» »

N900 ali HD2 ?

N900 ali HD2 ?

erzy ::

Sem pred nakupom telefona .. Že več časa gledam Nokio N900 ( http://www.nokia.si/poisci-izdelke/tele... ) in HTC-ja HD2 ( http://www.htc.com/europe/product/hd2/o... ) ..

Kaj mi lahko poveste svoja mnenja .. lp
Intel Core2Duo E8500 3,17GHz, ASUS P5Q Pro,

c00L3r ::

Nakup bilo katere naprave z WM v tem času je lahko usodna napaka. Letos pride ven nova različica OS, ki bo korenito spremenjena. Tako najverjetneje ne bodo aplikacije za nazaj združljive. Posledično bo za starejše WM naprave vedno manj podpore.

N900 poganja Maemo OS, ki je trenutno še bolj v svojem začetku. Ima pa potencial, da postane uspešen. Tako bi jaz med tema aparatoma izbral N900.

Sicer pa bi ti priporočal nakup Motorila Milestone z Android OS. Ta je zaenkrat najbolj aktualna platforma. Dnevno prihajajo nove aplikacije s strani domačih razvijalcev. Prav tako se Google zelo trudi vedno izboljšat svoj Android OS.

To je moje mnenje :) Odloči pa se sam.

SuperKobeD ::

HD2 ima uradno podporo za wm7 ki bo predstavljen čez 4 dni. Jst bi na tvojem mestu še mal počakau ;)

Zgodovina sprememb…

LapD ::

Jst bi tud predlagal milestona. Skoraj 100EUR cenejši od omenjenih (prosta prodaja) Android 2.1 je pa verjetno najboljše kar imaš trenutno lahko na telefonu, čeprav vmesnik na HD2 ni nič slabši, ker je htc predelal windowse v nulo :)
web&motion designer

urosh ::

sam imam sedaj nekaj časa hd2 in moram reči, da zadeva seka. Ok, baterija je kaka je ampak pri tako velikem ekranu in toliko štrckanja res ne morem pričakovati 10 dni delovanja. 2 dni pa gresta skoz bp. Še posebej če si dokupiš kak docking-station in ga lepo filaš preko usbja v službi in doma, dela svetsko. nisem imel priložnosti probati n900, pa vseeno. Moj glas za hd2. Že na wm6.5 dela precej dobro (predvsem zelo tekoče, kar je na takem hw tudi za pričakovati), kako bo pa wm7 pa bomo videli ko bo na voljo :)

detroit ::

jst sm malenkost sprobal hd2 in lahko rečem sm wtf.....odjeb od notebooka hehe. Tako tekoče nism še vidu delat ni enga telefona, res je pa da n900 še nism vidu. Nisem pristaš nokie odkar se mi je simbian na moji n95 zameru (ja vem da n900 nima simbian, ampak glede na to da vsi boljš uporabljajo tudi njihove lastne sisteme.......)
Skero

taghag ::

imam n900. zelo geekovski telefon; maemo je v bistvu linux, tako da je v terminalu vse mogoče. res je, da še ni veliko appov, res pa je tudi, da jih je vsak dan več. sicer pa sem ultra zadovoljna z n900, res seka! neverjetno močna zver je, ne uniči je noben multitasking. odlična je npr. integracija conversations - v istem meniju imaš smse, IM pogovore (google, msn, fb itd.); potem lahko recimo telefoniraš prek skypa ali google talka (tudi video call dela); contacts v imeniku se zmergajo s facebook in twitter accounti ... skratka, zelo social media orientiran telefon; priporočam, če bi to bil tvoj scenarij rabe. aja, pa ima tv-out in priložen kabel, potem pa lahko igraš igre in gledaš filme na domačem tvju. ni, da ni! edina pomanjkljivost, vsaj zame, je res to, da gre za relativno majhno skupnost in se ne odvijajo stvari prav s svetlobno hitrostjo - appi, updati pa to.

Icematxyz ::

Po vsem kaj sem prebral. Pa čeprav ga ne uporabljam. Je N900 (če ti denar ni problem) edini "telefon" ki je omembe vreden za nekoga ki verjetno išče "cutting edge" tehnološko čudo. Ki še nosi ime (oziroma se ima za) telefon!

Zgodovina sprememb…

SuperKobeD ::

Sploh ne. "cutting edge" telefona sta trenutno HD2 ter Nexus One. Res da n900 spada v top rang telefonov ampak se lahko pred tema dvema samo skrije.

Icematxyz ::

Ja pa kaj še. Sicer pa vsak se naj odloči sam. Sam bi izbral N900. Kljub nenehnemu pranju možganov zadnje čase kako zanič je Nokia. In kako super je vse ostalo. Nokia N900 mene kljub temu prepriča.

Zgodovina sprememb…

__Devil__ ::

Priporočam HTC HD2. Izjemna naprava z izjemnim zaslonom :).

erzy ::

hm .. ja oboje je vredi vem =) .. kako tipkovnico ima HD2 na touch screen? kr nimam glih nohtu .. in na začasnem telefonu k sm ga meu 5800xm sem zgubljal živce pri vpisovanju besedil na največji možni qwertz tipkovnici..

kaj pri HD2 se bo win mobile 7 dolo dat gor kar prek updata ? oz kako je zdej z tem nalaganje OS ja na mobi (recimo pri HD2 iz win mobila na android ) ?
Intel Core2Duo E8500 3,17GHz, ASUS P5Q Pro,


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia N900, HTC HD2 ali kaj drugega

Oddelek: Mobilne tehnologije
253701 (3270) primson
»

Nakup mobitela

Oddelek: Mobilne tehnologije
275151 (4084) Lonsarg
»

Apple ali HTC???

Oddelek: Mobilne tehnologije
474956 (4105) PINki
»

V Sloveniji prodajajo iPhone (iz IT in HR)

Oddelek: Mobilne tehnologije
457817 (6976) huelz
»

Nov telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
192970 (2604) demon#666

Več podobnih tem