» »

kater foto papir za inkjeta?

kater foto papir za inkjeta?

CaqKa ::

torej na novo sem si kupil canon i 850, zraven je prilozenih 5 listkov za tiskanje fotografij 10x15. Na ta papir se komajda opazi razlika med fotografijo in tole sprintano, morš res it z lupo gledat. zdaj pa mene zanima kje dobit tak papir?
v comtronu sem namreč kupil enega epsonovega glossy paper, photo weight 240g/m2, 0,22 mm debeline. papir je za tistih 6ksit/20,A4 listov porazen.
v teh trgovinah ti tile cepci pač nečejo papira odpret. sej po eni strani jih razumem po drugi pa spet ne. za 6000sit bi pa ti nemara lahko znali svetovat!
torej zanima me kakšne so vaše izkušnje s fotopapirjem (fotopapirjem, ne kvazi fotopapirjem), katerega uporabljate, kolko stane in kje ga kupite?

bobby ::

epson ima svojo tehnologijo izpisa in sestavo črnil,.... njihov papir je prilagojen tem karakteristikam,..... enako velja za HP,.... in Cannon,...... torej v tvojem primeru je najboljši cannonov papir, valda pa tud je cena odvisan od tega,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

CaqKa ::

v bistvu so pri fotopapirju že vsi papirji zelo enaki... sicer sem pa predno sem prebral ta post naročil profesionalni papir kot je bil zraven printerja... dobim a4 format za enako ceno bolj kakovosten papir od epsonovega.... blah
so meli prav ko so v jokerju napisali da je epson nazadoval.
kaj pa z high dpi papirji ima kdo kaj izkušenj? ker vidim da se na tistem tudi dobiva sposobne rezultate.

bobby ::

Capka,.. dej mi prosim razlož, po kateri logiki bi bil epsonov papir primeren za cannon če imata te dve firmi popolnoma različno sestavo črnil??? to mi ni jasm. kot že prej omenil,.. vsak proizvajalc tiskalnikov bo naredu papir ki bo najbolje ugajal njihovim proizvodom in ne na splošno celemu trgu pluvalnikov.

slučajno delam s tiskalniki,.. in tud jst sem bil firbčen, kako se recimo obnaša HP-jev papir na Epson tiskalnikih in kontra,... zaključek preberi malo višje.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

CaqKa ::

že že.. samo v sami sestavi papirja ni dosti razlike...
na netu sem med drugim prebral da na konkretno mojem printerju ni dobro uporablat hp papirja... epsonovega in canonovega... pišem zvečer dalje ko bo več časa.

bobby ::

se strinjam o OSNOVNI sestavi papirja,.. potem imaš pa tukaj še prevleko za photo papirje, tukaj pride do te razloke med vpojnostjo in grobostjo papirja. tuki je caka.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

CaqKa ::

no če je še kdo iz mb in ima kakšen papir se lahko zmenimo za odkupe nakupe papirja po kosih? mam epson photo weight glossy paper, pa jutri bi naj dobil canonov pr101. imam tudi high dpi epson papir... če je pač kdo zainteresiran lahko naredimo pač teste kak se različni papirji obnašajo na različnih printerjih?
pa upam da nebo spet samo bobby odgovoril, ker ostalim očitno grejo samo 3dmarki po glavi in kak vam bo lulek zrasto ko boste meli plexi v stranici.

Sokrates ::

Se bom še jest mal vključil v debato. Imam Epson 870 Photo in v glavnem uporabljam papir firme CANSON se mi zdi Francoske izdelave
http://www.canson.fr in je zadeva taka kot mora biti barve na visoki ravni pri vseh vrstah papirja in po mojih izkušnjah boljši rezultati kot na original Epson papir seveda za kakšno ceno. V glavnem uporabljam High Resolution Papir 100g in je cena za 50 kosov 2000 Sit v ljubljani v trgovini Prometej ali nekaj takega imajo veliko različnih vrst papirja tega proizvajalca.
Lp vsem.

Brane2 ::

Jaz uporabljam za nalepke za naše CDjke poseben samolepilni papir, ki se meni obnese FENOMENALNO. Bolje kot kakršenkoli papir doslej (samolepilni ali navadni), pika na i pa je glossy lak na vrhu, ki papirju daje videz folije...

Še vedno iščem navaden papir, ki bi se vsaj pol tako dobro obnesel kot tale samolepilen. O znamki papirja ne morem govorit, ne vem pa koliko bi to zanimalo povprečnega smrtnika, ker je najmanjša naročljiva količina več kot 30m2, kvadratni meter pa je zasoljeno drag... :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvni tiskalnik do 500€

Oddelek: Kaj kupiti
273228 (2872) psyke
»

tiskanje na fotopapir mi ne gre

Oddelek: Pomoč in nasveti
81379 (1193) M@73Y
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394396 (3754) Brane2
»

kateri A3-tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
161881 (1687) orka
»

Refill za Canonove tiskalnike?

Oddelek: Kaj kupiti
272284 (1968) sandi

Več podobnih tem