» »

Samsung TV DLNA - dts zvok

Samsung TV DLNA - dts zvok

«
1
2

libreus ::

Pozdravljeni!

Sem lastnik TV-ja: Samsung C652

Imam vprašanje glede predvajanje video vsebine prek DLNA serverja (software - Samsung PC share manager). Sicer vse deluje odlično in lepo, ampak mi ne predvaja DTS signala - mi predvaja naveden, predvidevam, da stereo signal. Pri Dolby-ju pa nimam nobenih težav - na recieverju mi izpiše Dolby Digital in zvok je seveda veliko boljši. Na televiziji in v navodilih/priročniku piše, da TV podpira Dolby ter tudi DTS.

Hvala za pomoč in odgovor.

Lep pozdrav,
Gregor

kmetek ::

Torej, če te prav razumem imaš preko LAN priklopjen PC na TV in ti ne dela DTS zvok ali kako?

Jaz sem včeraj sprobal C630 model in preko USB zunanjega diska normalno predvaja DTS zvok - DTS downmix namreč.

libreus ::

Tako je. PC imam priklopljen prek LAN-a in mi ne bdela DTS zvok, samo DOLBY DIGITAL!

libreus ::

Deluje. V meniju je bilo treba prestaviti na DTS. Vsem se iskreno opravičujem. :))

sasoe ::

kako je pa kaj s formati pri SAMSUNGU preko DLNA??

*.mkv (full hd) deluje?

krucymucy ::

Ja, vse deluje. Meni sicer ne deluje DTS downmix, ampak imam starejsi B650 model.

SimplTech ::

Malo bi si sposodil tole temo:

Malo si ogledujem tale TV od Samsunga (C652), pa me zanima ali predvajalnik filmov lahko kos kakšnemu NMT-ju (Popcorn Hour, HDX...) Ali podpira predvajanje DVD Ripov (VIDEO_TS oblika ali ISO datoteke). Kolikor prebiram s podnapisi naj nebi bilo težav? Je mogoč kakšen bookmark pri filmih (da si predvajalnik shrani pozicijo pri kateri končaš ogled filma in naslednji dan nadaljuješ od tam naprej).

Kakšna dodatna informacija iz strani lastnikov bi bila zelo dobrodošla.

Ovchka ::

@SimplTech: Jaz imam doma Samsungov C6000 model. Pri predvajanju filmov/serij/.. si zapomni pozicijo, kjer si nehal gledat, tako da te naslednjič, ko odpreš to datoteko za predvajanje na začetku opozori, da lahko nadaljuješ od tam, kjer si nazadnje končal. Predvaja vse tekoče, me še ni pustil na cedilu.
Podnapisov zaenkrat nisem kaj veliko sprobavala, samo pri starših vem, da jih lepo prikazuje. Za VIDEO_TS ali ISO datoteke pa ne vem iz glave povedat - še nisem poskusila.
Qapla' Balth je'

SimplTech ::

@Ovchka: Hvala za odgovor. Sem že bližje nakupu s temi informacijami.

Bicri ::

Tudi jaz bi si malo sposodil tole temo: Imam model B650 in me zenima če je že kdo upgrade-al firmware? Na tujih forumih sem zasledil nekaj o tem da celo zgubiš neke funkcije, ne bere .mkv filo-v večji od 3GB, itd., v glavnem nič dobrega. Ima kdo kakšno izkušnjo s tem?
Pa še to, verjetno pa nobeden upgrade ne bo vseboval decoderja za zvok pri .mkv, ali pač? Govorim o predvajanju preko DLNA.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bicri ()

tomko030 ::

Bicri, za tvoj model ne vem (sam imam 32LE652), vendar pri mojem DTS zvok in .mkv fajli tudi preko DLNA. Imam pa en problem ,ki pa sem ga že zasledil po forumih - podnapisi ne delajo preko DLNA. Spobal sem že vse živo pa ne gre - tudi mux podnapisev direktno v mkv file, zvok in slika je, podnapisov pa ni. Na računalniku dela zadeva odlično tukaj jih pa TV ne najde, po moje manjka samo ena malenkost na TV, ki sem jo pozabil narediti ali se motim?

Bicri ::

Torej ti zvok dela pri vseh .mkv filmih? Ker meni dela reci pri večini dokumentarcov ia pa samo pri kakšnem filmu. Se da kaj narediti glede tega?
Podnapisov sicer se nisem probaval nastimat, ampak recimo pri eni TV seriji, ki je v .mkv, so delali.

Bicri ::

Danes sem zasledil tole:

http://forums.cnet.com/7723-13973_102-3... (zadnji post)
http://samygo.sourceforge.net/

Ve kdo kaj več o tem? Tole bi bilo odlično :)

Naabo ::

Bicri je izjavil:

Danes sem zasledil tole:

http://forums.cnet.com/7723-13973_102-3... (zadnji post)
http://samygo.sourceforge.net/

Ve kdo kaj več o tem? Tole bi bilo odlično :)

Menda je tik pred izidom.
Sicer je pa tale SamyGo projekt zakon, uporabljam tako Extensions (samba server support), PVR in NetSurf browser.

Bicri ::

Kater model TV-ja pa imaš? Pa je varno nalagati tale SamyGO firmware?

Naabo ::

Imam model B650, mislim da za serijo C zadeve še ni, ampak se nekaj že odvija v tej smeri. Ne nalagam firmware-a ampak zaženem po potrebi iz USB ključa (content/games), tako da ni nobene nevarnosti tudi če kaj zaštrika. Ko ugasneš TV se stvar resetira. Kar je pa tudi slaba lastnost, saj moraš ob vsakem zagonu TVja zagnati aplikacijo, ki jo želiš vključiti.

Bicri ::

LapD ::

Jst sm probu sam mi ne dela na prvo žogo (tv freezne, ga je blo treba izklopit iz štroma, da sm ga ugasnu) ... mogoče se bom malo poigral ko bom mel čas. Baje se tudi zelo greje mašina s tem dodatkom, procesor dela skoraj na 100%. Bodo morali še malo zoptimizirat zadevo. Ampak dts mi niti ni taka panika trenutno, ker ga lahk na izi konvertiraš v ac3, branil se ga pa vsekakor ne bom. Mi je pa zelo fajn da imam povečane in pobarvane podnapise :) Že neki časa pa si govorim da moram stestirat še cover art in snemanje iz tvja na usb disk. Aja imam pa B650 model.
web&motion designer

Naabo ::

Tudi meni trenutno "iz prve" ne dela DTS dodatek (TV freezne in se samo resetira). Bo res treba še malce počakati in se poigrati z zadevo.

LapD: PVR dela že s spodobnim USB ključem brez težav (ok, nisem še testiral snemanje celotnega filma) (imam prav tako model B650)

LapD ::

Kirga si pa probal za dts? Restricted FW Release ali navadnega?
web&motion designer

Naabo ::

LapD je izjavil:

Kirga si pa probal za dts? Restricted FW Release ali navadnega?

Oba.

kyusss ::

Glede podnapisov preko DNLA...
Priporočam Serviio (serviio.org), podnapisi delajo out of the box, je free in multiplatform (java). Nima pa urejevalnika knjižnice. Če se držis priporočene sheme za poimenovanje v 98% potegne prave informacije z neta. Za ostala 2% pa se jaz kar preko SquirelSQL klienta konektam na njegovo derby bazo in na roke popravim.

Podnapisi delajo tudi z WildMediaServer, ampak je plačljiv in za win platformo (dela sicer v wine). Verjetno bi se s pomočjo profila od Serviia dalo prepričat tud MediaThomb, da bi podnapise vključil v stream tako, da bi jih Samsung TV prepoznal.

tomko030 ::

kyusss, testiral oba softverja - Serviio je zame čisto opuljen, ne najde mi mkv datotek ali pa ne znam - pojma nimam, ali sem premalo brskal po nastavitvah , tista 2% se pa meni ne sanja. WildMediaServer je super, vendar, če hočem, da mi doda podnapise, mi film množično šteka, kako se to odpravi še ne vem, prav tako mi velja do 11. decembra, potem je pa konec veselja. Čakam zaenkrat na uraden FW od Samsunga, ki bo (upam, upam!) podpiral podnapise in še ostale bonbončke. Če imaš čas, napiši navodila za Serviio, ki je drgač kr luštkana zadeva.

link_up ::

pustite dlna pri miru in raje zrihtajte samygo. Virtual usb in samba share, pa je.

Pazite na tajminge v zagonskih skriptah... ;)
In and Out

tomko030 ::

Tole bo malo out iz teme ampak vseeno, da ne odpiramo nove teme.
link up, daj ti malo zrihtaj navodila in nas malo poduči za tale samygo in tajminge, ker jaz nimam pojma kaj naj naredim, pa marsikateri drug tudi verjetno ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomko030 ()

link_up ::

navodila na samygo wikiju so popolnoma zadosti ...

na kratko le proces...

-aktivacija telneta preko content ali internet@tv menija - potrebno je vedeti, da nove verzije CI+ fw, pac ne dovolijo tega...se pa da zaobiti .. samygo wiki...
-downgrade naprave...morda je v stara se v backup particiji...revert.sh
-modifikacija original fw - fw patcher
-deaktivacija RSA preverjanja
-flash fw
-igranje...:)

edit:
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/s...
In and Out

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: link_up ()

Naabo ::

link_up: Sam sicer nalagam kar vsakič sproti aplikacije iz USB ključa, me pa zanima, če se ti pri sambi dogaja, da datoteke niso razvrščene po abecedi, vsaj ne vedno? Poleg tega se mi dogaja da fullHD vsebine začnejo po določenem času štekati (tudi če prevrtiš naprej, ali nadaljuješ predvajanje), kar se pri DLNA ne dogaja (torej hitrost povezave ni problem)? Ti je že ratalo usposobiti DTS podporo? Hvala za odgovor.

link_up ::

hei naabo...

tudi jaz sem zacel z nalaganjem preko usb, vendar se scasoma tega navelicas...recimo, najbolj me je zulil linux time, ki sem ga z modificiranim fw in ntpclient programom resil. Kar se tice abecednega reda, se mi se ni zgodilo, da direktorij ne bi bil vedno na svojem mestu...torej vedno zacne z a in nadaljuje do konca. Tudi 1080p vsebine se popolnoma brez problema predvajajo...sprobano z vsaj tremi 1080p filmi v enem veceru...med tem vsaj nekajkrat pavza in rewind...ali pa ff...dela bp.

dts pa se nisem sprobal, ker je se vedno le downsampling in ne pass-through. Baje pa je proc usage malce previsok, ce uporabis napacno knjiznico...moras naredit hard link na ffmpeg knjiznice, pa je malo boljse...morda kdaj, vendar imam trenutno resitev narejeno tako, da je na sambi fake fajl, ki potem v resnici on-the-fly konvertira dts v ac3, enkapsulira in predvaja...tv niti ne ve, kaj ga je doletelo ;)
In and Out

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: link_up ()

Naabo ::

link_up:

Direktoriji so vedno pravilno zloženi, le datoteke v njih so nekako čudno, recimo ena (tv) serija se lepo začne pri prvi sezoni, gre nekaj časa po vrsti, vmes pa kar naenkrat nekaj datotek iz kakšne tretje sezone ali kaj podobnega (vse datoteke imam urejene in skladno poimenovane).

Mogoče je problem v sami datoteki 1080p filma, ker nisem preizkušal še drugih.

Meni takointako resetira TV, če zaženem DTS plugin. Glede DTS->AC3 imaš verjetno to malce bolj zapleteno porihtano, da bi se sam s tem ukvarjal? (z linuxom se nisem nikoli ukvarjal...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Naabo ()

Naabo ::

Sporočam, da mi z verzijo SamyGO DCA 0.2 sedaj deluje tudi DTS zvok.

Dekinio ::

Pozdravljeni!

Pa, se še jaz priklopim na to temo...DLNA na mojem samsungu 40B750 uporabljam že lep čas. Sprobal vse živo na Windowsih. Najlepše je deloval Samsung PC Share Manager...torej predvajam .mkv formate, podnapise...malce zajebancije je blo naštimat, da pošeraš file iz zunanjega diska ampak sem tudi to usposobil. No pol pa sem si kupil iMAC-a. Sprobal vse razne programe....najboljši je Serviio, podpira .mkv, podnapise....

Težava pa je še vedno tale DTS zvok. Zanima me, če je že kakšna rešitev za moj TV Samsung B750 model?

Naabo ::

Dekinio je izjavil:

Težava pa je še vedno tale DTS zvok. Zanima me, če je že kakšna rešitev za moj TV Samsung B750 model?

Povsem enaka kot za moj model. Naloži si SamyGO DCA. Če ne želiš posegati po firmwareu boš pač vsakič, ko boš hotel gledati film z DTS zvokom moral zagnati omenjeno aplikacijo.

Dekinio ::

Kje jo snamem...kako jo zaženem? Na TV-ju, compu?

LapD ::

1. Download

2. Formatiraj si en usb ključek in nanjo posnemi razpakirano mapo, ki si jo ravnokar pobral

3. Vžgi tv in vstavi usb

4. Pritisni gumb content na daljincu

5. Tle se mi ne da zdej točno čekirat zato bolj po spominu. Greš v kategorijo other, najdeš vsebino na usb ključku, pritisneš rumen gumb na daljincu in daš copy to memory.

6. Ključka zdej ne boš več potreboval, vedno ko boš rabil DTS zvok, boš moral na daljincu pritisniti Concent, iti v kategorijo Games in zagnati pravkar naloženo aplikacijo. Potem bi DTS načeloma moral delovat

Na lastno odgovornost, čeprav pri teh aplikacijah rizika naj ne bi bilo ... če kaj zašteka ugasneš tv in prižgeš nazaj

Dovolj jasno? :D
web&motion designer

Dekinio ::

Hvala za pomoč. Bom sprobal. Je to točno za moj model? Torej bi blurayi mogli leteti z DTS zvokom :-)

Naabo ::

Tudi na ključku maš zadevo pod kategorijo "Games". Poleg tega obstaja možnost, da ne boš mogel skopirati aplikacije v notranji spomin, ker ima lahko TV to možnost izključeno v servisnem meniju (vsaj pri meni je bilo tako).

Dekinio ::

Probal pa očitno nekaj ne delam prav...

Fajl sem potegnil...
odpakiral...dobil eno mapo...na ključek skopiral fajle iz mape.
vžgem in vstavim v TV
tu pa pol če grem na content libary od ključka mi v bistvu kaže, da ni nič note...

Kaj delam narobe?

Hvala mojster.

Naabo ::

Na ključku naj bo samo mapa samygodca v kateri so naslednje datoteke:
clmeta.dat
libavcodec.so.52
libavcore.so.0
libavformat.so.52
libavutil.so.50
libdca.so.disabled
samygodca.png
samygodca.so
samygodca_inj.so

Dekinio ::

Pol pa ni bil pravi link...ker jaz imam v mapi:

changelog
coyping
install
redme
relese (mapa)
TODO

Lahko še enkrat prosim za samsung b750 model.

Hvala!

Naabo ::

V mapi release je še ena mapa imenovana samygodca, samo tisto mapo celo skopiraš na ključ.

Yossarian ::

OK, Samsung C652 sem si "odprl" in zdaj lahko na trdi disk snemam oddaje. Problem pa je, ker jih nato ne morem spravit računalnik (na TV-ju jih lahko gledam), da bi jih obdelal. Pozna kdo rešitev? Pravzaprav sploh ne vem, kaj bi vpisal v google.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Dekinio ::

Sem naredil sedaj, shranil v spomin pa ko začenem aplikacijo je nekaj sekund tema na ekranu pol pa se TV vgasne in vklopi...

Naabo ::

Dekinio je izjavil:

Sem naredil sedaj, shranil v spomin pa ko začenem aplikacijo je nekaj sekund tema na ekranu pol pa se TV vgasne in vklopi...

Hm, očitno tvojemu TVju nekaj ne paše. Poskusi še z drugimi verzijami (0.2,0.1, restricted FW), meni se je enako dogajalo z verzijo 0.1, od verzije 0.2 naprej mi pa deluje.

Yossarian je izjavil:

OK, Samsung C652 sem si "odprl" in zdaj lahko na trdi disk snemam oddaje. Problem pa je, ker jih nato ne morem spravit računalnik (na TV-ju jih lahko gledam), da bi jih obdelal. Pozna kdo rešitev? Pravzaprav sploh ne vem, kaj bi vpisal v google.

Ključ je formatiran v Linux file system-u. Zaenkrat ni podpore za branje tega sistema v windowsih (vsaj jaz nisem našel nič pametnega). Mogoče bi lahko svetoval nekdo, ki obvlada Linux...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Naabo ()

Bellzmet ::

@Yossarian: kako pa ga "odpreš"?

Naabo ::

Bellzmet je izjavil:

@Yossarian: kako pa ga "odpreš"?

PVR activation on Samsung TV C series without firmware downgrade (tested on LE40C653). I can confirm that this DOES NOT WORK WITH FW 1008 but IT DOES WORK WITH FW 3003 !!

1. Turn on TV, push on remote control: MUTE-1-1-9-ENTER, set HOTEL MODE to ON and then turn off TV.
2. Invoke service menu by pushing INFO-MENU-MUTE-POWER on remote control. (If this doesn't work try MUTE-1-8-2-POWER)
3. Put in USB HDD/flash formated to FAT32.
4. In service menu go to Control - Hotel Option and click on Clone TV to USB, then push on remote control return and choose Sub Option category.
5. In this menu set PVR to ON. (Move to PVR by pressing down button, no right!)
6. Go back and set Hotel mode to OFF and power off your tv.
7. ENJOY your PVR.

Yossarian ::

OK, kolega se malo spozna na linux-e, bomo vidli. Hvala. Naabo, lahko daš kakšen link za več informacij?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

jc ::

Ključ za PVR je formatiran v XFS. Tv na ključku naredi file, ki imajo končnico srf. Tega pa ne predvaja ne VLC ne nič drugega, verjetno jih TV pusti zakodirane s conaxom.

Naabo ::

jc: hvala za info

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Naabo ()

Dekinio ::

Sedaj je šlo zagnat verzijo 2.0. Zaćženem bluray z DTS pa mi napiše tako kot prej da fajn ni supported.

Zagnal sem aplikacijo verzije 2.0, šel ven...preklopil na pilotu na DLNA in zagnal fil...katerega ni šlo.

Kakšen predlog? Sem kaj pozabil?

Naabo ::

Na blu-rayu so lahko poleg AC3, DTS ali PCM tudi drugi zapisi avdia, in če je to kakšen DTS-HD ali Dolby TrueHD, potem stvar ne dela (sem naletel že na tak problem).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Naabo ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Sony - Philips - Samsung (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8827400 (23378) Thunder wave
»

DTS pri LG 55LM670S

Oddelek: Zvok in slika
82115 (1713) ali3n
»

Samsung vs LG (TV)

Oddelek: Zvok in slika
124328 (3465) zegler
»

DLNA omrežje pomoč

Oddelek: Zvok in slika
105262 (4566) solorajder
»

Uporabnost USB na LCD TV-jih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12155663 (47554) Lupin

Več podobnih tem