» »

Vojna v Iraku

Vojna v Iraku

««
4 / 36
»»

MUC ::

Iračani hočejo osvoboditev. Nočejo diktatorja, hočejo svobodo. Če si gledal včeraj POP-TV in Trenja si slišal iz prve roke.

MUC ::

Vlady: Prebral si Koran preveden v kater jezik?

Nico ::

Hočejo svobodo, dobili bodo "svobodo".:D
Everybody banana on your head!

MUC ::

To lahio misliš ti, jaz verjamem v to brez narekovajev.

Vsekakor se vsi strinjamo, da bodo šli na boljše. NICE!

Nico ::

Humm, zdi se mi da svoboda brez narekovajev ne obstaja.
Everybody banana on your head!

MUC ::

Možno.. vsak ima svoje mnenje.

Moje ni tako pesimistično.

Thomas ::

Ice - raje sem nocoj v Bagdadu, kot da bi moral biti zadnjih 20 let.

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

če bo po tvoje, pol pa se jim ne bo kaj dosti spremenilo....>:D
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Mirovniki jim želijo nadaljevanje preteklih desetletij - ne jest.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Hinavčenje mirovnikov (zlasti arabskih) češ - iraško ljudstvo naj samo zamenja oblast, če že - pomeni samo to, da naj Sadam ostane do smrti. Potem pa še njegov sin.

Samo to.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MUC ::

Tako je... s Thomasom se povsem strinjam!

Nico ::

Še vedno se mi zdi, da se je v iraku bolje živelo kot v recimo iranu. Brez sankcij.
Mirovniki? Prava redkost videt kakega. Največkrat se pojavljajo na TV, pred kako ambasado.
Everybody banana on your head!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nico ()

undefined ::

> Ice - raje sem nocoj v Bagdadu, kot da bi moral biti zadnjih 20 let.

To bi ti tudi privoščil. Ves ta čas, dokler traja napad. Pa tudi kasneje lahko (če bi preživel). :)

Thomas ::

Majhna je verjetnost, da bi umrl nocoj v Bagdadu. Je bilo pa zagotovljeno "pasje življenje" in verjetna usmrtitev z mučenjem - preteklih 20 let.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Arabsko misleči so se pa šli tepst s policijo pred ameriško veleposlaništvo - se bojim.

Alien, smash ... ipd.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hatch ::

Zdej bo pa prisel Owca pa rekel da smo zasli s teme in da bo thread zakljenjen ce se ne nehamo zalit;)

Anyway.. cez 1h bo spet lightshow v bagdadu.. City-wide blinkenlights anyone? ;)

OwcA ::

Zdej bo pa prisel Owca pa rekel da smo zasli s teme in da bo thread zakljenjen ce se ne nehamo zalit;)

Tokrat bo nekaj novega. Brisanje. Opozoril je bilo že več kot preveč.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Tr0n ::

Ja, par krat je dokaj blizu kamere vsekalo. Sem si mislo, clovek, ce ne bos hitro letel dol v klet, ne bos vec dolgo tu zgoraj snemal.

The A-day has begun.

Daj IceMan, pogresam tvoje komentarje v anglescini ;).

Zheegec ::

Uh, Thomas, če bi bil danes v Bagdadu..upam da si gledal CNN, samo Sadamova rezidenca je kasirala 10 tomahawhov.
Glej malo slike, danes je prav gotovo umrlo VELIKO civilistov, to je 100%. Ali je to cena ki jo bo Irak plačal za "svobodo"? Razrušena država, ljudje mrtvi, lačni in brez stanovanj, da o službah sploh ne govorimo....pa še verjetno milijoni beguncev za katere bo potrebno poskrbeti in vse to zaradi kapljice nafte?
Verjetno si ne želiš biti danes v Bagdadu, če pa boš še rekel da si, potem ti lahko popolnoma mirno zagotovim da lažeš, kar si prav gotovo NIHČE ne želi tega trenutno
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

undefined ::

Komentar iz dnevnika.

Vse bolj se potrjuje prepričanje, da gre v primeru napada za Irak za veliki nateg ameriškega predsednika Busha, ki je odločitev za vojno sprejel že kmalu po terorističnem napadu na New York 11. septembra 2001. Vse, kar je sledilo, vključno z desetinami zasedanj varnostnega sveta, vrha zveze NATO, EU in številnih drugih svetovno pomembnih ustanov, je bila tako zgolj embalaža in veliko ameriško sprenevedanje. Hkrati, ko so v varnostnem svetu ZN in drugod po svetu razglašali mirno rešitev, so na širše območje Arabskega morja pošiljali ogromno število vojakov, letal, ladij in druge opreme, navkljub dejstvu, da večina sveta nasprotuje takšnemu reševanju različnih kriz v svetu, piše Robert Mecilošek v Dnevniku.

Američani lahko sicer trdijo, da nadzor nad nafto ni temeljni cilj sedanjega korakanja proti Bagdadu, vendar ostaja dejstvo, da so vsi člani ožjega kabineta predsednika Busha tudi veliki delničarji različnih naftnih korporacij. Premoč ameriške vojske nad iraško je tolikšna, da bo Irak skoraj zagotovo zelo hitro kapituliral, hitro pa se bodo jasno pokazali tudi zgoraj omenjeni interesi. Ti pa so ob vsem omenjenem tudi drugačni; ameriška vojska bo prišla do dodatnega denarja za zapolnitev izpraznjenih skladišč, sledila pa naj bi tudi obnova Iraka. Prav govorjenje o obnovi je zdaj glavni adut najvišjih predstavnikov EU, ker so to edine drobtinice, ki so jih Američani pustili Evropi. A tudi obnova bo tekla po diktatu ZDA, kjer so že ugotovili, da lahko njihova podjetja v novem, "demokratičnem" Iraku računajo na kolaček, težak približno 10 milijard dolarjev. Brez nafte, seveda! Bog in prevladujoče svetovno javno mnenje v primeru aktualnega napada na Irak zato ne pomenijo nič. Papež Janez Pavel II. je izgubil veliko bitko, dejstvo pa je tudi, da svet po Iraku ne bo več takšen, kakršen je bil. Predsednik Bush sicer štirikrat na dan preučuje Biblijo, v primeru napada na Irak pa se je naukom iz te knjige očitno izognil, dodaja komentator.

Tr0n ::

Vsaka raketa, ki si jo videl v tej operaciji a-day je bila tocno izbrana glede na cilj in tudi natancno usmerjena, lasersko vodena. Gre za vojaske objekte, vladne objekte etc... Civilnih zrtev je minimalno.

V nasprotju s Sadamom in njegovim rezimom, USA in UK ne ubijata civilistov (namerno).

Enostavno si USA in UK ne moreta in ne smeta privosciti visokega stevila civilnih zrtev, se ti ne zdi?

Thomas ::

Ma jasno.

Jest Bushu zamerim samo to, da ni ze lani šu u akcijo. Brez da bi se bodu z OZN.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

No ja...ma je zanimivo, da ZDA niso imele izdelanega načrta za napad...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Double_J ::

Husein pa namesto, da bi prostovoljno lepo odšel v azil, se zoprstavlja.

Ne vem a je to pogum ali norost? Ali pa morda realno računa na taktiko, ki nam ne pade na pamet...

Balandeque ::

Moram reči, da tudi jaz zavijam z očmi, obenem pa se mi zdi, da gre pri razlikah v naših razmišljanjih za popolnoma banalno reč, starost. Midva s Thomasom, ki sva naš na pol totalitarizem doživela še v polnem zamahu, imava očitno diktatorje bolj v želodcu. Vsi vi mirovniki - z mojim prijateljem Andrejem Morovičem vred - me pa na smrt spominjate na one mlade hipurčice, ki srečno poplesujejo, v svoji naivnosti pa verjamejo, da bi bili ljudje v tretjem svetu najbolj srečni, če bi lahko še par stoletij ostali v blatnih kočah in vezli spominke, svoje hčerke pa pošljali lokalnemu tiranu na "pravico prve poročne noči". Da jim ne privoščite dvatisoč let stare državne ureditve, ki so jo povsod na svetu na koncu osvojili kot najboljšo, čeprav res ne najboljšo? V taki državi, kjer ima diktator dovolj denarja za kul vojsko, si bodo državljani to pravico sami le stežka priborili.
In ne pozabimo: Irak je pred dvanajstimi leti prvi z vojsko agresivno prestopil svoje meje. Nato so ga razorožili, pri čemer se je Husein obvezal par stvari, med drugim tudi za uničenje orožja za množično uničevanje. Tega dvanajst let ni storil in kar se mene tiče, mi pred tremi tedni odkrite kante antraxa in vx zadostujejo. Kolko civilistov bo te dni umrlo ne vem. V vsakem osvobodilnem boju jih je precej, in tudi iračani bodo morali prispevati žrtve. Ker pa GBU-ji menda zadanejo na centimeter, se mi zdi, da mora civilista ob zid palače nekdo privezati, ali pa se tja postavi po svoji neumnosti. A?
Zdaj pa nekaj vprašanj za mirovnike:
1. Kakšen interes imajo ZDA pri morebitnem namernem ciljanju civilnih ciljev? Strahovito antipropagando?
2. Kakšen gospodarski interes ZDA se je izkazal po zmagi nad Japonsko, leta 1945? Japonski je nato 15 let poveljeval, ampak res poveljeval diktator McArthur. Danes je to država z resnim BDP in z negovano lastno kulturo. In z gospodarstvom, ki najeda ameriškega.
3. Enako kot za Irak, so tudi v času napada na ZRJ govorili samo o interesih ZDA na Balkanu. Mirovniki ste takrat poveličevali plačance na Brankovem mostu. Danes je tam top investitor kar naša Slovenija ..
4. Kako lahko verjamete skupini držav (Rusija, Francija, Nemčija, Belgija), ki so pred drugo svetovno vojno vsaka zase iz svoje sebičnosti praktično zakrivile, da se je Hitler uspel razširiti v Evropi? Franciji, ki iz gospodarskega intersa, brez odobritve OZN posreduje v Ivory coast? Chiracu, ki je poveljeval brigadi v Alžiriji? Tudi državi v kateri je registrirana in plačuje davke firma, ki vsako leto samo v ZDA izvozi za 285 milijonov ton iraške nafte v programu Nafta za hrano? Pa Rusiji, ki se protivi samo zaradi notranjega nasprotovanja javnosti, hkrati pa bo/je svojo dejansko pasivnost dobila plačano s krediti, z jamstvi na že obstoječe naftne pogodbe v Iraku in z tihim privoljenjem dokončenega skuliranja Čečenije? Bah.

In ne verjamem najbolj straight razlagi, da gre Bushu za nafto. Republikanci vedo, da naslednjih sto let ne pridejo več na oblast, če bi vojsko (svetinja) in življenja vojakov (takisto) leta 2003 izpostvljali v ta namen. ZDA lahko svoje naftne potrebe za naslednjih 50 let (jo bomo res še potrebovali?) rešijo na druge, lažje načine. Mali Kuvajt ima skoraj enake zaloge kot Irak in "prijateljska" Saudova arabija" še večje. Tudi Mehika lahko priskoči na pomoč, pa Venezuela, Rusija in končno domače zaloge v Teksasu in nedotaknjene na Aljaski. Že danes pa je med naftnimi izvozniki v ZDA Irak na 4. mestu.
Če že, gre za umiritev razmer na Bližnjem vzhodu in potek kakega nafotovoda, še najbolj verjetna pa se mi zdi tista hipoteza, da bo Irak moral na silo prevzeti vlogo Saudove Arabije, katere prebivalstvo je nasplošno največji sovražnik ZDA, monarh pa blefira. In če je stranska posledica demokratizacija Iraka - tudi prav! Bližnji vzhod (sicer ne Iraka), so američano v zelo bližnji zgodovini osvojili že dvakrat in se obakrat umaknili.
Za konec si zaguglajte še zgodovinsko okolico Versajskega sporazuma in uvideli boste, da vam ni treba na novo ugotavljati da je hardline pacifizem popolna neumnost. Sodi sem še stavek za mirovnike cepljene z antinatom? V zasebnem življenju se ves čas trudim širiti dobroto. Banalno: v službi pomagam kolegom, potem ko opravim svoje delo in penzioniste v bloku kdajpakdaj šokiram z nošnjo vrečk. Ker na dolgi rok lepo deluje in osrečuje, navdušujem tudi druge za tovrstno dejavnost. Žal pa to ne deluje v odnosih med državami; iz zgodovine se učimo, da je edino poplačana in je celo cenjena popolna preračunljivost. Zato ne bi rad, da je Slovenija tisti šibki naivnež, ki bo šel na tem področju kaj novega preskušat.

Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

sebastjan v ::

Zanimivo, da še ni nobenega komentarja na zg, post...:D

TuXterrestrial ::

Balandeque

Bushu raste podpora tem bolj ko bombardira irak. Američani radi vidijo vojno, vojne heroje, heroje, ki branijo ameriške interese. Američani niso obremenjeni z nikakršno ideologijo. Njihova ideologija je denar. Vendar ne pozabi : TI NISI AMERIČAN ( In če si pa želiš biti potem zaprosi za državljanstvo=. Tistim , ki pa to nočejo biti, pa je početje amerike enako početju hitlerja in ostalih diktatorjev. Gre pač za prevlado nad svetom in pika.

Današnje orožje, ki ubija demokracijo NI PUŠKA pač pa DENAR!!!!!!!

lp

Tr0n ::

In diktatorji.

Pozabljate, da noben ni bil za to vojno. Nujno manjse zlo. Ne gre drugace. Na zalost.

Odin ::

Čudi me zasljepnost ljudi, da obravnava vojno(sploh pa v Iraku) kot strašno negativno.

Danes sem gledal prispevek Valentina Areha v oddaji 24ur in poročal je med drugimi tudi, kako Iračani pozdravljajo Amere in Angleže, pijejo na Sadamovo smrt, kazalo je celo kako trgajo Sadamove portrete in razbijajo njegove slike.
Nasljedni prispevek pa kaže Ljubljanske bele pajace, ki protestirajo proti vojni in so kričali, kako je vojna naperjena proti ljudstvu in podobne oslarije. Obenem pa Iraške oblasti javljajo, da so ob day A umrle 3 osebe.

Svetoval bi vam samo, da se vsaj malo zamislite in da na stvari ne gledate tako črno-belo. Vojna v tem primeru in v današnjem času, se vsaj meni zdi kot nujno "zlo"!

Zheegec ::

A je kdo na Al Jezeeri (kakorkoli se napiše) gledal, kako mrtve iračane zlagajo na tovornjake pa jih vn iz mesta furajo? Tako kot je bilo ponekod v Evropi med WW2. Po mojem ni bil ravno Sadam kriv za tiste mrtve ljudi, ampak Tomahawki na katerem piše "made in USA".
Oh ja, na CNN pa pravijo da je bilo komaj 10 mrtvih, in na stotine ranjenih;((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

_marko ::

Aliien3000: A Iraške vojake al civiliste misliš?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

StarY ::

v enomesečni vojni bo v Bagdadu umrlo okoli 6.200 ljudi!

res, brez zajebancije!!!!!!

se razlaga: povprecna zivljenska doba cloveka je cca 65 let, v Bagdadu jih zivi 5.000.000
torej, ce se malo poigramo z matematiko lahko izracunamo, da jih v enem mesecu umre
vsak osemstoti. Torej 5M delimo z 800 in dobimo ven 6.200 ljudi.

res, vojna ubija.:\

hatch ::

Odin.. govoris o Kurdih ali mogoce o siitih... ostali so pa pljuvali po bushu. Na CNNu je bil novinar prav v zadregi ko so se "osvobojeni domacini" drli "bush go home".. je zacel z "ok, that's enough"..

Jaz nisem proti vojni.. sam to ne pomeni da bushu ne gre sam za nafto.

Drugace so imel pa najboljse proteste v rusiji.. kjer so pred amerisko ambasado prinasali kantice z nafto;)

TESKAn ::

Jah no...počakmo, pa bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo...upam pa, da ne bo bush jr. naredil tako ko njegov oče in se bomo čez 12 let spet kregali tu...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Balandeque ::

Tuxterrestrial: Upam, da bomo v debati vsaj malo navajali podatke, iz katerih sklepamo na konkretno. Mnenjski liderji v ZDA, so trenutno tisti, ki so proti vojni. Igralci, umetniki in ex-politiki. Bushu podpora raste, tako kot raste zaradi domoljubja v vsaki državi, ki gre v vojno. Odslej bo z vsako črno vrečo, ki bo prišla v ZDA, samo še upadala. Rotim te, vzami v roke kak resen časopis in glej ne le POPTV in nacionalke, kjer o razmerah poročajo novinarkce, ki sicer berejo le Lady in Stop. Slednje žal velja za večino svetovnih medijev druge lige. Aja, no pa z nepravičnimi vojnami, kot sta bila Vietnam in Nikaragua, so se tamkajšnji predsedniki že opekli, za kar ni poskrbel nihče drug kot javnost.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

Jaz se tudi cudim mirovnikom. Saj, cisto splosno in ozko gledano podpiram proteste proti vojni, ampak v tem primeru... Zakaj niso pred 30 leti, vsaki dan do danes, protestirali proti diktatorstvu Sadama in njegovega rezima?

Nekje 1/3 vseh prebivalcev je zavestno proti Sadamu (nekje sem slisal ta podatek, verjetno ni najbolj tocen) ostali so pa ves ta cas bili pod intenzivnim pranjem mozganov. Kako bi vi gledali na nekega voditelja, ki vam poveljuje ze celo zivljenje, tako da niti ne poznate drugega zivljenja? Tega si noben od nas ne more predstavljati. Enostavno nekateri prebivalci niso zmozni misliti izven tega okvirja.

Balandeque: spremljati moras vse medije do katerih imas dostop za neko celovito sliko.

_marko ::

Pa ti mirovniku so skor vsi mal odpelani. So se drl v Ljubljani: "Nato za nafto" ... pa take kozlarije ... Za moje pojme bi to lahko bilo kaznivo, kr širijo laži in zavajajo folk. Se strinjam z zadnjima postoma.

The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

DarkSite ::

Po iraku gremo v Iran nato pa v Korejo.>:D

Thomas ::

Tehle iracionalnih mirovnikov - ne morš razumet! Pa kako so se obesili na tole nafto tud ne.

Hvalabogu, da bi Iračani prodajali 6 milijonov sodčkov nafte na dan. Bi bila poceni, Iračani pa bi dobro živeli od nje. Kdo bi bil tu na zgubi?

Pa tisti zanemarjeni bradač, ki sliši na ime "varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek". Briga njega za kršenje človekovih pravis s strani Sadama.

Ne vem, no - meni se zdi to tko smešno že - kako ti ljudje bluzijo. V milijonih bluzijo.

Sploh ne razumejo, kako bo Iračanom lahko samo bolje. Bo pa drugim Arabcem slabše - to pa res. Pa ne predvsem zato, ker bo Irak namesto njih prodajal nafto, ampak ker jim gre očitno na slabše in si bodo izbrali islamske vlade. Od Maroka do Jordanije vpijejo neumnosti po ulicah.

Jih je zajela epidemija neprištevnosti? Ki ima žarišča na ulicah tudi v Ljubljani, Parizu, Londonu, Moskvi, San Franciscu, Ankari ...

Čudna zadeva ...

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Balandeque ::

Tr0n: Priznam. In to počnem. Povprečen Slovenec pa živi s TV in Ra poročili, ki so - kar se zunanje politike tiče - pretežno mnenjski odraz svetovnih tiskovnih agencij. Ne v celoti, pretežno pa. Povprečen Slovenec kot argument rad navaja tudi tisto, kar je iz četrte roke slišal ob kozarčku. BUT! Samo mediji so premalo. Objektivne analize nastajajo več desetletij po dogodkih, za dogodke, ki se trenutno odvijajo pa težko rečemo, da se v zgodovini še niso zgodili. Zato lahko - vsaj po koščkih - predvidimo njihove posledice. In vse mirovnike hladnokrvno štejem v gornjo kategorijo Slovencev. FDV je pa njihova valilnica.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

TESKAn ::

TrOn, lahko se tudi vprašaš, zakaj ZDA niso že od vsega začetka bile proti Sadamu...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

ZDA niso za nobenega arabskega voditelja. Do vseh imajo velike rezerve. Nej jih pa kar ignorirajo?

Kar je še HUJŠE je to, da BO TREBA ukrepati kar proti celim ljudstvom. Ne, kot je zdaj v primeru Iraka, ko se ljudstvo da odrešit diktatorja - pa gremo naprej.

Najbrž bo treba nehat kupovati nafto od Saudijcev, kakor hitro bodo prišli tam na oblast fundamentalisti. Pa naj gredo nazaj v puščavo trajbat kamele.

Direkten spopad "z Allahom" bo neizogiben. Ker tam se ljudje ne zavedajo, da živijo SAMO od Zahoda, ki ga sovražijo globoko iz jeter.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Pozabljate, da noben ni bil za to vojno. Nujno manjse zlo.

Nobeno zlo ni nujno, ne glede na to, kako je majhno. Pa tudi tale majhnost je zelo relativna. Če ti nekdo ubije člana družine ali nekoga, ki ti je zelo blizu v življenju, je to zate zelo velika stvar in večja bit ne bi mogla. Čeprav se to nekomu iz druge daljne države ne bi tako zdelo.

Daj enkrat že začni resno razmišljat, TrOn, ker se mi vse bolj ob tvojih postih dozdeva, da si le bolj pod vplivom ameriških igric in filmov, kot pa lastnega razmišljanja.

> Ne gre drugace. Na zalost.

Vedno gre drugače. Samo najti je treba pot. :)

drejc ::

Mislm bojo tile "mirovniki" kmal zacel plut z vetrom iz zahoda, ker bo kmal ostau sam se tist folk z njimi, ka so proti vsemu (in da nou slucajn kdo mislu da taki ne obstajajo).

TESKAn ::

In zakaj so potem ZDA podpirale sadama? In potem pravite, da so mirovniki čudni...kaj pa ZDA, ki najprej sklenejo zavezništvo z nekom (vojna irak - iran), mu dovolijo, da uporabi WMD in ne naredijo nič, da bi preprečile uporabo WMDja na civilih, potem pa, ko ta osebek zaradi vsega tega (podpore v vojni, dejstva, da jo je odnesel z uporabo WMDja) postane prepričan, da lahko dela, kar hoče in napade kuvajt, pa brž po nekdanjem 'zavezniku'...ki v prvi vrsti ne bi šel nad kuvajt, če bi ga že prej, ko je razgrajal tam dol, malo 'potipali'...pa ga niso. heh, če bi lepo ostal v iraku in bi pustil kuvajt na miru, po moje bi bil še sedaj 'kolega' od rummsfelda.

Aja, kak komentar na rummsfeldovo izjavo, da nimajo izdelanega načrta za napad in da 'ga delajo sproti' bi bilo lepo slišat...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vlady ::

Ste se kdaj vprašali, če so američani sami zrušili WTC-ja??? >:D
To bi bila krasna pobida za vojno!!!
Mogoče ni res, ampak vse bolj se mi zdi, da niso bli uni iz afganistana, saj še sedaj niso dokazali!!!

Thomas ::

TESKAn,

Da bi ga "tipali" že kar takrat?

Ko mirovniki ne bi imeli nič proti??? >:D

Pa Rusi še bolj vitalni kot so danes?


Raje se prašte, kje so tisti milijoni civilnih žrtev, ki ste jih "pacifisti" napovedovali. V smislu "kaj pa če res bluzimo?" - se sprašujte.

Vlady,

... heh .. :D





Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Lahko bi ga potipali potem, ko je iranske vojake zaplinil. Ali pa potem, ko je zaplinil kurde. Samo kurdi pač nimajo nafte...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tr0n ::

"Nobeno zlo ni nujno, ne glede na to, kako je majhno. Pa tudi tale majhnost je zelo relativna. Če ti nekdo ubije člana družine ali nekoga, ki ti je zelo blizu v življenju, je to zate zelo velika stvar in večja bit ne bi mogla. Čeprav se to nekomu iz druge daljne države ne bi tako zdelo."

Heh, zelo enostavno je trditi, nobeno zlo ni nujno, ko pa zivimo v miru. Saj, vojna ni lepa stvar, ampak pozabljas, da je ogromno ljudi umrlo in trpelo pod Sadamom, ampak dosedaj se o tem ni kaj prida govorilo.

"Vedno gre drugače. Samo najti je treba pot."

In ZDA so jo nasle.

hatch ::

Problem je v tem, da so obstajale druge resitve (naprimer, da bi oreng oborozili kurde... ali kake druge anti-saddam skupine v iraku).. In bi oni sami uspesno eliminirali saddama. Tudi americani bo ga lahko ze davno... kot ste vidl B2 bombnike sploh niso zaznali dokler ni padla prva bomba. Lahko bi tiho ujeli saddama nepripravljenega ko ima kak govor ali kej..
Fora je v tem, da americani HOCEJO vojno.. oni se hocejo znebit starega orozja(CH-64 helikopterji.. pa zastareli tomahawki..) .. oni hocejo imeti irak(predvsem naftna polja) pod LASTNO kontrolo.
Kdor misli, da ameriko skrbi trpljenje civilistov pod diktature je pa navaden ignorant.
««
4 / 36
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena iraške vojne

Oddelek: Problemi človeštva
403858 (2635) Stepni Volk
»

Pikov as je padel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20414456 (10361) Thomas
»

AMERIČANI mrzlično iščejo IRAŠKO orožje, torej pomagajmo jim! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60026238 (18657) MadMicka
»

Washington se zahvaljuje Ljubljani za podporo vojni v Iraku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1508020 (6864) nevone

Ali bodo Združene Države napadle Irak? (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Loža
215556354 (34307) Tomi

Več podobnih tem