» »

Več filmov na 1 dvd disk

Več filmov na 1 dvd disk

joej970 ::

Zdravo!

Imam kup filmov, ki bi jih rad zapekel na dvd (več na en dvd seveda). Takoj sem že opazil, da film na dvd-ju zasede 3x več prostora kot pa je dejansko velik (sklepam, da zato, ker se pretvori iz mpeg-4 v mpeg-2). Uporabil sem aimersoft dvd creator, ki je za 2 filma izračunal ~4.5 gb - ravno prav za 4.7gb dvd. Nato sem to dal zapeči. Mislim, da je najprej konvertiralo, nato bi pa naj še zapeklo na dvd. Odgovor je verjetno že znan -> ni zapeklo.
Mi pa je konvertana videa shranilo v eno mapo, kjer sta še dve podmapi VIDEO/AUDIO_TS (videa nista v teh podmapah, ampak v mapi skupaj z tema 2 podmapama).
Nato sem uporabil še ImgBurn, ker sem mislil, da bi iz teh (že konvertiranih) videov naredil .iso in potem to zapekel. Vendar je ta .iso magično velik kar 8gb in poleg tega še narobe sestavljen.
Zanima me kaj vi predlagate? Oz. kateri program lahko to opravi? Torej: 2 filma -> 1 dvd.

Hvala že vnaprej!

Hayabusa ::

Takoj sem že opazil, da film na dvd-ju zasede 3x več prostora kot pa je dejansko velik (sklepam, da zato, ker se pretvori iz mpeg-4 v mpeg-2)

Bi ga kvečjemu več, rnzen če ga ne pretvioriš v 320x320 resolucijo.
Kako veliiki so prvotni filmi ? Format ?

Zapeči filme kot data in ne kot video v ImgBurn , drag& drop, če vprašaš ali pretvori v nekaj, odgovoriš ne..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

joej970 ::

Prvotni videi so mp4, p720, ~800mb. Ja, ampak če zapečem kot data jih dvd player ne bo predvajal. Pa še za na avtobus delam to - tam verjetno ni high tech dvd player, da bi znal mp4 brati.

Hayabusa ::

Potem ti jih pretvori v dvd video (mpeg-2), kar pomeni 4 gb po komadu, oz 8 za 2 filma, kot je ImgBurn že ugotovil.Ni nobene magije v tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

hojnikb ::

pretvori ga v xvid format. Vsak dvd player, narejen zadnih 10 let, ga bo znal predvajat. Pa resolucijo zmanjšaj na 480p
#brezpodpisa

Spajky ::

@ joej970 : Velikost fajla filma je odvisna predvsem od BitRate največ slike !!! Seveda večja resolucija rabi večji bitrate, da se ne zatika slika pri predvajanju!

Starejši DVD playerji so ponavadi narejeni za rezolucijo CRT TV-jev (720x576) in ti ziher ne bodo predvajali večje rezolucije (max 800x640 če sploh, dela 720x480 ziher = večja cifra=širina slike!) In pa da ti predvajajo Xvid, mora player (firmware) podpirat vsaj DivX5.0 in audio Mp3.

Torej boš moral prekodirat filme v DivX ali bolje XviD (če dela na tistem playerju!) ali pa vsaj v VCD ali bolje SVCD (mpeg-2, manjša resolucija) z največ tisto max resolucijo. Moral boš pač izprobavat prekodiranja fajlov malce preko npr. enega CD-RW ploščka kaj dela in kako in kvaliteta prikaza (npr. en kratek film) na onem AutobusDVD-PL.

Torej če si filme pobiral iz YT-a pobiraš resolucijo 640x360 (DL medium.mp4=default preko http://www.downvids.net/) in konvertiraš z originalno rezolucijo in enih max 1Mbit/s bitrate (ostalo naj ostane na Auto) in bo Ok. Kvaliteta filma je odvisna predvsem iz izvora iz katerega je bil narejen in kako kvalitetno je bil skonvertiran v mp4 fajl za YT. ! par % - marsikateri zripani film za v mp4 za YT ima tudi kakšno napako notri in konverter program se sesuje rad, čeprav na kompu mp4 fajl normalno predvaja. Jaz pač v tem primeru poiščem alternativno kopijo na YT ...

Jest uporabljam za CD-r-je za player za moj TV bitrate različen (največ 768k in zvok 64k/32khz) tako da tudi zelo dolge filme spravim ponavadi na CD-r in še te razdelim na polurne dele (če zaspim ob TV, da mi ni treba gledat spet od začetka ali če se zmeša predvajalniku slučajno, saj prekonvertiranih stvari ne morem previjat naprej/nazaj kot VHS trak ali original DVD). Pred konverzijo pač preverim bitrate mp4 fajla in nastavim prvo večjo v konverterProgram-u. Ti če boš delal z DVD-R si pač manj omejen glede velikosti fajla; nima pa smisla konvertirat v večji bitrate kot je potrebno že zaradi starega playerja (nalaganje z diska v njem v interni ram!) in pa tudi zaradi večjega časa konverzije !!!

Jest uporabljam za konverzijo "plačljivi" ;) Agile AVI Video Splitter V2.3.2 ker NI velik, ima notri že vse kodeke in podpira tudi Win9x, ter lahko odprem več inštanc in konvertiram tako 2-3 filme hkrati (čez noč) ter kvalitetno (2pass!) prekodira filme ... Pa še audio mu zvišam na 150%, ker so večinoma pretihi na mojem sistemu glede na TV postaje.

Ploščke za na Bus peči na kvalitetne Single Box DVD-je (NE "cake" verzije!) in pri najmanjši možni brzini (sprejemljivo na 1/4-1/3 max brzine pekača in ploščka! zaradi časa pečenja), da ti v onem starem BusDVD playerju ne bi trokirali hitro tudi zaradi pregretja ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz Premiere v film

Oddelek: Pomoč in nasveti
6813 (582) Mavrik
»

snemanje dvd brez ROOT

Oddelek: Programska oprema
10794 (597) Spajky
»

kateri format...

Oddelek: Pomoč in nasveti
74260 (4190) Izi
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375348 (4176) m1h4
»

Kako convertirat DivX v VCD??

Oddelek: Zvok in slika
414393 (3029) jabe

Več podobnih tem