» »

vmWare licenciranje

vmWare licenciranje

broken/link ::

Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj z vmWare in njihovim licenciranjem (https://www.vmware.com/products/vsphere..., namreč z zadnjo verzijo esxi-ja 5.5 so ga precej spremenili, odstranili hardwarske limitacije, se pa sedaj plača software.

Mam 1 supermicro strežnik z dvema xeon procesorjema (http://ark.intel.com/products/75790/), esxi sem že gor namestil in tudi vse deluje in laufa bp že nekaj dni. Ampak trenutno mi teče trial verzija, ki poteče v 60dneh.

Vse kar potrebujem naprej je ubistvu editiranje virtualk (torej večanje manjšanje diska/rama/procov). Ko trial poteče, tega ne bom več moral početi, je pa to "must have" funkcionalnost, ker bo gor teklo par deset virtualk. Bi pa rad čim ceneje prišel skoz :) Je dovolj, da nabavim VMware vSphere Essentials Kit? Ali rabim kaj drugega?

sem se obrnil na par slovenskih zastopnikov, ampak ni bilo odgovora z nobene strani (verjetno je 1licenca premalo, da bi prejel odgovor) :) tako da če ima kdo kakšne izkušnje s tem, bi bil zelo vesel kakršnekoli pomoči :)

mzakelj ::

Si mogoče pripravljen prešaltati na drugo virtualizacijo. Sam sem bil pred podobnim primerom pa sem se odločil potem za Virtualbox pa moram reči da sem kar zadovoljen.

darkolord ::

Med tema dvema (VirtualBox in ESXi) je precej razlike ...

broken/link ::

menjava na drug sistem ne pride v poštev, ravno zato pa tudi tu sprašujem glede licenciranja. Licenco moram v vsakem primeru nabaviti, zanima me zgolj kakšno. Tako da če ima kdo kakšne nasvete/izkušnje bi mi zelo pomagal :)

680x0 ::

Za to kar si napisal, bi ti zadostoval kar brezplačni vSphere Hypervizor, pri čemer moraš paziti na past, ki je skupaj z rešitvijo opisana tule - https://communities.vmware.com/thread/4...

V kolikor ti to ne zadostuje, je vSphere Essentials Kit najboljša alternativa. Subscription, ki ga izbereš ob nakupu, ti zagotavlja popravke, ne pa tudi podpore. Produkt tudi po izteku subscriptiona teče normalno dalje.

broken/link ::

nabavil Essential kit in je za potrebe čisto dovolj.

Najlepša hvala za vse nasvete.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Legalnost poganjanja ISTE virtualke na več mašinah?

Oddelek: Operacijski sistemi
233539 (2459) GupeM
»

Vmware ESXI pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
463501 (2913) Adminer
»

VMware ?

Oddelek: Operacijski sistemi
206763 (6280) Buggy
»

Izšel VMware Workstation 8

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4210284 (8764) MrStein
»

Strežnik za malo podjetje

Oddelek: Kaj kupiti
283952 (3165) SasoS

Več podobnih tem