Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi

IvoJan ::
Am3+ je nadgradnja socketa am3 ki pa je nadgradnja socketa am2+... in to nikakor ni novo podnozje!
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

x45 ::
X45 nekaj mam zate in to povedano in sprobano na lastnem PC,ne pa videl na internetu.Mel sem I7 920 in sem šel na I7 860,nobene razlike nisem opazu v performansah,praktično isto edino 1156 je pač bila cenejša na račun plate.Potem sem bratu nabavu X4 955 AMD in občutno slabši v vseh pogledih,razen v igrah ni bil toliko slabši.Potem sem jaz prodal in vzel X6 1055T in prvič dobil res fantastičen primerek,saj mi je bil stabilen pri 4200,kar je bil že čudež,celo SuperP sem naredu pri 4500.Pri 4200 sem lahko delav vse na njemu,da se razumemo,sam je blo vodno hlajenje,ker na zraku ni bilo varjante.Ko sem prešel na X6 nisem opazu nobene razlike napram I7 860,pa čeprav je mel 6 jeder,razen v rendanju je bil malo bolši,opazil pa sem,da pri več opravilih je rabil dlje,kot pa I7 860.No in sedaj mam 2600K,zaenkrat je nenavit in lahko samo rečem tole pa je razlika,res lepo vidna.Pri X6 sem takrat nabavu SSD in sedaj je priklopljen na 2600K in je neverjetna razlika in to v vseh pogledih,celo v rendanju je veliko hitrejši napram X6.Sedaj res močno upam,da bo Buldožer že v osnovi enako dober,kot 2500 in 2600K,ker do sedaj je tako,kot je M-XXXX reku capljal za Intelom v performansah ne pa v ceni.Če pa bo še cena dobra bo pa fenomenalno.Nobeden tukaj ne graja AMD,pač živela konkurenca.Sam tole kar pa ti X45 tukaj pišeš je pa več smešno.Se opravičujem za oftopic.
eno so subjektivne ocene, jas sem prilimal ( nov ) test.

M-XXXX ::
Samo ne moreš pa primerjat 2500(K) ali 2600(K) z X6, saj so Intelovi prcesorji 32 nm, AMD x6 pa je 45nm, kar je občutna razlika: cca. 41%, eč sem prav izračunal... Te Intelove procesorje boš lahko primerjal z AMD FX 41xx procesorji, saj bodo obojni narejeni v 32nm.
Čisto popolnoma vseeno je v kakšni tehnologiji so narejeni. Edino kar je pomembno je zmogljivost ter cena (daaaaleč zadaj pa pride poraba). Zaradi mene lahko 4 kitajčki na kalkulator računajo, dokler bo podobno zmogljivo kot konkurenca in bo isto stalo je popolnoma vseeno :/

PrimozR ::
Samo ne moreš pa primerjat 2500(K) ali 2600(K) z X6, saj so Intelovi prcesorji 32 nm, AMD x6 pa je 45nm, kar je občutna razlika: cca. 41%, eč sem prav izračunal... Te Intelove procesorje boš lahko primerjal z AMD FX 41xx procesorji, saj bodo obojni narejeni v 32nm.
Sicer pa eno vprašanje, na katerega ne znam odgovorit:
Kdaj je bil AMD najbolj konkurenčen Intelu, a je to bilo v času, ko je izdal novo podnožje?
Lp
Proizvodni proces je popolnoma irelevanten, če AMD iz 90 nm naredi hladnejši in zmogljivejši procesor kot Intel na 22 nm, slava jim. Ampak za končnega kupca so pommebne le zmogljivosti in cena. Tudi električni avtomobili so v mnogih pogledih boljši od bencinarjev/dizlov, pa so daleč od popularnih.
Torej je to v času, ko je prišlo ven ''popolnoma'' novo podnožje? In kolikor jaz vem, bo bulldozer nekako na novem podnožju (am3+)... torej je dejansko lahko spet za nekaj časa konkurenčen, če ne drugače pa vsaj p/p...
Lp
Podnožje tukaj nima veze, s s939 je AMD predstavil še novo arhitekturo, na kateri gradi vse do sedaj. Bulldozer bo prva neka res nova zadeva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Machiavelli ::
Tukaj se gre predvsem za ceno/moč in trenutno je 2500k platforma best buy neglede na amd x6.....
Nigaaazz

fr4nc ::
Proizvodni proces je popolnoma irelevanten, če AMD iz 90 nm naredi hladnejši in zmogljivejši procesor kot Intel na 22 nm, slava jim. Ampak za končnega kupca so pommebne le zmogljivosti in cena. Tudi električni avtomobili so v mnogih pogledih boljši od bencinarjev/dizlov, pa so daleč od popularnih.
Ja sej to sem jaz hotel ravno povedat... da AMD premalo dela na podnožnjih (vendar s tem ravno včasih pridobi kakšnega kupca), pač hoče na obstoječih podnožjih doseči maksimum in v to vlaga precej denarja, namesto da bi vlagal v nova podnožja in dohitel Intel...ker Intel je spredaj precej zaradi podnožij IMO-nič ne morem dokazat le predvidem glede na videne rezultate.
Lp

Brane2 ::
Ja, stranke in proizvajalci plat znorijo od veselja, ko vidijo novo podnožje, vezano na novo plato in vse to zaradi neke debilne malenkosti... 
Se ne sekiram tudi za 10-20% performans, samo če bi lahko obdržal staro plato. Če bi mi recimo tanovi Bulldozer lahko delal na prastari AM2 plati.
Tole je brezveze.

Se ne sekiram tudi za 10-20% performans, samo če bi lahko obdržal staro plato. Če bi mi recimo tanovi Bulldozer lahko delal na prastari AM2 plati.
Tole je brezveze.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Machiavelli je izjavil:
Tukaj se gre predvsem za ceno/moč in trenutno je 2500k platforma best buy neglede na amd x6.....
Ja niti ne... mislim, da je vseeno AMD s svojim X6 trenutno v vodstvu gledano na p/p, saj je 2500K dražji za 26% (od 1090T), vendar pa ni toliko boljši... IMHO + tega če sedaj kupuješ pa še nabaviš am3+ plato ter naslednje leto kupiš letošnji model Bulldozerja kak AMD FX81xx, ki ga boš dobil za cca. 160€ (seveda drugo leto v tem času) si zmagal...
Lp
Ja, stranke in proizvajalci plat znorijo od veselja, ko vidijo novo podnožje, vezano na novo plato in vse to zaradi neke debilne malenkosti...
Tole je brezveze.
Ja sej kot sem povedal.. pač AMD želi čim dlje ostati na enem podnožju, saj je to precej všeč kupcem in proizvajalcem plat - kot si napisal sam...
Intel pa gleda le na performance ter zato mora ''iti s časom naprej'' in tako nastajajo nova podnožja na katerih nastajajo vedno boljši procesorji IMO.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fr4nc ()

V bistvu ne. AMDje obljubljal, da ob vse delalo na AM2, pa eto folu na njem stvari že davno ne delajo več.
Od takrat smo že pri četrti izvedenki podnožja, ki naj bi trajalo kar nekaj časa ( AM2/AM2+/AM3/AM3+)
Od takrat smo že pri četrti izvedenki podnožja, ki naj bi trajalo kar nekaj časa ( AM2/AM2+/AM3/AM3+)

Ja sej to sem jaz hotel ravno povedat... da AMD premalo dela na podnožnjih (vendar s tem ravno včasih pridobi kakšnega kupca), pač hoče na obstoječih podnožjih doseči maksimum in v to vlaga precej denarja, namesto da bi vlagal v nova podnožja in dohitel Intel...ker Intel je spredaj precej zaradi podnožij IMO-nič ne morem dokazat le predvidem glede na videne rezultate.
Lp
Intel ima bazo uporabnikov, da ga menjava podnožja ne prizadane tako močno. Pri AMD-ju bi bil udarec verjetno toliko večji, ker so kupci večinoma domači uporabniki. Poslovnih uporabnikov, torej kupcev nekaj 100 kišt za pisarne, nadgradljivost v prihodnosti ne zanima tako močno, kot (nekatere) domače uporabnike.
Machiavelli je izjavil:
Ja niti ne... mislim, da je vseeno AMD s svojim X6 trenutno v vodstvu gledano na p/p, saj je 2500K dražji za 26% (od 1090T), vendar pa ni toliko boljši... IMHO + tega če sedaj kupuješ pa še nabaviš am3+ plato ter naslednje leto kupiš letošnji model Bulldozerja kak AMD FX81xx, ki ga boš dobil za cca. 160€ (seveda drugo leto v tem času) si zmagal...
Lp
Tole je brezveze.
Ja sej kot sem povedal.. pač AMD želi čim dlje ostati na enem podnožju, saj je to precej všeč kupcem in proizvajalcem plat - kot si napisal sam...
Intel pa gleda le na performance ter zato mora ''iti s časom naprej'' in tako nastajajo nova podnožja na katerih nastajajo vedno boljši procesorji IMO.
Lp
Odvisno za kaj, pri strogo multithreaded stvareh je X6 lahko boljši, ko je aktivno eno samo jedro je pa zmogljivost Sandy Bridgea enostavno prevelika.
V bistvu ne. AMDje obljubljal, da ob vse delalo na AM2, pa eto folu na njem stvari že davno ne delajo več.
V bistvu AM2 že v štartu ni imel neki šans, da bi obstajal dolgo. Mislim podnožje kot tako. Jasno je bilo, da bo prišel DDR3. Tako kot v ~2 letih lahko pričakujemo DDR4.
Zgodovina sprememb…

AMD recently notified its partners that the last orders on Athlon II, Phenom II and Sempron central processing units are due in Q4 2011. After that the company will not accept any new orders on those chips and will only conduct final shipments for a quarter or two. Effectively, the processors will gradually disappear from the market.
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...
Nigaaazz

V bistvu AM2 že v štartu ni imel neki šans, da bi obstajal dolgo. Mislim podnožje kot tako. Jasno je bilo, da bo prišel DDR3. Tako kot v ~2 letih lahko pričakujemo DDR4.
Zakaj ne ? Evo sedaj iščem okrog elemente in rišem zadeve za projekt s FPGAjem, ki ima na sebi memory controller za SDRAM/DDR/DDR2/DDR3. In to ne kot glavni adut, ampak periferijo tipa "nek se nadže".
Določene stvari so znane že dolgo vnaprej. Še sedaj se ve marsikaj o tem, kako bo zgledal DDR-4 in verjetno tudi DDR-5.
Ne zadosti za to, da bi naredil čip, ki bo znal delati tudi z njimi a IMHO več ko zadosti za to, da lahko predvidiš pine na čipu in podnožju.
Jasno, nikoli ne moreš biti 100% ziher, da se ti bo izšlo, a IMO bi dosegel veliko verjetnost.
Vse spremembe od S940 naprej so bile očitne in pričakovane.
Kaj se je sploh spremenilo ? Cel socket je:
- največja gomila GND pinov
- malo manjša gomila napajalnih pinov
- pini za priklop RAM-a
- pomožni pini za krmiljenje on-board napajalnika, IRQji itd.
- pini za HT vmesnike.
Praktično vse je bilo znano že leta nazaj. Vedelo se je, kako se bodo obnašali novi RAMi, HT je standardiziran že kar nekaj let, režijski pini bi se lahko tudi ne spremenili, z lahkoto pa bi jim lahko namenili več ko dost rezerve.
Edina "sprememba" je Fusion. Pa še to pogojno, saj bi mu komot lahko namenili en HT link na plati od samega začetka. Tapoceni čipi itak ne uporabljajo vseh HT linkov. En bi komot pljuval sliko na čipih, ki bi vsebovali GPU...

Rippy ::
Odvisno za kaj, pri strogo multithreaded stvareh je X6 lahko boljši, ko je aktivno eno samo jedro je pa zmogljivost Sandy Bridgea enostavno prevelika
Tukaj je težava, da danes še vedno niso popolnoma multithreaded ali je pa samo delno. Igre dobro izkoristijo dva jedra, nekatere celo 3 in rahlo povohajo četrto.
Tudi tiste zadeve za katere "vsi vemo", da so večnitne in lepo izkoristijo vsa jedra niso. Recimo urejanje videa ali pa 3D oblikovanje ampak so vsi benchmarki izjemno zavajajoči, ker se ne upošteva koliko je bilo potrebno časa za ustvarit nekaj takega. Kar se tiče post obdelave pri videu mislim, da ne obstaja program, ki bi izkoristil več kot eno ali dve jedri - rendira že večnitno oziroma več frejmov na enkrat. Ampak kaj ti to pomeni, ko se lahko matraš na enem jedru po več dni za tisti 10 minutni render?
3D Max, Maya...? Renirat je ponovno možno večnitno (64 niti x št rač.). Vrhunski program ampak uporablja samo eno jedro (2 v določenih primerih) v fazi ustvarjanja.
Je pa možno sproti ali po potrebi uvajati optimizacije, da lahko nadaljuješ normalno z delom ampak bolj pogosto to počneš, več časa zgubiš (in živcev). Seveda je odvisno kaj počneš (lahko je tudi kakšen 5 let star CPU več kot dovolj za določene zadeve). Za nezahtevne uporabnike (igre, filem, web..) je x6 trenutno nesmiselen in je boljše gledati, da je posamezno jedro čim hitrejše. Za zahtevnejše je tudi popolnoma enako in šele na drugem mestu je št. jeder.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rippy ()

7dni nazaj je bilo tole objavljeno....
v enih testih je FX dober v drugih je slab....
V modulu je pa eno jedro in pol in ne dva cela ! Kar govorim že cel čas...
Citat:
Bulldozer should be launching around the same time as Intel's Sandy Bridge-based Xeons. There's simply no way that Bulldozer will be able to compete with those processors in raw performance when it can just barely keep up with quad-core, "consumer grade" parts. Still, if the final hardware is priced right and saves a few watts per server, it could prove to be a success.
http://arstechnica.com/gadgets/news/201...
fx8-8150 naj bi padel med 2500k in 2600k 3dmark11 fizike.....
v PCmark7 pa celo pušne proti lastnemu A8 apu-ju ker APU ima 4 cela jedra res da brez l3 ampak so cela....
PCMark7 v povpečju srka 4-5jeder....torej je jasno da če modul deluje kot dva jedra bo recimo fx8 ki goni 4 jederno aplikacijo slabši v surovi moči kot amd x6 z 4imi jedri v pogonu..
ker fx8 z 4imi jedri je dejansko 3core performanc...
Un čeh je priznal da je vse ponaredil slike in da je IPC zelo slab in fx primerja z odpadom lol
Ajmo grabimo SB xD
v enih testih je FX dober v drugih je slab....
V modulu je pa eno jedro in pol in ne dva cela ! Kar govorim že cel čas...
Citat:
Bulldozer should be launching around the same time as Intel's Sandy Bridge-based Xeons. There's simply no way that Bulldozer will be able to compete with those processors in raw performance when it can just barely keep up with quad-core, "consumer grade" parts. Still, if the final hardware is priced right and saves a few watts per server, it could prove to be a success.
http://arstechnica.com/gadgets/news/201...
fx8-8150 naj bi padel med 2500k in 2600k 3dmark11 fizike.....
v PCmark7 pa celo pušne proti lastnemu A8 apu-ju ker APU ima 4 cela jedra res da brez l3 ampak so cela....
PCMark7 v povpečju srka 4-5jeder....torej je jasno da če modul deluje kot dva jedra bo recimo fx8 ki goni 4 jederno aplikacijo slabši v surovi moči kot amd x6 z 4imi jedri v pogonu..
ker fx8 z 4imi jedri je dejansko 3core performanc...
Un čeh je priznal da je vse ponaredil slike in da je IPC zelo slab in fx primerja z odpadom lol
Ajmo grabimo SB xD
Nigaaazz

globoko grlo ::
A lahko to en malo bolj po domače razloži kako je s temi jedri?
AMDjev 8 jedernik ima kolko jeder?

JohanP ::
AMD Buldožer 8 jedernik ima 4 module in vsak modul ima:
- skupni fetch/decode;
- 2 integer jedra s po 4 pipicami;
- 1 float point (FP) jedro, ki je lahko skupno 1x 256bit ali deljeno na 2x 128bit;
- level 1 data cache je lasten za vsako integer jedro;
- level 2 cache je skupni za posamezen modul;
- level 3 cache je skupni za celoten procesor.
Torej bistvena razlika proti Phenomu:
- 1 pipica več na integer jedro;
- širše in deljeno FP jedro, prej 3x 64 bit !?;
- skupni L2 cache;
- 1 integer sheduler lahko fila kompletni FP (256 bit) ali pa samo polovico (128 bit), v odvisnosti od potreb se bulldozer (vsaj teoretično) lahko obnaša kot 4, 5, 6, 7 ali 8 jedernik.
- skupni fetch/decode;
- 2 integer jedra s po 4 pipicami;
- 1 float point (FP) jedro, ki je lahko skupno 1x 256bit ali deljeno na 2x 128bit;
- level 1 data cache je lasten za vsako integer jedro;
- level 2 cache je skupni za posamezen modul;
- level 3 cache je skupni za celoten procesor.
Torej bistvena razlika proti Phenomu:
- 1 pipica več na integer jedro;
- širše in deljeno FP jedro, prej 3x 64 bit !?;
- skupni L2 cache;
- 1 integer sheduler lahko fila kompletni FP (256 bit) ali pa samo polovico (128 bit), v odvisnosti od potreb se bulldozer (vsaj teoretično) lahko obnaša kot 4, 5, 6, 7 ali 8 jedernik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JohanP ()

ja samo eno integer je cel drugi je pa polovični zaradi šparanja na placu...
Nigaaazz

Machiavelli je izjavil:
Aja? Imaš kak kredibilen link, ali gre za posledico direktnega prevajanja?

2:04-2:21 Lepo pove da je tak način bolj ekonomičen kot pa dve celi jedri.....celo še pove da za drugo jedro je potrebno le 12% placa v modulu
Kar lahko zaključiš
A Dve okrnjeni Jedri
B Eno celo drugo polovično
C Končni performanc na modul je 1,5 Core.
Pa še en citat:
AMD claims the additional Integer unit requires 12% extra die space, for a potential 70%(?) performance gain on some applications. A 70% throughput gain for 12% die size is a spectacular achievement.
Kar lahko zaključiš
A Dve okrnjeni Jedri
B Eno celo drugo polovično
C Končni performanc na modul je 1,5 Core.
Pa še en citat:
AMD claims the additional Integer unit requires 12% extra die space, for a potential 70%(?) performance gain on some applications. A 70% throughput gain for 12% die size is a spectacular achievement.
Nigaaazz

Lonsarg ::
Ja zanimivo je, da dodatn integer jedro samo za 12% poveča število tranzistorjev. Če so integer jedra res toliko manjša od float jeder, potem se jih vsekakor splača več naštancat v procesor.
Dolgoročni plan je najbrž vse float operacije izvajat na GPU, pa da je CPU samo še int jedra. K zdaj ima Fusion float int ter GPU jedro, torej 3 stvari.
Dolgoročni plan je najbrž vse float operacije izvajat na GPU, pa da je CPU samo še int jedra. K zdaj ima Fusion float int ter GPU jedro, torej 3 stvari.

Kot se mi je zdelo, imaš težave z razumevanjem tujega jezika in bulldozer arhitekture na splošno.
Drugo integer jedro (v modulu) ni okrnjeno (polovično) ampak popolnoma simetrično prvemu integer jedru (v modulu).
Če ti osvetlim z drugega kota v tebi ljubem materinem jeziku:
AMD je klasično zasnovo jedra: 1x int + 1x fp, spremenil v modul: 2x int + 1x fp. Ob tem se še pohvalijo, da drugo integer jedro v modulu zavzema le 5% površine celotnega CPU-ja oziroma 12% površine modula....
Drugo integer jedro (v modulu) ni okrnjeno (polovično) ampak popolnoma simetrično prvemu integer jedru (v modulu).
Če ti osvetlim z drugega kota v tebi ljubem materinem jeziku:
AMD je klasično zasnovo jedra: 1x int + 1x fp, spremenil v modul: 2x int + 1x fp. Ob tem se še pohvalijo, da drugo integer jedro v modulu zavzema le 5% površine celotnega CPU-ja oziroma 12% površine modula....

Zakaj ne ? Evo sedaj iščem okrog elemente in rišem zadeve za projekt s FPGAjem, ki ima na sebi memory controller za SDRAM/DDR/DDR2/DDR3. In to ne kot glavni adut, ampak periferijo tipa "nek se nadže".
Določene stvari so znane že dolgo vnaprej. Še sedaj se ve marsikaj o tem, kako bo zgledal DDR-4 in verjetno tudi DDR-5.
Ne zadosti za to, da bi naredil čip, ki bo znal delati tudi z njimi a IMHO več ko zadosti za to, da lahko predvidiš pine na čipu in podnožju.
Jasno, nikoli ne moreš biti 100% ziher, da se ti bo izšlo, a IMO bi dosegel veliko verjetnost.
Vse spremembe od S940 naprej so bile očitne in pričakovane.
Kaj se je sploh spremenilo ? Cel socket je:
- največja gomila GND pinov
- malo manjša gomila napajalnih pinov
- pini za priklop RAM-a
- pomožni pini za krmiljenje on-board napajalnika, IRQji itd.
- pini za HT vmesnike.
Praktično vse je bilo znano že leta nazaj. Vedelo se je, kako se bodo obnašali novi RAMi, HT je standardiziran že kar nekaj let, režijski pini bi se lahko tudi ne spremenili, z lahkoto pa bi jim lahko namenili več ko dost rezerve.
Edina "sprememba" je Fusion. Pa še to pogojno, saj bi mu komot lahko namenili en HT link na plati od samega začetka. Tapoceni čipi itak ne uporabljajo vseh HT linkov. En bi komot pljuval sliko na čipih, ki bi vsebovali GPU...
Hja, kako se primerja kompleksnost kontrolerja v tem FPGA-ju in v npr. Phenomih? Pa okej, vgraditi oba kontrolerja ni problem, ampak preimenovanje je bilo praktično nujno, ker bi sicer ljudje kupovali DDR3 RAM za podnožje AM2. Zdaj kupovati DDR2 pa itak IMO ni smiselno, ker so 4 GB palčke redke, DDR3 pa cenejši. Zato. Za ceno ene 4 GB DDR2 palčke dobiš 2 4 GB DDR3 palčki.
Itak je pa jasno, da je daaaleč največji porabnik površine jedra procesorja predpomnilnik. Sploh ti veliki drugo- in tretjenivojski.
Zgodovina sprememb…

globoko grlo je izjavil:
A lahko to en malo bolj po domače razloži kako je s temi jedri?
osem
in 1/2 256 bitne fpu enote na jedro

0:14 spodaj levo 19 september ;)
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()

69charger ::
Torej moj denar čaka do 19. septembra.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Jao zakaj tako dolgo... men se ne lubi več čakat
... ne vem če ne bom kar i5 2500K zagrabu ali pa x4 955 pa am3+ plato pa pol drugo leto grem na FX
...
Ja pa 19.9. še verjetno ne bo v SLO, ali pač?
Lp

Ja pa 19.9. še verjetno ne bo v SLO, ali pač?
Lp

Niti ne. V dinokompu imajo takrat kot v avstriji. Jaz sem dobil svojo gtx570 v PCkingu na dan releasea. Pri nas so zadeve na voljo takrat kot po vsej evropi ker imajo vsi skoraj nemske/avstrijske dobavitelje oz. imajo stike z razlicnimi podjetji in so uradni reseller oz. Distributer za slovenijo(dinokomp/noctua, coolink, cougar, rasurbo)

Jakob_X ::
Machiavelli je izjavil:
Obe jedri sta identicni. Nehaj ze razsirjat dezinformacije.

Machiavelli je izjavil:
Jah potlej sta pa obe oskubljeni da dobiš 1,5 core na modul....
Nigaaazz

Ta vikend bi moral un tip nekaj objaviti glede performanca.....
Drugače pa Avgusta izide server čip....kar lahko pomeni mesec kasneje desktop...
Drugače pa Avgusta izide server čip....kar lahko pomeni mesec kasneje desktop...
Nigaaazz

Machiavelli je izjavil:
Machiavelli je izjavil:
Jah potlej sta pa obe oskubljeni da dobiš 1,5 core na modul....
Ne....imas dva jedra na modul. Definicija jedra nima prav nobene veze s performansami. To je tako kot da bi rekel da ima kaksen atom procesor 0.1 jedra ker je tako pocasen.

filip007 ::
Ne nimate prav, AMD je z enega jedra naredil dva, kar pomeni samo dvojno matematiko.
4x2MB L2 kar pomeni da to dvojno jedro deluje ko enojna enota in ja v OS se bo kazal kot 8 core zato ker ima 8x L1 data, kaj določa 8 core je pomoje glih to.
In to ja ta AMDjev fake HT s turbo matematiko, samo žal nima učinka.
4x2MB L2 kar pomeni da to dvojno jedro deluje ko enojna enota in ja v OS se bo kazal kot 8 core zato ker ima 8x L1 data, kaj določa 8 core je pomoje glih to.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()

ok, pol je vse skupaj tako efektivno kot intelov quad core z HT?

mr1two ::
Kolk bo efektivno bodo testi pokazali... fake HT...mislim izraze pa mate nekateri.
Jaz samo vem, da bom kupil nekaj v cenovnem rangu 2500k. Če bo amd boljši, potem bom vzel AMDja sicer pa to, 2500k. Z vsako menjavo procesorja sem skočil za kr lepo stopnico(v nekaterih delih 50% pohitritev...), tko da 2500 v primerjavi z starim 9850 je to. Vprašanje ali bo tudi buldi
Jaz samo vem, da bom kupil nekaj v cenovnem rangu 2500k. Če bo amd boljši, potem bom vzel AMDja sicer pa to, 2500k. Z vsako menjavo procesorja sem skočil za kr lepo stopnico(v nekaterih delih 50% pohitritev...), tko da 2500 v primerjavi z starim 9850 je to. Vprašanje ali bo tudi buldi

Ja samo en modul lahko dela ,eno nalogo na enem jedru in drugo nalogo na drugem jedru,lahko pa eno nalogo razdeli čez dva jedra lahko pa enemu jedru posveti vse resorse in drugega izklopi.
Torej 3 možnosti lahko počne v modulu ane?
Edino tako vidim smisel da modul poimenuješ 2 core cpu....
Če prve opcije nemore delati potlej ni 2 core...
Torej 3 možnosti lahko počne v modulu ane?
Edino tako vidim smisel da modul poimenuješ 2 core cpu....
Če prve opcije nemore delati potlej ni 2 core...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()

Ne verjamem, da je L2 "share" na teh dvojnih jedrih, če res opravlja tak core dve stvari.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()

Kolikor jaz vem bo: 8C/8T
Lp
ja ampak njihov 8core je ubistvu kot intelov 4c/8t ce sem prav razumel bo en modul obdeloval 2 niti, ne bo pa imel 2h polnokrvnih jeder.

Lp
ja ampak njihov 8core je ubistvu kot intelov 4c/8t ce sem prav razumel bo en modul obdeloval 2 niti, ne bo pa imel 2h polnokrvnih jeder.
ja smo je Flex Torej naj bi delal 3 opcije katere sem zgoraj navedel...oz vsaj dve...
Nigaaazz

Lp
čist narobe razumeš. itak je vse jasno napisano potem pa spet eni polp... smetijo temo. pa še v cpu z piše 8C / 8T rabiš prevod??

NejcSSD ::
Zanima me če bi bil nakup 2500k zgrešen, ravno zato ker jeseni prihaja "bulldozer", naj raje posežem po dobri am3+ plati in nekemu poceni procesorju in ga takrat zamenjam?

klinker ::
Zanima me če bi bil nakup 2500k zgrešen, ravno zato ker jeseni prihaja "bulldozer", naj raje posežem po dobri am3+ plati in nekemu poceni procesorju in ga takrat zamenjam?
Mah...ce se ti z nakupom kar mudi raje 2500K vzames, sploh pa osebno ne bi nikoli kupu cisto novo arhitekturo takoj ko izide ampak bi vsaj se kako revizijo pocakal da dozori proizvodni proces..pa ne glede na to al je Intel al pa AMD.

Ne nimate prav, AMD je z enega jedra naredil dva, kar pomeni samo dvojno matematiko.
??? Pa kaj ima zdaj cache veze s stevilom jeder? Ostalih stavkov pa niti razumel nisem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jakob_X ()

mr1two ::
Zarad mene bi bilo lahko 16 jeder ali pa 1 jedro in 16 niti, kar me zanima je, kako se produkt odreže pri izkoriščanju programske opreme oz. kako dobro programska oprema izkorišča procesor. To je to kar šteje pri meni. Kako bodo pa oni to naredili s čim manjšim stroškom, je pa njihova stvar(slabe stvari z visoko ceno se namreč ne bodo prodajale).
LP
LP

Ja kako ne, cache se vedno deli na jedra, razen v primeru ko je share na vsa jedra.
Core 2 Duo ima skupen L2 to pomeni da je share na dva jedra in če ima Bager 4x L2 pomeni samo 4 jedra in ni share na 8 jeder.
Samo Cell CPUji nimajo cache spomina.
Core 2 Duo ima skupen L2 to pomeni da je share na dva jedra in če ima Bager 4x L2 pomeni samo 4 jedra in ni share na 8 jeder.

Ja kako ne, cache se vedno deli na jedra, razen v primeru ko je share na vsa jedra.
Cache se ne deli vedno na jedra. To je pac stvar arhitekure. A cipi brez cachea so potem cipi brez jedra? A sandy bridge procesorji imajo samo eno jedro ker je L3 sharan?

vsekakor. AM3+ plata ima kr nekja prednosti, buldi pa tud boljši P/P ( IDE, hitrejši USB 3,0 na sb 950 pa vodilo ni zaklenjeno za navijat kot pri 1155)
testi za usb 3,0 so na netu in en celo objavljen na tem forumu. Z sedanjim amd jevm cpu jem pa boš lepo vozil še kar nekja let, razliko pa daš za boljšo grafo. plato predlagam 990 FX + SB 950. Dobiš še za cca 135 eur- kar je zlo ugodno za vrhunsko plato.
Edit:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...
super plata, sli, CF, dolby sound cena noro ugodna 131 eur v primerjavi z... vemo čem. ko te nekega dne zamika posadiš gor buldija.
Itelova plata s tem vsem je 312 eur, po obsojen si na 4 jedra, ker za več delajo 2011 lga, ki bo spet uber cena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()