» »

Pomoč pri vodnem hlajenju

Pomoč pri vodnem hlajenju

1 2
3
»

l-note ::

No sej na drugo vprašanje sm si že odgovoru ko sm mal prejle vidu, da ko klikaš na cifre, se ti zraven settingsov pojavjo * - zvezdice.

Zaradi tega bom pa postavu še 3. vprašanje. In sicer, a pol je trditev, da se na 8KHA+ ne da "priklicat" deljiteljev nad 4 resnična?

Jure2k ::

ok, Morph, men ni treba poslat ga že mam.
Vso srečo z diskom!

morphling1 ::

Skrivnostna 8kha+ in deljitelji :D Epox ima deljitelje vedno avtomatske. Ta plata naj bi imela maximalno 4, zdaj nevem meni je recimo delovala do 190 sinhrono stabilno , če pa sem priklopil na asinhrono (hitrost spomina 3/4 hitrosti fsb-ja) sem pa s cpufsb prišel do 210 da mi je še delal 3dmark, edino Agp sem moral prestavit na 2x . Sicer nisem nevem koliko sprobaval samo je pa vse delovalo disk mreža on-board sound. Če bi bil deljitelj 4 bi bil pci v tistem trenutku na 52MHz, agp pa na 104 MHz kar je pa že zelo visoko. Edina varianta da bi stestiral s kakim osciloskopom na neku PCI kartici. Nekateri so z nekimi diag. karticami to že počeli in je kazalo da je delilnik 4. Nevem pri meni se je plata super obnesla in jo bom enkrat spet dal v sistem ko zberem dovolj komponent za še en računalnik. Tale 8k3a je še boljša samo hud hud ram rabiš da deluje z biosom 2815, ki ima fast cpu command decode vključen in po mojem mnenju je z določenimi wpcredit tweaki to najhitrejša plata (tud od KX7) in upam si reči da tudi nforce2 ne bo toliko hitrejši kot kažejo testi, če sploh bo >:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

l-note ::

A takšne so potem tvoje izkušnje s tem deljiteljem.
O tistih karticah, ki ti kažejo realtime Mhz-je PCI-jev sm pa tudi že jaz slišal. Sej pomojem so to edini natančen merilnik frekvence, namreč eden (nekdo, ki je na netu delal teste s to plato) je bral frekvenco s vsemi mogočimi programi in vsak je malo drugače napisal. Natančno je pokazala Sandra, nenatančno pa CPUfsb - on misli, da ima plata višje deljitelje.

Jure2k ::

Heh, sem poskusil kaj narest s tem .pcr fajlom, ki sem ga našel in notri skoraj ni nastavitev za RAM, skoraj vse so za AGP. Morphling, torej prošnja še vedno velja, zlovdal sem si eno obično sranje >:D
Sem pa dal FSB nazaj na 200MHz in mislim, da je to bolje od kateregakoli tweaka, ki sem ga zasledil v WPCREDITu. Pomoje obstaja več teh .pcr datotek in sem dobil eno od najstarejših.
Morphling, mogoče ti veš, če bodo naredili kdaj enega samo za kt400 čipovja? Ker 266 je pa že res stara zadeva>:D
Pa še eno vprašanje Morph, stara sablja >:D , a se kej spoznaš, kako je s platami za P4 in wpcreditom, zanima me predvsem zato, ker sem zasledil, da so tudi starejši P4 procesorji podpirali hyperthreading, a je bil v BIOSU onemogočen...sicer takega procesorja sam nimam ampak,... mogoče si bi ga pa umislil...enkrat...

Hvala!!

morphling1 ::

Moje izkušnje sem ti malo prej povedal :) Jaz nisem imel nobenih problemov s fsb-jem razen z ramom, ki ni zmogel še več. Drugače pa moraš paziti kakne imaš ostale napravem, ki bi eventuelno lahko delale probleme. IBM disk preverjeno dela OK, Realtek 10/100 mrežna , in moj stari 3com pci modem tudi, drugih zadev pa nisem nikoli imel . Programi ne znajo gledat teh frekvenc sploh pa ne Sandra.
Natančno bi se dalo pomeriti z osciloskopom na eni vtaknjeni PCi kartici to bi bilo edino točno. Samo najti bi moral na katerih pinih je iskan podatek. Cpu fsb pa tako kot CPU ID čisto točno kaže frekvenco fsb-ja ter CPU-ja.
Jure boš dobil ko poštimam, za P4 pa ne vem , bi pa verjetno bil možen vklop z wpcreditom, če le ni čisto hardwersko izklopjeno. Ker kot mi je znano imajo to vsi v sebi samo da je potem to tovarniško izklopljeno. Čeprav s na vr-zonu nekaj ravno o tem pisal kako so ga vklopili na 2.4G procesorju , sam se ne spomnim več, pojdi malo pobrskat po arhivih.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

the_unborn ::

morphling1: a za sis chipset se dobi kaksen program za tweakanje?

l-note ::

Kar se tiče CPUfsb-ja je un model gledu frekvence PCI-jev tm, kjer je še le predogled. To je un okenček, kjer ti napiše kakšno frekv. bo imel PCI, kakšen bo FSB itd.
Ko pa nastavitve uporabš moraš pa še enkrat pritisnit "read frequency" al nekaj takega. Tam se pa verjetno prikažerealno stanje.

Glede teh napačni ali pravih podatkov ne "obtoževati" mene, jaz sem samo posredoval izkušnje "unga" ki je to testiral.

Pa saj ni važno.
Še tole: Ali mogoče poznaš še kakšne zanimive nastavitve v Wpcreditu razen tehle za RAM? Ali pa si mogoče uporabljal kakšen tutorial?

Hvala

morphling1 ::

Za sis pa ne bi vedel , možno da kaj obstaja, bi moral email napista H Odi tipu ki je napisla wpcredit.

l-note, jaz sem mislil samo o točnosti ko nastavljaš fsb in gledaš končno frekvenco cpu-ja, ta je v cpu fsb čisto točna. Drugega pa sploh gledal nisem. Saj te nič ne obtužujem :D
Enkrat je bilo nekaj razloženo na vr-zonu, kako se dela z njim sicer pa tu so glavne finte za pospešitev via plat
55 - 84
58 - FF
6A - FF
6B - F0
93 - FF
66 - 40
92 - 49

Prižigaj eno po eno da vidiš a ti slučajno kje sistem štekne.


http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

l-note ::

Hvala ti še enkrat za nastavitve.

Aja, pa uno "obtoževanje" sm itak dau v narekovaje, tko da nism nč resnega mislil s tem.

Tic ::

morph: kaj ma 2x in 4x agp veze z navijanjem. Mislm ce se bl navija, itak da se ti splaca met agp2x, sej nit tok velikih razlik tam.. right?:8)
persona civitas ;>

morphling1 ::

Malenkost se pozna 4x, ampak res malenkost manj kot 50 pik. Če maš zelo navit agp potem s preklopom na 2x izboljšaš stabilnost tega (predvsem agp tearing - oz. trganje textur, artifacti že v dosu...), pol je pa še ene par drugih fint kako dosežeš da agp dela vsaj toliko kot je sposoben tvoj ram, problem nastaja prek fsb 200 na kt333 platah. Na 8kha+ pa tega sploh nisem zasledil ali je šteknila in sem moral spustiti agp, ali pa delala agp tearing na tej plati nisem zasledil v obliki kot je na 8k3a
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Morphling, nobena od teh nastavitev mi ne dela (razen prve, ki je že nastavljena na tako vrednost), pri vseh se resetira na prvotne nastavitve, ko pritisnem, da naj jih nastavi. Kaj je zdaj to? mam mogoče napačen pcr fajl, ali je vzrok kje drugje?

l-note ::

Jure2k katero plato imaš? Oziroma kakšno čipovje/chipset ima?

Jst mam Epoxovo 8KHA+ s KT266A chipsetom in mi vse nastavitve delajo brez problema. Pa tudi učinek je opazen. Napredek se vidi predvsem pri bandwidth-u od RAM-a.

Jure2k ::

Abit KD7, Čipovje ima Via KT400.
Hmm, res ne vem, kaj bi lahko to blo, nastavim, pa nazaj skoč na 000000..
Eh ja verjetno mi ni usojeno >:D Je pa res, da imam že tako nastavljene nizke timinge, ampak je pa še bolj res, da bi mogu Corsair 3200 Cas2 laufat še na nižjih in pri višji frekvenci.;(

Jure2k ::

Morphling, kaj pa če bi v Wpcrset vpisal te tvoje nastavitve? Mislš, da bi potem zagrabl?

l-note ::

Sej v Wpcrset je prvotno namenjen le temu, da se ti vsi setingsi naložijo, ko se Windowsi pržgejo (da ti ni treba po vsakem zagonu na novo štelat nastavitev).
Kokr jst vem majo vanj vnešene nastavitve tudi takojšen učinek, tako da lahko tudi tako probaš. Ampak po mojem ne bo nč boljš.
Poskusi.
Ko boš v Wpcrsetu kliknu enable, pojdi potem še v Wpcredita in poglej ali so kakšne razlike. Ali pa s Sandra mal pretestiri bandwidth in če bo tam po vseh vnesenih settingsih še vedno isti, to pomeni da ne učinkujejo.

Jure2k ::

Vem, vem, kako deluje, sej sem plato z AMDjevim čipovjem lepo stweakal, ampak ta plata se pa ne da. Pomoje ne bo nič boljše, zato ne bom niti poskusu:'(

morphling1 ::

Če ne prime v wpcredit-u potem tudi z wpcreset ne bo delalo. Saj to da kaj prime je včasih odvisno tudi od biosa, čeprav večina zadev bi skoraj morala delati, mogoče bi bilo treba dobit kt400 pcr file.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

register 6A = FF for memory bandwidth
register BO = 07 for 3dmark stability at high fsb
register 93 = FF works for some, not for others
register 97 = 73 works for some, not for others
register 69 = allows to force synchronous memory/cpu timing

Sej nekatere nastavitve so mi potem prijela, ampak 93 - FF in 92 - 49 mi pa ne, a tedve nastavitve veliko doprineseta? a mogoče kdo ve, kaj spremenita?

Mislim, da kt400.pcr ne obstaja, vsaj zaenkrat ga še ni.
zdej sem na 199MHz dobil 3076MB/s in 2884MB/s, tako, da skorej ni razlike. Mislm, da je ta plata precej slaba.;(

morphling1 ::

Kaj je pa narobe s tem rezultatom, saj je ja zelo dober, to je več kot 96% izkoristek
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Nekaterih nastavitev za RAM nisem mogel nastavit, to me boli >:D , pomoje ravno tiste, ki so najboljše. Drugi rezultat pa je okrog 91% izkoristek:'( .
No ja, upam, da bojo nForce 2 poštimal, da bo vse v redu, in bom tisto plato probal poleg te testerat.
Aja Morphling, ti verjetno veš, kako je s to zadevo, asinhrono/sinhrono pri nForcu. Ali lahko laufaš 200/200 sinhrono in imaš PCI 33MHz (zaklenjen), ali pa kakšno drugo frekvenco naprimer 207/207MHz.

morphling1 ::

tbred B (ni moj) mi dela na 2500 MHz :D Samo bi šlo še več pa mi na 8k3a ne podpira mp nad 12.5 oz, če dam na 14 mi vrže na 5, ram mi pa glih komaj še dela na 200 mam že timinge zelo spuščene. Ta teden bo veselo ko mam tako lepe stvari za testirat poleg tega 2600+ ... Temperatura interna dioda pri foldanju 52°C na 2V 2,5G , to je ene 3200+ , tole zadevo si moram omislit, lets FOLD :D :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Kul, men se zbudi tud na 22,5×100MHz, ampak ne pride v windowse, napiše, da je zarad varnosti crknu ;)

Men se posta do ene 2450MHz, ampak z zračnim ga ne morem spravt višje, obratno celo odvil sem ga za 100MHz, tako, da ima interna temperatura po 2 dneh setija 60°C +/-2°C.
Rabm blok, al pa 3, aja Morph, a daješ kakšen količinski popust? Jest bi rabu 2 za northbridge, enga za 2600+ in DVA za dual XP plato. >:D . Samo še freakin' voltmod za a7m266-d mi manjka.
Zdej bom en malček RAMa prodal in bom mel prec enih 50 jurjev, tko, da bom lahko tud kej nabavu ;)

morphling1 ::

2530 MHz, na 2V Prime95 100% stabilno . Ej ker ram maš ti ?
Ta teden dokler mam ta proc bi rabu en dobr ram da pridem na ORB na višja mesta. Ciljam na prvo mesto (zdaj 3) v axp/4200, pa tud v tbredB/4200 bi lahk prišel zelo visoko sam en ram rabim, ki bi delal okol 190 na 8k3a s 2815 biosom to mi je najbolj važnom, ker potem prebijem 15k kot za šalo z axp-jem, tam pa blizu 17k , pretty wild for 4200 :D

Za bloke bi se dal kaj zment
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

Golden eye ::

Kakšen procesor maš to, morphling1?? (originalna frekvenca in na kok si ga ti navil):\

BTW: Kakšen procesor bi se splačalo kupit??? (sam tko vprasam informativno):D

Zgodovina sprememb…

morphling1 ::

2600+ na leasing :D , šparat se pa splača za 2400+
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Golden eye ::

a to so že ta nova jedra?? (BArton)

Jure2k ::

Morph, jest mam dva Dobra Corsairja (256MB), eden je 3200 Cas2, drugi pa je 2700 cas2.
Trenutno imam notri prvega in deluje na najbolj agresivnih timingih pri 199MHz in voltaži 2.95V 100% stabilno (deloval bi še pri višjih FSB, ampak umira disk).
Potem imam pa še en 256MB čip cruical 2700 Cas2.5 in mushkin 3000 cas2, 512MB Samsung 2100 (zame zanič) in 256MB ECC 2100 Crucial Rama.

Uff, pa sem povedal vse...>:D Prodat ne morem nobenega razen 512 Samsung.>:D

morphling1 ::

Iz kje si ? Mi lahko posodiš 3200c2 ?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Iz Ljubljane. mail mi pa trenutno ne dela, ker je šla Gajba po gobe (že dvakrat dons). Hja, bi se dal zment, če bom mel kak popust pr blokih ;)
Lahko se bova jutr zmenla po e mailu, al pa tud, če mi na yahoo pošlješ jurekalisnik@yahoo.co.uk upam, da vsaj ta dela ;((

morphling1 ::

Dej mi gsm , bo hitreje. Jutri moram v Lj. zamenjat NOV wd 80gb 8mb disk, ki sem ga danes kupil , pismu kako smolo mam s temi diski , sploh se ni zavrtel, samo grel se je ...
Enkrat dopoldne bi prišel če maš čas, medl 10-11
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

Nimam GSM, kam ti pa dam? na mail ?

morphling1 ::

Pošlji ma na email, kje točno si, da te najdem
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

a je še vedno tisti turbo...?

morphling1 ::

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jure2k ::

OK, grem spat, me že precej matra8-O
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje!! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
32221229 (12359) Dr_M
»

I just love Vmoding, oz. kako P4ka začne kazat zobe :)

Oddelek: Navijanje
383097 (1849) morphling1
»

Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19111006 (7715) Fury
»

Malo pozno a vseeno. Moja Antec Silver wb. kištica :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252085 (1273) morphling1
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517322 (12404) the_unborn

Več podobnih tem