» »

Napoleon Total War

Napoleon Total War

kobilica10 ::

Iščem kandidata, ki obvlada zgoraj omenjeno igro,da mi razloži, kako jo igrati. Torej rabim inštrukcije..
Hvala in LP

mtosev ::

si pogledal kakšen video na youtubu o tem kak se igra tole igrico?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kobilica10 ::

sem ampak rabim razlago bolj podrobno o načinu igranja , kako in kaj razvijat za najboljše orožje itd.

cen1 ::

Igro končal na hard, skoraj vse nacije.
Ne spomnim se vsega 100% ampak bom povedal kar se spomnim.

Razvoj
Sam razvoj poteka v dveh smereh. Eno je nadgrajevanje stavb v mestih ki ti prinašajo dobiček/javni red/prihodke/boljšo vojsko ipd, drugo so pa univerze kjer ti gentlemani raziskujejo nove tehnologije. Univerzo imajo samo točno določena mesta na mapi in se jih ne da narediti. Več kot jih imaš, več raziskav lahko delaš naenkrat.
Večino mest je najbolje pustiti nerazvitih in si razvijaš samo prestolnico plus še eno ali dve mesti, zato da ne zapravljaš denarja po nepotrebnem v nekih nepomembnih mestih ki jih ne boš nikoli rabil. Teh par mest imaš čimbolj razvitih in tam si delaš vojsko. S teh mest potem zbereš polno vojsko z generalom na čelu in greš napadat.

Širitev
Širitev je zelo odvisna od države katero igraš. Pomembno je da se od začetka ne spustiš v vojno kar z vsemi državami na katere naletiš ampak strateško izbiraš sovražnika. Naenkrat poskušaj biti v vojni samo z eno ali dvema državama, kar je več ti bo delalo samo probleme. Potem ko si že bolj razvit kasneje v igri se lahko greš totalno vojno ampak na začetku igraj raje bolj pasivno. Razvij dve mesti za vojsko in razvij obmestne tovarne/mline itd da si povečaš prihodke. Pošlji diplomate v vse nesovražne države in skleni trading agreement da dobiš preko trgovanja prihodke. Če si blizu oceana pošlji kakšno trgovsko ladjo na obrobje da trguje z indijo/ameriko itd.

Vojska in bojevanje
Prvo kot prvo, pozabi na ladjevje. Sovražnik ima ponavadi že takoj na začetku polno floto in nimaš niti osnovnih šans proti njim oziroma potrebuješ ogromno rund in zapravljenega denarja da se jim lahko na morju postaviš po robu. Morje kar lepo ignoriraj dokler nimaš na kopnem vsega pod kontrolo. Tudi če imaš superiorno floto in greš ročno bojevati pomorsko bitko je zelo zelo težka zadeva. Manevriranje ladij v pravo smer, polnjenje kanonov itd.. zadeva sploh ni lahka.

Vojsko si proizvajaj v dveh, treh mestih ki so razvita do maksimuma in jih nato združi pod generalom v polno vojsko. Predlagam 2-4 konje in 3-4 topove, ostalo naj bo pehota. Topovi so zelo pomembni da narediš čimvečjo škodo ko te AI napada, včasih AI tudi stoji pri miru in se pusti obstreljevati tako da zmagaš s kar najmanj škode.
Vedno glej kaj dela nasprotnikova konjenica ker AI ponavadi pride s konji že na začetku na krilu in te poskuša od strani napasti. Če nisi pazljiv ti bojo naredili veliko škodo.
Če so na mapi stavbe v katere lahko greš s pehoto jih kar uporabi. Če se braniš je naboje napolnit te stavbe in okrog po ulicah postaviti pehoto, samo pazi če ima nasprotnik topove ker če ti zrušijo stavbo umre tudi vsa pehota v njej. Uporabi tudi zidove če so na mapi, ker se lahko pehota razporedi za njimi in utrpijo manjšo škodo ko so napadeni.
Na splošno poskušaj narediti čimveč škode s topovi in šparaj pehoto in konje dokler to ni potrebno.

Osvojevanje mest
Ko osvojiš mesto ti da na razpolago ali mirno okupacijo ali pa plenitev. V glavnem velja da opleniš samo če je res zelo velik golda. Recimo nekatera velika mesta kot so Dunaj, pariz itd se plenijo za desettisoče golda. Če ti ponudi takšne velike vsote se splača ker te bo popravilo stalo manj kot pa imaš dobička. Če ima plenjenje majhen dobiček raje mirno okupiraj. Na splošno se vse mesta raje mirno okupira razen če je res ogromen dobiček ali pa če veš da mesta ne moreš ubraniti v naslednjih rundah in ga boš gotovo izgubil. Če mesto opleniš so tudi prebivalci bolj nezadovoljni tako da boš moral kar nekaj rund imeti v mestu vojsko dokler se ne pomirijo.
Če so mesta nezadovoljna jih ne smeš ignorirati. Postavi noter dovolj vojske da se upor izniči. Če boš upore ignoriral se bojo najprej poškodovale stavbe katere te stanejo popravila, čez par rund pa se lahko pojavijo tudi vojske upornikov zraven mest in ti uporniki ti bojo potem napadli in zavzeli mesto. Skratka, izguba časa in denarja, raje zatri upore dokler so še obvladljivi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cen1 ()

kobilica10 ::

Uf za začetek si kar napisal, nekaj idej sem ze dobil iz tvojega čtiva. Eno vprašanje, campanija na začetku ko tolčem germane ne morem zmagat, ker mi časa zmanjka, kakšen namig še v tej smeri....aja pa katere enote se splača delat..katero pehoto in katero konjenico. Hvala

cen1 ::

V glavnem velja da dražja kot je enota boljša je. Lahko daš desni klik na enoto in ti izpiše vse lastnosti in tako primerjaš napad/obrambo itd.

Predlagam da greš najprej igrat misije kjer imaš na voljo celotno evropo in precej rund za dokončanje misije. Tam imaš samo osnoven cilj premagati to pa to državo in nisi dosti časovno omejen.
Tiste misije ki so bolj specifične in ti dajo malo časa za dokončanje so precej težje in manj zanimive.

kobilica10 ::

bom malo sprobal pa da vidim, če bo kaj bolje....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hearts of iron 4 Grand strategy

Oddelek: Igre
353862 (2402) Berserker
»

Total War: Rome II (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20036574 (22554) Pipi_Karamba
»

Shogun 2: Total War (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18123256 (13999) yoco
»

Empire: Total War (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
20414554 (7794) nejko8
»

PATRIJE-samo oklepi brez opreme in gum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1257990 (5542) mojsterleo

Več podobnih tem