekaj vprašal in ne dobim konkretnega odgovora in potem jaz trollam? Daj ne pribijaj. Vsak ima pravico do izražanja, vsak lahko reče kar želi in da ti potem praviš da se ne strinjaš z tem (da ni res), to zelo smrdi po trollanju.
neznanec555

Dejan29 ::

Pa kaj te briga, o čem se je šlo. Mislim s tabo še na pir nebi hotu it, kaj šele da bi ti razlagal osebne stvari. Jz takem kot si ti res ne mislim nič razlagat.

Pa na začetku si me začel obtolževat pa namigovat, da sm jz kao kriv, pa da zarad dnarja to delam pa psihološke fore, ti prasec. Prasec hočeš prkazat, da sm jz kriv, pa name obrnit pa zadeve sploh ne poznaš, kr maš neke osebne motnje ter probleme z sovraštvom. Ah dan ne nakladaj ter ne nabijaj,kr ti si troller. Pišeš z namenom provociranja provokator, kr maš v svoji zblojeni domišljiji nek scenarij, pa kaj te jebe.

Ah dj kaj pa ti veš kje nebi zmagu na sodišču, sj nisi ne odvetnik ne sodnik.
Ralnost je čisto druga. Rasizem samo nezaželjen? Ma ti živiš v nerealnem svetu fantek. Pr nam se taka svinarija tud kaznuje, čeprav se v bolj razvitem svetu še bolj,...

"Javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti
297. člentt
(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Kdor javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini, in je dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali moti javni red in mir, ali z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2) Enako se kaznuje, kdor na način iz prejšnjega odstavka javno širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo ali daje kakršnokoli pomoč pri rasistični dejavnosti ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava, opravičuje, smeši ali zagovarja genocid, holokavst, hudodelstvo zoper človečnost, vojno hudodelstvo, agresijo ali druga kazniva dejanja zoper človečnost, kot so opredeljena v pravnem redu Republike Slovenije.

....

Uradni list RS, št. 50/2012 z dne 29. 6. 2012: 297. člen KZ-"

Tudi če je proti posamezniku se pa to zasebno toži in to je to.

Dejan29 ::

Več se pa z takim kot si ti ne mislim ukvarjat, kr mislim, da si izmeček in se tudi najbrž ne motim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP naslov

Oddelek: Omrežja in internet
313765 (3042) secops
»

ESČP: Delfi vs. Estonia (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8335877 (31178) AndrejO
»

facebook je javni kraj ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10322408 (19354) Invictus
»

Prepoved "spodbujanja nestrpnosti" in paradoks svobode govora (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20012735 (10075) BlueKnight

Več podobnih tem