» »

Zamrznitev telefonske številke

Zamrznitev telefonske številke

čuhalev ::

Ideja je ta, da bi si hišni telefon zaradi skoraj neaktivne uporabe odklopili, vendar bi vseeno radi obdržali telefonsko številko. Torej kakšne rešitve obstajajo?

mojca ::

Imate Telekomovo klasično telefonijo in se želite znebiti prispevka 14 ali-koliko-že EUR ali je situacija drugačna? (Koristno bi bilo vedeti kakšno dodatno informacijo že zato, ker če imate slučajno doma še ADSL/VDSL, se vam bo mesečna naročnina ob ukinitvi telekomove naročnine takoalitako povečala. In če imate internet, je morda doplačilo za telefon zanemarljivo majhno.)

Vseh opcij ne poznam, ena pa je nedvomno ta, da namesto plačevanja mesečne naročnine Telekomu številko prenesete na znanca, ki že ima ponudnika interneta in dvojčka/trojčka, skratka nekaj kar vključuje ali še bo vključevalo IP telefonijo. Pri T-2 stane drugi telefon 2,5 EUR, če pa najdeš nekoga s T4, ki ne potrebuje telefona, je to itak praktično "zastonj". Pri SiOL-u na optiki dobiš dodaten telefon za 1 EUR doplačila (sam telefon je 3 EUR in lahko dobiš 2 EUR študentskega/invalidskega/ozs popusta). Možnosti za neprevisoko ceno in prenos številke kolegu, ki mu zaupate, je precej.

Če Telekom nudi kakšno drugo možnost zamrznitve telefonske številke, ne vem, in zna biti najenostavneje vprašati njih direktno. (Pri mobiju je npr. pogoj, da vsake tri mesece vplačaš minimalen znesek, sicer po devetih mesecih izgubiš številko.)

amigo_no1 ::

14E če imaš isdn, drugače je manj.

St235 ::

Obstaja možnost zamrznitve priključka (govorim o stacionarnem telefonu). V trenutnem najemniškem stanovanju nismo želeli telefona in je lastnica zamrznila številko. Sedaj plačuje okol 4€ na mesec.

čuhalev ::

Ideja je ta, da se ohrani samo številka kot abstrakten pojem. Tako kot priimek družine. Res ne bi radi, da se nanjo oglaša kdo drug. V najslabšen primeru se pač poslovimo od telefonske številke, čeprav bo v nadaljevanju nekako čudno, ko bo na pogodbi z nekim ponudnikom ADSL potrebno vpisati številko priključka, ki ne bo več "naša".

tony1 ::

a) Če se misliš na to številko še kaj oglašati, potem je rešitev VOIP (če T-1 sploh pozna prenos tel. št. na svoj VOIP priključek, ne vem??)

b) Druga opcija pa je opisana spodaj, telkom ji pravi "začasna izključitev tel. priključka".

St235 je izjavil:

Obstaja možnost zamrznitve priključka (govorim o stacionarnem telefonu). V trenutnem najemniškem stanovanju nismo želeli telefona in je lastnica zamrznila številko. Sedaj plačuje okol 4€ na mesec.


V tem primeru plačuješ samo 50% naročnine, račun pride vsak mesec. Cifra je še vedno "tvoja" (btw. ne boš verjel, ampak ob trajnem izklopu človek danes zelo hitro ugotovi, da se na stacionarni telefon itak že leta javlja samo še telemarketingarjem :-)), vendar izključena. Tak izklop lahko traja max. 12 mesecev (po tem se samodejno "obnovi" v normalno delovanje... pač jo npr. po enem mesecu spet prekineš za 12 mesecev...)

čuhalev ::

Zaenkrat imamo telefonski priključek (sicer že na VOIP) samo zaradi ljudi starejše generacije. Ker so se ti v zadnjih nekaj letih naučili poklicati tudi na mobilni telefon, je hišni postal odveč.

Torej nam ostane edina rešitev odslovitev telefonske številke.

Mesar ::

Al pa vzamete neki mali paket, številko bo hitro keri drugi dobo če nebote rabi več pa plačali.
Your turn to burn!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1883566096 (1580) Netrunner
»

Telekom Slovenije draži stare pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6723886 (19371) BigWhale
»

Mobitel prekinitev razmerja

Oddelek: Mobilne tehnologije
3414800 (8449) Lonsarg
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216741 (11368) Tr0n
»

SIOL novi paketi, "Triple Play" ter omejitve na lokacijo

Oddelek: Omrežja in internet
223640 (2225) rh^

Več podobnih tem