» »

Android vs Symbian

Android vs Symbian

Wortex14 ::

V kratkem si nameravam kupiti nov telefon in me zanima kater OS priporočate??
Trenutno uporabljam Symbian OS, in sem kar zadovoljen, vendar glede na ogromen skok Android OS, sem malo skeptičen.
Sestra si je nedavno kupila telefon z Android OS, in moram reči da se navdušen nad odzivnostjo in hitrostjo, vendar se mi zdi da je precej kompliciran. :D

Hvala za nasvete!!
Lep pozdrav!!!

P.S. teme nisem nikjer našel, vendar če je tema že objavljena se opravičujem in bi prosil za link!!

BladE_ ::

Definitivno Android.... Symbian je totalno zastarel!

Wortex14 ::

Sem kar pričakoval podoben odgovor..........
kateri so kaj telefoni, ki bi jih priporočil.....tam okoli 300-400€ v prosti prodaji???

denabiker ::

kompliciran?

ma ne, ti kar vzemi androida, se boš ultra hitro navadil in ne boš niti pomislil na symbian. Ko boš spoznal vse bonbončke se boš kar smejal. To se je zgodilo pri meni in prav tako pri kolegih, kateri so skoraj vsi tako kakor jaz dolgo časa vztrajali na nokiji

Lonsarg ::

Android, iOS, Windows Phone. Če hočeš sigurno prihodnost. Oziroma drugače povedano, enga od treh OSov boš ziher uporabljal čez nekaj let, drugo bo najverjetneje šlo počasi šlo,oziroma bo za priokus ostalo.

Telefonov, sploh na Androidu je pa taka gora, da priporočam od gsmarena advanced search, kjer lahko ene 50 stvari vpišeš za pogoj, pa ti bo ruknil ven telefone, ki ustrezajo tem zahtevam. Ker tle bošm dobil 20 različnih odgovorov, pa ne boš nič bližje odločitvi. GSMARENA FTW!

Nujne kriterij, ki ga vstavi je "Announced 2010 or later" - kar je prej zaradi software podpore ne kupovat.

Wortex14 ::

Ja res je da sem trenutno po androidu brskal le kake pol ure in se mi je zazdelo precej komplicirano... vendar je pa res da se moraš vsakega telefona privadit...

LuGi ::

Trenutno se res ne splaca kupovati novega aparata ker so na poti ze novi, hitrejsi.

Jaz bi osebno pocakal imel bos kar veliko izbiro,.. Galaxy S 2, Optimus 2X, HTC Sensation itd..(Android)

Lonsarg ::

Ampak 300-400EUR itak ni flagship range. Je lih malenkost pod tem, tak da mu ni treba čakat. Razen če divnge svoj max znesek nad 500EUR:)
P.S. gsmarena ima sesut strežnik trenutno malo počakaj:D

LuGi ::

Ko jih dobijo naši operaterji bodo cene na bolhi 400E 8-)

Narod pokupi (po 1E?) in preprodaja ;)

Wortex14 ::

Ma ne uporabljam ravno veliko telefona.... muska kakšen film, internet in pa kakšne igre ali aplikacije......zato se mi zdi brezveze dajati za telefon preveč.......gledal sem LG P500 Optimus One, vendar se mi zdi malo poceni.....tako da res nevem keri telefon bi, ima morda kdo izkušnje s tem telefonom??

jazbec ::

poglej za galaxy s na bolhi
prodajajo nove še zapakirane za okoli 300 evrov

amigo_no1 ::

Ajde muska še nekako razumem, daš na speaker in mobitel brenči.. ampak da bi na njem gledal filme ? Net itak dela tudi na 5 let stari el_cheap nokiji/samsungu&whatever (brez flasha).
Kakšne aplikacije ? Igre raje igram na konzoli ali pc-ju, tetris in kača takisto delata na prastarem zidaku.

Če rabiš mobilen net raje kupi nettopa in usb modem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Lonsarg ::

LG Optimus One imam jaz:) Je Android z najboljšim price/performance, verjemi sem fajn naštudiral stvar, preden sem kupil, ko sem potreboval nek low cost android. Recimo prej sem imel Milestone, ki se je štel za ornh stvar. Pa je imel samo 256MB rama, kar uporabo navigacije in podobnih stvari zelo oteži, na P500 stvar šiba, ker ima 512MB rama. Telefon ni sicer čisto 100% odziven, to so Androidi z 1Ghz. Ampak to so malenkosti, pravzaprav je manjši ekran edina večja razlika z top telefoni.

Flash recimo ne dela, ker je procesor ARM v6, rabi se pa ARM v7. Filmi, browsanje, za te stvari bi večji ekran prišel zelo prav, jaz komaj čakam da grem na 4.3" pač je bil tole začasni nakup.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Wortex14 ::

Sestra si je kupila LG Optimus Me P350, in moram reči da je za majhen denar telefon presenetljivo dober, presenečen se bil nad hitrostjo delovanja :)
zato se mi ne zdi potrebno da bi si kupoval nek telefon za 500€ in več :)

Boobiz ::

Tudi jst sm mislu d je android kompliciran in zafnan OS, predn sm prešaltu nanj ampak se potem k se navadiš izkaže, da je edini kompliciran in nelogičen sistem symbianOS in njegov tap-to-select-another-tap-to-activate non-sense. Sicer toliko opevan android je še vedno, in vedno bo work in progress tako da popolnoma flawless delovanja ne boš dobil nikoli. SGS uporabniki smo čakali več kot pol leta za približno stabilen 2.1, kaj šele 2.2. Če nadaljujem, dokaj hitro se mu začne kolcat, ko maš enkrat veliko aplikacij naloženih in vse hočejo lavfat naenkrat, rama pa nimaš dost. Sploh se to kaže na slabših telefonih, na svojem SGSu to občutim lih tolk da interface mi več smooth like WP7, ampak na ostalih telefonih npr. galaxy 5, špica ki jih majo kolegi... tam pa zadeva tko trokira d jst nebi zdržal in bi se lepo poslovil od androida. Jst bom vrjetno naslednji telefon kupu z WP7, ampak zaenkrat vsi proizvajalci še spijo.

V glavnm, moj point je, če hočeš minimalističen OS in gladko delovanje in ne rabiš multitaskinga pojdi v smeri WP7. Če hočeš velik community range in s tem kakršnokoli aplikacijo si zaželiš, jo ziher najdeš na marketu, pojdi v smeri androida. By all means se izogibaj symbianu. Symbian je bil in vedno bo legendaren, ampak je prestar in prav bi blo d se zapiše v zgodovino, ne pa da ga še naprej milkajo in degradirajo v samo cheap telefone.

Za 300-400orju sicer nevem kaj se kej pametnega dobi, ampak recimo da bi jst, če bi operiru s 300 euri kupu rabljen in ohranjen HTC HD2, ker je to edini telefon ki je sposobn poganjat WM 6.5, android 2.2 in WP7, kar si pač poželiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boobiz ()

Lonsarg ::

Hm ko je govora ravno o Windows phone 7, sem šel čekirat cene in našel HTC 7 Trophy za 249EUR in HTC HD 7 za 289EUR, LG Optimus 7 269EUR na mobisvet. WTF? Kako kar naenkrat tako znižanje. Bojo tut operaterji tako znižali al kaj. Je microsoft primaknil denarce da so znižali?:D

idealo.de jih najde Wp7 telefone že od 180EUR naprej lol, kva se dogaja, zaloge treba popucat al kaj. Ne moreš kar naenkrat vsem telefonom ceno na pol prerezat...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Boobiz ::

Sumljivo ja, ampak vseeno. Cene zdaj so vsaj smiselne, ker za tak hardware res ne rabiš zahtevat ne vem kakih vsot, microsoftu bi pa lahko blo bolj mar do rasti in širjenju platforme, ne pa vlečt mastnih dnarcev.

Lonsarg ::

Sam če gledaš HTC imaš recimo Desire, ki ima malenkost slabši hardware paima Android pa je 50% dražji. Z tako nizkimi cenami bi morda bil pripravlen preklopit na WP7 haha, bom vidu:)

ZaLoMaT ::

Za takšen denar, brez razmišljanja na wp7 :D

Wortex14 ::

Zdej k sm na mobisvet vidu HTC HD7 za 289€ mislem da sm se odloču ker telefon bom uzeu :))

JayKay ::

Samsung Omnia 7 ima dosti boljši screen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

potapljac ::

Vsekakor Andorid. Hiter, odziven, zelo napredne uporabniške izkušnje, pa še večji nabor programov...
Potapljaška oprema www.potapljajse.si

Boobiz ::

Če do sedaj ni uporablu amoled screena, potem ga jaz nebi prepričeval v nakup le tega, ker je edina znamka z zalogo takih screenov samsung, ta znamka pa ni nekaj v kar jaz preveč zaupam, predvsem s stališča njihove filozofije oblikovanja telefonov.
Za mene recimo, k sm že okužen z amoled sindromom, pa bi bla edina alternativa poleg omnie dell venue, čeprav omnie drugače še z metersko palico nebi pipnu, k je tko nagravžna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boobiz ()

c00L3r ::

Symbian OS je bolj kompliciran od Android OS. Če pa si prej 4 leta imel Symbian in greš na en drug sistem, se ti ta zdi "kompliciran", ker je vse drugače.

Ko pa nekaj časa uporabljaš oba, pa ti hitro postane jasno, da ima Android boljše urejene stvari.

aljo558 ::

jaz imam nokio 5800xm že leti in čez kak mesec si mislim nabavit nov telefon. Gledal sem malo Wildfire ampak ima zelo slab zaslon (ločljivost) glede na mojo nokio. Telefon bi rabil predvsem za aplikacije, kake filme in pa veliko hitrejši WLAN saj sem 2/3 časa samo na WLAN-u prkloplen :) telefon bi vzel pri simobilu na paketu orto u nulo. Dam pa kake 200€ na tem paketu.

Android mi je kar zanimiv ampak mi je tut symbian os tut kr uredu, ker mi nudi to kar recimo da rabim. Telefon bi rad tudi z dobrim zvočnikom. Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljo558 ()

Zorro ::

DJ Zupix, če bi rad telefon z dobrim zvokom, počakaj na Nokio X7, ki ima kar 4 zvočnike.

aljo558 ::

Hehe, spet pretiravati ni treba :) Gledam trenutno Samsung Galaxy Ace S5830 pa se mi zdi kar ok za tako ceno. Kaj pravite?

LuGi ::

Lonsarg je izjavil:

Hm ko je govora ravno o Windows phone 7, sem šel čekirat cene in našel HTC 7 Trophy za 249EUR in HTC HD 7 za 289EUR, LG Optimus 7 269EUR na mobisvet. WTF? Kako kar naenkrat tako znižanje. Bojo tut operaterji tako znižali al kaj. Je microsoft primaknil denarce da so znižali?:D

idealo.de jih najde Wp7 telefone že od 180EUR naprej lol, kva se dogaja, zaloge treba popucat al kaj. Ne moreš kar naenkrat vsem telefonom ceno na pol prerezat...


Res hude cene.. 8-O

Ocitno se pripravlja nekaj novega =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

RejZoR ::

No ja, to da moraš za nastavljanje lastnih zvokov že nalagat nek bebav programček pove o tem koliko "nekompliciran" je nek OS. Drugače pa je ok. Izbira programov je dobra in preostali del je smiselno narejen, tako da je Robotek dobra zadeva.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

js osebno ::

Wait what? Samo premakneš glasbeno datoteko v določeno mapo. Mi je precej bolj všeč kot pri Symbianu, ko si imel v predvajalniku glasbe tone za sms..

cukl ::

RejZoR je izjavil:

No ja, to da moraš za nastavljanje lastnih zvokov že nalagat nek bebav programček pove o tem koliko "nekompliciran" je nek OS. Drugače pa je ok. Izbira programov je dobra in preostali del je smiselno narejen, tako da je Robotek dobra zadeva.

Probaj tak: odpreš pesem v music playerju, pritisneš tipko "menu" in nato "set as" :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android telefon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12320769 (13280) Mrakw
»

nakup telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
304463 (3901) amacar
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9421369 (18724) Tilen
»

Nokia pokazala svoj prvi prototip z Windows Phone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
7112956 (10054) Tody
»

Kateri high-end telefon? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5213021 (11298) Juwe

Več podobnih tem