» »

Koledar za Androida ki bo težil do nezavesti

Koledar za Androida ki bo težil do nezavesti

Oldi ::

Ma to ni res, meni se bo zmešal, ali pozna kdo kak ušivi koledar, ki bo imel vse 3 funkcije, ki jih rabim in jih je imel že moj prvi Siemenc C35. Poleg običnih dogodkov še 14 dnevne in opozarja dokler ne odreagiram.

S Planner original aplikacija v SGS3 je bedna da res ni, 14 dnevni dogodek ne morem nastaviti pa da ga j.. Včasih mi ponudi dogodek na 2 tedna, a ko to izberem, dogodek izgine. Najhuje pa je, da mi ne teži dokler ne detektiram opozorila in ker imam telefon v žepu, lahko mine pol dneva, da opazim, da sem spregledal sestanek z bejbo - mislm. Če opomnik spregledam, mi ne bo deloval niti snoze - bedno. Probal sem Calendar Notifier, ki mi gre na živce, saj moram ob zaznavi dogodka ubijati njega kot tudi S Planner. Poleg tega se noče sinhronizirati z guglom.

Probal sem Jorte in kot kaže ima tudi ta samo Reminder, jaz pa hočem zvonenje, vedno glasnejše in če ga ne skenslam čez minuto spet in spet in spet dokler ni prazna baterija. OK, lahko bi dal neko melodijo, dolgo pol ure, ki se ji glasnost počasi veča, samo še vedno ni 14 dnevnih dogodkov.

Invictus ::

Google Calendar
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ericssony ::

+1 za Google Calendar. Nastaviš si lahko opozarjanje z SMS ali pa email sporocilom.

Oldi ::

A to mislite na spletno aplikacijo.
Iščem aplikacijo za Androida (SGS3)

Oldi ::

V Android trgovini pod Google Calendar ne najdem nič smiselnega, je pa resda zadetkov da ne moreš vseh pogledat?
Ali ima reminder v obliki alarma, torej da periodično teži dokler ga ne skenslaš - brez tega ga ne rabim.

Lp

Goody ::

https://play.google.com/store/apps/deta...

Je pa res težko najti..

(aja google calendar imaš na aosp romih, pa po moje to ni to kar ti iščeš)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

ales85 ::

Kot že omenjeno, osnovni Google Calendar je nekako najboljši po mojem okusu. Vključno s sinhronizacijo imaš dogodke tako na spletu kot na telefonu in jih lahko posodabljaš na obeh mestih. Z dobrim widgetom (Agenda widget) pa imaš še boljšo kontrolo in prikaz. Nato pa lahko za dogodke nastaviš še opozorila kot SMS, E-mail in popup. Lahko tudi več teh.

Goody ::

;) Noben ni dobro prebral, kaj Oldi želi. Želi imeti taske, ki se periodično (različna periodika - vsakih 14 dni, 10 dni itd) ponavljajo in ob pojavi tega taska ki bo telefon zvonil, dokler ga sam ne prekineš. To ti Google Calendar sam definitivno ne omogoča.

aja, mora zvoniti do prekinitve s strani Oldija, pop-up, sms, mail ni dovolj...Google Calendar, ni pa po funkcijah nič bolj zmogljiv kot samsungov s-planner

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

ales85 ::

No, Google Calendar omogoče ponavljanje skoraj povsem poljubno. Lahko določiš na število dni ali tednov ali karkoli. Če imaš mešano ponavljanje, da ni enakomerno potem narediš recimo dva. Glede tega dokler ne neha pa drži. Ampak to se pa morda reši tako, da namestiš eno zeloooo dolgo melodijo in jo izbereš za te dogodke :)

WamPIRe- ::

Jaz sem se navadl na: https://astrid.com/ pa še synca se na ostale naprave...

usoban ::

+1 za astrid, lahko nastavis da ropota dokler ga ne skenslas ... preverjeno nadlezen ;)

Oldi ::

Pa to ne more biti res, morda pa obstaja kaka budilka, kjer bi se dalo nastaviti bujenje ob 5h zvečer vsake 14 dni :-(:-)

k4vz0024 ::

Pa obstaja kakšen koledar, ki odšteva število dni do nastavljenega dogodka za Android?

Oldi ::

Namestil Astrid task. Kako prikazati taske na koledarju, sploh ne najdem koledarskega prikaza.

usoban ::

tam pri tasku kjer nastavljas cajt imas v zgornjem kotu Add to calendar

Oldi ::

Mislll sem na koledarski prikaz znotraj Astrid, ali to sploh obstaja?
Ko nastavljam Reminder, mi ne ponudi opcijo koliko prej naj me spomni, ali pa sem slep. Ali pa ta program sploh ni bili narejen z namenom koledarja dogodkov.

Sicer sem pa 14 dnevni dogodek dodal (kot je napisal @usoban) v S planner in je bilo s prvim dnem načeloma vse OK, čez 14 dni je dogodek bil a brez imena, še čez 14 dni pa niti dogodka ni bilo več :)
Napisal sem načeloma!!, namesto, da bi se dogodek enostavno vpisal, ti še S Planner teži s krajem dogodka, beležko ..... Že itak imam z vpisom dogodka 3 x več dela kot s Siemensom C35, potem pa še dvojni vpis, pa garant mi bosta oba težila, ko bo dogodek na vrsti. To ni nobena rešitev. Kdo pa ima čas - ko ti recimo zdravnik reče pridite 15.11. ob 14h, minutu tapkati po telefonu.

Kot da bi šlo za najbolj zaguljeno aplikacijo, ki je nihče ne zna definirat, kaj šele sprogramirat ;(. Mar se bo treba začet učip programiranje za Androide za telebane in narest program C35 Task. :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Oldi ::

Dodano kasneje: Pred tole mojo objavo je bila objava od cink44, ki pa je izginila.
@cink44: Sem pa mislil, da me razumeš. Rad bi samo, da stvar dela to, za kar jo uporabljam, ne pa da je lepo okrancljana s 100 opcijami, ki jih ne rabim. Trenutno pa morda res izgledam blesav, saj niti ne vem kam bi dal svoje sestanke oziroma opravila, ki jih ne smem zamuditi. Skratka morda posiljujem planer in je normalno, da moram namesto ene aplikacije uporabiti 2, s tem da ima Astrid težave pri prenosu periodičnih taskov v S Planner. Morda pa rabim 3 aplikacije, eno za taske, eno za prikazovanje na koledarju in eno za alarme in je normalno, da mi vpisovanje enega ušivega taska vzame pol minute in zahteva ene 30 klikov, potegov.... Mal sem ciničen. :'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Goody ::

Oldi, problem je v tem, ker bi ti želel imeti natančno takšno aplikacijo kot si jo imel v C35. Natančno takšne pač ni. Če želiš imeti pa dober približek si pa instaliraj business calendar + calendar event reminder (oba sta na Google play)

Oldi ::

Vmes sem imel eno simpel Nokio z grafičnim displejem in je bila tudi čisto OK, nobene pripombe nisem imel.
Imam Calendar Notifier (je calendar event reminder kaj dosti drugačen), ki za silo reši problem, vendar nima klasičnega alarma, ki mu lahko nastaviš, da teži vedno glasneje, lahko mu nastavim, da teži vsaki 2 minuti. Ko opazim, moram pa ubijati oba, koledar in reminder. Če sem v glasnem okolji tisto čivkanje hitro spregledam.
Pa nisem edini, ki ga to moti, v družbi samo usta odprem in se koj kdo najde, ki ima isto težavo - zato tako vehementno pizdim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Goody ::

Če je dosti drugačen ne vem, ker ne uporabljam nobenega, meni stock koledar povsem zadostuje. Da pa moraš ubijati oba imaš pa verjetno narobe nastavljeno. Vsaj pri Calendar event reminder ti eksplicitno piše, da na koledarju ne uporabljal notification, če ga imaš nastavljeno v reminderju....

Oldi ::

Seveda moraš v koledarju nastaviti reminder , kako pa naj ve koliko prej naj te opozori na dogodek. Ponavadi imam nastavljena 2 reminderja, eden toliko prej, da si vem organizirati ure pred dogodkom, drugi pa ko moram na pot.

Goody ::

;) Reminder (ali več njih) nastaviš v Calendar event reminder aplikaciji. V Koledar aplikacijo samo vpisuješ dogodke (brez reminderjev), Calendar event reminder nato gleda dogodke v Koledarju in glede na svoje nastavitve reminderja te opozarja. Če imaš reminder nastavljen v obeh aplikacijah je pa jasno da moraš potrditi v obeh aplikacijah...

Oldi ::

Torej dogodek daš najprej v koledar, nato pa v Calendar event reminder daš opozorila - zamudna rešitev.

Calendar Notifier nima nobenih nastavitev za posamezni dogodek, on samo pobere podatke iz koledarja in začne težiti kakor imaš nastavljeno, sam imam na 2 minuti s čivkanjem (sistemskimi reminder zvoki). Posledično moraš zapreti oba reminderja.

Oldi ::

Heureka, posvetilo se mi je, končno vem, kaj potrebujem :)
Postaja mi jasno, zakaj v aplikacijah koledarja ni alarma oziroma zvonjenja, zato, ker tega nima Googlov spletni koledar, vsi pa hočejo biti kompatibilni z njim. Računalniški koledar načeloma res ne rabi alarma, kar pa za moje pojme sploh ni res - pa pustimo to.

Sedaj vem, kaj rabim:

- koledar, pri katerem delajo ponovljivi dogodki (na S Planerju ne delajo) in po defoltu ne nastavi reminderja in
- calendar reminder, ki se bo za vsak koledarski dogodek sam nastavil na defolt nastavitve (recimo tazaresni alarm 2 uri pred taskom) in bo omogočal hitro nastavitev snoze časa (koliko minut pred taskom naj se sproži naslednji alarm). Po reminderju bo torej potrebno šariti le za izvenstandardne nastavitve, recimo večkratne remindanje.

Nečesa pa še vedno ne razumem, recimo Astrid sploh nima alarma pred taskom, samo ko se task začne in ko se neha. Če ročno dodam alarm, ge pa nastavi kar na ta trenutek in moraš nastali reminder popravljati in to z absolitnim časom, ne pa recimo 2h pred dogodkom. Če gre za ponavljajoč dogodek dodatni reminder o tem pojma nima, če nastaviš reminder za včeraj se tudi ne sekira.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Phone - katere aplikacije

Oddelek: Mobilne tehnologije
163414 (1891) sodnicaN
»

Google koledar - pretekli dogodki ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
51639 (1404) majarup
»

Googlov koledar in pošiljanje sms-ov strankam

Oddelek: Pomoč in nasveti
7955 (703) Dr.S
»

Organiziranje svojega življenja

Oddelek: Programska oprema
353807 (2843) neres
»

kateri program za opozarjanje

Oddelek: Programska oprema
51376 (1259) ToniT

Več podobnih tem