» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
67 / 135
»»

jerriho ::

kaj pa tale Canon PowerShot SX200 IS

http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...

ki so ga na

http://www.photographyblog.com/reviews/...

dali kot konkurenta panasonicu Lumix DMC-TZ7 poleg njegovega 'bratca' tz6?

malce je cenejši ta canon, kaj pa drugo?

slovencslo ::

js ti priporočam digitaln fotoaparat DSC-H10 je 250€ men ze kksn let dobr služ mal bobrski po netu pa poglej če ti je dobr.

aja sony je

Zgodovina sprememb…

JamesQ ::

Lep pozdrav.

@jerriho... na Digital Preview so ocenili Panasonica tz6/7 za boljšo izbiro kot Canon SX200. Pomoje je Panasonic TZ6 boljša izbira, ker je cenovno ugodnejši zazelo podobno kvaliteto slik kot jih napravi TZ7. Seveda če boš samo slikal. Glede filmčkov.... tu bi pa raje imel kar kamero.

Izbira je tvoja. Ne boš veliko zgrešil z nakupom ali Panasonic TZ6/7 ali Canon SX200. Vprašanje je samo koliko bi dal za kompaktni fotoaparat.

LDŽ

wade ::

Hello

Zanima me, ker fotoaparat bi priporočili tam do ene 200€, lahko tud ceneje. Do zdej smo mel sony cybershot, sam nam je že velikrat padel po tleh, ker ga nosmo po vseh možnih zabavah... (zato tud ne bi nekega dragega fotoaparata)
Mi je pa še ostala sandisk memory stick pro duo 4GB, tko da bi blo fajn, če bi bil fotoaparat, ki bi podpiral to kartico (za sonye vem da podpirajo)

Torej more bit manjši (s tem mislim da gre lepo v žep), da dela vredu slike, fajn bi blo čimboljše filmčke (mogoče že HD če se da), pa da je zvok tud kokr tolk pri filmih vredu (na zabavah je hrup in mi ni všeč, če potem na posnetku vse neki hrešči), ter fajn bi blo da podpira memory stick pro duo kartico.

Rabil bi pa čimprej...

JamesQ,
hvala za odgovor.

nujno rabim fotoaparat. ga moram jutri kupit, ker do odhoda 30.7 (Indija) ne bom imel cajta. za vikend bi ga rad kar se da dobro spoznal.

verjetno bom opravil kar nekaj video posnetkov. kamere pa nimam in je niti ne nameravam kupiti.. gre ze prevec denarja za druge bolj pomembne stvari.

nujno rabim info:

odločam se samo še med tema dvema panasonicoma. a veste ali mislite: so na Panasonica tz7 v primerjavi z tz6 toliko boljsi video posnetki, da se mi ga splača vzeti? so na tz6 zadosti ok posnetki, da me bo zadovoljil? če ni neke blazne razlike, bom jasno raje vzel tz6 ter seveda zraven la big kartico in torbico..

pričakujem urgentno pomoč, za kar se lepo zahvaljujem.

aja, ni mi težko dati denar za tz7, samo če ni (toliko) boljši, bi vzel cenejšega

Okapi ::

T7 ima visoko ločljivost, T6 pa navadno. Na navadnem televizorju bo T6 dovolj dober, ampak če ga boš slučajno vzel, potem nikar ne glej na LCD-ju ali plazmi, kaj bi lahko naredil s T7, ker ti bo zelo žal.

O.

1Lala ::

Canon PowerShot SX200 IS
Panasonic DMC-TZ7
Samsung WB550

Kaj od tega? Bi bil Panasonic res najboljša izbira? A se ga dobi tudi v trgovini ali samo prek spleta? Hvaležna bi bila za odgovor.

Da in da.

O.

mailer ::

Mislil sem da ima panasonic AA akumulatorje pa sem se pošteno zmotil, vsi rinejo v fotoaparate ploščate baterije kar je po eni strani zelo butasto. Namesto da bi imeli baterije ki jih lahko zamenjaš moraš kupiti novo, ki pa stane vsaj 3x več kot komplet standardnih... Iščem fotoaparat ki bi imel karakteristike kot Panasonic vendar z AA baterijami....

Ni ravno veliko izbire. Recimo Canon A2100, Nikon L100, pa še nekaj bolj začetniških zadev.

Ampak v resnici ni tako hudo. Pač si nabaviš še en ali dva rezervna akumulatorja. Ansmann in kakšni drugi neoriginalni niso tako zelo dragi. Če greš kam, kjer boš več dni brez elektrike, si pa omisliš avtomobilski ali sončni polnilnik. Jaz ne bi žrtvoval kakovosti fotoaparata samo zaradi akumulatorjev.

O.

mailer ::

Če bi hotel kaj več bi vzel dslr-ja ker pa rabim kompaktno kamero s solidnimi zmogljivostmi je to ena od izbir. Drugače se pa odločam med Sony, Canon in Panasonic. Bo treba počakat da še drugi kaj podobnega dajo ven.

okapi,

praviš 'ne bi žrtvoval kakovosti fotoaparata samo zaradi akumulatorjev'

a ne ravno zaradi uporabe drugih baterij, ki jih kao panasonic ne priporoča, slabšaš kakovost fotoaparata? al se motim?

sicer bom verjetno tudi samm kupil kako takšno baterijo kot je Li-ion Ansmann A-Pan BCG-10, ki pa je še vedno kar spoštljivih slabih 40 eur..

eno črtico (pokazatelj statusa baterije) se mi zdi, da sem kar hitro zgubil. razlog jer verjetno, da sem vse snemal ter slikal v najboljšem možnem...

aja, kupil sem pa Panasonic DMC-TZ7 in se mi zdaj zdi v primerjavi z dosedanjim canonom power shot a70 (star menda 6 let) kot mercedes proti fičotu. pa čeprav ta canon ni bil slab. in ko pomislim, da me je ta Panasonic prišel 340 eur, kaj delajo šele tisti pregrešno dragi...

Lepo pozdravljeni.

@jerriho EBay saves :P

LDŽ

jamesQ

hvala... bom kot kaže naročil kar v indiji, kamor grem čez 3 dni.. nisem o tem prej razmišljal... bi morda kar dve...

a ne ravno zaradi uporabe drugih baterij, ki jih kao panasonic ne priporoča, slabšaš kakovost fotoaparata? al se motim?
Motiš se. Na kakšnem bolšjaku morda naletiš tudi na kakšen kitajski fejk, drugače je pa akumulator akumulator, kakšen bo zdržal malo manj kot kakšen drug, kakovosti fotoaparata pa s tem ne slabšaš.
in ko pomislim, da me je ta Panasonic prišel 340 eur, kaj delajo šele tisti pregrešno dragi...
V kompaktnem razredu kaj dosti boljšega ne moreš kupit. Tudi Leice so le rebrandani Panasonici:-) Drugo poglavje so seveda zrcalno-refleksni.

O.

AvtoR ::

To s standardnimi baterijami je čista zabloda. Pred Panasonocom sem imel kar nekaj fotoaparatov s standardnimi baterijami in je bila čista štala.
Vedno sem nosil s seboj par kompletov baterij pa polnilce z vso pripadajočo kramo. Z enim kompletom baterij sem naredil največ nekaj deset fotografij (če so bile sveže napolnjene). Po kakem mesecu je bila večina napolnjenih baterij prazna itd. Sedaj posedujem Lumix FZ28. Napolnim ga mogoče enkrat na mesec, z enim polnjenjem pa naredim tudi 1000 posnetkov brez vsakih problemov. Pa še polnilec je vsaj dvakrat manjši kot za standardne AA baterije. Problem mogoče nastane le takrat, ko res dlje časa nimaš dostopa do električne vtičnice...
Skratka meni se zdi LI-ion akumulator boljša opcija.

John Doe ::

Pozdravljeni,

odločam se za nakup novega fotoaparata (do nedavnega sem imel Panasonic DMC-FZ8, ampak je bil ukraden)
in imam vprašanje za bralce tega foruma. Sam se namreč ne spoznam najbolje na fotoaparate, zato vas
prosim, če so lahko odgovori čim bolj opisni - in ne toliko tehnični.

Prejšnji fotoaparat mi je bil čisto všeč, motila me je le njegova velikost. Sedaj si ogledujem njegovega
naslednika DMC-FZ28 in manjšega DMC-TZ7. Zanima me, kakšna je razlika med njima?
- Oba imata dovolj zooma.
- Mislim, da oba snemata v HD?
- TZ7 je opazno manjši - ali zaradi tega dela kaj slabše slike (ne zgolj na račun majhnosti, ampak ker
verjetno česa nima, kar DMC-FZ28 ima)?

Ker če ni neke očitne razlike med kvaliteto slik, sem mislil vzeti kar TZ7.

Hvala za odgovore,
JD.

Vzemi, ne bo ti žal. 28 ima malo večji zum kot 7, ampak je tudi ta od 7 za večino namenov več kot dovolj dober. 7 zaradi majhnosti ne dela nič slabših slik, je pa zaradi nje dražji. Pač so se morali bolj potrudit, da so vse spravili v majhno ohišje.

O.

TOP ::

Je pa tud mal razlike,da z manjšim fotkičem,boš prej stresu sliko,kot z velikim.

1Lala ::

Zanima me, če bi bila Sandisk SD 4GB kartica OK za Panasonica DMC-TZ7?

Lp

DreamLate ::

Rada bi si kupila DSLR fotoaparat, na voljo pa imam nekje 500 evrov.
Do sedaj imam v mislih naslednja dva fotoaparata:

canon eos 1000d, ki stane nekje 480 evrov
http://www.mimovrste.com/artikel/173027...

in

canon eos 450d, ki pa stane 670 evrov,
http://www.mimovrste.com/artikel/173024...

pri obeh pa dobiš zraven še objektiv.

Zanima me, ali je med njima velika razlika in ali se potemtakem splača investirati še nekaj evrov.. ?
canon 1000d je druče lažji in manjši od canona 450d.

matejmesar ::

Kot novopečeni lastnik DSLR sistema ti povem, da majhna razlika v teži in velikosti ne igra nobene vloge.
V žep se jih ne da spravit, če moraš pa že imet torbo, je pa čisto vseeno, če je not malo težji aparat.
Pa še s težjim sistemom je baje manj problemov s tresenjem.
Je pa 450 kar precej boljši, za moje pojme (sem ga tudi sam nameraval kupit).
Tukaj je ceneje: http://aple-tec.com/index.php?page=shop...
Na SLO FOTO forumu pravijo, da je nakup tukaj ok in garancija velja v SLO.

bluefish ::

Je pa zanimivo, da se 450D ne spusti cena, kljub temu, da je 500D že nekaj časa na voljo. Canon očitno ne dovoli ali kaj?

Zanima me, če bi bila Sandisk SD 4GB kartica OK za Panasonica DMC-TZ7?
Da.

O.

Tsunamii ::

Odlocam se za nakup Canon PowerShot SX1 IS. Predvsem zaradi snemanja z zeno namrec potujeva na TAjsko in bi si rada poleg slikanja naredila tudi video posnetke. Vendar kakor sem zasledil na recenzijah je slika na SX1 IS porazna !? Ima kdo fotic da to potrdi ? Ker slike so mi tudi priorotetne poleg video.

Nakar sem opazil Panasonic DMC-TZ7A in me zanima kako je z kakovostjo slike oz ali je ta le boljsa glede na Canona ? Video je seveda opazno slabsi napram Canonu.

Canona imam sicer rezerviranega vendar sem v dvomih kako naprej. Video mi je fantasticen glede na fotic edino slike me motijo saj naj bi bilo ogromnega suma nad iso100 ??! Se da ta sum poprawit s programi ?

Svetujte mi cepraw je seveda tesko.. odlocil se bom sam. CEna je v prid Panasonicu saj se mi zdi CAnon na ponujeno ( sliko ) prewec edino video odtehta par ++.

lp

Panasonic DMC-TZ7A in me zanima kako je z kakovostjo slike oz ali je ta le boljsa glede na Canona ? Video je seveda opazno slabsi napram Canonu.
Od kje ti podatek, da je video opazno slabši?

Mimogrede - upoštevati moraš, da video porabi kar precej prostora na pomnilniški kartici in če greš na potovanje, moraš imeti s seboj dovolj pomnilniških kartic (4 GB je veliko premalo), prenosnik ali kakšen prenosni disk.

O.

NA forumih oz recenzijah naj bi bil Canon boljsi v snemanju video nasplosno. Osebno nisem imel v na preizkusu nobenega tako da ce se motim naj ostane za rezervo.
Glede pomnilniških kartic sem imel v mislih 2x po 16GB + 8GB. Zavedam se da je video 'pozresen' vendar bi rad ujel kaksen lep trenutek.
Glede slike/kvalitete kateri je boljsi mogoce ?

Panasonic je po mojem boljši, vsaj če bi rad imel manjši fotoaparat in ne potrebuješ 20x zuma. Tudi video snema čisto OK.

Canonova prednost je v tem, da ima ločljivost fullHD (1080p), ampak je zato toliko bolj požrešen - na 8 GB kartico spraviš slabe pol ure videa v najboljši kakovosti. Panasonic snema v navadni visoki ločljivosti (720p) in na 8 GB spraviš kakšno uro v najboljši kakovosti.

O.

Res je bolj Panasonic primeren glede velikosti in slike.
Glede CAnona pa brez prenosnika/diska ne mores nikamor kar koli resnega posnet. Ker ce nimas dovolj kartic.. ne prides nikamor. Hmmm upam da me v trgovini ne bodo grdo gledali ko bom preklical narocilo
( naj bi bil zadnji samo zame rezerviran ). Sicer bomo zadnjo besedo podali v sredo.
Zanima me s katerim programom lahko skrcim brez velike izgube kvalitete video ? KEr nekak bi rad da sprawim vse pod en Dvd, recimo v primernem formatu. Ker kakor sem zasledil tole podpira Mov. In razen na compu in namenskimi predvajali.. ne podpirajo sobne komponente.
Glede zooma.. praw bi mi prisel cim vecji, vendar lahko naredimo kompromis. Se posebej ker misliva cez leto kupiti DSLR in bo tale kompakt le spremljava in pomocnik.
Hvala svem za odgovore in pomoc.. se posebej tebi Okapi, ki res veliko pomagas vsem na forumu.

Za prekodiranje videa sem najboljše rezultate dobil z Format Factory.
Preskusil sem tudi druge npr Any video converter, Super pa še ene par programov katerih imena sem že pozabil. Skratka meni se zdi Format Factory najboljši. Imaš popolno kontrola nad nastavitvami, pozna praktično vse multimedijske formate, podpira kodiranje videa v dveh prehodih, pa še freeware je. MJPEG QT file zmanjšam za 5x pri enaki kvaliteti videa.
Navadno kodiram HDvideo v MP4 z AVC codecom in dvema prehodoma - bitrate 4000kb/s.

kmetek ::

Kaj pravite na NIKON L100 cca 250€? Do sedaj imam cca 2 leti CANON A530, pa je že čas za nadgradnjo :)

sem našel opis:

Nikon Coolpix L100 / enostava mega zum kompaktna kamera

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Odlocil sem se za Digitalni fotoaparat Panasonic DMC-TZ7A + 2x16gb kartico + baterija Panasonic DMW-BCG10E ¨!
Ko ga dobim sporocim kako se obnese. Hvala vsem za pomoc.

Ne bo ti žal.

O.

kmetek ::

JE FZ28 dober?

FZ28 je zelo dober aparat. Na tvojem mestu bi malo počakal, saj prihaja ven FZ38, ki ima precej zboljšan video del kamere, hitrejše ostrenje in dve megapiki več. Video snema v AVCHDlite kodeku, omogoča pa tudi nastavljati čase in zaslonke pri snemanju filmov. Po prvih testih ima celo manj šuma kot FZ28.

mchaber ::

In bo dražji za cca 100€.
.

Cena naj bi bila enaka kot ob izidu FZ28. V Angliji naj bi bilo to cca 300 funtov. Pri nas predvidevam da nekje med 350 in 420 evri. Na začetku prodaje verjetno stal čez 400€.Treenutno posedujem FZ28 in bi bil pripravljen dodati 100€ za novejši model.

Lepo pozdravljeni.

Morda kdo ve če kje prodajajo Panasonicove fotoaparate na dolenjskem, natančneje v Novem mestu?
Nekaj sem sicer iskal, ampak brez uspeha.

Najlepša hvala za Vaš trud.

LDŽ

DMX ::

A mi lahko prosim svetujete, kateri fotoaparat naj vzamem....

sam se najbolj nagibam k Sonyju Cybershot DSC H-20, vendar vidim, da vas je veliko na Panasonicu TZ7...

a je med tema dvema fotoaparotoma velika razlika?

hvala za pomoč

a je med tema dvema fotoaparotoma velika razlika?
Ne.

O.

Pri Sonyju me najbolj moti, da uporablja Memory Stick. SD kartice so pri enaki kapaciteti in hitrosti navadno vsaj pol cenejše. Sicer bi jaz izbral TZ7, ker ima bolj širokokoten objektiv ki je v praksi bolj uporaben.

Memory Stick tudi mene moti, vendar pa sem se tako zapalil za ta fotkič (brat ga ima), da nikakor ne vem kaj naj naredim (Sony vs. Panasonic) :[

Kupi Panasonic in tekmuj z bratom, kdo bo naredil boljše fotke8-)

O.

hehe....pri Sonyju se mi zelo dopade flash, saj ponoči dela res lepe fotke (od Lumixa jih še nisem videl)

Sicer pa kupi v spletni trgovini in imaš 45 dni časa za preizkušanje in če ti ni všeč, preprosto vrneš (samo ne pozabi 14. dan pisno sporočiti, da boš fotoaparat vrnil).

O.

Sony DSC H-20 za 230€ (Amazon)

http://www.amazon.de/gp/product/B001TH8...

gkovac ::

mojstri pomoč! :)
stari fotoaparat umira (samo čakam kdaj ga bo vzel vrag) in jaz rabim novega...

bolj ko berem in bolj ko iščem manj mi je jasno in bolj ne vem kaj naj kupim.. za znort! Sodelavec pravi da ima Sony-ja in potem izberem novejši model (seveda) Cyber-Shot DSC-T900B ves navdušen nad "smile shutter" funkcijo, touch ekranom in tako naprej... potem pa najdem PowerShot SX200 IS in vidim 12kratni optični zoom ?!? pa še cenejši je... no potem pa pridem na ST in vidim da hvalite Panasonic DMC-TZ7K in sem še bolj zmešan.

Kot rečeno: Nimam pojma kaj vzet. Do sedaj sem imel CyberShot A95. V bistvu rabim dober, lahek vsestranski in ne preveč drag fotoaparat, ki mi bo delal dobre slike v vseh vremenskih razmerah (zdi se mi da moj stari dela dobre fotke samo če je FUL sonce - možno je ap da ga jaz ne znam uporabljat)) in za katerega ne bom potreboval doktorske disertacije za uporabo.

svetujte mi torej. Že v naprej hvala za pomoč in odgovore.

še link do primerjave na mimovrste.com.
lp,

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gkovac ()

Če imaš več kot en Memory Stick, se ti verjetno splača ostati kar pri Sonyju. Drugače je pa precej vseeno, kaj vzameš, za nezahtevne uporabnike so razlike med fotoaparati v enakih cenovnih razredih minimalne. Poglej recimo primerjalne teste na dpreview.com in izberi zmagovalca v tisti kategoriji, ki ti najbolj odgovarja.
http://www.dpreview.com/reviews/

O.

še ena stran s testi fotoaparatov:

Camera Labshttp://www.cameralabs.com/

Če bi izmed naštetimi zbiral jaz bi vzel TZ7.
Če drugega ne zelo dobro deluje kot kamkorder, pa tudi Leica še vedno dela odlično optiko....tako da...

aodius ::

Nikon d90 ali d300?
http://www.gregorsalobir.si/
««
67 / 135
»»