» »

Mnenja glede teh mišk

Mnenja glede teh mišk

1
2
3

mr1two ::

jih je že dosti naročevalo kakor jaz vem, pa ni problemov. Pri nas jo najceneje dobiš (G700) za malo čez 90 evrov. Zdaj pa nevem kolko se ti splača naročevat k njim za tiste par evrov.
In poštnina ni draga, izvoli se peljat z avtom do njih, pa boš videl kaj je drago.
LP

Jerry000 ::

Ni glih par evrov...že 2 posta sem napisal glede tega:

Zen Engagement - G700 Wireless Gaming Mouse - black

Unit price = 8,35 EUR
Choose the Zen Engagement and take advantage of loads of services!
A refund in case your product malfunctions, product trade-ins, accessories at great prices, etc.
( Find out more ) ( Remove )

Če to ne vzamem me miš pride okoli 85EUR, kar je pa zame že kar lepa cena za to miš glede na naše cene. Edino za garancijo nevem kako je. Če to vzamem imam garancijo čene pa ne? In če imam garancijo in se kaj pokvari, moram potem miš njim poslati ali jo lahko tudi kam v sloveniji dam na popravilo v okviru te garancije?

mr1two ::

Ok, ti se odloči kaj se ti splača, pa vzemi v zakup da se lahko zgodi da zadeva crkne. Kje boš uveljavljal garancijo in koliko bo to koštalo?

Jerry000 ::

Se pravi če plačam teh 8,35EUR dobim garencijo sicer ne?

=Exceed= ::

Malo tukaj poglej E-Misija

Jaz sem še vedno kakšen popust "zdilal" če sem se osebno oglasil v trgovini:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: =Exceed= ()

Jerry000 ::

Hvala za link, samo bi rad prvo zvedel to kar že 5 postov pišem pa mi niben konkretno ne odgovori:). Torej...prosim odgovorite:

Zen Engagement - G700 Wireless Gaming Mouse - black

Unit price = 8,35 EUR
Choose the Zen Engagement and take advantage of loads of services!
A refund in case your product malfunctions, product trade-ins, accessories at great prices, etc.
( Find out more ) ( Remove )

Ali je to garancija? Torej če plačam poleg toliko dobim garancijo? Je to garancija ali je to samo za vračilo blaga? Če je garancija kako je potem to? Moram to v primeru okvare njim poslati ali lahko tudi v sloveniji kam dam to miš za popravilo? A ni to tko da če miš kupiš je garancija že zraven? Ali majo tle drugačen sistem? Sprašujem zato ker še nisem iz tujine kupoval nobenih stvari razen iger. prosim za odgovor dal lahko potem naročim ker samo to še čakam da konkretno odgovorite in razložite:)

Wox ::

Garancijo daje proizvajalec produkta in nima prodajalec kaj z njo. Tale Zen pa nekajže je pač ugodnost, ki ti jo nudi ta trgovina. Nekaj takšnega kot je npr. Se zgodi v BB, le da zajema drugačne ugodnosti.
Skratka brez tega Zena, če se ti produkt pokvari, ga lahko pošlješ nazaj v trgovino ali direktno na servis. Trgovina itak pošlje zadevo naprej na RMA. Če imaš pa tale Zen, pa ti trgovina menja ali povrne znesek kupnine (ne gotovine ampak na njihov račun), če se zadeva pokvari v prvem letu po nakupu. Pa še nekaj ostalih ugodnosti ti s tem nudijo. Skratka zadeva poteka hitreje, kajti RMA praviloma traja par tednov.
Commodore 64

Jerry000 ::

Aha ok hvala za odgovor:). Potem to priporočate ali ne? Če je garancija že pol tko pomoje ni potrebe da bi še to vzel. Saj lahko izdelek dam na popravilo tudi v sloveniji ali ne?

Wox ::

Moraš se vprašat ali ti teh 15 EUR res toliko pomeni. Gre za znesek, ki ga mimogrede porabiš npr. za plačilo ene slabe runde, ko greš s kolegi ven.
Commodore 64

Jerry000 ::

ja za miško dam lahko pač dosti cenejše zato se mi gre. Sam če je že garancija zraven pol se mi ne splača še to se mi zdi. Miška je potem 85EUR medtem ko pri nas je kar več. če pa še to plačam je pa usejeno če jo u sloveniji kupim že...ista cena

mr1two ::

Evo sm naroču in plačal g500. zdaj pa čakat da se spomnejo poslat...upam da pošljejo čimprej :)

TehDucky ::

Ve kdo kakšna je razlika med G700 ter MX Performance ? Zanima me koliko kaj držita te dve miški preden bi ju dal polnit ? Načeloma se bolj nagibam k MX Performance, ker mi je všeč, da je bolj simple, poleg tega pa mi ni spet toliko važen gaming performance, dokler je le ta zadovoljiv :)
Me pa resno matra, v kateri trgovini bi lahko sprobal obedve v roko...

Jerry000 ::

Ja kolikor gledam te miški...MX ni gamerska in nima nastavitve DPI + nima tolk tipk kot G700, katera je igračkarska miš in ima še možnost shranjevanja profilov za aplikacije in igre ter nastavitve DPI.
Če se motim naj me kdo popravi:)

Za probo je pa problem ja ker jih veliko trgovin nima na zalogi. Če ve kdo kje jih majo naj prosim pove da grem še jaz gledat G700:)

mr1two ::

Logitechove škatle so itak tako narejene, da lahko miš vidiš skozi, pa jo "za silo pošlataš čez šipo" :D Vem, ni isto, ampak če ti to kaj pove, potem greš lahko do kakšnega bigbanga ali pa comshopa(en v cityparku ima to). Lahko celo pošlataš one 3 dodatne gumbe na levi strani leve tipke :)
Škoda ker pri nas ni kakega centra, kjer bi lahko preizkusil to malo dražjo robo preden kupiš...Za BB bi bil to minimalen strošek IMO, pa še prodajo lahko potem kot "razstavni eksponat" za dobro ceno..

mr1two ::

Wihu, sem dobil. Dobra je, mi je všeč par novih gumbov, tu pa še slika za primerjavo mx510(identična na zunaj kot Mx518, le da je brez DPI setingov)
par slabih slik za vzorec in glavne razlike: G500 ima uteži po meri, dpi seting, malo boljše pozicionirane gumbe in bolj grobo/mat površino.
obliki sta skoraj identični(g500 ima malo poširjeno ven pri palcu), velikost je tam tam.






Mislim da je za 40 evrov to top miš zame.
LP

Wox ::

Kje to? Na Pixmania si včeraj naročil in danes dobil?
Commodore 64

mr1two ::

Ne na pixmanii, na www.sestavi.si . V ponedeljek naročil, včeraj plačal, danes dobil

Jerry000 ::

Pixmania je slabo ocenjena. Baje folk čaka tut po 1 mesec dobi pa čist drugo robo. Pol pa majo probleme še z zamenjavo. js bom G700 kr u sloveniji kupu pa mam garancijo, miš in mir

Pixmania je slabo ocenjena. Baje folk naroči pa čaka tut po 1-2 mesca pol pa dobi čist neki druzga in majo pol še težave z zamenjavo. js bom lepo kr u sloveniji miš kupu in bom meu lepo garancijo, miš + mir

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

mr1two ::

Jerry, mislim da si se dobro odločil. Se da prišparat kje drugje(recimo ko kupuješ računalnik komplet za kakih 600eur + se ti zna že opazno splačat), za sub 200eur pa nevem koliko se splača ukvarjat z morebitnimi komplikacijami(čakanje, garancija v primeru okvare...).
LP

Jerry000 ::

Raj dam mogoče malo več ampak bom vsaj siguren da jo dobim in da bo uredu z morebitnim servisom tr vračilom.

Am nekaj me zanima...danes sem v comshopu si ogledal miš in jo malo v roke prijel, zadeva je ful udobna in sm zdej 95% za nakup. Ostalih 5% me pa še zanima...za foro sm prodajalca vprašu kako je kaj z mišjo, baterija, profili itd. Tip je rekel da na miš ne moreš shranjevat profilov. Js sem mu kontra trdil in je pogledu na škatlo pa rekel da profile maš lahko SAMO če inštaliraš software. Se pravi ko miš nesem kam drugam moram software naložit in imam profile. Ampak se mi zdi da se je kr ornk zmotu...a ni ta miš tko da ma onboard memory do 5 profilov za dpi in macro? Se pravi brez software grem k frendu in imam lepo na miš vse profile ki rabim za igre in programe.
Drugo kar me zanima...se da te programobilne tipke res uporabljat pri photoshopu oziroma ostalih programih?
To bi rad še zvedel ker prodajalec ni bil ravno siguren v svoje odgovore:)

mr1two ::

Mislim da je software za G500 in G700 precej podoben. Prilagam printscreene, da dobiš malo občutka, kaj lahko delaš z gumbi(mislim da lahko nastaviš marsikatero funkcijo nanje).
Profili se shranjujejo na miš, nativno pa ti bo laufal default profil na bilokateri računalnik boš miško priklopil. Za uporabo ostalih boš pa moral namestiti SW na drugo mašino. V glavnem po menujih boš imel podobno kot imam sam, s kakšno funkcijo več.
 Osnovni meni

Osnovni meni


 Mapiranje funkcij za gumbe

Mapiranje funkcij za gumbe


 Urejanje profilov(tu je samo privzet)

Urejanje profilov(tu je samo privzet)


 Nastavitve občutljivosti senzorja

Nastavitve občutljivosti senzorja



Upam da sem ti pomagal še pri teh zadnjih 5% :D
Glede baterije pa-> slišim/berem, da zdrži bl švoh tako da...ni ravno nek maratonec kar se tiče vzdržljivosti.

LP

Jerry000 ::

"Za uporabo ostalih boš pa moral namestiti SW na drugo mašino."
katere ostale to misliš? To pomeni da če hočem za vse gumbe imet nek profil da bom vedno poleg rabil program? Napimer Profil 1 imam za cod tipke in dpi, profil2, medal of honor, profil 3 starcraft, profil 4 photoshop in profil 5 media player. Se pravi vse te profile si shranim na miš in ko nesem k frendu imam dostop in uporabo vseh teh profilov brez dodatnega programa?
Koliko časa zdrži baterija? Js sm bral da pri igranju 4h normalno pa tut 1tedn

mr1two ::

Profili se ti shranijo na miš, vsaj jaz na g500 ne morem menjevat profilov brez programske opreme...ni pa nek bavbav, mislim da je program 20 mega velik.
LP

Jerry000 ::

aha pol ni tko simpl kot pravjo. Seprau če ti neseš miš k frendu in če želiš menjavat profile boš mogu pr frendu inštalirat program da boš lahko potem menju profile? Kaj isto je pri RAT7 miši?

Pyr0Beast ::

Zanimiv da ne moreš menjavat profilov brez SW.

Genius Navigator 535 mišun za 27EUR ima knof s katerim izbiraš profile. Enako malenkost dražji razor copperhead.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Jerry000 ::

to je slabo. pa nad baterijo sm tut mal razočaran....1 dan normalnega delovanja in 3-4ure pri igranju? To je zlo slabo. to mors skos prklučeno met pol

mr1two ::

Saj to je gaming performance miš, zato tako kratka avtonomija(ker je vse na natančnosti, odzivnosti in hitrosti). Pa še samo eno baterijo ima. Verjetno bi zdržala 2x toliko, če bi dal navadno AA baterijo noter in ne akumulatorske, samo se ne splača.
Drugače pa je menjevanje profilov on the fly možno pri g9
Še en prelete čez ta test ti lahko razjasne točno kaj se dogaja z g700.
Če ti wireless tolko pomeni, potem go ahead, sicer priporočam g500:D
Aja, za razliko od mx510 teče g500 po podlagi precej tišje, boljše...

En question: Katera podlaga je ful dobra za drsenje(po možnosti je kul, če ima dve strani). Trenutno imam tole: klik . Zadeva je stara kakih 6 let že8-O Pa še kr dobro dela. Všeč mi je, da jo lahko perem brez problemov

Jerry000 ::

Škoda, js sm pa mislu da ma menjavo profilov on the fly:/. Ja wireless mi dost pomeni sam...če drži baterija 3-4h potem to že skor ni wireless saj bo morala biti skos priključena na kabelj...nevem mal čudno se mi zdi met wireless miš imet usake 3h na filanju o_O.
G500 bi bla uredu če bi mela tko gumbe ko jih ma G700...G700 mi je ravno zaradi tega ušeč ker ima lepo razporejene gumbe ter kao neki wireless

TOP ::

G700 ne moreš primerjat z G500,ker G500 je zamenjava MX518 in je uvodna miška za igračkarje.Jaz sem imel Mx518 5 let in sem sedaj vzel Razer Imperator ki je svetlobno leto razlike,tako po držanju kot premiku.

Jerry000 ::

Saj ne primerjam...pravim da ČE bi imela G500 tko gumbe ko ma G700 bi jo vzel. Ali pa če bi imela G700 malo večjo kapaciteto in trajnost baterije kot pa bohih 4h...to ni nič, zame to ni wireless. Wireless je zame moja logitech nano miš ki drži po 6 mesecev z eno baterijo...pa naj bo to igranje al pa normalno delo. No res pa je da ne morem primerjat teh dveh miši ampak samo pravim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

mr1two ::

saj če rabiš wireles in ne igraš hkrati ima miš neke šparovne metode, tako da mogoče drži mal več kot 3-4 ure. Pa menjava akumulatorja(AA akumulator je noter) bi utegnila podaljšat avtonomijo.
@TOP: meni se zdi tudi kar fina razlika z mx510 na g500, razerja pa nisem še rabil. Mogoče čez 5 ali 6 let ko bom spet kupoval :D
LP

PARTyZAN ::

G500 je naslednik G5 in ne MX518. Govoriti o svetlobnih letih pri obliki je pa precej riskantno, ker vsakemu odgovarja drugačna oblika in materiali. Sploh pa pri miši, ki je bila ustvarjena z razlogom, da pritegne kupce, ki so navajeni na serijo mišk, ki jim predstavlja največjo konkurenco (Khm, MX5XX oblika). O kakšnem premiku ti? Also, igračkarji? Misliš, da Logitech MX in G serijo mišk uporabljajo samo igričarji? Think again.

G700 je en joke glede na reviewe:
Switching to wireless mode - the G700's key feature and a major factor in its relatively high price - and the G700 is impossible to live with. The fine movement sensitivity is shockingly poor, making the mouse useless for gaming when in wireless mode. Even something as everyday as selecting text in Office became an infuriating challenge as we found ourselves cursing it to "select that full stop damn-it!"
vir: bit-tech

Vglavnem, G700 je crap (sploh za svojo ceno).

KTr1sk ::

mr1two je izjavil:

Ne na pixmanii, na www.sestavi.si . V ponedeljek naročil, včeraj plačal, danes dobil

jaz sem v nedeljo naročil nekaj preko pixmania in danes dobil, sem že enkrat pri njih naročil in je bilo tudi hitro in nič niso zamenjal, poslali to kar sem naročil
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Jerry000 ::

mr1two je izjavil:

saj če rabiš wireles in ne igraš hkrati ima miš neke šparovne metode, tako da mogoče drži mal več kot 3-4 ure.


To je problem...malo:). Se pravi neglede na to da je miš wireless bo morala bit vsak dan prklopljena. Ni šans da jo kam nesem kr bi mi crkla na poti

David5 ::

Zakaj bi pa miš kamorkoli nosil? :D

Jerry000 ::

kr mogoče ne delam vedno samo na enmu kompu? Ni važno a kam neseš miš ali ne bi bilo lepo pričakovati mal dalšo avtonomijo baterije kr pol miš zgubi pomen brezžičnosti če jo morš met na vsake 3h priklopljeno da se fila. Pol maš pa še en problem kjer maš kabel za miš malo debelejši in trši od navadnih. Tko da maš še tle oviro pomoje

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

mr1two ::

M705 marathon si kupi za tko okol prenašat :) je kr fina miška, pa še baterija drži kot nora klik
Pod expected battery life je zanimiva cifra :)

Jerry000 ::

Podobno že mam za prenosnik, mi drži 1 leto. Samo ni to zame miš, premajhna za večjo uporabo.

Kakorkoli...kdo ve kakšen je kabelj pri G700? Je res tok trd ko pravjo? Al je isti kot pri ostalih miškah?

JeZo ::

Hmm...

g500 ni slaba miška
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

sem se pozanimal R.A.T.7 miške dobijo v sredini naslednjega tedna
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Jerry000 ::

Ni slaba sam ni zame:P

Dua'L ::

Jaz mam Logitech G700 in je super zamenjava za Razer mambo, ki sem jo imel 2 leti in me je razočarala s slabo kvaliteto izdelave! Res da baterija pri G700 ne zdrži glih velik 4 do 5 (pri max gaming) pri normal gaming pa še dlje ur intenzivnega igranja, vendar se napolni tudi dokaj hitro 1ura in je polna .Tudi s kablom se da igrat na začetku je trd vendar se po dolši uporabi zmehča oz postane bolj gibljiv! Tako da vsak ki bo naročil omenjeno miš mu ne bo žal.
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dua'L ()

ABX ::

Še en + od mene za G700, Wireless mode dela bp, baterija ni ne vem kaj (4-6 ur), vendar je navadna AAA baterija ki jo lahko zamenjaš z močnejšo.

Za Hardcore gamerje so še makroji na razpolago.

Razen cene ne vidim minusov.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

PARTyZAN ::

ABX je izjavil:

baterija ni ne vem kaj (4-6 ur)

Razen cene ne vidim minusov.


:))

Natančnost miške v Wireless modu je porazna. Precenjen drek IMO.

Dua'L ::

PARTyZAN je izjavil:

ABX je izjavil:

baterija ni ne vem kaj (4-6 ur)

Razen cene ne vidim minusov.


:))

Natančnost miške v Wireless modu je porazna. Precenjen drek IMO.


Si jo sploh probal da tak veselo trobiš?
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

PARTyZAN ::

Ne nisem. Je pa na internetu ogromno negativne kritike na ta izdelek. Gre se za to, da je to miš, ki hoče biti wireless in gaming miška ... ampak na obeh področjih faila. Wireless avtonomija je useless za 98% geekov, ki nabijajo igre 24/7, na gaming področju je pa ogromno boljše konkurence (celo v lastnem taboru) za polovico cene tega polizdelka.

Si igralec? Vklapljaš kabel v miš vsake 4-5ur in potem izklopiš za naslednji wireless session? Večina kupcev enostavno pusti kabel v miši 100% časa. Ampak zakaj si potem plačal premium ceno?

Ja, vem, da bi rad racionaliziral svoj nakup. Če ti miš paše super, jaz pa mislim, da je ta trenutek ogromno boljših miši na trgu za pol cene. Če si gamer žične variante, za casual use pa wireless miške.

ABX ::

PARTyZAN je izjavil:

ABX je izjavil:

baterija ni ne vem kaj (4-6 ur)

Razen cene ne vidim minusov.


:))

Natančnost miške v Wireless modu je porazna. Precenjen drek IMO.


Na wireless vplivajo drugi signali, očitno je imel tip določene motnje na mizi. Jaz teh težav nimam.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

KTr1sk ::

Jerry000 je izjavil:

mr1two je izjavil:

saj če rabiš wireles in ne igraš hkrati ima miš neke šparovne metode, tako da mogoče drži mal več kot 3-4 ure.


To je problem...malo:). Se pravi neglede na to da je miš wireless bo morala bit vsak dan prklopljena. Ni šans da jo kam nesem kr bi mi crkla na poti


Noben pa ne more "pluvat" glede brezžičnosti pri moji microsoft-sidewinder-x8, ker dela lahko na kabel in dam baterijo ven ;) ali z baterijo ki drži več tednov :).
http://www.gamerwok.com/main/2009/4/15/...
Imel sem pa en problem eno pocen brezžično tipkovnico in se je miško včasih zmešalo (zgleda da se je signal mešal)...no zdaj imam na kabel tipkovnico in dela brez problema miška :)
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Mordecai ::

Microsoft sidewinder X8. Je žična/brezžična hkrati.

mr1two ::

En update z moje strani in spet sem v dilemi:
G500, po recimo enem tednu uporabe... opazil sem, da je stvar glasna, ampak res GLASNA. V okolici senzorja(oz. vezja) miške je slišati neko brenčanje, nekje 20kHz in je zelo zelo moteče. Pogooglal sem nekaj o tem in poglej poglej, nisem edini s tem problemom.
Našel sem celo eno stran, kjer so navedene vse logi miške s to napako, med katerimi sem našel tudi to informacijo, da za tem trpi tudi moja stara MX510. Pa sem probal tudi to in je slišat brenčanje, ampak za konkretno razliko tišje, kar je očitno razlog, da prej tega nisem nikoli opazil.
Zdaj imam več variant:
-da trpim z G500, ampak resnično je to daleč najbolj annoying zvok, tako da mi ta varianta ne diši prav nič
-kupim nekaj drugega

Na sestavi.si so mi že vzeli G500 pod drobnogled in ugotovili, da so vse od treh G500 kar so jih preizkusili to isto napako in nobena od njih ni tišja od druge. Nasvet trgovca je bil, naj vzamem RAT7(heh, figures, če je treba dodat še 40 evrov)...ampak no, v štartu sem itak razmišljal v tej smeri.
Druga miš, ki mi pade pod drobnogled pa je Razerjev Deathadder(po vprašanju po Razer izdelkih je letel odgovor, da imajo v zadnjem času veliko reklamacij te znamke-> je tu kakšen, ki ima probleme z njihovimi izdelki???).
Deathadder je cca +10 eur
RAT7 je cca +40 eur.

Sem odprt za predloge, seveda pa je pogoj, da vzamem pri njih(tako da če nimajo v ponudbi, ne pride v poštev).

PS: če dobim nepričakovane evre, bom najverjetneje vzel podgano no.7

Vtisi in praktični občutki lastnikov obeh mišk bi prosil, naj napišejo, kaj je dobro/slabo z omenjenima miškama.

severjug ::

Sam si lastim Deathadder.Miška je glede uporabe odlična.Se pa res kvari.Lani sem jo ob približno enakem datumu dal v popravilo.Napaka je bila v ti. dvokliku.
Nazaj sem dobil novo in to 3500 dpi. verzijo.Prejšnja je bila navadna.Sedaj pa bo zgleda tud ta morala iti v popravilo,ker se že čudno obnaša.Ne vem.Mogoče
pa imam samo jaz tako "srečo" s pokvarljivostjo.

lp
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Top gaming miška (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38294879 (51775) Kr_Edn
»

Gaming miška

Oddelek: Kaj kupiti
4817112 (15422) Antares88
»

katero gamer miško kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
211986 (1632) einstein :P
»

katero miško?? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16537919 (29991) ShowDown
»

Gaming miška (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6314716 (12988) mr1two

Več podobnih tem