» »

DIsk shutdown

DIsk shutdown

Loki ::

Zakaj se mi disk ene parkrat na dan za trenutek izklopi in takoj za tem spet prizge?

Imam Windows 2000 in IBM DPTA 20.5 gb, power managenent za diske je izklopljen.
I left my wallet in El Segundo

Han ::

BIOS, plata, napajalnik, pregrevanje? Se v Win9x to ne dogaja? Imam enak disk in kaj takega pri sebi nisem opazil. Če v Win2k nastavim izklop diska po npr. 3 minutah, se le ta izklopi in malo za tem spet vklopi. Bu?!

Loki ::

Ce mislis na verzije, so tu:
Abit BH6, BIOS SS, 230 W napajalnik.

Ce mislis, da naj bi bilo kaj narobe z njimi, je odgovor ne.
Windows 98?
Na temu disku jih sploh se nikoli nisem imel instaliranih. Win 2000 RULE.

Enkrat sem slisal, da se eni diski na vsake tuk cajta za trenutek ustavijo, da spucajo glave oz. za nekaj podobnega. A kdo kej ve o tem?
I left my wallet in El Segundo

krneki ::

Isto se dogaja meni v win 2k in imam enak disk kakor ti (imam dva, vsakega na svojem IDE kanalu). Enako kakor ti imam v power managmentu nastavljeno, da se diski ne izklaplajo. Mašino imam pržgano 24/7. Plata pa je Epox KX-133 z Athlonom 700.

eniac ::

:D
Provej pogledat še v bios-u pod power managment !!!!!!!!

Han ::

Mislil sem nastavitve, predvsem biosa, primary/secondary - master/slave, pa ostale komponente - če kaj vplivajo... Meni ta disk sameva na primary master, priklopljen pa je na ASUS P2B plato z izklopljenim power managementom v biosu in Win2k. Ohišje je sorazmerno dobro zračeno in v neposredni bližini diska ni virov toplote.

andrej ::

starejsi diski imajo se termicno rekalibracijo - mozno je, da se to dogaja s tvojim diskom, ampak tezko verjetno... Najboljse je, da kontaktiras prodajalca pa bos mogoce dobo nov disk...

krneki ::

Najboljse je, da kontaktiras prodajalca pa bos mogoce dobo nov disk...


Nažalost sem kupil disk pri Mlacom-u. In njihov servis sux de ni res. Da povem eno zgodbico o njihovem servisu.

Pred enim leton sem imel točno tak disk 20.5 GB DPTA in je vsako uro vsaj enkrat tko zablokiral, da 10 sekund nisi mogel narediti totalno nč. Po teh desetih sekundah je delal spet normalno. Nesem zadevo na njihov servis in traja en tedn, nakar mi model reče, da je z diskom vse uredu in de nej izbacim 3600 SIT za 1 uro servisa. Rečem da to ni mogoče, da zadeva crkuje in mu še enkrat razložim prej omenjene probleme....ampak nč ne pomaga. No guess what....čez 14 dni disku čist odpove elektronika (medtem sm mogel trpet prej omenjene težave). Nesem zadevo spet nazaj, čakam 1 mesec ter dobil nov disk.

No potem je trajal 20 minut, da sem prepričal serviserja, da podalša garancijo za tist mesec čakanja. Moral sm mu pokazati njihovo garancijsko izjavo na kateri to lepo piše, šele takrat mi je podalšal garancijo.

Hočem tistih svojih 3600 SIT nazaj! Pa ja...model mi je reku da je disk takrat perfektno delal. In kaj lahko nardim pr takem odgovoru? Da ne omenjam, da sem opravičen do povrnitve potnih stroškov v znesku najcenejšega javnega prevoza, ampak pustimo finese.

Torej robo, ki jo kupim pri Mlacom-u, nesem nazaj šele takrat, ko je totalno fuč, ker mi njihovo nategovanje glih ne paše.

Loki ::

Eniac power management v BIOSU je cisto izklopljen.
Andrej ta disk imam ze pol leta, pa mi razen tega ni delal drugih problemov.
Krneki to se men ne dogaja.

P.S. krneki a mas ti kaksen program, da ti precacha paketke za SETI-ja???
I left my wallet in El Segundo

miranpozar ::

Kot serviser ti povem, da nam ni vedno lahko v podobnih situacijah!
Testiranje poteka tako, da se sumljivo napravo testira v nekem sistemu, kjer (po Murphyjevem zakonu) ponavadi dela če ni glih totalno fuč. Serviser potem sklepa, da je vse vredu.
1. lahko bi testiral dlje časa, a potem bi se stranka pritoževala, da zakaj rabijo toliko časa
2. serviser bi ti rade volje zadevo zamenjal, a mu iz druge strani teži šef, ki se mu gre samo za keš (tudi za blesavih 3600 SIT) in računovodkinja, ki se ji gre samo zato da papirji štimajo.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

krneki ::

Roberto:

Laufam samo Seti text verzijo in zraven SetiSpy, ki lepo skrije Seti okno, kaže statistiko in preverja, če dela tko kot more. Sicer je pa zadnje par dni Seti@HOME server čist crknu....mašine pa idlajo, ful žalostn pogled ;)

Loki ::

Zaka pa ne nastimas SETIQueue?
Zadeva se instalira kot service, podpira Proxy, deluje kot proxy server za ostale SETI kliente (sej vec seti.exe -proxy 127.0.0.1:5517 - recimo)?
Uporabniku je cist neviden, dela pa kot cache server za vse kliente na mrezi.

Link. Uporabljam ga ze dolgo, zadeva rox.
I left my wallet in El Segundo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprasanje glede MLACOMA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
525421 (3561) Primoz78
»

Zakaj

Oddelek: Programska oprema
71248 (1087) Ribicija
»

disk se noče ugasniti

Oddelek: Pomoč in nasveti
111244 (1039) Lith
»

Katere diske priporočate ?

Oddelek: Strojna oprema
251852 (1588) ijatebi
»

Disk-vroc...kot le kaj :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91855 (1700) LuiIII

Več podobnih tem