» »

"Phreaking"

"Phreaking"

einstein :P ::

Ogledal sem si tale video: in se mi je zdel zelo zanimiv, kako s pomočjo zvočnih signalov krmiliš stikala v telefonskih centralah in s tem lahko celo brezplačno kličeš na dolge razdalje. Zanima me ali je ta zadeva v današnjih dneh še možna; naprimer si narediš "bluebox" (generator zvočnih signalov) in potem samo predvajaš to v mikrofon med klicem in že kličeš zastonj? Pa ta frekvenca 2600Hz, ki jo samo predvajaš v mikrofon in stikalo misli, da je pogovor končan, linija pa ostane odprta in imaš zastonj klic?
Ali obstaja sploh še kakšna taka centrala, ki nima digitalne tehnologije, in ki bi to dopuščala? Stvar se mi je zazdela zelo zanimiva, zato sem se odločil, da malo povprašam. (če kdo ne ve je "phreaking" nekakšna vrsta hekanja preko telefonskega omrežja, beseda pa je sestavljena iz Phone in Freak od tod torej Phreak)

Vsako mnenje je dobrodošlo. :D

Lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!

blackbfm ::

Jah da se marsikej, samo danes je to na malo višjem nivoju. Pred kratkim so bili objavljeni članki tu na slotech, poglej si varnost slo. gsm omrežij ter spreminjanje klicne identifikacije za začetek.

KoMar- ::

Pomoje že dolgo ne več...

St235 ::

z analognimi telefoni se je z tapkanjem tipke za prekinitev zveze dalo klicat tudi brez številčnice. Sam si moral imet izreden občutek za timing. Je pa vsaka kasarna mela koga, ki je to obvladal in takemu ni blo hudga med služenjem.

einstein :P ::

Aha, torej to zdaj ni več možno ali kako? Saj ne da bi hotel kaj poskušati ampak me samo zanima če je še možno?

lp hvala
STAY OUT OF MY TERRITORY!

St235 ::

to o čemur sem jaz pisal z digitalnim telefonom ni možno. to je delalo na starih telefonih z pulznim izbiranjem, kjer je v bistvu telefon za vsako številko poslal serijo signalov in si pač to lahko simuliral z tapkanjem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Me spremlja policija / SOVA / mafija?

Oddelek: Mobilne tehnologije
4310255 (7649) kunigunda
»

Klic iz +333

Oddelek: Loža
339683 (8631) St235
»

Posneti musko(mp3) na kaseto

Oddelek: Zvok in slika
71956 (1874) cekr
»

Zastonj telefoniranje iz računalnika na telefon !!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11721591 (12446) madmitch
»

Kaj je res, da ...

Oddelek: Mobilne tehnologije
424664 (4064) BBB

Več podobnih tem