» »

WD MyBook mežika

WD MyBook mežika

rigi ::

Sem (ne)srečni lastnik zunanjega trdega diska WD My Book Essential. Najprej se mi je pokvaril in dobil sem drugega (v garanciji), seveda so šli vsi podatki k hudiču (no, ker je bekap, so mi originalni podatki ostali, tako da se nisem sekiral).

Nato mi je crknil trdi disk v računalniku, seveda so šli tudi tu vsi podatki k hudiču. Pa saj imam bekap, ampak sem naknadno ugotovil, da mi kljub mežikanju moj My Book nekaj mesecev sploh ni bekapiral. Vzrok: moja napaka oz. po mojem mnenju nejasna navodila (nisem pravilno nastavil). Pa nič hudega, se nisem preveč sekiral, zame pomembnejše fajle (fotke s potovanj) imam spravljene še na tretji oz. delni tudi četrti lokaciji.

Pa sem dobil nov disk v računalniku (mimogrede - tudi ta je bil še v garanciji), priključil My Book, ki odtlej sicer nemoteno bekapira, ampak noče avtomatsko ugasniti, ko ugasnem računalnik - kar mežika in mežika 24 ur dnevno (prej se to ni dogajalo). Za informacijo naj še omenim, da sem hkrati zamenjal operacijski sistem (prej Windows XP, sedaj Windows 7).

Če nič drugega, me zadeva živcira, zato sem se obrnil na WD-jevo pomoč po mailu, pondili so mi nekaj nasvetov, me tudi napotili na na njihove Q&A in forum (ki ga je res zanimivo prebirati - neverjetno, koliko raznoraznih težav z WD diski imajo uporabniki po celem svetu). Po nekajkratni izmenjavi mailov z nasveti mežikanja zaenkrat še nisem odpravil. Končno so obupali in mi svetovali, naj disk nesem v servis ali pa naj jim ga pošljem v zamenjavo po RMA sistemu. Skratka, ponovne težave. In teg sem sit. Nagibam se k vgradnji dodatnega stikala na napajanju diska, pa ga bom ugašal ročno hkrati z računalnikom. Kaj pa, če so pri WD-ju ugotovili, da je z diskom nekaj res narobe in da je mežikanje znak bližajoče se okvare?

Ali mi lahko kdo pomaga? Pravzaprav niti ne vem ali mežikanje (tisto počasno, ne takšno kot pri delovanju računalnika) pomeni, da disk kaj počne, ali samo mežika (ogret pa je, to zagotovo).

Naj še omenim, da nisem nek stručko na računalniškem področju (kar je zagotovo razvidno iz zgoraj napisanega), ampak povprečni uporabnik predvsem osnovnih računalniški aplikacij in kot tak zgrožen nad zapletenostjo in neobvladljivostjo računalniške stvarnosti.

Ali pa naj se ne sekiram?

wooted ::

kupi zunanje ohišje in daj notri WD-jev disk.. meni rešilo vse težave ;)

axee ::

Kateri program uporabljaš za backup? Ali je disk vedno dosegljiv; lahko brskaš po njemu?

rigi ::

Program je WD SmartWare, disk je stalno dosegljiv.

Enron x86 ::

Tudi sam si lastim tale disk. Mežika takrat, ko računalnik nanj piše, ko samo bere, pa ne; za moje pojme je to sicer nadležno, a normalno. Mimogrede, z njim imam slabe izkušnje, že kar nekaj datotek je "izginilo" oz. se je njihova velikost z več 100 MB spremenila na 0 MB...
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

axee ::

Disk je stalno dosegljiv, žmiga pa ko se nanj kej zapisuje. Iz tega predvidevam, da z diskom ni nič narobe, prej v programu.

Si morda kdaj pomislil na kakšen drug program, bodisi sinhronizacijo ali pa backup z drugimi (preizkušenimi) programi?

rigi ::

Mogoče nisem bil dovolj jasen - disk mežika, ko je računalnik (na katerega je priključen in s katerega bekapira) ugasnjen. Takrat bi moral biti ugasnjen tudi zunanji disk, tako piše v navodilu in se mi zdi tudi normalno, saj takrat nima kaj početi. Mežikanje ni takšno kot pri bekapiranju, ampak bolj počasno in enakomerno.

Naabo ::

Sam si lastim že kar nekaj let WD MyBook Premium in je zgodba podobna. Namreč, ko je računalnik ugasnjen, ledice zagorijo vsake toliko časa. Bojda je normalno. Stvar lahko rešiš le tako, da ga ročno ugasneš (premium verzija ima gumb), če te možnosti nimaš, potem poizkusi iztakniti USB kabel (ali pa nasploh napajanje za PC - recimo gumb zadaj na napajalniku).

rigi ::

No, me veseli, da naj bi bilo to normalno. Čudno pa je, da ga niti z gumbom na zadnji strani ne morem ugasniti (ko je računalnik ugasnjen), bom mora pač vgraditi dodatno stikalo. Hvala vsem za mnenja.

Enterprise ::

ugasni ga, preden ugasneš računalnik! čim te začne odjavlat se ponavadi s tistim stikalom na disku ne da kaj dosti delat ...

axee ::

Mah disk bi se moral sam ugašati pri tako spanju kot ugasnitvi računalnika, če se ne je nekaj narobe in ga vrni.

Enterprise ::

res je da se disk ne vrti ampak lučka še vedno mežika če izklopiš računalnik ... pri večini je tako; s tistim stikalom pa popolnoma izklopiš disk :)

rigi ::

Zadeva je definitivno misteriozna, disk lahko ugasnem z gumbom na zadnji strani samo takrat, ko je računalnik prižgan, ko pa ta ne dela, pa to ni možno. Narobe svet?

Enterprise ::

ne ne še. pri meni je isto


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk se ne zazene - naj ga poskusim zamrzniti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
204534 (4247) Ryker
»

Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5411952 (9070) BlackAdder
»

WD my book home edition 1 TB

Oddelek: Kaj kupiti
121266 (922) lasse007
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8620006 (14206) MISKO_GR
»

prenosni disk WD 500 Giga

Oddelek: Pomoč in nasveti
92185 (2100) StratOS

Več podobnih tem