» »

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt

Carmack ::

Zdravo!

Zanima me, ali ima kdo izkušnje s tem malčkom, kako se obnese v praksi, poraba, napake, cene servisov, obnašanje na cesti ipd.
Ciljam predvsem na 1.1 in 1.3 modele letnika okrog 2005.


lp!
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

;-) ::

Imam izkušnje tam z letnikom 98, zakon avto, nič ne crkne samo voziš in tankaš.

xperience ::

V praxi se obnese enostavno odlično. 5 vratni je res prostoren za tako malo velikost (fajn je, da lahko zadnjo klop pomikaš naprej in nazaj). Poraba je majhna, servisi ugodni, zanesliv (zaenkrat na srečo brez težav), lega in vozne lastnosti so pa super!
Edina moteča stvar je, da je na avtocesti pri veliki hitrosti zelo glasno v kabini.

V glavnem, nič razmišljat, ti sam nabavi ;)

DragonHeart ::

offtopic/
Če je glasen pri višjih hitrostih si predstavljaj da je to poseben feature, ki skrbi da voznik ne zaspi na avtocesti :D

varianta..THAT IS NOT A BUG! IT IS A FEATURE!!!:)

Zgodovina sprememb…

Carmack ::

@xperience:

Katerega voziš, 1.1 ali 1.3?
Katere dimenzije gum imaš, na netu dobivam nasprotujoče si podatke :)
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Janac ::

kje ti vidis colte letnike 2003?

na avto.netu ni nobenega...

Carmack ::

2005.
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Janac ::

ups.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=540...

tale ni slab, malo kilometrov, veliko opreme, je pa 1.1 motor kar je dovolj za tak mali avto

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=578...

tale ima pa se vec opreme, mocnejsi motor ima pa vec kilometrov pa nima litih platisc...

drugi je boljsi nakup sploh ce rabis vec vrat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Carmack ::

Absolutno gledam samo 5 vratne avtomobile, ker ne rabim avta, kjer se bom moral zlomiti, da pridem na zadnjo klop.
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

nanoleet ::

@THEjanac13
Prvi ima tako zdelan sedež in volan, da pomoje ni variante da bi imel le 37kkm :/

xperience ::

1.3 motor in 15" gume (185/55R15). glede česa si najbolj v dvomih?

@DragonHeart
hehe, to je "feature" ja :D

Carmack ::

xperience je izjavil:

1.3 motor in 15" gume (185/55R15). glede česa si najbolj v dvomih?



V dvomih...pregledal sem že milijon+1 spletnih forumov, testov ipd. za različne avte od Clia, P307, Fabie, Ibize, pa je na koncu bolj subjektivno vse skupaj. Do službe imam cca. 4,5km, letno delam okrog 10.000 km, bolj umirjenih večinoma, z izjemami seveda. Malo me skrbi poraba pri 1.3, glede na to da bo tekel mrzel, in pa stroški rednih servisov, rezervnih delov, ker ne vem kako je z japonci glede tega.
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

xperience ::

odkrito povedano.
na porabo lahko računaš na ca. 7l, odvisno seveda od poti in gužve, v kakih zastojih ali pa rdečem valu pa na 8. ob umirjeno tekoči vožnji pa na 6.
kar se zanesljivosti tiče naj bi bil Mitsubishi top (sploh v primerjavi s temi naštetimi avti), zato je tudi pri nas padla odločitev zanj.
za kake nadomestne dele pa ti ne znam povedat, ker na srečo še ni bilo potrebe po ničemer razen rednih servisov, ki znašajo na pooblaščenem servisu ca. 120€.

Carmack ::

Nekaj takega sem predvidel, ja. Ne vem ali sem spregledal, kje se (če se kje) nahaja merilnik temperature motorja?

Še ena banalna: Ali lahko sam menjaš žarnice ali ima butast patent od novih Renaultov, ki jih moraš peljat na servis?
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

IceIceBaby ::

2005 ali 2006 sem kupoval tak avto. Colt mi je bil všeč na papirju. Na testni sem pa zelo hitro obrnil in avto peljal nazaj v salon. Notranjost se mi zdi preveč plastična, občutek na volanu mi sploh ni bil včeč (popolnoma brez feedbacka) pa motor je bil tudi švoh za svoje konje (1.3)

Takrat sem potem kupil Suzuki Swift za podoben denar.

xperience ::

klasičnega merilnika temperature motorja s kazalcem ni, ampak ko je motor hladen sveti ena posebna modra lučka, ki se po nekaj mintkah ugasne ko je motor ogret.

žarnice lahko sam menjaš.

RejZoR ::

Mene pri Mitsubishijih moti samo to, da je novih modelov izjemno malo na cestah kar je problem sam po sebi, ko boš rabil dobit kakšne poceni dele zanj. Za avte, ki jih je vsepovsod polno boš dele dobil na vsakem vogalu po smešnih cenah, če pa jih je malo pa ne in boš moral plačevat za drage nove originalne.
Coltov sem sicer res videl nekaj ampak če primerjaš z npr količino Renault Clio, Opel Corsa/Astra, Hyundai i20/i30, VW Polo/Golf jih je res zeloooo malo po cestah.
Pa je oblikovno Colt čist lušten avto s pregovorno vzdržljivostjo Mitsubishija ampak tud mene je vedno begal motor (razen pri Ralliart modelu hihi) in pa ta faktor redkosti na cestah...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Carmack ::

V bližnji okolici je res samo še en Colt, pa še to novi model. Ali jih pa sam ne vidim, hehe:)
Avto se mi dopade, sicer niso poceni, držijo ceno kot hudič, je pa med vzdržljivejšimi...
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

RejZoR ::

Mitsubishijev je res zelo malo na cestah. Koliko tanovih Lancerjev pa si recimo videl v zadnjih mesecih? Jezst sem ene 3, s tem faktorjem, da je v bližini salon, ki jih prodaja. Kar je razlog, da jih vidim "več". Colte sem videl ene 4, mogoče 5. Spet isti razlog.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

xperience ::

Coltov jaz zadnje čase kar velik videvam, lancerje pa žal res poredko..

power12 ::

Jst bom samo glede nadomestnih delov nekaj povedal. Japonski avtomobili ( nissan, mazda, mitsubishi, subaru itd... ) so dobesedno nepokvarljivi avtomobili, ampak če pa se ti kaj pokvari si ga pa najebal, ker delov skorajda nedobiš ( ne originalne ), original so pa tok dragi da raje ne povem !

Pri meni se je po 13 letih, pokvaril ABS senzor ( edina stvar, ki se je pokvarila v teh letih ), in mi pri Krulcu pove da je nov ABS senzor 400 eurov 8-O , neoriginalnih pa skorajda ne dobiš, če pa dobiš je pa 150 eurov. Tako da se zdaj peljem brez ABS-a

In še nekrat ti ga kar kupi to so zanesljivi avtomobili z razliko od Evropejcev ( da malo razjezim ljubitelje le teh >:D ).

RejZoR ::

Mja no, deli se dobijo (vprašaj pri npr Potokarju, ki je specializiran za japonske in korejske znamke), samo so vsaj originalni precej dragi. No, to si že sam videl. Mal vloge tud igra, da jih je manj in se manj kvarijo. Posledično je cena delov višja. Če pa bi jih vsak teden zamenjali par kosov ter nekaj prodali končnim kupcem kot material za lastno vgradnjo pa bi verjetno bilo hitreje za dobit in tud mal ceneje ker bi uproabljali redni dostavni in prodajni kanal.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Carmack ::

Se razvija informativna tema, hehe:)

Še največ pritožb leti na A stebriček in velikost le-tega. Ali je dejansko tako moteče ali je samo trma nekaterih?
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Carmack ::

Zdravo fantje, stvari so se v dobrih dveh mesecih kar pošteno postavile na glavo. Glede na to, da sedaj potrebujem malo večji avto, sem začel razmišljati o alternativah. Za dobre 4k€ se dobi Renaultov Megane 2, z motorjem 1.6 16v. Nekako se mi kljub čudni riti kar dopade, ker je zraven kup vsemogoče opreme. Malo me edino skrbi glede porabe, vendar nisem prepričan da bi se 1.4 motor odrezal bolje, glede na težo vozila.

Ima kdo praktične izkušnje z vozilom?

hvala!
lp!
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

kalko ::

Motor je neproblematičen. Težave so bile samo z originalnimi vžigalnimi tuljavami, ker so crkovale. Po vsej verjetnosti jih je prejšnji lastnik že menjal, če ne pa računaj na strošek okrog 120€ (če jih zamenjaš sam - noben problem). Drugače bo pri tem avtu prej crknilo vse ostalo kot mašina. Prve serije so imele nekaj poporodnih težav z elektroniko, zlasti kartico za zagon, kasneje so to odpravili.

Edit: Na 1.4 motor pozabi, boš imel enako porabo, ker ga bo treba bolj priganjati v visoke obrate.

Glede porabe računaj na povprečje okrog 8. Po regionalkah pije med 6 in 7, na AC okrog 8, v mestu med 8 in 9, s klimo in veliko "jajcanja" od semaforja do semaforja pride tudi do 10.

Kar se tiče plusov, velja izpostaviti še varnost (AFAIK je bil prvi avto tega razreda s 5 zvezdicami na Euro NCAP) in pa poceni vzdrževanje, če se izogibaš pooblaščenca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kalko ()

oo7 ::

Moja mami ima Mitsibushi Colt cz3 letnik 2006.Zaenkrat ni bilo večjih problemov.

daly83 ::

Zdravo,js ti lahko povem iz prve roke kar se tiče colt-a, pred kratkim sem kupil colta 2008 1,3 črne barve, 5 vratnega . Avto se vozi zelo dobro je kr prostoren glede nato da je majhen avto:D ,zelo dobro vodljiv sicer sem ga kupil z gumami 205/45/16 (mal je trd če prideš na kako luknjo) se pač izogneš, kar se tiče porabe med 5,5 in 6,5L na 100km/h. Seveda vse je odvisno od tvoje noge, lahko ga spraviš na 9L brezproblema. Je zelo poskočen, kar se tiče pa pokvarljivosti ti pa še nič ne morn povedat, ampak sej se ve za japonska vozila (vse bo prej crknal sam srce motorja bo pa še vedno delal 8-) ) upajmo da to drži.
Da povem še to prej sem vozil pa cliota 1,5 dci , megana, scenica od mame, pa brat je mel laguno, pa je skos neki crkval:( , zej mam pa kio sportage in colta
TO je čist drug svet avtomobilizma....
pa še fater si je colta 2006 3vratnega kupo pa ga nemore prehvalit, upajmo da sm ti lahk pomagal kj s tem:))

vorantz ::

Dvomim da je clovek cakal eno leto na tvoj odgovor
zombi!
kill it with fire

Blinder ::

Mogoče bo še kdo kupoval colta. Mene osebno zanimajo mnenja o coltu, čeprav ga nikoli ne bom kupil, ker mi ni všeč.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

estons ::

Je še kakšno mnenje o Coltu? (1.1 ali 1.3, letnik med 2004 in 2008) Kakšne so cene rednih servisov? Kaj pa velikega servisa (100K km), če ga je že kdo delal?

Simon12321 ::

Zdravo

Jas vozim mitsibushi colta in zelo zadovoljen, glede voznih lastnosti razn radijo me nekaj zajebava nekaj časa igra ga prime kr neha igrat kot bi bil stik z zvočniki slab kar hrešči nekaj časa po njih in nato spet igra. Pisal električarju se ne splača popravljat ker so konektorji za zvočnike izgubili stik sm novega preko e baya naroču😁 drugače zelo zadovoljen z avtom.

TheBlueOne ::

Stric ga je imel (1,3), sedaj ga ima sestricna. Iskazal se je za ultra zanesljivega in kar varcnega. Se mi pa ni zdel niti kamot, niti lep, niti zanimiv za vozit, skratka niti malo zanimiv. :)

Zgodovina sprememb…

Peti ::

Zadnjic videl kabriolet verzijo, cudovit avto!

estons ::

Pri nas v širši familiji sta zdaj že dva Colta in so vsi uporabniki zadovoljni. Edino na enem crkuje original radio, po mojem je tud problem nekje s stikom, ker potem še display čist ugasne, ko radio crkne.

Simon12321 ::

Zdravo usem razmišljam da bi na svojga colteka dal športni lonec magnaflow ?? izgledalo bo precej smešno tako mala biba pa se bo tako brutalno drla ampak kakor koli želim da bo malo boljši zvok ker ta stock zadeva je zame osebno precej dougočasna ? ampak a je že kdo to delu športni lonec na colta so fejst težili na tehničnem čeprav dobim zravn use papirje malo cvikam da nebi šlo skoz ?

2dark ::

Simon12321 je izjavil:

Zdravo usem razmišljam da bi na svojga colteka dal športni lonec magnaflow ?? izgledalo bo precej smešno tako mala biba pa se bo tako brutalno drla ampak kakor koli želim da bo malo boljši zvok ker ta stock zadeva je zame osebno precej dougočasna ? ampak a je že kdo to delu športni lonec na colta so fejst težili na tehničnem čeprav dobim zravn use papirje malo cvikam da nebi šlo skoz ?


Za lonec boš moral naredit homologacijo. če boš imel papirje, da je lonec skladen z vozilom ti nihče ne bo kompliciral.

Simon12321 ::

Zravn lonca dobim TÜV centrifikat tako da nebi smelo biti problemov skrbi me samo da bo preglasn. Decibeli db pa da bojo komplicirali pri homologaciji kaj. ostalo bo šlo 🙂😁

borisk ::

homologacija je uradniški postopek, ne delavniški (čeprav bi moralo biti obratno). Kontrolorja skrbi samo tüv pa storšek postopka. Zna biti da boš potreboval še potrdilo o strokovni vgradnji (račun servisa kjer ti bodo vgradili izpuh).

Simon12321 ::

Da lonec naj bi dobil nekje torek sreda grem k izpušni sistem novak v celju mi vgradi in izpolni papirje o strokovni vgradnji z temi papirji grem pa lepo na tehnični in tam bomo vidl kako bo gre se mi da imam glede papirjev urejeno 🙂


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov avto

Oddelek: Na cesti
313549 (1730) GrX
»

Kateri avto do 6000€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6312195 (9873) mat xxl
»

Manjši poskočen avto za na stezo. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17426419 (9731) krneki0001
»

Smart ForFour

Oddelek: Loža
91999 (1838) teomonk
»

Dober avto nižjega cenovnega razreda? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14626437 (22221) wooted

Več podobnih tem