Forum » Omrežja in internet » Kako nastaviti LinkSys router z Siol telefonskim internetom ???
Kako nastaviti LinkSys router z Siol telefonskim internetom ???
lowcxxx ::
Lep pozdrav!
Imam sledeč problem, imam 2 računačlnika, najprej, prvi (ki je PC) je v sobi, kjer je tudi modem, internet imam prek telefona in sicer Siol,
vse deluje v redu, vedno. Zdaj sem nabavil še prenosnik Asus, kateri ima vgrajen Wireles, kupil sem router LinkSys WRT54GL, katerega bi rad povezal
preko kabla na modem. Prenosnik bom imel v drugi sobi, tako da bo brezžično povezan pre Wireles-a.
Prosim da mi nekdo pomaga in mi napiše lepo korak za korakom, kako in kaj najprej priklplanje konektorjev na računalnik in na ruter ter modem,
potem prosim pa res korak za korakom, po točkah, kako in kaj naj nastavljam na računalnikih, najprej na PC potem na prenosnem, da bo vse skupaj
delovalo in bo internet na obeh računalnikih.
Lepo porosim da mi nekdo napiše vse po točkah, ki to zna, ker jaz sem že skoraj obupal!
Drugače pa imam internet tako nastavljen, da moram vedno ko se računalnik na novo prižge, vpisati uporabniško ime in geslo za sijol, da se poveže.
To povem, samo toliko za info.
Lahko mi odgovorite tukaj ali pa na mail: lovro.bektasevic@gmail.com
Lp Lovro
Imam sledeč problem, imam 2 računačlnika, najprej, prvi (ki je PC) je v sobi, kjer je tudi modem, internet imam prek telefona in sicer Siol,
vse deluje v redu, vedno. Zdaj sem nabavil še prenosnik Asus, kateri ima vgrajen Wireles, kupil sem router LinkSys WRT54GL, katerega bi rad povezal
preko kabla na modem. Prenosnik bom imel v drugi sobi, tako da bo brezžično povezan pre Wireles-a.
Prosim da mi nekdo pomaga in mi napiše lepo korak za korakom, kako in kaj najprej priklplanje konektorjev na računalnik in na ruter ter modem,
potem prosim pa res korak za korakom, po točkah, kako in kaj naj nastavljam na računalnikih, najprej na PC potem na prenosnem, da bo vse skupaj
delovalo in bo internet na obeh računalnikih.
Lepo porosim da mi nekdo napiše vse po točkah, ki to zna, ker jaz sem že skoraj obupal!
Drugače pa imam internet tako nastavljen, da moram vedno ko se računalnik na novo prižge, vpisati uporabniško ime in geslo za sijol, da se poveže.
To povem, samo toliko za info.
Lahko mi odgovorite tukaj ali pa na mail: lovro.bektasevic@gmail.com
Lp Lovro
madog ::
1.Poveži modem in router z enim kablom v router v WAN port
2. Splezaj na router in izberi PPoE povezavo
3. Vpiši uporabniško ime in geslo ko te vpraša
4. poveži vse rač. ki so povezani z kablom direktno na proste porte na routerju
5. Enable Wi-Fi na routerju
wola
3. Vpiši uporabniško ime in geslo ko te vpraša
4. poveži vse rač. ki so povezani z kablom direktno na proste porte na routerju
5. Enable Wi-Fi na routerju
wola
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
amigo_no1 ::
6. zaščiti wifi z wpa-psk (aes)
geslo naj ima vsaj 20 random znakov
http://www.yellowpipe.com/yis/tools/WPA...
geslo naj ima vsaj 20 random znakov
http://www.yellowpipe.com/yis/tools/WPA...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
lowcxxx ::
Najlepša vam hvala, samo tega točno ne vem, no kaj bi sploh to pomenilo in kako to narediti:
Lp Lovro
Lp Lovro
madog ::
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madog ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22033 (10389) | Ghost007 |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5198 (3604) | seba-beba |
» | Zunanji dostop do straniOddelek: Omrežja in internet | 1285 (1149) | xardas |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5960 (5650) | dreamtheater |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23344 (22260) | MTB |