Forum » Znanost in tehnologija » Protokol

Protokol

Temo vidijo: vsi

Priporočamo: Topla greda - je blagoslov!, ste srecni?, Perpetuum mobile?, We come in peace..., Problemi človeštva so žal nujni za obstoj človečnosti

Registriraj se strani: 1 ... 113 114 115 »

Double_J ::

Pomojem je dejstvo, da se nismo znašli v Protokolu, slab znak, da bo praktično večno čisto povsod. A mar ne? Če bi se pa že kar znašli v njem... potem bi bi bile njegove delnice vendar dosti višje za kaj takega.
Podpis.

Thomas ::

Definitivno, da je to slab znak, da nismo v Protokolu. Slab znak je tudi če je mraz, ti pa še nisi zakuril ognja. Verjetnost, da ga kdaj boš, ni 1.

Ni pa razlog, da obupaš. Čeprav DA pravi točno to. Da boš zelo težko zakuril ogenj in da boš zelo težko naredil Protokol.
Tell me your premises!
- Ayn Rand

Ja... samo da bi imel tisti, ki bi poizkušal zakuriti ogenj, še malo večje dvome, če bi predpostavljal da bo ogenj večno gorel.

Ker bi se definitivno lahko vprašal, zakaj se je znašel v situaciji, ko mora zakuriti ogenj, ki bo večno gorel? Verjetno bi imel manj dvomov, da bo zakuril enodnevnega, ker je potem logično, da se je znašel v situaciji, ko mora zopet prižgati ogenj?

A mar ne drži?
Podpis.

Vprašati se mora, kako da živi ravno na koncu časa, ko (še) ni ognjev. Kako da se je rodil ravno v času, ko so bili ljudje prvič na Luni ali kakem drugem nematičnem svetu. In tako dalje.

Naš svet, za razliko od povprečnega matematičnega sveta, dopušča nekatere diskontinuitete, saj smo šli že skoz mnoge, čeprav, ozirajoč se na DA, ne bi smeli.

Čisto matematično gledano, so svetovi, kjer DA ne velja supremum. Naš konkretni, fizikalni svet, OČITNO je eden takih.

To o njem že nekaj pove.
Tell me your premises!
- Ayn Rand

To meni precej dolgo ni bilo jasno, kaj je narobe z DA.

Predpostavlja uniformno verjetnostno distribucijo. Ni res, v našem svetu že ne. V tistih poenostavljenih, modrih in rdečih kjubiklov, že mogoče.
Tell me your premises!
- Ayn Rand

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

To je potem že zahajanje v trivialnosti. Kako da živim ravno v času, ko je nekdo zažgal list, ki ga imam v svoji roki. Iz tega ne moreš nič sklepati.

To, da recimo obstajamo, pa bi znalo nekaj govoriti o sami naravi/velikosti vesolja.
Podpis.

Iz vsega kar je in kakor je, lahko kaj sklepamo, ne le iz svojega obstoja.
Tell me your premises!
- Ayn Rand

ABX ::

Razvoj hitrosti komunikacije v ekonomiji.
http://www.wired.com/epicenter/2010/07/...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Impresivno. In se razvija AI in se to direkt splača.

Zelo dobro.
Tell me your premises!
- Ayn Rand

Sago ::

In kaj je tu tako impresivnega? GA in nevronske mreže se za predvidevanje trenda marketa uporabljajo že vsaj 20 let, kar nekaj produktov je namenjenih tudi množicam, ki jih uporabljajo bolj ali manj (večinoma manj) uspešno.

Razlika je le, da ti imajo denar za top HW in programerje. In bližino borze, tistih 30 čevljev ali 100 ne prinese neke razlike.

http://www.neuroshell.com/
http://www.tradingsolutions.com/

Ne, ne, nič ni, kje pa. Škoda sploh omenjat.

A je to mogoče fovšija, al je kakšen drug plemenit vzgib?
Tell me your premises!
- Ayn Rand

Fovšija komu? :) Pač, nič novega ali impresivnega. Vsaj glede na ta članek. Imaš kaj bolj konkretnega?

ABX ::

In kaj je tu tako impresivnega? GA in nevronske mreže se za predvidevanje trenda marketa uporabljajo že vsaj 20 let, kar nekaj produktov je namenjenih tudi množicam, ki jih uporabljajo bolj ali manj (večinoma manj) uspešno.

Razlika je le, da ti imajo denar za top HW in programerje. In bližino borze, tistih 30 čevljev ali 100 ne prinese neke razlike.

http://www.neuroshell.com/
http://www.tradingsolutions.com/

Se ne gre za to kdo je prvi, ampak da se že danes vlaga ogromno v R&D za AI in hitrost izvajanja. Firme želijo nižat odzivni čas ki se meri v nanosekundah. Te potrebe dejansko ne more povzročat človek, ampak AI.
Avtomatizacija ekonomije je big deal.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ta "že danes" obstaja že odkar so uporabljani računalniki. Tudi mali traderji delajo podobno, vendar oni lahko žal optimizirajo le na sekunde (oddaljenost - št. hopov, moč HW, omejenost znanja pri razvoju algoritmov). Zato še enkrat: nič novega. Le da se nekateri tukaj mečejo na tla vsakič ko kdo omeni te magične besede.

V bistvu pa je ta "AI" le GA in NN, ki ju tudi poznamo že od kdaj? 60's?

Vedno sem se strinjal s Friedmanom, da špekulanti so balzam za ekonomijo. Delujejo kot kakšna (po)zavarovalnica borze.

No, zdej se bodo (ponovno) modrnizirali in to bo za finančni sistem dobro. Seveda, če propadlih ne bodo reševali davkoplačevalci. Potem je res brez veze.

Ampak ena takale "kapa" na ekonomiji bo fajn "čelada", ki bo pomenila hitrejši razvoj.

Great.
Tell me your premises!
- Ayn Rand

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()
Registriraj se strani: 1 ... 113 114 115 »

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

We come in peace... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1753671 (317) Jeronimo
»

Problemi človeštva so žal nujni za obstoj človečnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
833209 (230) jzgorisek
»

ste srecni? (strani: 1 2 )

741750 (1121) Sergio
»

Perpetuum mobile?

461863 (1471) Thomas
»

Topla greda - je blagoslov! (strani: 1 2 )

702272 (1645) Aggressor