» »

Nakup novega mobitela, kaj kupiti?

Nakup novega mobitela, kaj kupiti?

Rias Gremory ::

Pozdravljeni,

Ker sem v nakupu mobitela in še nisem popolnoma odločen katerega bi vzel me zanimajo vaši predlogi.
Zaenkrat izbiram med:
- HTC Wildfire S
- Sony Ericcson Xperia Ray
- Sony Ericsson Live with Walkman
in mogoče še Samsung Galaxy Ace.
Pomembno mi je, da ima mobitel Wlan, zmerno kamero (vsaj 3.2 mpix) in vsaj povprečne zvočnike.
Budget je tam nekje do 130€, bom na simobilovem paketu orto smart.
Zanima me če ima kdo izkušnje z zgoraj omenjenimi mobiteli (koliko zdrži baterija, dela vse gladko itd.)?

Poleg tega me zanima če kmalu pride kakšen nov model, ki je vreden čakanja?

Lp, LinksysOne
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Pro_moted ::

1Sony Ericcson Xperia Ray
2 HTC
3 Ace
3 Walkman

Jaz imam izkušnje z Ray in Ace, igral sem se pa tudi z Wildfire S. Pojdi na kakšen mobitel ali simobil center, mogoče kak bigbang, kjer so mobiteli prižgani da jih lahko sprobaš.Kaj hitro boš ugotovil da je vrstni red kar pravilen.Saj Ace je tudi super telefon, ampak ločljivost zaslona je katastrofa, pravtako videoposnetki.Definitivno je od vseh teh najboljši SE Ray.Je zelo odziven ima kar občutljiv zaslon in pa če boš imel razne Live walpaperje itd. bo še najbolj ohranil gladko delovanje, ker ima 1Ghz procesor.Kamera in video sta pa pa kak korak ali dva boljša od ostalih.Se pa razume da je to no match z kakimi fotoaparati itd.Glede baterije, verjetno zdržijo vsi približno enako, tukaj ne pričakuj nobenih čudežev pri nobenem.Imata pa Ericcsona kar dobre zvočnike.
Kot sem rekel, najbolje da greš sprobaš sam, pa boš sam videl oz. obćutil razliko.

Zgodovina sprememb…

ales85 ::

Jaz čakam Sony Xperia S --> res je brez Ericsson :) Zdaj je že v prodaji ampak ne vem če pri nas. Na mimovrste imajo čakalno dobo 14 dni...

;-) ::

Imel zgoraj naštete razen Walkmana.

Ace ima slab ekran, HTC je zelo mali, xperia ima butast vmesnik za pisanje v vertikalnem položaju in rado škripa ohišje ob tipkanju plus je kamera. Jaz bi izbral HTC.

Rias Gremory ::

@Pro_moted
Hvala za odgovor. Če bom lahko bom sprobal. :)

@ales85
Hvala za odgovor.
Ali veš mogoče kdaj bo pri nas oz. če veš koliko bo cena?
Tukaj je še link če koga zanima več o Sony Xperia S: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_s-4...

@;-)
Hvala za odgovor. Zdaj se odločam med HTC-jem in Xperio Ray (nagibam se bolj k Ray) oz. čakam na kakšen nov model ki ne bo imel zasoljene cene.

Lp
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

pegaso ::

Kaj pa predlagate tja do 500eur?
Galaxy SII, kakšen HTC, SE,...ali naj počakam na nov iPhone?
Bo pa to ženin prvi touch telefon, sam pa tudi še nisem menjal, tako, da nimam izkušenj s tem.
Rabila ga bo predvsem za branje pošte s priponkami, sestanke (koledar) in kakšno družinsko fotko ter seveda telefoniranje. Naj ima boljši zaslon.
Hvala!

joman ::

Galaxy SII za 350€

Rias Gremory ::

Še kakšno mnenje glede mojega prvega posta? :D
Kdo ve kdaj pride Sony Xperia S
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

;-) ::

iPhone 4
jaz sem kupil belega 16GB za 300€, kot nov, odklenjen, simobilov. Zakon telefon, enga minusa nima.

Pro_moted ::

;-) je izjavil:

iPhone 4
jaz sem kupil belega 16GB za 300€, kot nov, odklenjen, simobilov. Zakon telefon, enga minusa nima.


Taki telefon ne obstaja.

Thunder wave ::

Rias Gremory je izjavil:

Še kakšno mnenje glede mojega prvega posta? :D
Kdo ve kdaj pride Sony Xperia S

Glede na tvoj ožji izbor je zmagovalka Xperia Ray, ki je najboljša od teh telefonov. Konec marca bi naj tudi dobila ICS update.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Pro_moted je izjavil:

;-) je izjavil:

iPhone 4
jaz sem kupil belega 16GB za 300€, kot nov, odklenjen, simobilov. Zakon telefon, enga minusa nima.


Taki telefon ne obstaja.

Zame obstaja pa se kako. 1x se nisem videl kak zvleda ce app kresne, na androidu se mi je to dogajalo 5x na dan. Baterija drzi 2 dni ob uporabi gps, 30 sms, 30 min klicev dnevno. Ene pripombe nimam

Goody ::

Sam sem moral služben telefon zamenjati - iz SGS2 na iPhone4S in sem po enem tednu uporabe zelo nesrečen zaradi tega...

minusi iPhone4s proti SGS2:
- manjši in slabši ekran (še posebej v močni svetlobi)
- počasnejše delovanje (odpiranje aplikacij) na 4S, recimo store se odpira/nalaga zmeraj zelo dolgo (na istem, domačem WI-FI kot prej sgs2)
- debelina iPhone4S, proti SGS2 je kot cegu
- na iPhone 4S precej slabša tipkovnica, pišem precej počasneje. Recimo smeškov tudi ni (so samo tisti blesavi emoji, ki jih vidijo samo na drugem iphonu)
- prenos podatkov je dosti večji na 4s kot na SGS2 (ob enaki uporabi telefona); no tu dopuščam da še ne poznam kakšne nastavitve ampak na 4s jih skoraj ni. Maile imam na push pa imam občutek da tudi takrat ko sem na Wi-FI in imam ekran ugasnjen se wi.fi izklopi in mi maili letijo po podatkovni. Obstaja za to kakšna nastavitev (da bi bil Wi-FI stalno on)? Pa na SGS2 sem recimo imel možnost nastaviti da se podatkovna ugasne ko se ugasne zaslon (zelo uporabno, tako so mi push maili leteli lepo ko sem bil na Wi-fi, na podatkovni pa ne), na 4s tega ne najdem...
Pa glede 5* dnevnega krešanja androida predhodnika: v 8 mesečni uporabi SGS2 ne vem (se ne spomnim) če mi je SGS2 enkrat krešal...

Kar pa je definitivno boljše na 4s je pa povezava z Exchange kadar imaš v službi exchange zahtevo, da imaš vključen pin kodo za ekran. Na SGS2 moraš imeti pin kodo enake oblike kot na računalniko (če je zahteva na računalniku da imaš posebne znake in številke ter črke, moraš imeti enako na SGS2 (zelo zamudno odklepanje), na 4s pa prežveči že s samo 4 mestno številčno kodo (pa tudi telefona ti ne enkriptira kot na sgs2). Verjetno manj varno pa vendar povsem zadostno zame.

No, včeraj sem naložil 5.1 na 4s, upam da so kaj popravili (camera na lockscreenu mi je že všeč)...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

;-) ::

Imel sem SGS2 in iphone že večkrat, to kar naštevaš nemorem vrjet.
-Ekran je boljši, manj svetleč in ima bolj naravne barve. Na SGS prav kontrast v oči bode, pixli se vidijo na 3 metre, na iphonu jih ne vidiš z povečevalnim steklom.
-Meni 4ka odpira normalno aplikacije, ki za razliko od androidnih delujejo stabilno.
-najbolj smešno mi je da opisuješ da je iphone debel ker SGS2 je pa velik kot plahta z katero se lahko pokriješ. Povrh vsega pa je še plastičen in to zelo.
-tipkovnice mi delujejo zelo podobno, na sgs2 je res lažje tipkat zaradi velikosti ekrana ampak na iphonu ni taka da bi ravno zgrešil tipke. Smeški ? o kakšnih smeških govoriš ? Če je že treba naredim takšnega: :) ;) nekaj v tem stilu, nerabim pa nekih slikic.

Meni idealni telefon bi bil SGSI (velikost ekrana in kako sede v roko), z kvaliteto izdelave Nokie (kovinsko ohišje zadaj), prednji del stekleni od iPhona, z iOS 5.0.1, kamera od 4S.

Mogoče je minus da mi 16GB prostora hitro hodi premalo in moram videje prenašat redno na računalnik.

Internet imam priklopljen vedno, WiFi, Data roaming vedno na ON, 3G pa vklapljam po potrebi. Veliko brskam kar preko safarija, maili se skoz sinhronizirajo, iCloud pa itak samo ko je na wifi in povezan . Mesečno porabo interneta imam pod 500MB, zakupljenih pa imam 3300MB

ales85 ::

LinksysOne Sony Xperia S pride glede na tole stran 19. 3. 2012. Jaz jo nestrpno čakam :) Edino kar me moti je eno letna garancija... nekako je postal že standard dve leti.

Goody ::

@ ;-)
- ekran: imel sem nekaj dni doma oba im mi je sgs2 definitivno boljši
- velikost; stvar osebne preference (telefon nosim v žepu in mi je večji in ter tanjši telefon dosti boljši, ampak ok tebi pač obratno).
- glede plastičnosti: ja sgs2 deluje bolj plastično ampak sam preferiram lažji telefon (nosim v žepu) in ja, zopet zmaga sgs2.
- glede odpiranja aplikacij (na mojem 4s se definitivno počasneje odpirajo) in in stabilnosti aplikacij (spet nekaj bluziš o stabilnosti na androidu, ampak sam nisem imel na sgs2 v 8 mesecih enega samcatega problema) drži kot pribito kar sem napisal (nisem probal enkrat samkrat ;))
- saj smeški so postranska stvar, samo eni jih pač uporabljamo in pisat z dvopičji, minusi, oklepaji je pač zamudno.
- če pišeš veliko mailov je tipkovnica pomembna
- glede porabe podatkov, ja se strinjam ni big deal (bom pač moral kupiti večji paket, saj ni drago) ampak je dejstvo, da bom ob popolnoma enaki uporabi telefona porabil več na i4s kot na sgs2...
- meni 16Gb zadostuje, tako da dodatne spominske ne pogrešam pretirano.

Rias Gremory ::

Hvala za komentarje! :D

@ales85
hvala za ta podatek. Bom počakal na Xperio S in da vidim kakšna bo cena. V Veliki Britaniji jo že imajo, več: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_s__...

@Thunder wave
Okej, če bo Xperia S predraga ko pride kupim najverjetneje SE Xperio Ray.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Marat ::

pegaso je izjavil:

Kaj pa predlagate tja do 500eur?

samsung galaxy nexus 8-) Ima že Android 4.0 ICS

pleomax ::

Cena za sony xperio s bo ziher zasoljena precej bolj kot xperia ray. Sploh pa sem na netu v angleščini prebral,kako se ljudje pritožujejo nad baterijo ki naj bi zdržala bore malo. Posodobitev pride nekje v drugem kvartalu tega leta,kamera je res dobra,procesor se mi tudi zdi odličen in nikakor nobene potrebe po štirih jedrih,zaslon zopet kul,malo me moti teža(telefon je plastičen!-144g proti sgs2 116g),se pa grem stavit,da po hitrostih na raznih testih zmaga sgs2. Pa zopet sem gledal en video,ki je bil iz cesa 2012 in je en pač malo tipkal po xperii s in se mu je sesula pri igranju iger in je ta človek notri dejal,da se mu je isto zgodilo lani pri arcu in da bo sony mogel malo bolj delat na programski opremi. Mene osebno en moti-pač se kdaj pa kdaj zruši,kaj pa hočemo. Edino sonyeva preobleka(beri timescape) se mi ne dopade,ker je preveč monotona in navkljub navdušenju nad sonyem,šibam jaz kar na sgs2. Pa za info: pred majem xperie ne bo pri mobitelu,simobil pa obljublja kmalu. Je pa velika razlika med rayem in xperio s. V velikosti :O Meni se zdi ray premajhen,medtem ko xperia s pa vredu(je malce včja kot sgs2). Pa ko se že toliko prepirate kateri je boljši(iOS ali android)-noben telefon se tako ne zafrkava iz uporabnika kot telefoni z bada OS! :) Najboljši telefon leta pa tako veste kateri je :D Nexus je meni super,ampak baterija baje ful slaba,pa 16 giga brez pomnilniške :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pleomax ()

ptg ::

;-) je izjavil:

iPhone 4
jaz sem kupil belega 16GB za 300€, kot nov, odklenjen, simobilov. Zakon telefon, enga minusa nima.



Samo en minus ima:
da je ifon...

puffs ::

Oh waw, LinksysOne resno misli da bo najboljši telefon kar ga je Sony do zdaj sčaral skupaj stal 130ojro. Če je to tvoj budget lahko mirno kupiš kaj od zgoraj naštetega (pa Ray je še za ~50ojro dražja iirc).
Zakaj se folk vedno meče v take teme s predlogi high end telefonov mi je tudi misterij, je jasno povedal v katerem rangu išče telefone, bi se že umiril z nexusi, iphoni in xperiami S če tip gleda wildfira in aca ;((

Rias Gremory ::

Oh waw, LinksysOne resno misli da bo najboljši telefon kar ga je Sony do zdaj sčaral skupaj stal 130ojro.

Raje ne beri zjutraj, predlagam da začneš brati šele popoldan da se zbudiš.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Marat ::

puffs je izjavil:


Zakaj se folk vedno meče v take teme s predlogi high end telefonov mi je tudi misterij, je jasno povedal v katerem rangu išče telefone, bi se že umiril z nexusi, iphoni in xperiami S če tip gleda wildfira in aca ;((

al pa če bi si ti malo prebral temo preden neumnosti pišeš. Galaxy Nexus je bil predlog na vprašanje "kateri telefon do 500 EUR?"

puffs ::

Mi je jasno, kritika je letela predvsem na xperio s, ostalo so telefoni ki jih ljudje prevečkrat predlagajo osebkom ki lepo povejo da si ogledujejo stvari ki so vredne več kot pol manj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: puffs ()

ViperR ::

malce offtopic ampak vseeno, kdaj izide iphone 5?

krOOokO ::

Da še tukaj vprašam, bom kar kopiral iz moje teme.
Sedaj se odločam med Samsung i9000 Galaxy S ter Sony Ericsson Xperia arc S, bolj se nagibam k Xpeeri-i, edino kar me je zmotilo je to, da nima super amoled občutljivega zaslona na dotik, je to velika pomena (sam se ne spoznam najbolje)?

Marat ::

ni velikega pomena... Pa tudi za te slovenske SGS1 dvomim da imajo s(uper)amoled. Moj nexus s bi ga prav tako moral imeti, pa v sloveniji prodajajo samo telefone brez samoled

Rias Gremory ::

@ViperR
http://lmgtfy.com/?q=iphone+5+release+d...

@krOOokO
Pomagaj si z http://www.gsmarena.com/ in googlom. :)
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Bananovec ::

;-) je izjavil:

Pro_moted je izjavil:

;-) je izjavil:

iPhone 4
jaz sem kupil belega 16GB za 300€, kot nov, odklenjen, simobilov. Zakon telefon, enga minusa nima.


Taki telefon ne obstaja.

Zame obstaja pa se kako. 1x se nisem videl kak zvleda ce app kresne, na androidu se mi je to dogajalo 5x na dan. Baterija drzi 2 dni ob uporabi gps, 30 sms, 30 min klicev dnevno. Ene pripombe nimam

Z svojimi subjektivnimi mnenji prinašaš v teme samo zmedo, zato te prosim, da preden kaj napišeš prej pomisliš.

Galaxy S ali SE Xperia Arc S?
Galaxy se ponaša z "neverjetno" črnino, Xperia linija in novejše pa "neverjetno" belino. Sam bi vseeno priporočal SE.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Vitamin-B ::

Iščem nekaj po naslednjih merilih:
-Gorilla glass (ali ekvivalent), ker pogosto podzavestno vtaknem telefon in ključe v isti žep
-Baterija (če je treba dodam tudi kak ROM)
-kvaliteta izgradnje
-Android, ki naj bo čim dlje up-to-date, če se bom igral s kakimi aplikacijami za telefone

najraje vidim da stane od 200-300€, če je res dober razlog lahko malce več. V primeru da se da za telefon kupiti kak etui v stilu tistih, ki ga imajo tablični računalniki - torej da se "vratca" zaslona odprejo na magnet, mi build qualiti ni več tako zelo pomemben, če nima večjega vpliva na zanesljivost in življensko dobo.
Na voljo imam splošno akcijo pri Mobitelu. Iz tujine ravno nebi naročal. Lahko pa vzamem tudi kaj rabljenega.
Problem je predvsem ker nevem kdaj je kateria serija telefonov izšla in kaki so dejanski napredki izboljšave... skratka, nekaj časa mi ni blo treba gledat telefonov, pa sem zarustal :) tko da bi bil zelo vesel kakih predlogov :)

Zgodovina sprememb…

LoLiipop ::

Mene pa nekaj zanima....rada bi kupila Samsung galaxy s2 pri tuš mobilu...zdaj pa me zanima ali so njihovi telefoni odkodirani da bi potem lahko uporabljala mobitelovo številko in če bo šlo sklenit naročnino saj jo imam sklenjeno tudi pri mobitelu. Hvala LP

papak ::

So.

Vitamin-B ::

Vsi telefoni v Sloveniji morajo biti odklenjeni.

LoLiipop ::

aha..hvala :) kaj pa naročnino bo šlo kjub temu sklenit da imam eno že pri mobitelu?ma to kako vezo?

papak ::

Kva pa oni vejo. Ni to banka. :))

bajsibajsi ::

@Vitamin-B
V splosni akciji HTC Evo 3D za 209 evrov. S harwerom konkurira tistim, ki stanejo 400+ evrov. http://www.gsmarena.com/htc_evo_3d-3901...

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

@Vitamin-B
Na tej strani piše kdaj je kakšen telefon izšel in vse tehnične podatke o določenem modelu. V iskalnik desno zgoraj vneseš ime naprave in izbereš pravo in dobiš podatke.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Premik ::

Pa še glede sony xperia s....stopnja sevanja SAR je 1,30 W/kg......to se mi zdi nenormalno veliko glede na ostale telefone, ki so na trgu oziroma še prihajajo...pa saj gre vendarle za vrhunski pametni telefon.
Kakšno je vaše mnenje o tem, saj je priporočilo znanstvenikov na tem področju, da se naj raje odločamo za nakup telefonov, ki imajo SAR vrednost do 0,60 W/kg.

pleomax ::

ČE hočeš bit zdrav,potem moj odgovor poznaš :) Ampak mogoče pa le ni tako škodljiv če se lahko prodaja? Ali pa zakon pač dopušča to,ker so na to pozabili v zakonodaji?
Nikoli bada OS!!!!!
Danes je težko bit nor,ker je konkurenca enostavno prevelika :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pleomax ()

Zvezdica27 ::

Lp,

Za ta budget daj zraven kakih 40e in kupi galaxy s. Proti ace je ful odzivnejši, wildfire s pa je tud tam tam z aceom. Resno, rabljen SGS 1 se dobi tud za 160, 180 pa ziher

Resno, to je to za ta denar, baterija je v pizdi, sam lahk pač...

Zz

Marat ::

za tolk se dobi tudi nexus s

Premik ::

Težko je bit pameten glede vrednosti SAR...če se pa že odločam o nakupu telefona za tak denar, potem seveda preverim vse slabosti in prednosti. Ne vem, počakal bom še na LG optimus 4x in ga primerjal s Sony xperia S....LG bo sicer nekaj dražji ampak še vedno precej cenejši od HTC one x ali Samsung SIII. Počakam še kaka dva meseca in se odločim :)

Bananovec ::

Pametno bi bilo pogledati tudi druge znamke(beri Huaway ipb).
Ameriški standard uporablja za mejno vrednost 1.6W/kg, kateri morajo ustrezati vsi telefoni na tržišču.

SAR je relativno visok glede na druge modele.
http://www.sardatabase.com/
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Premik ::

Ja, saj sem tudi gledal Huawei Ascend D1 ampak verjetno pride ven šele nekje sredi poletja.
Evropski standard je 2,00 W/kg.......vprašanje pa je kako so resnični podatki, to naj bi bila najvišja izmerjena vrednost telefona pri polni obremenitvi.....to je obratno kot poraba pri avtomobilih :). Hvala bogu, da ne govorim veliko po telefonu, bi ga bolj uporabljal za druge namene....zaenkrat nimam še pametnega telefona, samo neumnega ;)

SLO_Matej ::

Od jutri dalje bosta pri Mobitelu in Si.mobilu na voljo Nokii Lumii 800 in 710 z Windows Phone. Vsekakor vredno ogleda. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony Xperia P vs Nokia Lumia 710 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7720011 (16156) SLO_Matej
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028296 (22459) leiito
»

Kateri high-end pametni telefon? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
24258539 (51666) PrimozR
»

Kateri mobitel v rangu Galaxy Ace-a se še splača?

Oddelek: Kaj kupiti
4110048 (9367) mokasin
»

Sony Xperia S in Sony Xperia Ion (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12317815 (14311) jmlina5

Več podobnih tem