» »

SKVCD

SKVCD

Hux ::

Ste ze vidli cool kvaliteto SKVCDja? MVCD je bil prvi 1CD film format samo se ne obnese prevec ceprav ga ze na vlko delajo. Zgleda kot neki low quality 22fps format. Ta SKVCD je tudi 1CD verzija ampak nasprotno z onim leti na 25-26 fps in slika je res cool kot Divx.

Sej bi dal link do demo verzije torej izrezek iz Matrixa smao nevem ce je legalno to.

Aja pozabo vbistvu prednost tega je da mas Film na 1CDju za DVD player torej ni treba manjavat in se cool kvaliteta je povrh.
Ze na racunalniku zgleda cool kajsele na TVju pol.-
  • spremenilo: Hux ()

Matek ::

In kako ga posnames? Pa kako vrsto filma moras met?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Hux ::

posname se kot VCD ali SVCD in dela v DVDju. Kaj mislis kako vrtso filma? Mpeg pac.
Na TVju zgleda super!

Da nebom krsil kaj na filenexusu majo 2 taka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Gandalfar ::

Mas kaksen tehnicni dokument o tej stvari?

Matek ::

Zanima me kako ga posnamem recimo v Nerotu. A so vse komponente sposobne igrat ga? Glede tega kak film rabis sm mislu to ja, kaka kompresija.

Predvsem me zanima kako jih delat in posnet iz DivXov
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Hux ::

Ha ne nic nimam druga razen polno forum sporocil in podobno.

Pol se pa je be ready for AVCD lol :D

AVCD sample

MVCD slabse
KVCD in SKVCD
AVCD Tamplate

vse je blo testirano na vecina DVD playerov brez problemov. MVCD mam sam enga ampak kot pravim suxa MVCD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

pingec ::

a obtaja kasen format ki ga podpira cist vsak dvd-player ker za mojga ne piše da zna brat vcd in druge formate sam dvd pa mp3
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

SasoS ::

am...dvd format :D

jos69 ::

Mene pa zanima kako je z podnapisi pri filmih v SKVCD formatu ?

CaqKa ::

prvič slišim za te podrazličice vcd formata.. sicer poznam xvcd ter xsvcd.. pomojem čisto zadostujeta... ter sta bolj podprta kot zgornji formati?

Zulf ::

A lahko kdo napiše kaki se pretvori iz divx v skvcd ker mem sploh ne rata.Pretvorim že neki, sam mi pol Nero napiše da ni pravi SVCD format Rad bi pagledu filme na DVDju.

Prosim, pomagajte!!!


Lp Zulf

waters ::

Tudi mene zanima kaj več o tem.


LP

Cveto ::

Kolikor se jest gledal, je treba pretvorit filr v Tmpenc-ju z SKVD templatom in ga nato posnet kot nestandardni (S)VCD. To se pravi, da izbereš VCD, in ko ti Nero javi, da zapis ni standarden, klikneš na "turn off standard copliance and continue"

Caligula ::

A kdo kej ve ce je ze kak nov program zu8nak, ki bi recimo v susu naredu SKVCD al pa zlo skrajsu proces, ker tiste opcije takrat so ble vse4 neki komplicirane pa predolge,.. skratka a je kdo kej spremlju razvoj tegaŽ

V-i-p ::

Meni pa samo nekaj ni jasno :(

Znam narediti VCD, SVCD ter sedaj tudi KVCD in SKVCD. Mi pa nekaj ni jasno...

- VCD je MPEG-1 in ima resolucijo 352 x 288
- SVCD je MPEG-2 in ima resolucijo 480 x 576
- KVCD je MPEG-1 in ima resolucijo 704 x 576
- SKVCD je MPEG-2 in ima resolucijo 352 x 576

Te podatke mi izpiše TMPGEnc. Po tej logiki, je najboljši KVCD, ki je sicer MPEG-1, ima pa fino resolucijo (704 x 576), SKVCD je sicer MPEG-2 ima pa slabo resolucijo (352 x 576). Torej po kodiranju v SKVCD film ni boljši, kot po kodiranju v KVCD? To mi ni jasno...:\


P.s. Moram rečt, da mi od danes naprej res ni žal da sem nabavil DVD in ga priključil na 72cm TV :D. Namreč, v FFDSHOW-u obkljukaš da predvaja podnapise, jih imenuješ enako kot film, pa TMPGEnc, ko pretvarja film lepo zraven zloži podnapise. Sem pa testiral KVCD (MPEG-1, 704 x 576) pa film res dela. Slika fina, podnapisi tudi, pride na en CD, sem pa za hec v Neru kopiral kar navadno (kot bi snemal navaden podatkovni cd), nisem dal SVCD in zadeva je bp špilala v DVDju. No, še zgornje če mi kdo razjasni, pa bom srečen ;) Fala lepa.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Caligula ::

Kako si pa naredu KVCD?

Po kaki zapleteni tehniki al je kej simpll?
Pa a to si delal s kamere al si kak DVD pretvarjal?

V-i-p ::

Kamera? DVD? Nope, navaden DivX (.avi), TMPGEnc, v proggyu daš tisti čarovnik/wizard in izbereš med predlogami KVCD ali kaj drugega, MVCD, XSVCD, pa še polno jih je...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Caligula ::

Kje pa npr imas kako predlogo?
Je tok simpl, da TMPGenc zazenem, oznacim predlogo in on mi naredi KVCD?

V-i-p ::

Da. Zakaj ne probaš?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

CaqKa ::

meni se zdi xsvcd zelo dober.. čeprav skvcdja še nisem imel na predvajalniku

glede skvcd in kvcd
pomojem je skvcd boljši in to na račun mpeg2.
kolkor je meni jasno se mpeg1 pri višjih bitrejtih začne pritoževat; nadalje je tudi dejstvo de večjo resolucijo kot imaš, več bitov na pixel boš potreboval.. posledično to pomeni da bosta filma kodirana pri enakem toku podatkov (recimo 1000kbps) vendar pri različnih resolucijah, drugačne kvalitete in sicer bo oni z manjšo resolucijo imel boljšo sliko(ker bo imel več bitov na pixl).

Caligula ::

OK,

1. Mam TMPGencoder
2.Kaj je naslednje?
Kje dobim scripto? Jo s kje downloadam? Naredim sam? Kako,..?
Kaj v TMPGencoderju pritisnem oz kje dam da ofna pol to scripto?
Je treba kaj posebej za zvok ali kake druge nastavitve dat?

Skratka bi slo v korakih?

Sej ves-vse je izi, ce si ze enkrat pocel, ce pa ne...:O

Skratka dej si vzam 5 min ce lahk pa napis tko, da bom jz to dejansko uspeu narest.
Bos se marsikomu veliko uslugo tko naredu, ker kokr pravjo po netu, so koncni izdelki kr fajn.0:)

V-i-p ::

Mnja, čeprav nisem ravno vešč v pisanju "vodičev", bom probal na kratko:

Rabil boš FFDSHOW in TMPGEnc. Ko inštaliraš FFDSHOW, pojdi pod start, programi, ffdshow in zaženi FFDSHOW Configuration. Notri najdi nastavitve za podnapise in jih vključi, da ti jih TMPGEnc predvaja zraven ko boš kodiral film. Kljukica mora biti pri "Subtitles". Velikost fontov pa malo experimentiraj. Jaz jih imam na 22. Aja, btw, ko gledaš film na računalniku, pa to funkcijo izključi, da nimaš v bsplayerju dvojnih podnapisov. Ime podnapisov imej enako, kot je ime filma! Končnica podnapisov nima veze. Sedaj zaženeš TMPGEnc in pod File klikni Project Wizard. Tu notri zbiraš v kaj boš avi kodiral. SKVCD predlog in teh dobrot notri ni imaš samo VCD, SVCD,... Kako jih dobiti? Hint: zalaufaj eMulčico™, pod search vpiši SKVCD in tisti, z največ viri, je brez skrbi pravi. Skopiraj v mapo Templates v TMPGEnc direktoriju. Ponovno zaženi TMPGEnc, file, project wizard in sedaj bi moral imeti mnogo, mnogo predlogov, tudi SKVCD. Še nekaj moraš vedet. Če ima film 25fps vedno daj predlogo ki ima notri besedo PAL, če pa ima film kateri koli drugi FPS, pa daj predlogo, ki ima besedo NTSC. Ko si izbral željen format, klikni next in naloži izbrani divx film, ki ga boš kodiral (če ni AC3, ti zvok naloži sam). Ko naloži film, v tem delu pusti nastavitve kot so in klikni next. Klikni Other Settings in stream type prestavi iz MPEG-1 video na MPEG-2 video. Klikni ok. Sedaj pa klikni še Clip frame, da boš uporabil funkcijo "pan-scan", da ti odreže tiste črne robe in da je film lepo čez cel tv. Ko se ti odpre okno, klikni na Arrange settings in spodaj pri Arrange method daj na No margin (keep aspect ratio). Tako, sedaj zgoraj počasi drsnik prestavljaj desno, da ti vrže predogled filma in da vidiš če ti vrti film z podnapisi notri.

Če jih ni, si jih lahko pozabi preimenovati isto kot film, lahko si v nastavitvah ffdshowa pozabil to vključiti, je pa še ena fora. Včasih jih TMPGEnc ne vrti, če ne storiš naslednje: Options - Envirinmental settings - VFAPI -plug-in - Z desno tipko na miški izberi - Direct Show multimedia file reader in izberi higer priority dvakrat da bo prioriteta nastavljena na 1. Privzeto je nastavljena na -1. Sedaj lahko brez problema v preview gledaš podnapise. Gremo dalje.

Film pogledaš, vidiš da vrti podnapise, zato klikni next, kjer ti pokaže podatke, kakšen bo film na koncu, ne jih preveč gledat, ker bodo na koncu čisto drugačni. Klikni še enkrat next in program ti ponudi možnost, da bo film shranil in začel kodirat. Ker smo to hoteli, kilkneš OK in še enkrat ok, ko te vpraša da file ne obstaja in če ga naredi. Počakaš nekaj sekund, ali kolikor pač že in film se začne kodirat. Trajanje kodiranja je odvisna od tvojega računalnika, ko pa bo končal, ti je storiti samo še to, da narejeni .mpg file skopiraš v neru na cd. Nič VCD ali SVCD formati, ti kar zapeci kot navaden podatkovni CD, edino hitrost moraš pogruntat, do kam ti tvoj DVD še predvaja, nekateri so občutljivi če pečeš pri velikih hitrostih, moj recimo prebavi BP 48x zapečene, 52x pa ne več. To je to. Če sem kaj pozabil, pa vprašaj...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

CaqKa ::

caligula: a si ti videl predzadnji vipov post?

V-i-p

registriran: 06.11.2000 Poslano: 21.11.2003 23:35:03 | popravi | odgovori | briši
Da. Zakaj ne probaš?

ded ti je namreč ful na simpl razloži... progremček je tako enostaven da ko si ga boš dol dljo sploh neboš rabil kaj dosti mislit... ampak tebi se očitno še to ne da.

aja pa v-i-p en komentar na guide. tam ko si napisal da ga kr iso naj speče. to deluje samo na novejših dvd predvajalnikih ki iz isocdja izluščijo mp3, jpg ter mpg datoteke, na ostalih obični iso cd nebo delal pomojem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

tomaxxx ::

hvala ti za navodila V.i.p. samo zanima me kako opraviš z zadevo ko imaš ac3 zvok? tmpgenc ti ne naloži sam, če ga pa z VirtualDubmod ločim (demux) v ac3 datoteko, mi pa potem TmpgEnc noče odpreti. What to do?:\

Pa šeeno vprašanje tko BTW ... a mogoče gre to, da bi recimo dva ali tri filme v SKVCD formatu posnamem na DVD (kot navaden podatkovni) in potem predvajal na komponenti?

CaqKa ::

odvisno od komponente... fakt paje da vedno več firmwareov podpira take zadeve.
jaz imam recimo na enem dvdju posneto eno cele sezono (nečesa pač) v .mpgijh... vse skupaj je zapečeno kot dvd iso ter se da normalno predvajat na dvd playerju iz metroja za 50€ brez novega firmwarea.

Caligula ::

Ufff

Hvala V-I-P
Toje je vzelo nekaj casa :D
Bo pa tole ziher v pomoc se mnogim. Sam se enkrat ta teden vrzem na to, da vidim ce mi bo uspelo.

Se nekaj, - a to pol predvaja baje tud v dostih DVD samostojnih playerjih??

Neki je blo govora o tem, da vsaj novejsi naj bi toi predvajali?
Kaj ves? Si probal mogoce?

Hvala res za tole. Faca si!:)

CaqKa ::

caligula:
aja pa v-i-p en komentar na guide. tam ko si napisal da ga kr iso naj speče. to deluje samo na novejših dvd predvajalnikih ki iz isocdja izluščijo mp3, jpg ter mpg datoteke, na ostalih obični iso cd nebo delal pomojem.

podobn odgovor namreč sledi tudi za zadnji del tvojega vprašanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

waters ::

Preiskusil recept. Povsod razen pri enem filmu mi javi da ga ne more odpret, ozziroma da je unsupported. Kje je štos?

LP

Caligula ::

Probal, video deluje odlicno ampak -vsaj za zdaj sem probaval iz WMV formata delat in ni zvoka. kaj narest da bo zvok tudi zraven?
Kot audio source avtomatsko doloci video source. Kako to da ni zvoka?
Ga je treba prej s cem ven pobrat? S cem?

Oz kako to stvar najlazje narest?

A obstajajo kaki templati, ki so recimo boljsi za DV, Divx, WMV,..?
A so to skripte?
Kaj narest, da jih TMPGenc uposteva?

Hvala ze vnaprej, ce poznate odgovore.

Ko pa dobim DVD pekac pa sam se KDVDje delat!
6 ur DVD kvalitete na enem DVDju!!!!

Yihaaaaa!!!!![>:D

Caligula ::

Pa se to,

ce dam notr Divx film pa dam lepo na Mpeg 2 pa mi napise da zna bit velikost cez 4 giga!?!
Kako to?
Kaj narest, da bo dejansko zacel delat tko k treba?

Caligula ::

OK to je ocitno zaradi zvoka. Se prav, da moram zvok posebej obdelat?

Skratka zvok v divxih k jih mam mu zgleda ni vsec oz ga hoce predelat v vec giga velik file???

Ker ko dam samo video, pride lepo pri standardnih nastavitvah cca 500 Mb za 90 min dolg film. A lahko posebej nalimam zvok?
S cem?
Bswet mi pride tam do GO pa prtisnem GO pa se ne zgodi nic.

Heada3che pa mi sploh ne pokaze divxov, ko probam dolocit input file;((

Skratka kaj je treba narest, da bo zvok notri pa da bo velikost za 1 CD?

Caligula ::

No?

Pa se to-se je kdo kaj igral z YMPEG kodekom, ki naj bi se zlil z Windowsi in iz vseh video aplikacij omogocal izdelavo direkt KVCDjev?
Meni z Vdubom nekako ne gre in ne gre. Dobivam kar nekaj ven. Drugace me pa vse kar sem zgoraj spraseval se vedno zanima. Zvok mi povzroca tezave.

tAhIoN ::

>Caligula..KDVD??
jest mam dvd pekac pa me zanima, ce kdo ve najenostavnejso varjanto da bi ene par filmov dal na dvd seveda z manijem da bi lahko izbral posamzeni film. in kako se to pravilno zapece na DVD..

Caligula ::

Postopek je isti kot ga je opisal VIP samo, da nastavis template KDVD.
Na kazzi ali emule najdi skvcd ali kvcd rar ali zip ker so notri vsi te templati, drugace pa daj v googlu kvcd template vpisi pa jih lahko na eni strani dol snames.

ninbus ::

tudi mene zanima zakaj pri skvcd-ju nimam zvoka. pekel sem že vcd, svcd, xsvcd in nikoli ni blo problemov. z virtual dubom pobereš ven zvok (wav) pa gre. skvcd zapečem kot data in slika je, zvoka pa ne. kakšen namig?

Caligula ::

cakaj-a na disku ti se dela zvok, ko zapeces pa ne?

ninbus ::

zdaj dela vse. sem en drug template dol potegnu pa je.
kvaliteta je približno ista kot svcd. in tudi enako velika za določeno kvaliteto.

waters ::

Kolk procentov filmov pa vam sprejme TMPGenc? Meni od 10 enega. Aje pri meni kej narobe?

Caligula ::

To nekaj ni vredu.
Predvsem si snami z kaze tempalte. Tisti z neta serjejo nekaj. Meni je tudi bolj sralo prej.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11927969 (7405) LexLuthor
»

Kako convertirat DivX v VCD??

Oddelek: Zvok in slika
414378 (3014) jabe
»

AVI 2 VCD

Oddelek: Zvok in slika
132026 (1817) marS
»

Program za DVD format iz Dvix formata

Oddelek: Sedem umetnosti
151927 (1688) metro

Več podobnih tem