» »

dell inspiron 1525_zvok in da mix ;)

dell inspiron 1525_zvok in da mix ;)

dr_Dady ::

Hojla!

Upam, da ne načenjam že kake znane teme...

V prostem času malce mixam, vrtim muziko po kakih private partyjih in se nasplošno ljubiteljsko ukvarjam z glasbo. Zanima me samo, če lahko z omenjenim notebookom, dell inspiron 1525, istočasno predvajam iz obeh 3.5mm jackov na sprednji strani notebooka in zraven še kako zabrundam preko mic vhoda? Nameščen imam Windows 7 Ultimate, dellove sound driverje, muziko pa vrtim preko Traktor DJ Studia 2, pa mi zaenkrat še ni uspelo nastavit omenjeno zadevo... :'(

Poznate kak univerzalen program za "aktivacijo" obeh 3.5mm jackov in mic-a?

Upam, da sem kolikor toliko razumljivo napisal, čene pa kar vprašajte!!

Hvala za odgovore in LP!!! ;)
_______________
payne => dr_Dady

AndyS ::

Rabiš 2 zvočni. Torej še dodatno zunanjo ali PCMCIA/expresscard. Seveda če rabiš dva izhoda zato, da boš na enem imel slušalke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndyS ()

Naabo ::

Najbolj elegantna rešitev bi bil nakup temu namenjene zunanje zvočne kartice.

Scorpia ::

Lahko poveš kakšno opremo še uporabljaš? Ali ojačevalec ima digitalni vhod in slučajno podpira dts? Če pa ne se da reševati prek dodatnega reciverja pa naprej do ojačevalce, vsaj mi tako rešujemo z podobnim prenosnikom. Mi v te namene dobimo 5 kanalov, 4 kanale za ozvočenje žurke , 1 kanal za slušalke, za silo je in zadeva kar deluje. V primeru da tega nimaš, se ti ne splača kupovati, ampak raje si nabavi dodatno zvočno kartico. Jst mam vse to doma, pa se na tak način igram.
////

dr_Dady ::

Uff, hvala za odgovore!

Hmm, v primeru, da bi se odločil za nakup dodatne zunanje zvočne kartice, katero bi mi svetovali?

tale: http://www.mimovrste.com/artikel/288001... se mi zdi kar vredu, pride pa tud dosti, ne?

Ja Scorpia, verjetno bi mi prav prišla kar dodatna zunanja zvočna kartica. Kar se tiče samega ozvočenja, si tu pa tam sposodim max 2 malce močnejša (za zaprte prostore cca 40 kvadratov več kot dovolj) zvočnika, ki ju potem preko manjšega razdelilca priključim kar na audio out v notebooku. Vendar ko gre zadeva preko dveh zvočnikov, mi enostavno zmanjaka "aktivnih" izhodov. Torej zaenkrat lahko na enkrat priključim le 2 zvočnika, povezana preko razdelilca, ki pride priključen v audio out na notebooku.

V primeru, da bi si pa izposodil več kot 2, torej max 4 zvočnike, bi pa nujno poleg potreboval še "mešalko" katera pa ni vedno na voljo za izposojo.

Verjetno mi v prihodnosti preostane le ta varijanta, da si nabavim za pameten denar neko zunanjo zvočno kartico, gor šopnem 2 oz omenjene 4 zvočnike, slušalke in mikrofon (kar včasih prav pride za karaoke =) ) in to je to. Zgoraj omenjena zvočna bi pa morala zadostovat celotni "fašterkariji", ne? Ali pač ne, ker bi poleg vsega rad poleg priključil še naglavne slušalke... :(

Še enkrat hvala za odgovore in LP!!
_______________
payne => dr_Dady

Scorpia ::

Zato mi uporabimo reciver za dodatno izhode, ko uporabljamo po 4 ojačevalca, nobenemu pa se ne da investirat v mešalko pol še dodatno zvočno z več izhodi. Za tisto 2x na let k imamo zabavo, je čist dovolj.
////

dr_Dady ::

Haha, sedaj ko sem posodobil gonilnike iz dellove uradne spletne strani mi je pa aktiviral obadva jack izhoda. Tako, da sedaj lahko uporabljam poleg speakerjev še naglavne slušalke. ;)

Še to moram ugotoviti, če se da prilagajat jakost zvoka za posamezen izhod posebej?!?! :O

LP!! 8-)
_______________
payne => dr_Dady


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bass kitara na komp (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
563856 (3217) dottor
»

Zvočniki in slušalke istočasno?

Oddelek: Zvok in slika
494844 (4437) eric_cartman
»

Računalnik in domači disko

Oddelek: Zvok in slika
111941 (1646) Korenchek
»

Kvalitetna zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
222292 (2006) neres
»

Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?

Oddelek: Zvok in slika
222862 (2358) ArchNem

Več podobnih tem