» »

Najboljš je bit zadet!

Najboljš je bit zadet!

1
2
»

Elemen_T ::

billy:
Da, to je še huje.
Tovrstna zasvojenost (ki je zelooo obsežna) botruje takim razmeram, kakršne so danes.
Ti ljudje nad znajo tudi pripeljat do izločitve srednjega družbenega sloja.

tigrr ::

droge...

jest jih smatram kot del okolja-druzbe. Nekej, kar ne mores izkorenint. Droge so del ljudi.

Pri nenamenski uporabi so skodljive za fizicno in mentalno zdravje, zato jih mnogi odvracajo.
Hkrati so zasvojljive, zato se jih nekateri bojijo, vecinoma tisti, ki drog ne poznajo.

My point glede legalizacije vsega: proti!
Kako bos nekomu, ki se 1. sreca z drogo razlozil, da je nevarna, ce pa je legalizirana? TEZJE. Zakaj, ce je lahko lazje?
(hmm, da prevzames posle svercarjem?)

Legalizacija trdih drog je isto kot uzakonjenje evtanazija mladine.

Legalizacija konoplje je popolnoma drug problem. Problem odpiranje oci, ki jih nekateri vneto zatiskajo, ker se prevec bojijo trdih drog. S tem delajo se vecjo skodo mladim, ki hocejo eksperimentirat. Mladi se zaradi nabavljanja trave od heroinarjev nehote izpostavljajo trsim drogam. Pa se fino se jim zdi so tko bed.

Da ne omenjam drugih, nePsihadelicnih koristi od CannabisVulgaris (industrijske konoplje), ki je se vedno na Zlobni Listi. Kaksna civilizacija neki?

Tisti, ki mislijo da je konoplja Zlobna Droga se motijo. Cist navadna mehka droga je. Ne neskodljiva. In to je tezko nekoga prepricat z besedami.
Torej, zato je pomoje najboljs, da jo gojis sam(ce jo ze hoces uzivat), kot da tudi gojis Zdravo Pamet in droge ne uporabljas preko SVOJE mere. Razlicni ljudje razlicno prenesejo.

Droga pomoje ni ne za sibke, ne za mocne, ampak za vse. Vsak naj se odloci zase. Ce pa mu droga skodi, pa sam tega ne vidi pa je PRAV, da mu pomagas.
www.drogart.com

madonch ::

Kaj si pa mislite o tem (sicer nisem 100% če je res)?

Baje, da pri ostalih drogah nimajo kazni sorazmerne vsebovanosti substance v krvi kot je to pri alkoholu.
Se pravi, če pokadiš špinel, ne smeš več kot dva tedna za volan, ker si lahko ob izpit.
Se vam to ne zdi malo krivično, ker očitno že drugi dan ne čutiš več nobenega vpliva, kaznujejo te pa kot da bi vozil koma pijan.

billy ::

Khm...na sreco sem imel sam cast preizkusit ta del zakona, namrec o prepovedi voznje avtomobila vsaj 1 MESEC po kajenju marihuane. Enkrat sem se peljal od kolega, ki zivi bolj v nevarnih krajih, ob 23 ponoci (med tednom). Ustavi me vrla patrulja ter preveri obicajne stvari. Menda se jim je zdelo zelo cudno kako to da nisem vsaj vinjen (stajerska pac...haloze). Ker sem pac tko nasmejana oseba sem se spuscal v nek pogovor z njima (en mlajsi in en vrl veteran) in nato naletimo na to ce kdaj kadim. Ker sem predivdeval da je pac pogovor na nivoju (aja prej sem tud pihal. 0.00) sem seveda priznal da tudi kdaj probam to. Rekel sem da pred 2 tednoma. Nato je zacel tamladi policaj nekaj kracat na en list pa papirja jaz sem pa debatiral s starejsim o tem, da nemore trava 1 mesec po kajenju se vplivat na ljudi. Nato dobim lepo kazen za 30.000 ter odvzem vozniske!! Za voznjo pod vplivom psihoaktivnih snovi. LOL. Gledam tisto kot tele v nova vrata in seveda zavrnem. Varuha miru in reda me po 1 urnem zaslisvenju odpeljeta v najblizji zdravstveni center na odvzem krvi. Ta je bil 20km od kraja "prijetja". Ce bi bil test pozitiven, bi bila kazen 90.000 + stroski. Na sreco ni bilo tako saj se zdaj nisem dobil nic, bilo pa je aprila 2001.


Med razgibanim pogovorom sem tudi jaz podal par "pametnih" izjav, recimo: ce jaz kadim in me cez 3 tedne ustavijo, vzamejo kri morm placat okol 100 jurijov kazni. Ce pa nekdo vozi pijan, recimo med 0.5 ter 1.1 pa placa "samo" 40 cukov. Policaj veteran je rekel, da je to res nefer ampak ker je zakon tak se tu nemore nic. Je pa vse odvisno od policaja ce te zajebala ali ne...

ChiefThunder ::

Hmnja, sem mnenja, da bi moral vsak posameznik misliti s svojo glavo (v vseh stvareh, ne samo pri drogah in alkoholu) in sam oceniti kakšna načela bo privzel, kaj mu paše in zakaj je temu tako. Ne maram pa tistih, ki se zgolj podrejajo družbi in delajo povsem po nekih “ovčjih” načelih; potem so tu še tisti s predsodki, ki pluvajo vsepoprek in so mnenja, da je njihova miselnost edina pravilna. Taki so tud bogi, ja.

Kokr ste že omenili, vsaka odvisnost je slaba. Ne vem zakaj bi morali izpostavljati glih alkohol in droge. No o učinkih na telo ste se pa že lepo razpisal. Osebno nimam nič proti alkoholu (v primerni situaciji, seveda) in včasih kakšen pir stisnem, kar se pa trave tiče; seveda, trava je ovita v meglo predsodkov in neizobraženosti ter ima kot taka precej neutemeljen status. Naše življenje bi lahko potekalo povsem brez raznoraznih psihoaktivnoh snovi, če bi bil to naš cilj; v realnosti pa človek stremi k nekemu ugodju in v tem svetu je le- to nemalokrat pogojeno s temi snovmi. Krepostnost je pak vrlina.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

DavidJ ::

nisme se prebral vsega.. a da ne pozabim ->

- Menstrualni krči in porodne bolečine

Pa daj no. Kajenje marihuane povzroca uzitke zarodku? Je zanj zdravo? Ko vidim kej taksnega napisano, podvomim v vse ostalo, kar je zraven napisano.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

ChiefThunder ::

eh... zakaj bi bilo pa to dobro? :D
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

madonch ::

hornet
Dvomiti je dobro, samo zaradi tega še vedno ne veš nič več.

A je kdo rekel, da je trava za zarodek zdrava? Pa tudi ni nobeden rekel, da so kake tablete proti bolečinam za zarodek zdrave.

DavidJ ::

Jst se nisem slisal, da bi zdravnik kot diagnozo priporocil izlet v "Amsterdam".

Sorry.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

madonch ::

Jaz tudi ne.
A je kdo rekel, da bi bilo to potrebno.

Sem pa že slišal velikokrat, da je zdravnik nosečnici predpisal tablete za lajšanje bolečin.
Nisem pa še nikoli slišal, da bi take tablete koristile zarodku.

Marsikaj se sliši in marsikaj se celo predpiše, kaj pa je zares dobro moraš presodit sam. Sam pa lahko uspešno presojaš samo, če poznaš različne stvari med katerimi presojaš.

Apriori diskvalificirati nekaj, samo zato ker ne poznaš, je pač nekorektno. Vse možnosti je potrebno pretehtati in izbrati najboljšo. V tem je napredek. Danes se v medicini uporablja veliko stvari, ki so bile včasih tako eksotične kot izlet v Amsterdam.


Elemen_T ::

hornet:
Govorimo o medicinski konoplji (ki je sicer zelo podobna navadni, te, ki jo kadimo mi, le, da je bolj prečiščena).
Le-to pa v mnogih državah predpisujejo kot recept.

Tr0n ::

Ma daj, ne mi s takimi argumenti ven hodit, da kadite zato, ker bi naj imela zdravilne ucinke. Haha!

Alkoholiki tudi pijejo alkohol zato, da jih GREJE! Lol!

Prekleti zasvojenci! :P

madonch ::

TrOn, ne žali in ne prekinjaj nikogar.
Sam pokadim ene 3 na leto in nisem zasvojen s tem in ne z ničemer drugim. Marsikdo tega ne more reči.
Sploh pa mislim, da so navedeni pozitivni učinki trave bili navedeni zgolj zato, da se pokaže, da ima vsaj enake pogoje za družbeno sprejemljivost kot alkohol, ne pa zato, da je kao ful dobro in zdravo se ga zakajat.

Tr0n ::

Relax! 0:)

Binji ::

Sicer ne kadim (niti trave niti tobaka) ampak ma madonch prav:\
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

madonch ::

Še malo fantastike.

Ste kdaj razmišljali o tem, da bi čisto po naključju odkrili med plevelom na vrtu ali kje drugje neko rastlino, ki bi ful zadela :P .

Taka rastlina ni na nobenem seznamu prepovedanih drog in bi kar dosti časa trajalo, da jo prepovejo.

Včeraj sem pri dnevniku slišal eno žalostno zgodbo na to temo.
Nekaj mulcev je naredilo zvarek iz ene vrtne rastline (dature, se mi zdi). Za enega se je avantura končala tragično, enega so komaj rešili, vsi pa so baje ful halucinirali.

Čudno je to, da je ta rastlina povsem legalna. Najbrž bi kaki stručkoti znali iz nje narediti drogo v takih dozah in obliki, ki ne bi bila življensko nevarna in bi s tem to naredili najbrž "nov hit" med drogami.
Kako mislite, bi reagirala javnost ter oblasti in kako hitro bi ukrepali?

Gandalfar ::

madonch: sej legalno se je tud zadevat recmo z vodo al pa kaksnimi pocepi al pa bananimi olupki. Tega ne mors prepovedat

pomojem je kle debata bolj na kaksni nacelni ravni bolj primerna..
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dekriminalizacija, legalizacija in odgovorna uporaba vseh psihoaktivnih snovi (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
80660015 (26972) jype
»

Razlogi proti legalizaciji ganje ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37235244 (25424) tomi66
»

Če polnoletna oseba omogoča mladoletni uživanje drog? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10110539 (8709) smilyxx
»

LEGALIZACIJA mehkih drog (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
947134 (6023) Aggressor
»

Legalizacija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
936202 (5293) g0Run7

Več podobnih tem