Forum » Loža » Odštevanje do padca trenutne vlade
Odštevanje do padca trenutne vlade

kmetek ::
Spet Ziga v svojem pravnem elementu. Važno, da ma Cerkev največ denarja na svetu, revščine pa za 1 miliardo ljudi, pri nas 10% in raste.
Fino, Zigec? Seveda, dajmo udrihat po najmanjšem človeku, nabijmo davke in trošarine, dajmo Cerkvi čim več zemlje.
Fino, Zigec? Seveda, dajmo udrihat po najmanjšem človeku, nabijmo davke in trošarine, dajmo Cerkvi čim več zemlje.

Ziga Dolhar ::
Torej - obdavcit cerkev - enako kot tebe in mene.
Are you still in for it?
Anytime! Razlike med crekvijo in podjejem kot pravnima subjektoma ne bi smelo biti. Zavarovanje in pokojnino naj si kar lepo sami plačajo.
Razlika je ze v tem, da Cerkev in podjetje NISTA 'pravna subjekta' v enaki obliki.
'Vatikan' (kot poljudno ime) je namrec subjekt mednarodnega prava, katerega polozaj je prakticno enak polozaju drugih drzav.
To pomeni, da bi morali enako obravnavat polozaj VSEH subjektov. Kar bi bilo zelo zanimivo argumentirat tujim vladam.
P.s.: ne spuscam se v vprasanje polozaja duhovnikov in socialnega varstva.
https://dolhar.si/

In Vatikan se bo kopal v vsem svojem blišču še naprej.
"Če bi se Vatikan ločil samo od polovice svojega bogastva, na svetu ne bi bilo revežev."
- Henri Groues ("abbe Pierre") - (1912 - 2007)
"Cerkev je največja korupcija, kar si jih je mogoče zamisliti." Nietzsche
"Če bi se Vatikan ločil samo od polovice svojega bogastva, na svetu ne bi bilo revežev."

oldguy ::
Razlika je ze v tem, da Cerkev in podjetje NISTA 'pravna subjekta' v enaki obliki.
'Vatikan' (kot poljudno ime) je namrec subjekt mednarodnega prava, katerega polozaj je prakticno enak polozaju drugih drzav.
To pomeni, da bi morali enako obravnavat polozaj VSEH subjektov. Kar bi bilo zelo zanimivo argumentirat tujim vladam.
P.s.: ne spuscam se v vprasanje polozaja duhovnikov in socialnega varstva.
Nisem pravnik, zato ne bom preveč pameten tule. A čisto takole, laično, če ima cerkev v lasti neko premoženje in z njim generira nek dobiček, naj bo ta dobiček obdavčen primerljivo drugim podobnim mednarodnopravnim subjektom. Razumem, da so pogodbe pač takšne kot so, a vedno se bom zavzemal za čimmanjše koncesije države cerkvam (ne le katoliški). Isto menim glede polozaja duhovnikov in socialnega varstva, pa glede "duhovne oskrbe" vojakov in policajev. Jaz bi religije preprosto izenačil z društvi. Imaš sredstva, pojdi se kar se hočeš. Ne pričakuj pa kakršnekoli državne ali materialne podpore od države v imenu "višjih" načel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()

zee ::
Nisem pravnik, zato ne bom preveč pameten tule. A čisto takole, laično, če ima cerkev v lasti neko premoženje in z njim generira nek dobiček, naj bo ta dobiček obdavčen primerljivo drugim podobnim mednarodnopravnim subjektom. Razumem, da so pogodbe pač takšne kot so, a vedno se bom zavzemal za čimmanjše koncesije države cerkvam (ne le katoliški). Isto menim glede polozaja duhovnikov in socialnega varstva, pa glede "duhovne oskrbe" vojakov in policajev. Jaz bi religije preprosto izenačil z društvi. Imaš sredstva, pojdi se kar se hočeš. Ne pričakuj pa kakršnekoli državne ali materialne podpore od države v imenu "višjih"
Se strinjam. Ne pa osvetlitev vsake najmanjse cerkve nato jamranje, kako da ni denarja (osvetlitev je bila podana zgolj kot najbolj banalen primer).
Strinjam se pa tuydi, da so reakcije ministra Krizanica na recesijo napacne.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

hvala w1: vi uživate v brisanju a ne?
http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042...
posnetek vlačiča in ujet na laži
UDBA STRIKES BACK
Ministrstvo za finance z Isajlovičem sklenilo pogodbo
še verjamete, da PAHOR dela dobro?
http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042...
posnetek vlačiča in ujet na laži

UDBA STRIKES BACK
Ministrstvo za finance z Isajlovičem sklenilo pogodbo
še verjamete, da PAHOR dela dobro?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

BALAST ::
Meni gre tole politično obrekavanje že pošteno na jetra. Vsaka vlada ga lomi po svoje in sem že vedno trdno prepričan da je Janševa naredila več škode, pa čeprav takrat še ni bilo ekonomske krize v Sloveniji, kar poglejte Bajukovo laž o dobičku, ki je bil v resnici največji primankljaj.
Ko pa je nastopila kriza, se pa vpije zakaj niso nič financirali v koristne projekte, to pa vprašajte kar Janšo. Pahorjevi niti še niso imeli časa analizirat vse situacije, ki jim jo je pustila prejšna vlada, kaj šele, da bi izpeljala koristne projekte, katere najkrajši možni planogram je vsaj 2leti.
Podjetniki so se sprijaznili da z janšo odhaja možnost komunističnega vladanja, zato so pa nastali tajkuni, čisto po pravici povedano so zagotovo pol politiki pol tajkuni z vezmi iz prejšne vlade.
Pahor se bori težje kot bi si kdo mislil, ker mu bivša UDBA, Janševci, Hrvati in še Tajkuni vedno mečejo polena pod noge, medtem ko je v Janševi vladi bilo to bolj sproščeno z manj nasprotnikov.
Stari zakoni se pa ne spremenijo tako hitro, da bi se dalo kaj popravit, ampak samo izzivajo stare Janševe probleme, ki jih je pometel pod preprogo.
Ko pa je nastopila kriza, se pa vpije zakaj niso nič financirali v koristne projekte, to pa vprašajte kar Janšo. Pahorjevi niti še niso imeli časa analizirat vse situacije, ki jim jo je pustila prejšna vlada, kaj šele, da bi izpeljala koristne projekte, katere najkrajši možni planogram je vsaj 2leti.
Podjetniki so se sprijaznili da z janšo odhaja možnost komunističnega vladanja, zato so pa nastali tajkuni, čisto po pravici povedano so zagotovo pol politiki pol tajkuni z vezmi iz prejšne vlade.
Pahor se bori težje kot bi si kdo mislil, ker mu bivša UDBA, Janševci, Hrvati in še Tajkuni vedno mečejo polena pod noge, medtem ko je v Janševi vladi bilo to bolj sproščeno z manj nasprotnikov.
Stari zakoni se pa ne spremenijo tako hitro, da bi se dalo kaj popravit, ampak samo izzivajo stare Janševe probleme, ki jih je pometel pod preprogo.

Mr.B ::
Balast, če si opazil, odkar so bile volitve za EU, govorimo o padcu BDP-ja, ne govorimo o Deflaciji/Inflaciji, nikjer ni omenjena... Ko gledaš politični barameter, kaj opaziš, hme ne v delu, ne v 24kru vsaj online ni več grafov, kako smo / so neuspešni, samo procente..... Ubadamo se s Šrotom, dejansko pa je nepomemben, saj Bavčar (od pomladi bivši LDS) v istrabenzu pridelal 1 miljardo € minusa, kako je to bilo uspešno, v primerjavi z Šrotom, ni nič, pa Šrot še pozitivno deluje. ŠRot je samo farsa da se ne govori o Istrabenzu, pa pred bankrotom Petrola, itd... Govorimo o vrednostih, ki se jih ena mala Ameriška korporacija nebi sramovala, razen da so minusi, ima pa cca 50x+ več zaposlenih...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Utajil za 2,5 milijona evrov davkovTu se gre za to da ni plačal davka, torej je bil pogolten, in ni v nizozemski odprl podjetja, kamor bi davek lepo legalno, in z manjšimi % prinesel po domače domov v svoj žep.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a...
in potem naša vlada vrže kost za glodanje novinarjem:
http://www.rtvslo.si/slovenija/janso-bo...
zakaj čakamo ceste?
in potem naša vlada vrže kost za glodanje novinarjem:
http://www.rtvslo.si/slovenija/janso-bo...
zakaj čakamo ceste?

še to ;)
Grozi nam postopek zaradi primanjkljaja
Zgodovina BBB se ponavlja :)
BEČ BEOGRAD BRUSELJ, bad blue boys
Grozi nam postopek zaradi primanjkljaja
Zgodovina BBB se ponavlja :)
BEČ BEOGRAD BRUSELJ, bad blue boys

mtosev ::
me zanima ce si lahko Pahor privosci da Mura propade.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

T0RN4D0 ::
Upam da si lahko. Kar ma za it v stečaj naj gre v stečaj. To ne pomeni nujno da propade. Če je še kakšna možnost, da je stvar ekonomsko upravičena se bo že pobrala po pravi poti.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Bavcar je odsel a verjetno gre tudi Istrabenz. Bavcar pa je bil iz LDS. preden je pred casom odsel iz LDSa.

Gpovorimo o prisilni poravnavi, ups, miljadi minusa, ki se bo med banke razporedil.
No smo pa dva meseca o šrotu poslušali, torej o podjetniku, ki v primerjavi 1. miljade € minusa, če štejemo še dokapitalizacijo s pomočjo LDSovega človeka torej Bavčarja ne računamo.
No ampak sedaj bomo lahko do jeseni razmišljali o Sanadarju, mogoče bodo te igre nafilale želodce.
No smo pa dva meseca o šrotu poslušali, torej o podjetniku, ki v primerjavi 1. miljade € minusa, če štejemo še dokapitalizacijo s pomočjo LDSovega človeka torej Bavčarja ne računamo.
No ampak sedaj bomo lahko do jeseni razmišljali o Sanadarju, mogoče bodo te igre nafilale želodce.

jype ::
Trenutna vlada se odlično drži! Poleg povsem tehničnih potreb države ustrezno izpolnjuje tudi svoje obljube glede spoštovanja človekovih pravic. Spoštovano gospo bomo še kdaj volili, če bo tako pokončno stala skozi cel mandat.

Trenutna vlada se odlično drži! Poleg povsem tehničnih potreb države ustrezno izpolnjuje tudi svoje obljube glede spoštovanja človekovih pravic. Spoštovano gospo bomo še kdaj volili, če bo tako pokončno stala skozi cel mandat.
ko bojo drzavo pahnili v revscino je se boljse aneda?

se vidi kdo so face ja: http://24ur.com/novice/slovenija/brucan...

TESKAn ::
ko bojo drzavo pahnili v revscino je se boljse aneda?
Če bi prejšnji v času, ko so se hvalili z gospodarsko rastjo in je bila v svetu konjuktura ravnali pametno in v letih debelih krav naredili zalogo za sušna leta, ne bi bilo problema. Tako jim je pa mukoma uspelo prikazat majhen plus v enem letu od štirih, pa še ta se je izkazal za minus - navkljub temu, da je gospodarstvo raslo. In JJ, ki mu v konjukturi ni uspelo pridelat proračunskega presežka, bo pametoval, kako je treba ravnat v recesiji?!?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

mtosev> ko bojo drzavo pahnili v revscino je se boljse aneda?
Državo bodo v revščino pahnili ljudje, ki premalo delajo.
Pa preden se kdo ob mene obregne, http://xkcd.com/303/
Državo bodo v revščino pahnili ljudje, ki premalo delajo.
Pa preden se kdo ob mene obregne, http://xkcd.com/303/

ce DZ sprejel da je bil presezek je pac bil. ce JJ ve dobri igrati karte je dobro za njega in SDS. in ne zdaj kak to in to ne more. ocitno lahko bp uporabis obstrukcijo.

djordjevic ::
Ti se fakin norca delaš? Tu je govora o resnični situaciji v državi, ti pa nebuloziraš o kartanju?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Utk ::
Hehe, če posranci izglasujejo, da je nekaj belo, je lahko zato še zmeraj črno. Kakšno je v resnici, itak nihče ne ve.
Bomo pa videli kako bo Katarina zagovarjala pravno državo proti svoji mamici. Same barabe.
Bomo pa videli kako bo Katarina zagovarjala pravno državo proti svoji mamici. Same barabe.

seveda je situacija resna. zaradi trenutne vlade pa je situacija vse slabsa. kaj je vlada pametnega od zacetka mandata ne vem. aja Srota so malo prizemljili kaj vec niso naredili. glavni problemi so pa: golobi, policitna imenovanja, in se poslabsavanje trenutne situacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

mtosev> zaradi trenutne vlade pa je situacija vse slabsa
Nope, trenutna vlada dela odlično.
mtosev> kaj je vlada pametnega od zacetka mandata ne vem
Mnogo več kot je prejšnja v celem mandatu. Če ne bi mel Viranta, bi blo isto, ko da nam vladajo generatorji naključnih števil.
CrniE> Bomo pa videli kako bo Katarina zagovarjala pravno državo proti svoji mamici. Same barabe.
To je dobra preizkušnja, ja. Me prav zanima, če se bo izkazala.
Nope, trenutna vlada dela odlično.
mtosev> kaj je vlada pametnega od zacetka mandata ne vem
Mnogo več kot je prejšnja v celem mandatu. Če ne bi mel Viranta, bi blo isto, ko da nam vladajo generatorji naključnih števil.
CrniE> Bomo pa videli kako bo Katarina zagovarjala pravno državo proti svoji mamici. Same barabe.
To je dobra preizkušnja, ja. Me prav zanima, če se bo izkazala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

ta tvoja odlicna vlada bo odsla. ce je tebi vsec ne pomeni da so sposobni.

pustite jype na miru, on živi v svojem progamskem svetu, seveda bo zagovarjal dvig trošarin na vse, pa vlado itd.

Seveda bom zagovarjal vlado! Če bi imeli še vedno Janšo na oblasti, bi delavci že zdavnaj pomrli od lakote, Stadiona še vedno ne bi bilo, alergije na cvetni prah bi se povečale in Hrvaška bi nam vzela Piranski zaliv!
Še sreča, da mamo Pahorja!
Še sreča, da mamo Pahorja!

dobro da ni dosti jypetov v tej drzave, ker bi potem res propadli.

oldguy ::
Heh, ironija očitno tudi ni vajina najboljša plat (poleg vsega ostalega, seve...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()

v pravo smer gredo stvari http://24ur.com/novice/slovenija/vox-po...

luksorzi ::
In Vatikan se bo kopal v vsem svojem blišču še naprej.
Pa še kako je res. Pa vi sploh veste kako se pepeže voli? Najbrž ne.
Naj vas razsvetlim:
Papež si že vnaprej izbere naslednika, ki je enakega mišljenja kot on, nato pa se na vse pretege trudi, da ga spravi na čimvišji položaj, drugim, pa meče polena pod noge.

PaX_MaN ::
Papež si že vnaprej izbere naslednika, ki je enakega mišljenja kot on, nato pa se na vse pretege trudi, da ga spravi na čimvišji položaj, drugim, pa meče polena pod noge.
Em, a se ne zapre tisti koncilj al kaj-je-že za dva tedna v en čošak dokler ne izglasujejo novega?

luksorzi ::
Ja! Seveda glasujejo, vendar papež poskrbi za to, da so med kandidati, le tisti z enakim mišljenjem, odnosom do cerkve, ...

Ne ne ne Ni JJ kriv, kriv je Tito, takart smo se zadolžili, itd...
Dejstvo je in ostaja, da je bil program trojčka PAtrija, in le ta se je izkazala kot ena izmed mnogih dnevnih fars. Vsi politiki so vedeli, kakšno je gospodarsko stanje, pa čeprav raji tega niso kazali, poglejte borzne indexe, kdaj so začeli padati v prepad. In vsak v trojčku je to vedel, samo programa niso imeli, sedaj so pa brez gat. A ste slučajno videli kakšen je kaj index deflacije v SLoveniji, vrjetno ne, do srede spomladi, ma ne pri nas sploh ni krize, nas bo kar obšla...
DEjte nehat utrujat, krive je JJ, če bi bil kriv, bi ga že zdavnaj Vladni trojček linčal, problem je v tem, da zaradi nesposobnosti, razen filanja žepov, ne morejo narediti nič, in kriza bo še najmanj eno leto, torej leto 2010, bo rast 0%, torej leto ko se bodo kazalci popravili so 2011, mene samo zanima, ali bo takrat brezposelnih toliko kot jih je v državni upravi.

DEjte nehat utrujat, krive je JJ, če bi bil kriv, bi ga že zdavnaj Vladni trojček linčal, problem je v tem, da zaradi nesposobnosti, razen filanja žepov, ne morejo narediti nič, in kriza bo še najmanj eno leto, torej leto 2010, bo rast 0%, torej leto ko se bodo kazalci popravili so 2011, mene samo zanima, ali bo takrat brezposelnih toliko kot jih je v državni upravi.

Zeberdee ::
Tak sestanek ni nič posebnega. Bi pa lahko število zaposlenih v javnem sektorju začeli krčiti kr na tem mestu. Mater, dajte si predstavljat, da bi bila tema karkoli drugega...

lol
Stečajna upraviteljica propadle vrhniške usnjarne bo dobila 190 tisoč evrov nagrade
ne sej to ni več normalno resnično meji na ZF.
Stečajna upraviteljica propadle vrhniške usnjarne bo dobila 190 tisoč evrov nagrade

lol
eh to ni dosti. samo ena lepa hisa bi to bilo

Good Guy ::
jah norca se delajo(oz so norci)...
pa taka recesija, s tako vlado ne bomo kj dost pršparal...
pa taka recesija, s tako vlado ne bomo kj dost pršparal...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Problemi človeštva | 114623 (98808) | imagodei |
» | Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 28304 (24115) | noraguta |
» | Pahorizmi (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 15726 (14069) | Brane2 |