» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
16 / 256
»»

nnn ::

čarli je izjavil:

@Mikstone:

Lej jaz nisem mislil nič slabega ko sem nalimal link oz izsek od praznikovega bloga. Gre se samo za to, da se pojasnijo nekatere stvari. In to je vse. In že večkrat sem slišal očitek na tvoj račun, da si bil le stražar itd. (to predvsem večkrat omenjajo jj verniki). Če si opravil ta izpit potem je najboljše (če seveda imaš kakšen dokument v zvezi s tem), da dokažeš da si ga opravil. S tem bi njim zaprl gobce in še sam bi dobil na verodostojnosti.

PS: V svojih zapisih si bil večkrat nedosleden kar so ti že večkrat očitali bralci. Pač meni je med drugim padlo v oči ko si pisal kako ti je na dan volitev poveljnik v jla dal glasovalni listič na katerem sta bila zapisana kučan in pučnik, čeprav je to nemogoče, ker so bile volitve aprila 90, ko še nisi bil v vojski. Lahko, da je šlo za plebiscit in si imel to v mislih, vendar je prav, da se take stvari pojasnijo.

PS2: Kako komentiraš na tole zadevo, kar je objavil Coldcat na 14. strani:
http://slo-tech.com/forum/t446423/p3058... (tnx amigu no1)
A je bil to resnično tvoj podpis na pozivu? Ker takrat si bil še vedno v vojski...

PS3: Praznik naj bi bil Kacinov človek...

Kar se tiče Valenčiča!! Slika, ki jo objavlja, jo je ukradel v garaži med osebnimi stvarmi, ki sem jih imel shranjene v garaži, ki mi jo je on rental! Na sliki imam 17 let !
Vojsko sem služil od 15.9 1990 do pobega 23.6 1991.
Valenčiča sem spoznal septembra 91, oglas za oddajo garaže, vse ostalo so njegove blodnje in laži!
Ko mi je ukradel vespo iz garaže, sem ga v jezi, ker je bežal pred mano, ustrelil v nogo!
Zadevo je na sodišču obravnaval sodnik Milan Mandrovič, nekaj problemov sem imel službi (kot sem omenil v blogu).
Noben moj podpis v življenju ni imel veze z Valenčičem, razen da sem podpisal zapisnik na sodišču, ko sem podal izjavo! Z nobeno kraljevo ali cesarsko stranko nisem imel nikoli nič.
Valenčiča sem zaradi njegovih blodenj leta 95 hotel tožiti, ker je objavljal že marsikaj, pa je dostavil potrdilo dr. Janka Kostnafla, da je "nor" po domače povedano! O njem ne bom več razpravljal. Kdor si je pogledal njegove nebuloze, si je ustvaril mnenje!
Kar se moje usposobljenosti tiče, če kdo verjame, da sem bil stražar, naj pač verjame, najbrž ni navaden stražar počel vse to, se vam ne zdi!
V JLA v Bitoli sem bil šest mesecev na šolanju za diverzanta, v izvidniški četi na tromeji Juga, Albanija, Grčija sem končal šolanje za specialca, inštruktor borilnih veščin sem bil po 6 mesecih v tej enoti. V JLA sem prišel s črnim pasom iz Karateja!
Sedmi mesec me je general Marijan F. Kranjc (danes zgodovinar in pisatelj) vzel k sebi na štab Bitolskega korpusa. Kranjc je bil tam načelnik korpusa. Postal sem projektant in krivinaš, stalna dovolilnica in te scene.
Ko so Kranjca upokojili in poslali v LJ, sem najebal. V mesecu dni sem kasiral obtožnico in via vojaško sodišče v Skopju, nadaljevanje poznate !
Kranjca so pred kratkim novinarji siola spraševali o meni, kaj sem počel v Makedoniji, kdaj sem bil tam, kako se je končalo moje služenje......, tako da nimam kaj dodati !

V Moris sem bil sprejet takoj, ko sem prišel v SLO.
Osebno Boris Mikuš me je sprejel odprtih rok, ker je poznal moje kvalitete.
Medtem, ko je bil Moris po vojni v povojih in nastajanju, smo nekateri hodili na najtežje jebene akcije, takšne in drugačne.
Program za usposabljanje specialcev, sem soustvarjal jaz, postavljal sem normative in med prvimi pokazno naredil vse zahtevane norme. Mnogi so odpadli, glavnina je usposabljanje naredila leta 93, jaz sem bil v komisiji, tako da so nabijqanja o tem, kaj sem bil, bolna. Narkoman in lopov ne potegne več, zdaj so izumili novo deskriditacijo, da sem bil "niko i ništa" !
Ta niko i ništa ima vrsto odlikovanj in diplom vojaške narave, do leta 2001 sem bil del "paravoma", tole z stražarjem je precej smešna diskvalifikacija, če jo kdo kupi, tudi prav !

Brane Praznik je bil Kacinov kader, nikoli se nisem srečal z njim.
Pojavlja se skica, ki naj bi jo jaz narisal in prodajal najboljšemu ponudniku! Nikoli nisem tega narisal, niti se s čim takšnim pečal. Svoja sranja in pizdarije prostodušno priznavam, aampak takih se pa nisem šel.
Praznik ima svoje videnje in razloge za to.

Kar se volitev tiče, v mislih sem imel plebiscit, res pa je, da me je "bezbednjak Jašović" non stop jahal okoli tega in me provociral, jaz pa njega nazaj! Končalo se je slabo, zame. Jebal me je v smislu, da sem gotovo podprl Pučnika in Demos in ne Kučana in SDP! Dokler je bil v Bitoli gen. Kranjc, sem bil nedotakljiv, potem pa .....
Ko objavim knjigo, bom ravno zaradi vseh škodoželjnih provokatorjev objavil vse diplome, priznanja in vse kar spada zraven ! V okviru kasnejših podvigov paravoma za svoje žepe, sem izpeljal kup deložacij in izterjav, pa še česa. stražar??? ne ga srat

lep pozdrav, naj si vsak misli svoje, cel vihar se je dvignil zaradi bloga, pa to nisem hotel, cela Slovenija bere bloga, še vedno imam več kot 5000 klikov dnevno, naj se vprašam zakaj?

imagodei ::

Se pa vztrajno izogibaš komentiranju tega, kar sem te že 2x vprašal... Bom poskusil še enkrat: Kaj je po tvojem mnenju bistvo "problema" med Janšo in Kučanom? Zakaj in kaj je bil povod, da sta se začela drkačit?
- Hoc est qui sumus -

ColdCat ::

@ Mikstone: Zgornji post (tvoj) objavi kot 0.del na Special blogu

EDIT: Mikstone a na tisti sliki Mladino prodajaš? Se mi zdi, da so na mizici Mladine.
Tisti napis SKS in 1. kralj,... je čuden (preveč čist in oster je). Si je monarh vzel časa. Računal. softwera takrat še ni bilo takega kot danes

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

poweroff ::

Heh, kar se tiče samooklicanega kralja. Tipa ne poznam, si pa vsak lahko prebere njegovo spletno stran.

Meni osebno mi je bil najbolj všeč "opensurce" oddelek. Takih nebuloz, kot so tam zapisane namreč ne vidiš vsak dan. Pred par leti tip je posnel nek promocijski video za Linux. Zadeve žal ne najdem več. Vem pa, da sem se takrat tako narežal, da še par dni nisem mogel stati na nogah. Pa oddelek z raznimi fotografijami je bil tudi zakon. Predvsem "seksi slike"... :))

V glavnem - glede "kraljeve" kredibilnosti je dovolj, da si pogledate njegovo spletno stran in bo vse jasno.
sudo poweroff

čarli ::

@Mikstone:

Hvala da si se vzel čas za odgovore. In ja v knjigi je res najboljše, da objaviš vse živo kar se tiče dokumentov, ker le tako ti ne bodo mogli več izpodbijat tvojo kredibilnost. Kakor vidiš ti marsikaj očitajo (po forumih in blogih), zato je najboljše, da si vse to zapišeš in njihove trditve izpodbijaš v knjigi;)

LP

poweroff ::

Forumi so dosti fajn ravno zato, ker tam folk na plano privleče najbolj bolane obtožbe in izmišljotine. In če pišeš knjigo, se lahko vnaprej pripraviš in jih že vnaprej potolčeš... ;)
sudo poweroff

poweroff ::

Med komentarji na Požar Report:

# Prijatelji
# 12.04.2011 05:42:00

Samo Resnik je bil dobesedno žrtev slovenske pomladi. Ko smo njegovi prijatelji prosili Janeza Janšo, ki mu je ravno Samo v 80-ih zlobiral več kot 100.000 nemških mark za njegovo Demokracijo, ogromno podpore za vse pomladne stranke, tvegal vse živo v času njegove aretacije, pa Dimitrija Rupla, ki mu je Samo ravno tako nalobiral denarcev in denarcev za njegov začetek politične kariere, za kakšen prispevek za pomoč v času, ko je bil že hudo bolan, se nista ne en ne drug niti oglasila. Mnogi, ki jim je pomagal v politiko, so se odzvali, ondva pa, za katera bi lahko rekli, da sta bila najvišje na lestvici tistih, ki jim je pomagal, pa nič.
Samo je ogromno vedel o trgovini z orožjem, v bistvu je poznal vse umazane podrobnosti novodobnih politikov od LDS-ovcev, ki so se okoristili z mladinskim premoženjem do tega, da je bil kriv za Pahorjev padec na študentskih volitvah leta 1987, ko smo ga z listo, na katere čelu je bil Gorazd Drevenšek, človek, ki je do konca kot oče skrbel zanj, premagali, česar ni Borut Pahor nikoli pozabil.
Pogreb Sama Resnika bo v četrtek, 14. aprila ob 16. uri, v Kamnici pri Mariboru.


Zanimiv vpogled v slovenske osamosvojitelje. Samo mi je marsikaj o tem tudi povedal. Še prej. Proti koncu pa sva se pogovarjala o drugih stvareh.
sudo poweroff

bluefish ::

poweroff je izjavil:

Forumi so dosti fajn ravno zato, ker tam folk na plano privleče najbolj bolane obtožbe in izmišljotine. In če pišeš knjigo, se lahko vnaprej pripraviš in jih že vnaprej potolčeš... ;)
Tudi na forumih lahko ovržeš bolane obtožbe in izmišljotine, če le imaš kako gradivo. V nasprotnem primeru je pač vse skupaj rekla kazala.
Če ga ima za knjigo, potem je najbrž tudi za forum.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

poweroff ::

Forumi nimajo teže. Knjiga jo ima.
sudo poweroff

bluefish ::

Hja, bomo videli, če bo v knjigi kaj več kot je na blogu. Dober lektor pa tudi ne bi škodil.

Okapi ::

Forumi nimajo teže. Knjiga jo ima.
Ja, ta zabloda se še kar vleče>:D

O.

poweroff ::

To ni zabloda. Pri rešljivih tehničnih problemih in pri konkretnih zadevah imajo forumi visoko težo. Pri anonimnem političnem nabijanju pa nobene.

Nerelevantno, move on.
sudo poweroff

Okapi ::

V mislih sem imel težo knjig. Dandanes lahko v samozaložbi vsak izda knjigo, imaš celo založbe, ki tiskanjo on demand in ti knjigo izdajo brezplačno. Njihova teža je na ravni foruma.

O.

poweroff ::

Drži, a le delno. Načeloma se za post na forumu ljudje potrudijo v povprečju 5 sekund, za knjigo pa malce bolj....
sudo poweroff

Okapi ::

In? Se zato piscu čudežno spremeni odnos do resnice?

O.

Poldi112 ::

Seveda. Pri tistem ki ga žuli resnica je verjetnost večja, da si bo vzel čas in jo razgrnil v takem temeljitem projektu kot je knjiga. Plus da je, če jo izda, kot avtor tudi bolj izpostavljen kot en john doe na forumu, ki se malo zajebava.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Okapi ::

Kako naivno razmišljanje:)

O.

Poldi112 ::

Ja? Kako si pa potem ti razlagaš tak prepad med kvaliteto online diskusije in knjige?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

bluefish ::

Kot rečeno - če bo knjiga res neka "nadgradnja" vsega tega pisanja, potem bo možno govoriti o večji teži podanih podatkov; v primeru nekega prepisa blog zapisov pa je vse skupaj isto.

Skratka, blog se v tem trenutku na nekaterih delih bere kot domišljijski spis osnovnošolca, ki mu je slovnica španska vas, od knjige pa se pričakuje fakte.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

nevone ::

Kako si pa potem ti razlagaš tak prepad med kvaliteto online diskusije in knjige?


S knjigo predvsem zelo težko diskutiraš.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nnn ::

bluefish je izjavil:

Kot rečeno - če bo knjiga res neka "nadgradnja" vsega tega pisanja, potem bo možno govoriti o večji teži podanih podatkov; v primeru nekega prepisa blog zapisov pa je vse skupaj isto.

Skratka, blog se v tem trenutku na nekaterih delih bere kot domišljijski spis osnovnošolca, ki mu je slovnica španska vas, od knjige pa se pričakuje fakte.

domišljijski spis osnovnošolca, slovnica, ti nisi resen, res ne,
pa vse tole tvoje nabijanje, škoda res petih minut, da ti karkoli odgovarjam!
Knjiga ne bo noben prepis blogov, knjiga bo presenečenje za vse, pa da ne bo ugibanja, je končana, special blog pa še ne! :)

imagodei ::

> "domišljijski spis osnovnošolca, slovnica, ti nisi resen, res ne,"

Kar se tiče tvojega bloga, ni dileme o tem, kar je povedal blueFish. Zdej, če te to prizadene, se lahko tolažiš s tem, da tukaj tvoje verodostojnosti nihče ne ocenjuje (zgolj) na podlagi pomanjkljive slovnice na blogu. Mislim, da nam je vsem sodelujočim v debati jasno, da blog zdaleč ni knjiga, uradni dokument ali uradno pričevanje oz. da po socialni zvrsti ne spada nujno v knjižno zborno kategorijo. Vsekakor pa opazka zdrži. Na preglednosti bi naredil mnogo, že če bi uporabljal samo odstavke in pravila za zapis premega govora.

Vsekakor pa mene osebno moti, da se izogibaš odgovoru na direktno zastavljeno vprašanje. Že če bi v odgovor zapisal: "Odjebi," bi bilo boljše, kot da enostavno ignoriraš vprašanja. Tako izogibanje odgovoru bi kdo morda lahko narobe interpretiral in si ustvaril napačno mnenje o tvoji agendi?
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Hehe... Prav trudiš se ustvariti imiđ bebastega jarheada. :) Ne vem, kakšna je tvoja motivacija, ki te žene v pisanje knjige, ampak če je slučajno kaj več kot zgolj prodaja še ene zgodbice o času okoli osamosvajanja, potem bi bilo morda smotrno, da pritegneš čimvečje število bralcev, ne pa da samega sebe diskreditiraš.

Čeprav sem ti sam predlagal odgovor "Odjebi", me res zanima, kaj te je tako razpizdilo? To, da sem potrdil ugotovitev, da o slovnici nimaš pojma, ali je bilo to moje vprašanje?

Ob vsem tipkanju, ki si ga izpod svojih prstov spravil v zadnjem obdobju, ti je sedaj težko odgovorit, kaj je po tvojem mnenju v ozadju "name-callinga" in zmerjanja s komunisti ter domobranci, ki ga polovica Slovenske javnosti ne more več prebavljat, druga polovica pa na polno onanira na idejo, da Murgeljski palčekTM še zdaj vodi vse, kar se v tej državi zgodi na levici?

In to človek, ki je bil v ožjem krogu in ki je menda z lastnim intelektom prišel do spoznanja, da ni vse točno tako, kot so mu dolga leta pripovedovali?

Sori, Mikstone. Lej, mene niti ne briga preveč tvoja motivacija, ki te žene k pisanju, pa če je to karkoli v rangu od maščevanja, skesanosti, želje da resnica končno pride na dan ali zgolj zaslužka - zame mora biti reč vsaj od daleč kredibilna. Drugi se lahko zase odločajo kot se želijo, pri meni pa dobiš s takšnimi sebe polnimi odgovori, ko misliš, da lahko pripoveduješ samo tisto, kar želiš, na posamezna vprašanja pa odgovarjaš, kako ti ni treba izgubljat časa z nami, zgolj minus točke.

In upam, da nisem edini. Zdaj pa zato, ker si ti zares Mitja Kunstelj nihče ne sme podvomiti o tvojih besedah? ;)
- Hoc est qui sumus -

Vajenc ::

Še dobro, da se Boris Pahor zmeraj javi na ST in povpraša v kakšnem slogu naj napiše knjigo, spotoma pa še ene par insajderskih prbije.

Če bi imal založbo, bi se v tem trenutku grebel, da izdam Mikstonovo knjigo. Lektura bi bila omembe nevreden problem.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Keyser Soze ::

imagodei je izjavil:

Hehe... Prav trudiš se ustvariti imiđ bebastega jarheada. :)

V bistvu sem to povedal že kmali na začetku te teme. Pa je folk samo pisano gledal, češ kako lahko kdo kaj takega reče čez našega "Jezusa", ki širi resnico. Vse skupaj je zgolj in samo en domišljijski spisi, katerega uspeh je v popolnosti odvisen zgolj in samo od politične naravnanosti bralca.

P.S.: Zgodovina avtorja veliko pove o njegovi kredibilnosti. In Kunstljeva je na žalost zelo, zelo vprašljiva.

P.P.S.: Kar se tiče teže knjige napram forumu, lahko pa rečem samo to, da mi je žal, da posamezniki še vedno kujejo knjigo, kot monolog oz. resnico ene osebe (pod pravim imenom ali psevdonimom) nad forume, kjer je resnico mogoče dokazati samo skozi (ponavadi) težaven dialog.
OM, F, G!

poweroff ::

Poglej si 24.kur. Pa probaj tam dokazati resnico... :))
sudo poweroff

Vajenc ::

Nima veze, če ti verjameš njemu. On bo predstavil svoj vidik. Knjigo boš prebral, če te bo tema zanimala. Sama dejstva in točni podatki so preveč suhoparni za uspešnico. Mora biti malo Ramba zraven :) in glede na prikazano v blogu, bi knjiga bila uspešnica.

A je kdo preverjal Vojnovića (Čefurji raus), če policaji res strašijo, pretepajo in vozijo nadobudne fužinčane neznano kam? Ni! Je pa knjiga prav zaradi tega prejela ogromno brezplačne reklame tik ob izidu. Meni ni bilo žal, da sem jo prebral.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

imagodei ::

Problem je, ker so Čefurji raus dejansko domišljijski spis, Mikstone pa nam želi pokazat resnično zgodbo skozi svoje oči. Jaz se tle sploh nisem opredeljeval, a je njegov pogled resničen ali izmišljotina, govoril sem samo o percepciji, ki jo lahko bralci bloga (in kasneje knjige) dobimo.

Mikstone seveda pozna svojo resnico in lahko da je prepričan o vsem, o čemer govori. Problem je, ker mi tega ne moremo kar tako verjet. On v svoji prepričanosti sam zase lahko reče "odjebi" ali pa "ne da se mi s tvojimi nebulozami zgubljat niti 5 minut", ampak če je njegov motiv karkoli večjega od tega, kot izdati neko kriminalko, "loosly based on a true story", potem ne more nastopat takole.

Sploh ne zato, ker njegova kredibilnost ni ravno na vrhuncu to start with. Najsi se je nekdo potrudil, da ga diskreditira, ali pa se je diskreditiral sam, če hoče svojo zgodbo prodati široki javnosti, bi bil čas da svojo kolerično naravo spravi pod nadzor in se nauči malo PR znanj.
- Hoc est qui sumus -

ColdCat ::

Hehe!
Trikrat ga sprašuješ po njegovem mnenju "zakaj se Murgeljčan in Grosupeljčan" ne marata, drugič pa mu očitaš osnovnošolskost. Eni ga sprašujejo celo koga voliti na naslednjih volitvah :)hehe
Ne vem zakaj sploh apriorno pričakuješ, da je dolžan dajati kake odgovore, razlagati mnenje, dokazovati svojo kredibilnost,... Postavi vprašanje, če ti bo hotel odgovoriti, ti bo!
Jaz njegovo pisanje jemljem kot del mozaika, ki nam je na razpolago...

P.S. Glede Murgeljca in JJ pa najbolje da si prvega predstavljaš kot AC Milan, drugega pa kot Inter-ali obrnjeno. Eden brez drugega ne moreta. Fuzbalerji pa špilajo za tistega, ki da več.

Keyser Soze ::

Sam se najrajši zanašam na svoje, preverjene vire. Pa še te včasih rajši vzamem z rezervo, dokler ne dobim iste info od drugega, nepovezanega vira. Vse ostalo, brez konkretnih fizičnih podkrepitev, je zame samo in zgolj rekla kazala. Sem videl že veliko, veliko preveč fenomenalnih laži. Tako dobrih, da bi jim verjel v trenu oka. Kakšne celo podkrepljene s kvazi fizičnimi dokazi.

Zato Mikstonu verjamem enako, kot danes verjamem na besedo Pahorju, Janšatu, Kučanu, Šrotu, ali pa enmu Vajencu tule gor. PR sranja pa tudi ne palijo na kritičnega bralca. Palijo na širšo, nekritično rajo in posledično prinesejo denar, kar je glavni namen takšnih fantazijskih romanov.

Tip se je namreč smukal v takšnih krogih z razlogom. Ne zato, ker bi iskal eno resnico in se boril za prav, temveč zato ker je iskal korist za svojo rit. Kot praktično vsi v tistem času. Izlivanje žolča, danes, ko od svojih dejanj več nima koristi, je pa zelo nekridiblna reč. Tip bo moral dostavit precej konkretnih dokazov za svoja pričevanja, v kar sicer malček dvomim, glede na prikazano, ampak profit, profit bo pa še vedno imel. Samo da bo sedaj probal "nategnit" večino "slovenceljnev".
OM, F, G!

imagodei ::

> "Trikrat ga sprašuješ po njegovem mnenju "zakaj se Murgeljčan in Grosupeljčan" ne marata, drugič pa mu očitaš osnovnošolskost."

Ja in? Človek pripoveduje o tem, da so jim razlagali o zlobnem Kučanu, da sta se začela vojska in policija jebat med sabo zaradi trenj med Kučanom in Janšo, ob enem pravi, da je bil malodane osebni prijatelj Krkoviča... Zanima me pač njegov pogled (in ne uradna resnica), kje je vzrok temu odnosu.


> "Ne vem zakaj sploh apriorno pričakuješ, da je dolžan dajati kake odgovore, razlagati mnenje, dokazovati svojo kredibilnost,... Postavi vprašanje, če ti bo hotel odgovoriti, ti bo!"

Narobe razumeš celo stvar. On se je sam ponudil razlagat o teh zadevah. Ne samo na blogu; človek se je celo registriral na Slo-tech, sprejel pravila (Argumentirana debata in to) in sedaj o zadevah diskutira. Ne le piše, celo diskutira. Ampak očitno samo o zadevah, o katerih se sam odloči, da so mu kul. Če kdo samo bežno omeni koga, ki se z njegovo zgodbo ne strinja, če se samo rahlo obregne ob njegovo kredibilnost, beremo o nebulozah, da o tem ne misli izgubljat časa in kako naj si vsak ustvari svoje mnenje. Ja - saj to delamo.

Saj ga ne sprašujem o zdravilu za ptičjo gripo, ampak o zelo osnovni zadevi. Odgovor "Ne vem" je konec koncev tudi v redu, čeprav ga nikoli nisem vprašal po dejstvu, ampak po osebnem mnenju. Menda je v 15 letih kontemplacije že lahko prišel do lastnega mnenja?


> "Jaz njegovo pisanje jemljem kot del mozaika, ki nam je na razpolago..."

Tudi jaz. Ampak jebi ga - moram vzeti v obzir, da gre lahko za zamerljivega bivšega operativca, ki bi sedaj želel namočit svoje bivše šefe z izmišljotinami. Ne morem niti mimo tega, da gre mogoče samo za fantazije ozdravljenega junkieja, ki bi rad nekaj zaslužil s svojo zgodbo - avtentničnost le-te je pa šele nekje na 7. mestu.

Pravim, da gre lahko, ne da je kaj od tega res. Mikstona ne diskreditiram v naprej, ampak ga tudi ne kujem v zvezde v naprej, kot očitno nekateri tukaj. Ko pa želim dobiti celostno sliko, pa dobim od njega podobo koleričnega jarheada, ki ne zna diskutirat in nima širine, pač pa vidi samo ozko operativo. Speaks volumes.

Pa to ne pomeni, da sem se že odločil, da mu ne verjamem. Zgolj počasi si ustvarjam sliko...
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Vajenc ::

Ne zato, ker bi iskal eno resnico in se boril za prav, temveč zato ker je iskal korist za svojo rit. Kot praktično vsi v tistem času.

V času, ki ga živimo se ta del ni spremenil. Še Mati Tereza je delala dobra dela zato, da se je ona bolje počutila. Knjigo lahko napišeš iz več razlogov. Med ostalim tudi zaradi dobre prodaje. V bistvu jih večina izda knjigo z namenom dobre prodaje. Je preveč dela in stroškov za altruizem v literaturi.

Mene in veliko drugih pogled specialca na dogodke iz tistega časa zanima. Če niso napisani dolgočasno, pa še toliko bolje.

Tip bo moral dostavit precej konkretnih dokazov za svoja pričevanja, v kar sicer malček dvomim, glede na prikazano, ampak profit, profit bo pa še vedno imel. Samo da bo sedaj probal "nategnit" večino "slovenceljnev".

A tako kot sta jih sorodna "romanopisca" JJ in Slivnik? Ni njemu treba nobenih računov polagat bralcu. On napiše, na tebi pa je, da (če) prebereš.

PR sranja pa tudi ne palijo na kritičnega bralca. Palijo na širšo, nekritično rajo

Prebereš Okope, Premike, N let pozneje, Kučanov klan, Pojočega majorja, Kunstljev blog/knjigo, časopise, forum ... in si ustvariš eno svojo kritično sliko. Lahko pa tudi rečeš, da ne moreš zbežat iz Makedonije preko Romunije v Bolgarijo in s tem zaključiš svojo kritiko. Odvisno od preprostosti kritika.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

nnn ::

Zakaj se Kučan in Janša ne moreta, o tem ima že vsak svoje mnenje! Zakaj je moje mnenje pomembno?
Ideološko sta sto let narazen, spor pa je nastal, ko je Kučan Janšo hotel zaobiti pri trgovini z orožjem!
Kako mu je Janša vrnil, je znano! Janša v vseh zarotah v ozadju vidi Kučana oz. njegov klan! Glede na to, da bo Janša gotovo novi mandatar, se nam obeta spet štiriletno razkopavanje zgodovine in pogrevanje afer!
Žal ni alternative na političnem parketu, levi ali desni , tretje žal ni!
V Morisu nam je Krkovič pred strojem brigade tedensko razlagal politično sceno in kdo so naši sovražniki, vrhovni poveljnik Kučan, sovražnik št.1, minister Janša, naš edini lider, osamosvojitelj, junak, na oddaje, kjer je gostoval JJ, smo bili naprej opozorjeni, da smo jih spremljali! Kdor naslednji dan nio vedel, kaj je povedal Janez......., sem mu je slabo pisalo.

Gregor P ::

Če ne drugega, sem si lahko s pomočjo te teme ustvaril dokaj verodostojno mnenje oz. oceno določenih komentatorjev tega foruma>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

ColdCat ::

@imagodei: Če si pozorno bral o Kučanu in JJ piše, da gre pri vsej stvari po njegovem za prestiž, dominanco,... afere so pa prenapihnjene in za ljudstvo. Razen če pričakuješ, da ti bo razlagal možne teorije na dolgo in široko, kar pa dvomim, sploh če veš, kako piše.
To, da se je včlanil v debato še ne pomeni, da bo zdaj odgovarjal na vse živo. Pomoje dost postov vmes niti ne prebere....ker pač nimajo več veze z njim. Na vsako vrženo kost pa tudi ne bo trzal ....kar je prav.
Pa še nekaj: če se je javno izpovedal, da je imel piz.darije z mamili in zakonom, še ne pomeni, da mora svojo misel utemeljevat nevemkako bolj. Včasih že zgleda, da bi nekatere prepričal samo časovni stroj...

EDIT: Tudi jaz Mikstona ne kujem v zvezde, niti slučajno ne !!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

Keyser Soze ::

Vajenc je izjavil:

Če niso napisani dolgočasno, pa še toliko bolje.

Tole je najbolj važno. V bistvu... Samo to je važno bralcem teh knjig! Če se ne bi bralo zanimivo, in ne bi bilo "politično viharno" bi bile zadeve precej mizerne v svojih nakladah. Če je to tvoja metoda iskanja "resnice" so be it. Je pa vseeno malček neokusno takšnole širjenje "resnice". Tako s strani avtorja, kot njegovih glasnikov.
OM, F, G!

ColdCat ::

Preveč "resnice" se pričakuje!!! Evropa se ne more dogovorit o skupni zgodovini 20.stoletja... vsak goni svojo "resnico"! Tule pa nekateri pričakujejo kdo ma prav: Kučan, JJ, Kunstelj, Praznik,........... Valenčič :D

Keyser Soze ::

V bistvu je čisto korektno in nikakor ne preveč pričakovat od človeka to, da nekako podkrepi svoja pričevanja. Dokler pa samo goni "rekla kazala" pa ni nič drugega kot še en "fajmoštr", ki s prižnice dol lajna svoj prav.
OM, F, G!

ColdCat ::

Potem pa ga jemlji na ta način !! Kot avtobiografijo LaToye.
En moj kolega bere oba bloga samo zato, ker uživa ob dogodivščinah ŠP in kak je Njavro nosil mokasine in bele štumfe, pa ga sploh ne zanima ali je vse res ali ne.

Vajenc ::

Keyser Soze je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Če niso napisani dolgočasno, pa še toliko bolje.

Tole je najbolj važno. V bistvu... Samo to je važno bralcem teh knjig! Če se ne bi bralo zanimivo, in ne bi bilo "politično viharno" bi bile zadeve precej mizerne v svojih nakladah. Če je to tvoja metoda iskanja "resnice" so be it. Je pa vseeno malček neokusno takšnole širjenje "resnice". Tako s strani avtorja, kot njegovih glasnikov.

Kdor bere knjige, ve, da se nezanimivih knjig ne bere, če ni to nujno potrebno. Gola dejstva javno znanih dogodkov se lahko na pamet naučiš iz kakšne novejše zgodovine Slovenije.

O širjenju resnice govoriš samo ti, jaz pravim, da je zanimivo slišati zgodbo specialca. Kaj bo bralec odnesel od takšne literature je stvar posameznika.

Kako pa ti iščeš resnico? Verjameš samo osebnim izkušnjam? Vprašaš svoje zanesljive vire? Ja, seveda ;p
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

lexios ::

Mikstone seveda pozna svojo resnico in lahko da je prepričan o vsem, o čemer govori. Problem je, ker mi tega ne moremo kar tako verjet. On v svoji prepričanosti sam zase lahko reče "odjebi" ali pa "ne da se mi s tvojimi nebulozami zgubljat niti 5 minut", ampak če je njegov motiv karkoli večjega od tega, kot izdati neko kriminalko, "loosly based on a true story", potem ne more nastopat takole.

Sploh ne zato, ker njegova kredibilnost ni ravno na vrhuncu to start with. Najsi se je nekdo potrudil, da ga diskreditira, ali pa se je diskreditiral sam, če hoče svojo zgodbo prodati široki javnosti, bi bil čas da svojo kolerično naravo spravi pod nadzor in se nauči malo PR znanj.


Hehe, kot je omenil že ColdCat, od Mikestona nekateri očitno pričakujete približno tisto, kar vam je nekaterim pri KK&Sinci v drugi temi samoumevno, da je nepotrebno... ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

ColdCat ::

nnn je izjavil:


V Morisu nam je Krkovič pred strojem brigade tedensko razlagal politično sceno in kdo so naši sovražniki, vrhovni poveljnik Kučan, sovražnik št.1, minister Janša, naš edini lider, osamosvojitelj, junak, na oddaje, kjer je gostoval JJ, smo bili naprej opozorjeni, da smo jih spremljali! Kdor naslednji dan nio vedel, kaj je povedal Janez......., sem mu je slabo pisalo.

Včeraj na izredni seji glede arhivov je Anderlič ta desne zezal, da so bili 2 uri pri miru in brez daha, ko je njihov šef predstavil predlog zakona:)

Keyser Soze ::

Vajenc je izjavil:

Kako pa ti iščeš resnico? Verjameš samo osebnim izkušnjam? Vprašaš svoje zanesljive vire? Ja, seveda ;p

Se opravičujem, ampak imam pač zgleda nižji prag tolerance pri "bullshit detektorju". Saj, vi kar nadaljujte sago naprej, jaz bom pa iz razdalje spremljal kako in kaj bolj ali manj "toplega" smo spet izumili.
OM, F, G!

imagodei ::

ColdCat> "En moj kolega bere oba bloga samo zato, ker uživa ob dogodivščinah ŠP in kak je Njavro nosil mokasine in bele štumfe, pa ga sploh ne zanima ali je vse res ali ne. "

Well, ja... Namen je važen. Če je tvojemu kolegu tole vse skup ravno toliko pomembno, kot biografija od La Toye, potem ni problema. Problem je, če nekdo to prodaja kot resnico. Nenazadnje se "nekaterim" tako razlikovanje zdi celo tako pomembno, da imamo celo institut "razžalitve" in bi kdo od akterjev lahko iskal pravico na sodišču, če zadeve v prihajajoči knjigi ne bodo ustrezno podprte z dokazi. Ane... Medtem ko Darth Vader zaenkrat še ni nikogar tožil, čeprav je predstavljen kot negativec...


lexios> "Hehe, kot je omenil že ColdCat, od Mikestona nekateri očitno pričakujete približno tisto, kar vam je nekaterim pri KK&Sinci v drugi temi samoumevno, da je nepotrebno... ;)"

Kaj točno pa naj bi bilo to? Kje vlečeš primerjave med Mikstonovim blogom in KK oz. Senico?
- Hoc est qui sumus -

ColdCat ::

Zato pa pravim. Če te ne prepriča v svojih trditvah, takšne kot so, mu ne teži (nekateri ga celo žalijo na drugih forumih). Vzemi zadevo, takšno kot je.

imagodei ::

@ColdCat,

lej, ti sploh ne razumeš... Jaz ga želim vzeti resno. In si mnogo obetam od njegove knjige. Pravi, da ima dokumente, da bo pokazal marsikaj. Jaz si resno želim, da bi malo osvetlil zadeve, ki so se jih akterji tako z levice kot z desnice trudili skrivat pred sončno svetlobo skoraj 2 desetletji. Iz dialoga na S-T pa zaenkrat to zgleda kot ena medla obljuba.
- Hoc est qui sumus -

ColdCat ::

Potem pa počakaj knjigo !!!
Kar se mene tiče, tudi če bo knjiga odmevna in bi naj dokazovala kaj konkretnega, dlje kot je prišel Pojoči major težko da bomo kam prišli.

Keyser Soze ::

ColdCat je izjavil:

Zato pa pravim. Če te ne prepriča v svojih trditvah, takšne kot so, mu ne teži (nekateri ga celo žalijo na drugih forumih). Vzemi zadevo, takšno kot je.

Opa, pa smo ga cefizlja ane.

Tista tipična reakcija "znanilcev resnice". Od Amwaya, do Herbalifea, znanih politikov, ipd. Če ti je všeč oz. te prepriča potem OK, če te ne se obrni stran in ne teži. Kritika je "živa žvau", se strinjam. Ampak "taprav dec" ji bo brez problema kontriral.
OM, F, G!

imagodei ::

Jah, lej... Forum je vseen namenjen debati in če se je človek že registriral tukaj in si jemlje čas, da odgovarja na posamezne poste, potem ni tolk nezaslišano pričakovat, da bo odgovoril tudi na preprosto subjektivno vprašanje?

Nekateri tle zgubljate perspektivo in ste iz povsem preproste reči naredili celo štalo. Sicer je pa Mikstone vmes že odgovoril na vprašanje; povedal sicer ni nič novega, sem upal na kakšno bolj žmohtno podrobnost, pa je žal ni. Case closed.

K?
- Hoc est qui sumus -

ColdCat ::

@Keyser Dobro kritiziraj, išči pomankljivosti, dvomi... samo potem te tako ali tako noben ne bo prepričal...vsaj o temi trgovine z orožjem
««
16 / 256
»»