» »

Kateri mobitel za cca. 200EUR na Orto Smart ali Mingl 17

Kateri mobitel za cca. 200EUR na Orto Smart ali Mingl 17

Dromar ::

LP,

v kratkem bi punca vzela nov mobitel, Windows ali Android platforme, zaslon vsaj 3.5", v cenovnem rangu okrog 200eurov. Paket bo ali Orto Smart ali pa Mingl 17. V kolikor bi vzel pri Tušmobilu, bi vezal samo za 12mesecev, ker so mobilniki dražji za 10eurov;, pa lahko po enem letu vzame že drugega, če ji slučajno ne bi odgovarjal.

Uporabljal se bo za SMSe, dosti brskanja po netu, predvsem za branje novic na vlaku, morda celo kdaj kak film in igra.

Se splača slučajno počakat kak mesec, ker je na vidiku kaj novega? Kaj drugega? Čimveč informacij, prosim, ker se res ne spoznam.

Hvala za odgovore.
  • spremenil: bluefish ()

Tilen ::

Na vidiku je Lumia 820. Trenutno imaš na Windows Phone platformi v tem segmentu kakšno Omnio W ali Lumio 800.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dromar ::

Lahko je tudi Android, Lumia 820 pa bo, sklepam naslednica Lumie 800, kar pomeni, da najverjetneje ne bo v cenovnem rangu okrog 200€

mr1two ::

Prejšnji petek sem vzel xperio go. Zamenjala je htc tattooja, in se kr fino pozna razlika.

Mislim da pride 180E pri orto u nulo in je bla zame kr dobra izbira. Zaslon je ok, kamera je ok, ima kr hitr procesor in za moje pojme je čisto kul telefon tudi kar se tiče dizajna.
Svetujem ti, da greš mobitelčke tudi malo v roko prjet v kakšen center, kjer se jih da potipat in dobit filing, kako se kaj obnaša med delovanjem.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

basket ::

Samsung Galaxy Ace 2 ali Sony Xperia U. (če pa finance omogočajo pa najbolje kar Sony Xperia P)

mr1two ::

Xperia U ima eno zoprno lastnost- da se tistega kiča utripajočega(led lučka) ne da izklopit...
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Dromar ::

Xperia U in Xperia GO kolker vidim sta ista telefona z različnim dizajnom - se motim?
Vidim, da imata dvojedrni 1GHz procesor, Galaxy Ace 2 pa ima dvojedrnega 800MHz, ali to pomeni, da sta Sonyja hitrejša? Cena Samsunga je namreč 50€ višja na Orto Smart.

Tile so sedaj v ožjem izboru poleg Nokie Lumia 710, še kak komentar na to temo?

Wofk ::

Mhz ne pomenijo vedno razliko

basket ::

Xperia U ima boljši zaslon (resolucijo in gostoto pik) od Xperie Go in je s tega vidika boljša izbira. Go pa ima kao waterproof ohišje.

Galaxy Ace 2 ima kakovost zaslona nekje med U in Go, vendar ima za 0.3" večji zaslon od obeh, zraven tega pa ima Ace 2 rahlo večji notranji pomnilnik in rahlo slabši procesor.

Dromar ::

Okej, Go mislim da odpade, tudi vizualno mi je U bolj všečen, tako da se zdaj izbira skrči na U in Ace 2. Velikost zaslona mi je nepomembna, pomembno mi je le, kateri je po kakovosti izdelave boljši in kateri bo torej hitreje deloval, glede na to, da ima eden več rama, drug pa boljši procesor

jnovak ::

Pri Androidih je trenutno boljša izbira: več RAM-a!

Oblika in kakovost sta pri meni pomembna (ok, seveda tudi cena) ... in pri kakovosti mi je pomemben ekran, ki mora biti odporen proti praskam. Sem zelo zadovoljen z Gorilla Glass vezijo. Me pa zanima mnenje uporabnikov Sony GSM-ov, kajti tam se uporablja "navaden" Scratch-resistant glass - zadeva se je zelo slabo obnesla pri modelu Xperia Arc S.

basket ::

Sony U nima GorillaGlass ampak nek drug scratch resistant zaslon, Galaxy Ace 2 pa je brez kakršne koli zaščite proti praskam. zraven tega ima se ace malo bolj bleščeč zaslon, tako da je zaslon od U v celoti boljši.
najbolje je, da gresta v štacuno kjer imajo oba razstavljena in ju hkrati testirata ter se idločita za tistega, ki bo vama bolj všeč (predvsem vizualno). ker po tehničnih karakteristikah tle ni nekih drastističnih razlik, ampak so to le bolj ali manj malenkostne..

SLO_Matej ::

Wofk je izjavil:

Mhz ne pomenijo vedno razliko

Res je. Zato predlagam, da vzameš kakšen Windows Phone (npr. Lumio 710), če si želiš odličnega delovanja sistema, brez kakršnegakoli zatikanja.

Goody ::

SLO_Matej je izjavil:

Wofk je izjavil:

Mhz ne pomenijo vedno razliko

Res je. Zato predlagam, da vzameš kakšen Windows Phone (npr. Lumio 710), če si želiš odličnega delovanja sistema, brez kakršnegakoli zatikanja.


Matej se iz petnih žil trudi, tržni delež WP pa vztrajno limitira proti nuli...

tx-z ::

Mogoče tole? http://www.prestigio.si/products/Smartp...

Mislm pa da pride 200EUR v prosti prodaji
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

Dromar ::

Najlepša hvala vsem za pomoč. V petek greva v štacuno pogledat, vendar po do sedaj slišanem skoraj zagotovo pade Xperia U

BladE_ ::

Kaj pa drugega.... Spet SLO_Matej promovira WP in še vedno vztraja pri neumnem OSu, ki ne ponuja nič oziroma najmanj od vseh OSov na trgu, še Symbian je bolj prilagodljiv...

Če se odločiš za Andorida ne glede na znamko, ne moreš zgrešiti.
Akcija - Reakcija

Lonsarg ::

Zakaj Xperia U, ko pa stane HTC One V praktično enako.

Pa še to, če ti je 700MB zadosti(Orto Smart ima 1GB, Mingl17 pa neskončno (po 2GB omejitev hitrosti)), boš prišel pri Tušmobilu ceneje skozi na kredit, torej da plačaš samo 1€ za telefon, čeprav se sliši to čudno. Namreč vse 3 telefone(One V, Xperia GO, Xperia U, ter tudi Lumia710)lahko dobiš pri Tušmobilu na Mingle 12 + Opcija 12(700MB) za 1€, kar te pride v dveh letih 576€, 24/mesec.

Če vzameš iste telefone na Mingl17 brez opcije imaš pa naročnino 17€, ter enkratno plačilo 199€(Xperia U) oziroma 239€(One V,Lumia 710, Xperia GO), kar te pride v dveh letih 610€ oziroma 647, pri Simobilu nekaj podobnega, malo več.

Zelo smiselno je razmišljati o skupnem strošku v roku 2h let in ne posebaj o naročnini in telefonu. Če ti je 700MB zadosti(gledena to, da si razmišljaj o Orto Smartti najbržje), potem sploh ni dileme.

In glede na to, da vsi štirje stanejo enako, bi se jaz odločal med Lumia 710 In HTC One V. Če si tak ko jaz, ko hočešmetpolno aplikacij itd, potem Lumia710 ni zate, kor nove verzije ne bo gor. Če pa si bolj povprečen uporabnik(brskanje po netu, mesegiranje, youtube), potem pa bi jaz izbral Lumia710,kljub temu, da čez kako leto ne bojo več aplikacije ven nove hodile ven. Osnovne tak so že.

Aja, pride pa ven poleg Lumia 820 tudi HTC Windows Phone 8S, ki pa bo najverjetneje cenejši od Lumia 820, čeprav redna cena se govori 300EUR...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

SLO_Matej ::

Zgolj svetujem, saj ima človek v ožjem izboru med drugimi tudi Lumio 710, pa da citiram, ker eni niso pismeni in preberejo le del vsega (kajneda, BladE_?):

Dromar je izjavil:

Xperia U in Xperia GO kolker vidim sta ista telefona z različnim dizajnom - se motim?
Vidim, da imata dvojedrni 1GHz procesor, Galaxy Ace 2 pa ima dvojedrnega 800MHz, ali to pomeni, da sta Sonyja hitrejša? Cena Samsunga je namreč 50€ višja na Orto Smart.

Tile so sedaj v ožjem izboru poleg Nokie Lumia 710, še kak komentar na to temo?

Kot vidiš, se marsikdo tudi strinja z mano. Aplikacij pa je tudi že ogromno.

Start zaslon lahko poljubno prilagajaš, pripenjaš nanj tudi elemente iz posameznih aplikacij, česar npr. Android, ki je tako zelo prilagodljiv ne zna. ;) In glede prilagajanja je bilo že večkrat predebatirano, da OS ni neumen, če se ga ne da spremeniti do potankosti in nekateri tega niti ne želimo/želijo, saj zato pa imamo proizvajalce, da to uredijo, kajne? >:D

Dromar ::

Pretežni razlog zaradi katerega bi šel na Tušmobil je to, da lahko vežeš za 12 mesecev in ne 24, vendar ima to na drugi strani dosti slabosti. Čeprav paket sam po sebi kar dosti ponuja, je treba pri tem upoštevat, da v moji familiji in med mojimi prijatelji Tušmobila nima skoraj nihče. Skoraj vsi so pri Simobilu. Cene po 24 mesecih so nekako primerljive.

Morda bom počakal, vendar se mi Windows nekako upira. Super laufa in vse, ampak zadeva mi enostavno ne izgleda prav, grd mi je, zopet pa ima manjši tržni delež od Androida, kar pomeni posledično slabšo podporo. Deklina meni isto.

HTC One V pa na Simobilu stane 50€ več od Sony Xperia U, ki naj bi bil poleg tega še hitrejši, oziroma tako sem vsaj zasledil med primerjavami. Ker je cenovn HTC pri Simobilu enak Ace 2ki, bi že prej posegel po Acu.

Lonsarg ::

Ja tak je pač slovenski trg, ko ni porihtan:). Je pa tko, a bo punca gledala na to, koliko ona zapravi, ali na to, koliko sorodniki, ko jo kličejo:)

Z fokusom samo na Simobilovo ponudbo bi znala biti Xperia U res najbolj optimalna rešitev.

Dromar ::

Je uvidevna, tako da tudi to nekaj šteje.
Ace 2 ali Xperia U bo padlo.

Dromar ::

Danes sva šla na Simobil malo pogledat in je zdaj približno, da ji Ace 2 ni pretirano všeč.
Pogledala je še 3 telefone in sicer Xperio U, Xperio Go in Motorolo Motoluxe, vendar noben ni bil priklopljen in ga tudi niso mogli priklopit. Ker smo seveda pikolovski, vsakemu izmed naštetih nekaj fali.
-V roko ji najbolj sede Xperia Go, ker ima res super teksturo na zadnjem delu in je perfektne velikosti, vendar jo skrbi slaba resolucija zaslona, ker je samo 165ppi, pa tudi Bravia Engina menda nima. Kljub temu je telefon pogojni favorit, v kolikor mi nekdo lahko reče, da je 165ppi dovolj in da je grafika zadovoljiva.
-Xperia U je zelo ozka, ekran ima drugačno razmerje stranic, tekstura je slabša, vendar ima 280ppi.
-Preostane še Motoluxe, ki ji v roko odlično sede, ima super zaslon, vendar ima menda precej slab procesor z zgolj 800Mhz in to enojedrni.

Še najbolj je torej v oziru Xperia Go, ker je edina slabost resolucija zaslona. Prosim, če kak lastnik pove, če se mu zdi, da bi morala resolucija biti višja, ker telefona predhodno ne morem videti.

Hvala za pomoč.

Wofk ::

za sms in telefonirat grafika ne pomeni kej veliko razen če ne gledaš na telefon z povečevalnim steklom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529514839 (11149) Leko
»

Simobil Praznični paket: kateri mobilnik

Oddelek: Mobilne tehnologije
193700 (3004) matobeli
»

Sony Xperia P vs Nokia Lumia 710 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7720229 (16374) SLO_Matej
»

Odločitev med tremi nižjecenovnimi telefoni

Oddelek: Mobilne tehnologije
273520 (2999) slowie
»

Pomoč pri nakupu mobitela

Oddelek: Mobilne tehnologije
10997 (712) Pro_moted

Več podobnih tem