» »

Nemčija sprejela nov zakon o cenzuri

Nemčija sprejela nov zakon o cenzuri

Stop

Slashdot - Včeraj je nemški zvezni parlament s 389 glasovi za in 128 proti sprejel osnutek zakona o preprečevanju dostopa do otroške pornografije na spletu, o katerem smo že obširno pisali. Nova zakonodaja od ponudnikov dostopa do interneta zahteva, da uporabnike interneta ustavijo z znaki stop vsakokrat, ko bi ti poskušali dostopati do strani s prepovedano vsebino. Strani bo sicer še vedno moč odpreti, le da potrebno prej klikniti gumb OK na stop strani, kjer vas bodo obvestili, da kršite zakon. Ves čas razpravljanja o zakonu je sicer potekalo zbiranje podpisov za umik zakona, kjer so nasprotniki zbrali kar 130.000 podpisov, a to očitno ni bilo dovolj. Ko bo zakon postal veljaven, bo nemški zvezni kriminalistični urad (BKA) vzdrževal seznam prepovedanih spletnih stran, ponudniki dostopa do interneta pa bodo skrbeli za njihovo blokado.

10 komentarjev

antonija ::

A bo ta seznam strani kje javno dostopen?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

NavadniNimda ::

Sigurno jih bosta Bing in Google hitro polovila. :)

Matako ::

INTERNET VERBOTEN!
/\/\.K.

skika ::

There goes 4chan za nemce

uio ::

INTERNET VERBOTEN!

:))lol Sam res. Je pa zanimiv kako 'blago' verzijo so si zmislil. Sicer lahko še dostopaš do pedofilskih strani, samo te oni prej OPOZORIJO da delaš prekršek, kot da tega nisi vedu že prej. Norost ne pozna mej.

BigWhale ::

HALT!

recmajkemi ::

hammer zeit!!

urban99 ::

dojčlandiberales... ne morem verjet, da je šlo skozi. Ena največjih peticij v njihovi zgodovini pa takle rezultat v parlamentu. Toliko o predstavniški demokraciji...

Ravnokar prebral, da je avstrijska prodajalna iger že dobila opozorilo, da se bodo znašli na index prohibitorum... 'violentne vsebine', seveda...

PaX_MaN ::

Nicht kinder werfen!

amigo_no1 ::

Ker so vsi uporabniki internata teroristi, pedofili in zarotniki proti državi(tm) predlagam da internet preprosto ukinemo.
Tako bo propadel Cisco/Google/Yahoo, vse te zlobne firme, ki zbirajo podatke o nas in prodajajo diktatorskim režimom cenzurne rešitve ala BigChinaFirewall ter blokirajo FB in youtube; EU parlament se bo lahko namesto razprave o M$ in integriranem browserju,minolovcu&pasjansi končno posvetil resnim temam, npr. problematiki lupljenja krompirja in izdelavi zobotrebcev iz lesne biomase, časopisi&glasbene založbe ne bodo propadle ker ne bo več grdega ineta,ki jih tako ogroža, RIAA&MPAA in podobni mrhovinarji pa propadejo kot bi rekel keks.
Končno bomo lahko uporabili računalnike za njihov prvotni pomen, podstavek za fikus.Ker se bo posledično uporaba računalnikov možno zmanjšala bomo tako še mimogrede rešili problem segrevanja ozračja; tudi grdega komunističnega linuxa in njegovih izotopov (ki ima 3/4 delež med serverji) se bomo btw znebili.

Navkljub vsem pozitivnim spremembam se poraja samo še končno vprašanje kako bo potem v **dobi ne ineta** ciljni svet izvedel kaj je včeraj počel Damjan Murko in Urška Čepin ,ampak predvidevam pač da bodo znanstveniki, ki so sedaj tako zaposleni z izdelavo arašidove/jabolčne/pirove gripe našli kako rešitev v ezoteriki ali reikiju:).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FCC potrdil nevtralnost interneta v ZDA

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
2812752 (6668) jype
»

V ZDA bodo ponudniki dostopa do interneta lahko prodajali prometne podatke

Oddelek: Novice / Zasebnost
207128 (5787) gruntfürmich
»

Brazilija sprejela zakon o nevtralnosti interneta

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
179080 (7498) Jackass
»

Cenzura interneta v Nemčiji?

Oddelek: Novice / NWO
217039 (5678) poweroff
»

Nemški ponudniki dostopa do interneta morajo na zahtevo izbrisati prometne podatke

Oddelek: Novice / Zasebnost
63910 (3421) SavoKovac

Več podobnih tem