» »

Zobar problem

Zobar problem

Mr Hilter ::

Par dni nazaj sem v nekaj vgriznil in mi je šla zgoraj plomba in spodaj kos zoba. Sedaj me nekaj začenja bolet.

Par let nazaj sem bil nazadnje pri zobarici (še kot študentv Lj) a sem izgubil njen kartonček in sem pozabil njeno ime.
A lahko v lokalni ambulanti (nisem več v Lj) na kartico pogledajo katera zobozdravnica to je, ali kako naj izvem??? Sem bil že danes popoldne, pa je bil samo začuden odziv na mojo prošnjo :(

A k tej zobarici sploh lahko še grem ker nisem več študent (plačujem obvezno in dopolnilno zavarovanje)?

A ima kdo kakšen nasvet kako sploh do zobarja? Izberem zobarja in mi popravijo ta dva zoba. Lokalci so vsi nedostopni, bi hodil kam v Ljubljano samo ne vem a naj sedaj hodim prosjačiti od vrat do vrat al kaj?

Rippy ::

Če te boli lahko greš brez naročila. Torej te mora sprejeti v vsakem primeru. Pokliči najbližjega zobarja in razloži, da ti je plomba ven padla, imaš gromozanske bolečine, spat ne moreš, učit se ne moreš itd.

blackbfm ::

Če je kriza čimprej uredi pa si pol išči zobarja. Tu boš hitro na vrsti oz takoj če boš pojamru, mene vedno vpraša če se mudi (na srečo se ne :p), vse je res zelo na nivoju:

Miha Marolt
http://www.zobek.si/

Je pa samoplačniško.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Mr Hilter ::

Verjamem da je samoplačniško vsepovsod vredu.

Zdravstveno zavarovanje je torej v tem primeru brezpredmetno, plačaj ali trpi?

EDIT: za enkrat še ne čutim kakšnih bolečin ki bi me silile na takojšno popravilo, boli verjetno bilj zaradi ''afteršoka''. Problem je, a naj mi v tem času gnije ta luknja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mr Hilter ()

blackbfm ::

če boš jamranje potenciral in se na tla metal te bojo verjetno vzeli, drugače pa čakaj mesec,dva

Mr Hilter ::

Jokat nimam kaj, koneckoncev sem sam neumen ker pričakujem kaj od neprostovoljnih prispevkov.
Bom jutri po internetu malce iskal zobarje in klical če me izvolijo vzeti za pacienta. Drugače si bom pa dobil zalogo Tramadola in bom potrpel do takrat. Za odvajanje mi bo pa že država Metadon častila.

Pithlit ::

Šment... če rabiš tramadol za blažit bolečino pol pa to ni glih nedolžno ane...
Life is as complicated as we make it...

ales85 ::

Samo ne čakaj, ker ko se ti bo res začelo "gnojiti" boš imel še večje težave in pa resne bolečine. Nastopila pa bo tudi potreba po zdravljenju zoba, kar tudi ni zabavno.

Mr Hilter ::

Ja sej grem zjutraj kar nekam ker začenja boleti po log (f).
Problem je, ker imajo vsi polletno čakalno dobo, le če plačaš si na vrsti takoj (za plombo). Kako je to mogoče mi ni jasno, ne razumem te funkcije denarja da omogoča spremembo hitrosti toka časa na stolčku (Chroniton radiation is expensive?).

Rippy ::

Priporočam ti čim prej...danes, če je možno. Mogoče te ne boli močno danes ampak te bo kmalu in bolečina bo huda. Pojdi do zobozdravinika in se meči po tleh, če je potrebno. Mora te vzeti takoj, brez čakanja.

Bolj je zdrav zob preden ga popraviš boljše bo.

mojsterleo ::

V vsakem zdravstvenem domu imajo vedno enega zobozdravnika za nujne posege (je označeno na vidnem mestu/oglasni deski/vratih). Če se ti je odlomil zob in imaš bolečine je precej možno da te vzamejo. Če maš zavarovanje je to bolš kolkr pa da iščeš privatnika.

Pol k ti bojo zob saniral si boš moral pa poiskat enega osebnega zobozdravnika. Priporočam da se pozanimaš pri kolegih kerga zobarja iz tvojga področja priporočajo, oz. greš čimprej v najbližji zdr. dom in si pač izbereš enega, ki te bo vzel čimprej, ker so čakalne vrste za nove paciente precej dolge (od 6 mesecev do enega leta standard v Lj.).

Pol ko si enkrat redna stranka/pacient je mau bolš, prideš tko na 3 mesce na vrsto.

Mr Hilter ::

Hvala za odgovore, sem bil dolgo izven zobozdravstva (ko si še študent/šolar) je drugače, vsaj kar sem jih jaz rabil. Sedaj imam občutek da se me vsi izogibajo, po telefonu vlečejo v smer samoplačništva in je vse nekaj težko in ni mogoče, pes pojedel domačo nalogo... .

Jutri grem, sem že klical in bom prosil če lahko vsaj pogleda kakšna je situacija z zobema. Dejansko ne boli ko žvečim imam pa otopelo desno stran obraza. Boli pa po sinus krivulji, bom zobarici narisal graf ali pa napisal funkcijo Y=sin(x)+1 :) Največji problem pa je z zimo, če me kaj prepiha.

Kebab ::

Pol leta čakalne dobe???

Najprej idi k dežurenmu in potem si najdi zobodravnika. Če je v LJ taka neverjetna gužva, pa pokliči malce izven.

Sam čakam max. par dni, recimo v pon. pokličem, v četrtek sem že tam.

Pithlit ::

Kebab je izjavil:

Pol leta čakalne dobe???

ČE je nujno greš komot lahko na stomatološko (Klinični) in te vzamejo takoj... mogoče počakaš kako urco sicer.

Pod nujno se pa smatra to da je zob odlomljen pod dlesen (torej da iz dlesni ni videti 'štrclja', pa čeprav je to samo delno odlomljen zob).

Drugače pa te vzame vsak 'normalen' zobar. Vsaj tolko da vidi zadevo pa za silo pokrpa... in te naroči čez tistih par mesecev.
Life is as complicated as we make it...

Mr Hilter ::

Men je zgoraj šla plomba, spodaj pa odlomilo zob do/pod dlesni.
Čak Norris kost pač, ni ugriznil zob v kost ampak kost v zob :(

Pithlit ::

Jaz mam zob odlomljen malenkost pod dlesen. "Bo treba pulit." Je pa res da ga skoraj pol manjka. Pod 'pulit' se pa razume da bo treba dlesen rezat tako da se lahko sploh do zoba pride. Kar pomeni da moram do kirurga.

Upam da boš imel ti manjše probleme.
Life is as complicated as we make it...

Mr Hilter ::

^Ha ha!

Se hecam, če je smešno povem jutri ko pridem nazaj od zobarja :)

Mavrik ::

Načeloma če boš predolgo čakal se ti lahko zob tako uniči da boš rabil obnavljanje - kar je tudi pri koncesiji nekaj kar stane 200€.
The truth is rarely pure and never simple.

Alamar ::

Priporočam da se pozanimaš pri kolegih kerga zobarja iz tvojga področja priporočajo, oz. greš čimprej v najbližji zdr. dom in si pač izbereš enega, ki te bo vzel čimprej, ker so čakalne vrste za nove paciente precej dolge (od 6 mesecev do enega leta standard v Lj.).

Pol ko si enkrat redna stranka/pacient je mau bolš, prideš tko na 3 mesce na vrsto.
Jaz sem ga v ZD Šiška dobil v mesecu in pol. Lahko bi ga še prej, samo sem na priporočilo, vzel točno določeno zobozdravnico. Zadnje čase ni več takšen problem za prvo naročilo.

gendale ::

Mr Hilter je izjavil:


Problem je, ker imajo vsi polletno čakalno dobo, le če plačaš si na vrsti takoj (za plombo). Kako je to mogoče mi ni jasno, ne razumem te funkcije denarja da omogoča spremembo hitrosti toka časa na stolčku (Chroniton radiation is expensive?).

fora je v tem da zavarovalnica plača za x pacientov na mesec in če jih vzameš več, je to bodisi samoplačniško, al pa samemu sebi delaš minus
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Mr Hilter ::

Nikoli nisem trdil da so sami zobarji/zobarice pogoltni, leni... . Tudi moja delovna ure je 50+€, kar pa dobim je druga pesem. Kam neki le puhti ta razlika?

Drugače pa mi je ena teta začasno popravila, naročen čez pol leta. Menda sploh ni kakšne sile z zobema. Je pa včeraj zvečer začelo fejst bolet (bil še na prepihu). Kratom saves.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Privat zobar vs. na koncesijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6722546 (11615) w0mbat
»

Odprt zob- čakat 6 mesecev ali dat 120 evrov in bo takoj popravljeno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10427336 (7846) mat xxl
»

Puljenje modrostnega zoba (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26790993 (34252) Steinkauz
»

Osebni zdravnik - neprostovoljna menjava

Oddelek: Loža
224713 (3760) Lonsarg
»

državni zobozdrvaniki "mesarji"?

Oddelek: Loža
4810561 (7967) RejZoR

Več podobnih tem