» »

Volitve v Nemciji 2009

Volitve v Nemciji 2009

Odin ::

Velika zmaga klasicnih liberalcev v Nemciji!
Lep znak za vse, ki si zelijo in prizadevajo bolj produktivno in zivahno Evropo.

"So viel Staat wie nötig, so wenig Staat wie möglich" - "as extensive as necessary, and as limited as possible".

Thomas ::

Super, me veseli.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

mchaber ::

Izjemo dobra novica za Slovenijo. Protikrizni ukrepi v Nemčiji bolj vplivajo na naše gospodarstvo, kot pa ukrepi naših šalabajzerjev.
.

jype ::

BTW, kaj so "klasični liberalci" ?

Ker FDP, kolikor jih jaz poznam, so daleč od zagovornikov prostega trga - so za zelo strogo omejena pravila igre kar se tiče omejevanja konkurence, kartelnih dogovorov in podobnih reči.

Kdo so torej liberalci (ala naši forumski ekonomisti), ki trdijo, da take zakonodaje ne potrebujemo, ker to zrihta trg?

Tudi Thomas ne vem, česa se veseli - FDP je po njegovih kriterijih pro-islamska in pro-imigracijska stranka, kar je za liberalce seveda edino smiselno in hkrati zelo daleč od neokonzervativnih blodenj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Karaya 52 ::

Je pa zanimivo kako levica pometa z desnico v Brandneburški zvezni deželi - večinoma del stare DDR.

http://www.n-tv.de/

Dodatna skrb oz. izziv za desnico v post-socialističnih državah.

donfilipo ::

CDU/CSU=
....razbremeniti družinski proračun in vlagati v razvoj in izobraževanje
....boriti se za polno zaposlenost
....Nemčija naj bo dežela izobrazbe...šola nej ne bo odvisna od prihodka staršev
....pojačati vlogo družine in pomena zakonske veze. Popraviti razcep med kariero in osnovanjem družine.
....razvoj podeželja. Podeželju bo omogočen tazvoj in trdo delo bo nagrajeno.
....zavest o pomanjkanju surovin-energentov in zavest o globalnih klimatskih spremembah
....zavzemati se za enakopravnost žensk tudi na področjih dela in vodilnih funkcij
....poskrbeti za varnost v nemčiji. Vsak državljan naj se varno sprehaja po ulicah
....samostojnost in vpliv evrope in nemčije sta skozi krizo porasla. Zavzemamo se za socialni model tržnega gospodarstva in da bi na trgih vladal jasna pravila gospodarjenja

Tole izgleda supekalafrageristicexpierydouces. Vsi vitamini v paketu:) In kar so 'thomaslike' opazili. Udarna desnice. Zmanjšati davke!
Ampak, kaj bi pa recimo politologi, ali tisti, ki vas politika malo bolj zažre v bukve:), tule označili kot OUT ali neprimerno? Grem gledat še tako imenovano levico. Jaz ne vidim nič.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

SPD=
Ni v stilu 10 zapovedi. Gre več predalčkov in so zelo podobni oziroma isti kot pri CDU/CSU
.....polnozaposlenost.....energetska efikasnost.....enakopravnost spolov.... no in na koncu dolgoročno gospodarjenje ki ni dobesedno v CDU/CSU planu
.....dobre plače za dobro delo....dobro brezplačno izobraževanje....varovanje podnebja brez nukleark....podpora za nemške družine....prava ženska enakopravnost....tolerantna dežela do vseh - pestrost namesto enostavnosti....človeška družba namesto divjega kapitalizma....napredek skozi delo, izobrazbo in vztrajnost.....
Tako 12 načel in nikjer duha o zmanjšanju davkov, čeravno se tudi 'thomaslike' nedvomno z nekaterimi boste strinjali in našli napake na CDU/CSU programu:)
Ampak voham kje je problem. Multikulturnost in varovanje podnebja brez nukleark ...vetrnice. A sad i vi malo:)
Kaj bi dodali tem sredinskim parolam in kaj bi vrgli ven in že lahko osnujete eno švabsko stranko. Morda pa rata, če bojo die dietchen podprli:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

A. Smith ::

Tole z vetrnicami me je zbodlo :-)

Če bi bil jaz nemški desničar, bi vsekakor tudi sam navijal za vetrnice in fotovoltaike. Treba je namreč postaviti zgled, da lahko svoje produkte vsiliš celotni EU. Nobena skrivnost ni, da je nemško gospodarstvo v razvoj "virov, ki ne proizvajajo CO2" vložila goro kapitala. In naložbe se pač morajo povrniti, sploh v teh časih.

Kot slovenski desničar seveda posiljevanje EU s Kjotskim protokolom ipd. težko požiram.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

donfilipo ::

@A.Smith...menim ,da so vetrnice skupne levici in desnici. Če greš do Munchna eno ogromno celo vidiš. Če je kaka računica, potem vetrnice bodo. Problem je poudarek...brez nukleark. Tu se pa zdi, da ne bo šlo. Vsaj meni. ...Zelenost... Kioto in postkioto je AlGore zapisal zgleda v vse mainstream programe. Preprosto še nisem našel stranke, ki bi demonstrativno AlGore religijo zavrgla. Pa sem že pri eksotih Dei Linke (anitkapitalizem, proti izkoriščanju...hej pravi socialisti skoraj:) No ker me zanima, kako si to sploh predstavljajo jih bom preglodal. Pri nas tega ne vidiš več. Kaj šele z 12% dobljenih glasov. In tudi ker sem mnenja, da nemci niso ravno nepomembni.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

DIE Linke
Evo filozofskega stavka: Freiheit ohne Gleichheit ist nur die Freiheit für die Reichen

Ni bedasto za nobenega pravega misleca. Stavim, da prehiti Marxa. Torej zelo stara misel. Spor je le v tem, ali si to katerakoli družba lahko privošči. Nemčija 12,5% glasov in raste.
In ja tole bo pa sporno: 'Ker je celo v Nemčiji družbenega kapitala veliko, bi tega lahko pretvorili v gospodarsko, pozneje politično in na koncu socialno moč.' Tudi meni ni čisto jasno, kaj deli menagerja DieGorenje z 12000 lastniki in 67% družbenega kapitala, od tega da pač posluje maksimalno dobro od DerGorenje z 12000 lastniki v 87% privatne lastnine. Država MORA imeti mehanizme izbire dobrega vodstva in poslovne taktike, ne glede na lastnike, sicer se mora odreči vse lastnine. Na drugi strani mi je popolnoma jasnom, da mora država, podjetje s 5 mandelci 'jakog kapitalizma', pustiti kolikor se da na miru, a menim, da to niti ne gre v konflikt z Die Linke. Morda so res problem srednja podjetja s 200 zaposlenimi v lasništvu enega ali dveh švercerjev. Tem bi taki socialisti znali zagreniti život:)
...Da se utopija razkrije moraš potem priiti do antiglobalizma, antiatomske centrale, anti družbeno nasilje in dosledna uveljavitev človekovih pravic. Ja yupe? In nato še huda,.. ukiniti kapitalizem:) No ja kdo bi si mislil. Res nisem vedel. In po pravici povedano dvomim, da to gre.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

A. Smith ::

@A.Smith...menim ,da so vetrnice skupne levici in desnici. Če greš do Munchna eno ogromno celo vidiš. Če je kaka računica, potem vetrnice bodo. Problem je poudarek...brez nukleark.


Nukleark ne bo, ne. Bodo pa zato termoelektrarne. Pri količini premoga, ki ga njihovo ozemlje premore, je odločitev povsem samoumevna.

Ampak kako hudiča gre to skupaj s Kjotskim protokolm in njihovim ostalim okoljskim mumbo-jumbom? Niti približno ne gre! Enkrat bodo postavljeni pred dejstvo: nehajte futrat Evropo s propagando, če ste sami eni navadni kurjači. Po toliko gnilih manipulacij se bodo sami ujeli v lastna pravila (in jaz sem prvi, ki jim to privošči!). Svet ni pravičen, k sreči pa premore vsaj smisel za ironijo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

USS Liberty ::

>>>>>>FDP je po njegovih kriterijih pro-islamska in pro-imigracijska stranka, kar je za liberalce seveda edino smiselno in hkrati zelo daleč od neokonzervativnih blodenj.

To je čisto res, kar si napisal, da je FDP pro islamska in pro imigracijska...

Vendar, kar se tiče neokonservativizma in imigracijske politike, nimaš čisto razjasnjenih pojmov. Neokoservativci podpirajo priseljevenje in v tem se neokoservativci ločijo od klasičnih konservativcev(paleokoservativci). Tako da, kar se tiče priseljevanja, imajo neoconi podobno stališče kot anarholiberali...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Khm samo tako na brzino. FDP se sliši podobno kot FPO. Za FPO zanesljivo vem, ker sem vandral po avtrijskem, da je precej naci-backgrounded. In še tale stavek katerega melodijo boste prepoznali: 'FDP:->Das deutsche Volk hat das natürliche Recht, sich die Bedingungen seiner Weiterexistenz zu sichern'. Madona adi kje si bil:)
Liberalizem, neoliberalizem, anarholiberalizem, konzervativizem in neokontervativizem so malce na trdo privlekli iz ameriškega polja, pa včasih ne pojasni toliko kot en kratek sieg:)
Če so pa res ščasoma ugotovili, da ne zmorejo brez židov, velja pa pogledati v detajle. Work in progress:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

borchi ::

zakaj so v nemčiji zmagovalci pred volitvami pravili, da se davkov v krizi ne da zniževat dokler se nemški dolg veča, če pa jaz, moj sosed in njegov pes vemo, da je to EDINA stvar, ki stoji med krizo in večno blaginjo?
l'jga

USS Liberty ::

>>>>>FDP se sliši podobno kot FPO.

Sliši se podobno, vendar sta ti dve stranki tako po svoji politični usmeritvi, kot po svoji zgodovini zelo različni...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

donfilipo ::

Ja ja volk, heimat, fernatwortung, gegen-klassenkampf nisem slep...no pa tudi skozi še nisem. Ti verjamem, da imajo nek antiadi twist, konec konev so leta minula. A geni so znani.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

donfilipo> Za FPO zanesljivo vem, ker sem vandral po avtrijskem, da je precej naci-backgrounded.

V vse desne stranke se prej ali slej naserjejo nacisti, ampak FDP je vsaj do zdaj bistveno bolj podobna liberalnim kot nacionalnim strankam.

donfilipo> Ja ja volk, heimat, fernatwortung, gegen-klassenkampf nisem slep.

FDP je bolj podobna LDS kot SNS. Kot rečeno so za integracijo islama in židje imajo radi liberalce, ker več zaslužijo :)

borchi> zakaj so v nemčiji zmagovalci pred volitvami pravili, da se davkov v krizi ne da zniževat dokler se nemški dolg veča, če pa jaz, moj sosed in njegov pes vemo, da je to EDINA stvar, ki stoji med krizo in večno blaginjo?

Hja, sej Nemci so dobri, ampak tako dobrih ljudi kot je naš Ivan, tako dobrih pa le ne premorejo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

donfilipo ::

yupe>> V vse desne stranke se prej ali slej naserjejo nacisti, ampak FDP je vsaj do zdaj bistveno bolj podobna liberalnim kot nacionalnim strankam.

Jure liberalism je zame poosebljanje osebne svobode. Ameriški idol. Sory. Nič kolektivnega. FDP pa lepo pojejo po doslej pogledanem čisto kolektivno, volk odgovorno, naci-like. Mi je prav žal.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

borchi ::

> Hja, sej Nemci so dobri, ampak tako dobrih ljudi kot je naš Ivan, tako dobrih pa le ne premorejo!

ne spremljam, zato vprašam... ali v nemčiji nihče ni obljubljal nižjih davkov? zakaj? oz. če jih kdo je, zakaj niso ljudje masovno volili te stranke?
l'jga

jype ::

donfilipo> FDP pa lepo pojejo po doslej pogledanem čisto kolektivno, volk odgovorno, naci-like. Mi je prav žal.

Ne vem, kje si to prebral. Tisto, za kar se zavzemajo, je tolk daleč od naci-like politike in ideologije, kot sploh lahko greš.

Morda si jih zamešal s kom :)

donfilipo ::

yupe>> Morda si jih zamešal s kom :)

Naa a židovski socilog v meni gleda kje so vsi naciji:) No opažam da razen osnovne melodike program res nima nobenih stičnic z nacionalsocializmom. Ampak osnovna melodika pa je.
'Gastarbeiter sind keine Bedingung für das Gedeihen der Volkswirtschaft und für den Wohlstand des Volkes. Daher treten wir für die schrittweise Verringerung der Zahl der Gastarbeiter in Deutschland ein'
USS no no:)
http://www.fp-deutschlands.de/
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

USS Liberty ::

>>>>>>>http://www.fp-deutschlands.de/

To ni FDP, ki je dobil 14% na včerajšnjih nemških volitvah...
Ti mešaš dve stranki

FDP... to je taprava stranka
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

donfilipo ::

Takole bi rekel. FPD. Vsi naciji, ki hočejo volit a delat pracično proti komunizmu in tujcem brez lagrov se tu najdejo. Kot naj bi se pri nas stari komunisti pri pahorjevih manekenih:) No nič čudnega, verjamem da po porazu neke ideologije takojšnja resurekcija brez temeljite prenove ni mogoča. Pri nas ni DieLinke so samo manekeni, pri nemcih ni Nacijev so FPD. Ja MEA CULPA zamešal sem FDP in FPD. Bom takoj pogledal kaj so ti drugi. Se še enkrat opravičujem. Ma ja to so nek Zares ali kaj. U sem osu:) Odkod FDP?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Vidim, da te je že USS Nimitz popravil :)

donfilipo> Odkod FDP?

To je tisto, kar bi morala biti LDS, če bi bila zvesta svojemu imenu.

borchi> ali v nemčiji nihče ni obljubljal nižjih davkov?

V trenutni situaciji? Si nor? To ni Balkan!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

donfilipo ::

FDP->E ti so pa uvoženi iz amerika....maš prav USS. Njemački Zares. No to me pa ne zanima. Ampak a so ravno tako Freicheiltiche Deutchlands Partei? Dvojna zbrka? Pravi liberalizem versus kvazi-nacijevstvu?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Freie Deutchland Partei so liberali kao Zares. Freicheitliche Partei Deutchlands so pa ex-naciji. In so zgleda bojkotirali volitve ...bomba:)
http://www.fp-deutschlands.de/aktuelles... .....zato jih nisem nikjer našel. A znam iz prve ruke, da ima nacija kolko očeš:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

donfilipo> Freie Deutchland Partei so liberali kao Zares.

Razlika med LDS in Zares je pa... Kakšna že? :)

donfilipo ::

Golubič je v črno knjižico zapisal tudi jelka:) Ne vem ni neke bistvene, vsaj zame ne. Ampak ata janez je zbolel potem pa so se malo za dediščino. Sej veš to balkansko tradicijo. Poglej maratonce:)

Ja pa komaj so jih ameri dobro pripeljali. Jebemti morajo bit jezni na nas:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jype ::

Ma js se bojim da se bodo pajaci nazaj združl.

Ta Kresalova, ta je kr huda. Sem mislu, da je zadržana, pa gre očitno zdej naprej zakonodaja ki popravlja protiustavne krivice glede zakonskih zvez, naslednja reč ki jo od liberalcev pričakujem, je pa legalizacija drog.

Če so FDP tut taki, se Nemčiji pišejo boljši časi.

donfilipo ::

Tako. Sem res zamešal kot v Monty Pythonsih People Liberation Front of Palestine in Liberation of Palestinian People ampak:
...nemci imajo kompletno paleto od skrajne levice DieLinke ki na miren način skuša ukiniti kapitalizem do FPD svobodnjakov, ki so maskirani naciji
Ne bi mislil, pa sem 30 ur poslušač Žižka:)
Pri nas skrajne levice ni. Pa tudi skrajna desnica je zelo pragmatična:)
Sredina:
Desna: SDS z Janšo raztura. Pa čeprav so ga popacali z vsemi govni njegovih sodelavcev iz bitke:)
Leva:
FDP ...Zares in LDS skupaj, ja to je dovolj simpatično za trenutno stanje zavesti človeštva i mogučnosti radnika:) Golubič bi bil tajnik, Kresalova pa Front Frau. Morebiti. Bi za liberalizem veliko pomenilo. Edino kar je, Golubič je kot Slavoj še dosti stare šole črne bukve, medtem ko je katarina tista, pa kaj te briga, legalnost... konstrukcija je pomembna:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

A. Smith ::

borchi> ali v nemčiji nihče ni obljubljal nižjih davkov?

V trenutni situaciji? Si nor? To ni Balkan!


Motiš se. Obljubila jih je sama Angelca. Samo je tle keč: obljublja jih šele po letu 2011. Ta del je kasneje dodala, ko je folk zadevo fanatično zapopadel.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

jype ::

A. Smith> Ta del je kasneje dodala, ko je folk zadevo fanatično zapopadel.

Ja, jasno. Sej nižanje davkov je dolgoročni cilj vsake pragmatične oblasti. Ampak Angelca ve, da nižanje davkov ni kar tako, in je (ob dejstvu, da je nemčija v prejšnjem četrtletju že zabeležila pozitivno gospodarsko rast in ob dejstvu, da trenutno ne kaže, da bi se padanje utegnilo ponoviti) povedala, da bo šlo počasi.

Če bo obljubo držala, ji privoščim še kakšno zmago.

donfilipo ::

Angelca je pridna. Ampak kaj, ko nek zlobni cigo z par potezami lahko ponovi in poslabša stanje v sranje. Vse pač kaže, da se gospodarstvo ravna po borznih indeksih. Ti pa po razpoloženju špekulantov. Kot se zdi ni nobenega dobrega mehanizma, s katerim bi lahko pregledali učinkovito trdnost poslovanja katerikoli privatne finančne institucije. Vse zdravje družbe še vedno visi na številu ciganov na tržnici. Pa doktorji ekonomije, silni znanstveniki in laureati z nobelovimi nagradami gor ali dol. Par ciganov se ga zakocka, i ode:) You can not believe it.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

donfilipo> Kot se zdi ni nobenega dobrega mehanizma, s katerim bi lahko pregledali učinkovito trdnost poslovanja katerikoli privatne finančne institucije.

Če v te institucije ne mečeš davkoplačevalskega denarja, ti je za to lahko vseeno.

Se bo kar treba sprijaznit z dejstvom, da varnost kot absolutna kategorija ne obstaja.

Thomas ::

Ti pa po razpoloženju špekulantov. Kot se zdi ni nobenega dobrega mehanizma


To JE dober mehanizem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

jype>> Če v te institucije ne mečeš davkoplačevalskega denarja, ti je za to lahko vseeno.

Ma kurac ti je vseeno, če ti to zniža prodajo za 30%. Ni to nek teoretično politični hec. To je life. Enim se ne pozna, enim pa zelo.

Thomas>> To JE dober mehanizem.

Morda res najboljši, kar smo si jih bili sposobni izmisliti. Ni pa dober, če mase spravlja v obup. Ampak to samo pomeni, da smo še na nivoju kameltreiberjev:)

jype>>Se bo kar treba sprijaznit z dejstvom, da varnost kot absolutna kategorija ne obstaja.

V merkatorju je...na ciganskom vašarju je ni:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Thomas> To JE dober mehanizem.

donfilipo je govoril o nečem drugem - kdaj lahko odjemalci finančne institucije vedo, da ji ne morejo več zaupati? Ne morejo vedeti, zato so tudi sami špekulanti, če to želijo, ali pa ne.

donfilipo ::

Nekdo bo pač razvozlal simptome ciganov, strpal v comp in udri FBI i CIA. Drugače ne vidim rešitve. Naj bogati tisti, ki res ustvarja dodano vrednost.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Ker pri taki navidezni kontrakciji kapitala, resoursov in gospodarkih gibanj se zgodi, da vrli švercerji stisnejo dupe z našvercanimi cekini in obstane 3/4 veselja:) Amerika je napumpala 1,5 x 10 na 9 dolarjev i basta. Spet gre OK. Pa jebemti kaj je 1,5 x 10 na 9 v primerjavi z svetovnim denarjem?

Da ne govorim, da ga bodo dobili nazaj kot kaže, so ga nekaj že.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Thomas ::

1,5 x 10 na 12 $.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Jap my bad. Ampak še vedno. Seštej vse manjke držav in je to sitnica. 1,5 x 10ˇ12 / 70 x 10ˇ12 = cca 2%.
škoda kakih 7% od 70 = 5 x 10ˇ12 manj proizvedenih dobrin. To pa revnejše že zamaje pošteno. In zaprli so enega cigana na 'bowli' in pomirjevalih. WTF.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sodišče v Nemčiji začasno ustavilo gradnjo Tesline tovarne Gigafactory 4 v Berlinu

Oddelek: Novice / Tožbe
3510676 (7575) fikus_

Volitve v Nemčiji končane (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30359424 (45059) AndrejO
»

Napad v Oslu: igre niso krive, spet stare debate o nadzoru interneta

Oddelek: Novice / NWO
4010004 (8595) vidz81
»

10 let LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1127921 (6025) BigWhale

Več podobnih tem