» »

Gerb, oziroma hiatalna kila pozna kdo to?

Gerb, oziroma hiatalna kila pozna kdo to?

nokia6310 ::

Pozdravljeni, imam eno vprašanje. Včeraj sem bil na gastraskopiji, precej zoperni in naporni pregled. Najtežje je bilo, požreti tisto cevko s kamero in pa tisti občutek, ko so mi jo vlekli nazaj ven! Ugotovili so, da imam hietalno kilo. Ve mogoče kdo kaj več o tem predvsem, če je to možno operirati in zakaj sploh pride do tega. Sumim, da so delni krivci za to tudi mastna prehrana, kava in cigareti, katere kadim že cca 13 let.

Težav imam, ker me od časa do časa močno peče zgaga, predvsem po mastni hrani, vinu in "domači" kavi. Po tisti iz avtomata, me ne. Do zdaj sem jemal zdravilo nexium, katero mi je tudi pomagalo in po jemanju tega nisem imel več težav z zgago. Sem pa zaradi stranskih učinkov postal precej zaspan nekaj ur po tem, ko sem vzel to zdravilo. Ravno iz tega vzroka, mi je zdravnik svetoval druga zdravila. Zanima me, ali morda kdo kaj več ve o gerbu, zakaj pride do tega in ali je to možno pozdraviti?

Za odgovore, se vnaprej vsem zahvaljujem!

W1: popravil napako v naslovu teme

PromeuZ ::

<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

bluefish ::

Za začetek je dobro, če ime pravilno zapišeš - Hiatalna kila.
Nato sledi malo brskanja z Googlom in ven prideta vsaj dva uporabna rezultata:

- http://www.viva.si/clanek.asp?id=2580
- http://vizita.si/clanek/leksikon/gastro...

Če ti zgago povzročajo naštete razvade, potem bi bilo logično, da se jim vsaj začasno odpoveš. Tablete dolgoročno niso odgovor na težave (vem, sliši se obrabljeno).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Okapi ::

nokia6310 ::

BlueFish, priznam, moja napaka. Prosim, popravi napisano tako, da bo pravilno. Drugače pa, hvala za uporabne linke. Je pa treba napisati, da so se opaznejše in resnejše težave začele, šele pred dvema letoma. No že prej sem tu pa tam čutil kaj, ampak, si s tem nisem delal večjih preglavic. Ok če neham kadit, pit, jest meso ali karkoli kar imam pač rad, kaj pa mi pol sploh še ostane? Zavedam se, da bo treba našteto absolutno omejit, pokadil tako ali tako nisem veliko, kavica tu pa tam ena ali dve na dan, edino kar je bilo pretiravanja, so bile pice, zrezki, pomfri in še drugo, kar sodi zraven. Kratkoročno se seveda to ne pozna, po nekaj letih, pa so žal posledice tu. Ok pravijo, da je to prirojeno, tako, da nisem sam kriv za vse. Je pa res, da takšna hrana verjetno pripomore k temu.
Tudi sam sem našel en uporaben link:
http://www.pomurske-lekarne.si/si/index...

;-) ::

Malo stara tema, jaz zdaj malo googlam pa najdem to temo. Sem bil letos na gastroskopiji in ni niti malo neprijetno itd. kot se sliši. Imam GERB in sicer v taki obliki da zjutraj ko vstanem imam poln kur** oz. želodec kisline in če kaj nepravega pojem mi je slabo dokler ne bruham. So obdobja (jesen in zima) ko se človek manj giblje in imam slabosti vsak dan.

Drugače pa se da normalno živet z tem če se držiš določenih nasvetov zdravnika: prehrana, visoko vzglavje ko spiš!, veliko gibanja, jest nesmeš vsaj 2 uri pred spanjem, itd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bulica iz katere teče gnoj in ga ne zmanjka.

Oddelek: Loža
135016 (3905) draciel
»

S katero hrano proti kislosti v želodcu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6359948 (42316) Dajarra
»

Trebušna gripa ?

Oddelek: Loža
1710985 (10601) Bob Rock
»

Pokanje v kolku

Oddelek: Loža
114746 (4467) PacificBlue
»

Glavobol

Oddelek: Loža
324492 (3394) Eupatrides

Več podobnih tem