» »

Brezžična povezava med modemom in routerjem

Brezžična povezava med modemom in routerjem

PeterO ::

Živjo,

Imam siol modem na katerem piše innbox a40 annex 8. Če pa se povežem nanj preko http://192.168.1.1/ mi o njem pokaže sledeče podatke.

Equipment Vendor IskraTEL
Product Sinope568+ R3 Home Gateway
Hardware type OD300 Annex B / Solos 461x CSP v1.0
Chipset Version No E.25.41.61 B

Rad bi ta modem brezžično povezal z routerjem, ki se nahaja v drugem delu hiše. Ali je to izvedljivo. Na kakšen način naj to izvedem, kater router (oz naprava) je optimalen za kakovostno stabilno povezavo?

Bi šlo recimo s tem? http://www.mimovrste.com/artikel/247003...

Razdalja med modemom in routerjem bi bila cca 20m, vmes pa je več sten.

Hvala za odgovor.

Lp,P.

flbroker ::

PeterO ::

Mislim, da ta tema ne odgovori na moje vprašanje... Bi bil hvaležen za konkretne odgovore.. Hvala

flbroker ::

Točno odgovori na tvoje vprašanje (!), samo prebrat je treba. Če se meni da poiskat temo in ti prilepit link potem bi si lahko vsaj prebral uvodni post če nič drugega. Modem ki je gateway v internet lahko povežeš z ethernet kablom v "wifi oddajnik" ki oddaja signal tvojemu brezžičnemu routerju na drugem koncu hiše. Drugače ne gre (laično) in tako deluje povezava modem-wifi router. V zgornji temi imaš tudi link do wifi routerja ki ga je uporabnik kupil in opis kako se vse skupaj postavi. Skratka 3min dela, čisto enostavna in vsakdanja stvar.

PeterO ::

Glej sem prebral celotno temo, pa mi žal še vedno ni povsem jasno, sam se ne spoznam na te stvari. In pa naprava, ki jo je kupil uporabnik v zgornji temi je dostopna točka in ne router. Prav tako, ta dostopna točka nima izhodov lan za priključitev računalnikov na njo. Verjetno je drugačen tudi postopek namestitve in konfiguracije (laično sklepanje). drugačen je tudi modem. Kakor sem sedaj razumel tisti router, ki sem ga navedel ni primeren za kaj takega?

flbroker ::

Je primeren ampak boš potem moral potegnit kabel. Če bi rad povezal dve napravi brezžično in ena naprava tega ne podpira, kako misliš da boš to izvedel? Ne gre.

Ali ubereš rešitev iz tiste teme ki sem jo prilepil ali pa potegneš ethernet kabel. Če obstaja tretja opcija bi jo pa tudi jaz rad slišal ker mi ni jasno kako bi to drugače rešil.

PeterO ::

Ok. Se pravi če hočem povezati 2 napravi modem (zgoraj opisan) in router/dostopno točko brezžično, katere so tiste naprave (routerji/dostopne točke), ki to omogočajo in lahko na njih povežem računalnike žično in brezčično (tista v zgornji temi omogoča samo wireless). se pravi modem --- brezžično povezan na napravo (router/dostopno točko) ---- ki je brezžično ali žično povezana na računalnike. Kakšen link do naprave ali ime naprave bi blo super. Taka, da vse optimalno deluje.

flbroker ::

Narobe gledaš na celo stvar. Tvoj problem je ker je na taki razdalji brezžično ne boš imel spodobne hitrosti. Ti bi rad povezal modem in router brezžično na razdalji cca 20m. Zakaj sploh rabiš router na drugem koncu hiše? Tole nima smisla tudi če misliš imeti PC (ethernet priključek) na tisti strani zato ker boš signal lovil po zraku in ne po kablu. V tem primeru je še najbolj smoterno kupiti usb wifi dongle in ga priklopiti na PC, namesto da se povezuješ z ethernetom kablom.

Ta router ki si ga izbral je čisto primeren tako kot tisti od onega uporabnika v drugi temi. Težava nastopi ko bi ti rad nekaj kar ne deluje v praksi.

Kar se mene tiče imaš na izbiro:
1.potegniti ethernet kabel na drugo stran hiše (najboljša rešitev)
2.poklicati na siol in vprašati če ponujajo usb wifi dongle (ki bi ga priklopil na siol-ov modem) + signal repeater
3.kupiti wifi router + signal repeater

20m med debelimi stenami je no-go, zato boš moral signal podvajati in za tako rešitev je treba izbrati primerno napravo. Torej kaj ti vse skupaj rabiš da bi usposobil signal po celi hiši je zraven tvojega siol-ovega modema:
- router http://www.mimovrste.com/artikel/247003...
- signal repeater http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Router postaviš zraven modema in ju povežeš z ethernet kablom. Potem pa na cca 10m postaviš repeater ki ti bo signal oddajal še naslednjih 10m. Torej to sta dve napravi ki ju potrebuješ. Drugega ne rabiš nič za tako vrsto rešitve. Pod 2. tam zgoraj sem napisal da pokličeš na siol zato ker če oni ponujajo usb dongle (jaz ga imam) potem ne rabiš kupovat routerja.

PeterO ::

ok. Sklepam, tudi da bi šlo tako, da kupim npr. takole anteno http://www.mimovrste.com/artikel/114046... in jo usmerim v modem ter jo povežem preko kabla z wifi routerjem npr s tem http://www.mimovrste.com/artikel/247003..., katerega povežem žično/brezžično z računalniki. Imam prav ali se motim?

telexdell ::

PeterO je izjavil:

ok. Sklepam, tudi da bi šlo tako, da kupim npr. takole anteno http://www.mimovrste.com/artikel/114046... in jo usmerim v modem ter jo povežem preko kabla z wifi routerjem npr s tem http://www.mimovrste.com/artikel/247003..., katerega povežem žično/brezžično z računalniki. Imam prav ali se motim?

Motiš se!

Da lahko prenašaš signal od točke A do točke B potrebuješ v točki A nekaj, kar signal oddaja in v točki B nekaj kar signal sprejema. Siolov modem v točki A lahko oddaja signal brezžično, standardni usmerjevalnik v točki B pa ne more sprejemati signala brezžično. Obstajajo pa namenske naprave, katere to omogočajo a stvar deluje tako, da v točki A s kablom povežeš modem in namensko napravo in v točki B s kablom povežeš namensko napravo in usmerjevalnik. Med točko A in B lahko potuje signal po električni napeljavi ali brezžično. Naprava za brezžični prenos je npr. Ruckus
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri brezžični router za 100Mb linijo?

Oddelek: Kaj kupiti
52534 (2399) drzni86
»

WiFi usmerjevalnik

Oddelek: Kaj kupiti
82313 (1883) seemon
»

[Xbox 360] Povezava na internet

Oddelek: Konzole
91771 (1704) packie
»

ROUTER?

Oddelek: Kaj kupiti
142685 (2077) jest10
»

izbira routerja

Oddelek: Omrežja in internet
132461 (2079) jest10

Več podobnih tem