» »

Kateri vlažilec zraka?

Kateri vlažilec zraka?

1
2
»

Croc2018 ::

SkIDiver je izjavil:

Jaz imam Oskar big.

Hvala za informacije. Kakšna pa je kaj poraba vode oz. kako dolgo deluje naprava do izpraznitve rezervoarja pri Vašem nastavljenem načinu vlaženja pri tem modelu? Če sem prav razumel, torej vodne kapljice ne pršijo naokrog po tleh?

Dzuro10 ::

Imam tudi Oscar big dobro leto, laufa na max 24/7 (pozimi), poraba vode okrog 6 litrov na dan. Prahu ali vodnih kapljic ni okrog. Filtre menjam na približno 3 mesece, oz. ko ratajo slabi tudi veliko manj porabi vode. Ionic cube sem pa ravno naročil, zamenjam ko dobim. Na splošno sem zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dzuro10 ()

SkIDiver ::

Tako zgleda zadeva. Kot je že @Dzuro10 napisal ni nobenega prahu ali vodnih kapljic. Zadeva deluje na isti princip kot, če bi obesil na stojalo mokro brisačo iz katere voda izpareva v zrak. Kakšna je poraba vode pa ne spremljam. Na prst bi rekel nekje 2L vode na dan v povprečju. Odvisno kolk pereva in posledično sušiva perilo v stanovanju.




yoco ::

Sorry, ker pišem v stari temi. Kupil sem vlažilec zraka. Samo zanima me, kakšen % vlažnosti je dobro imet? Vlažilec sem kupil, ker imam težave s sinusi, velikokrat se zjutraj zbudim in imam nos "zabasan", kot da bi bil bolan.

hrustus ::

40 do 60 % je optimalna vlažnost zraka, s tem da nekateri pravijo da več kot 45% ni ok za pohištvo. Tudi sam imam problem s sinusi in meni najbolj odgovarja 50-55% vlažnost, in ne opažam da pohištvu škodi. Razlika je tudi če nastavim vročo ali pa hladno paro, tako da si boš moral poiskat kaj ti najbolj odgovarja, smo ne it nad 60%.
Asus sabertooth 990fx r2.0,Amd fx 8350 @4.5ghz,sapphire pulse 5600xt,
ripjaws 16 gb, Samsung evo 500 gb, antec 920 h2o,coller master v 850, zalman z9+

energetik ::

40-60% je optimalno le glede materialov, opreme, pohištva.

Za človeka pa je to lahko povsem zgrešeno, saj je za sluznice važna temp. rosišča, ne pa RH. Človek ima vedno nekje 35°, zato se RH ob telesu in na sluznicah ves čas spreminja in ni enaka kot v sobi.

Ker lahko imaš 50% vlago zunaj pri -5°C, pa je to zelo zelo suho, sluznice, koža, nos se suši. Medtem ko je 50% poleti pri 35° grozno soparno in vlažno. Sicer za sluznice OK, ampak za splošno udobje pa ne.

Zgodovina sprememb…

yoco ::

Hvala obema za odgovor. Vlažilec ima možnost samo hladne pare. Sem imel vklopljenega ponoči med spanjem in mi je zjutraj nos bolj malo nagajal :) Upam, da mi bo pomagalo.

</head> ::

Pa k zdravniku pojdi, da te testira za alergije. Par dni nazaj se je začela sezona alergij na leske in ša par pogostih alergenov.
Vlažen zrak malo pomaga proti cvetnem prahu, ampak če imaš alergije obstajajo boljše stvari.

Če ne drugega, večkrat preobleci vzglavnik in pojsteljo.

energetik ::

Eh, trenutno je zrak zelo suh, ker je topleje se tudi več zrači in v bajti je kot puščava. Tudi jaz imam nos in grlo ves čas suho, notri smo imeli 30% vlage pri 22°. Potem sem na štedilniku povrel 2L vode in vlago je ruknilo na 55%. Je takoj boljše.

jernejl ::

Tisti, ki uporabljate Oskarja: kako pa je kaj zamudno/problematično čiščenje? Se na rezervoarju nabira vodni kamen (ki ga je težko odstraniti) ali to ni problem? Ste našli kakšne ugodnejše (neoriginalne) filtre? Originalni se zdijo kar dragi, nekateri review-i pravijo, da jih je pri trši vodi treba menjati vsak mesec.

Gledal sem tudi model George, ki je pralnik (čistilnik + vlažilnik). V osnovi je sicer nekaj dražji kot Oskar, ampak ni pa treba kupovati filtrov, tako da so stroški vzdrževanja nižji. Na daljši rok je to najbrž ceneje. Ima kdo kakšne izkušnje?

Hvala.

Kvinta ::

Potem sem na štedilniku povrel 2L vode in vlago je ruknilo na 55%. Je takoj boljše.


Tak tud mi delamo:D

200€ za vlažilnik enostavno ne dam pa da moreš pol filtre menjavat na 3 mesce.

Iz kitajske sem kupo pred cajtom to https://de.aliexpress.com/item/32867306...
dela super.
A.C.A.B

Okapi ::

Pri vlažilnikih je treba pazit na redno in temeljito čiščenje, ker so sicer idealno gojišče za legionelo. Najnevarnejši so tisti, ki proizvajajo aerosol.

cordoba ::

Zdravo. Imam tudi sam v mansardi težave, vlaga je trenutno cca 33%. Imam tudi en manjši hofer vlažilec zraka, ampak je premalo za cca 45 m2. Gledal sem dva modela trenutno...
https://www.bigbang.si/stadler-form-osk...
https://www.bigbang.si/blaupunkt-ahs801...

Za stadler sem slišal, da je ok, ampak so problem filtri, so kar dragi. Za blaupunkt, pa je cena filtra cca 8 eur. Si kdo lasti takšnega, pove kakšne izkušnje, oz se svetuje kaj drugega?

starfotr ::

Vzemi oscar big. Ta majhni so enostavno premajhni. Imam 3 oscarje big v firmi in so super. Filtri? Jah, jebi ga, stane.

cordoba ::

Eh, sem potem kar big naročil, je dobra cena na mimovrste. Sem vzel še komplet 4 filtrov....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cordoba ()

cordoba ::

Uporabniki Stadler, evo jaz sem svojega big danes že dobil, priklopil in nalil vodo.
Zdej laufa na max, kot sem prebral v navodilih, da naj prve 3 ure.
Me pa zanima, če dam na 2 crtici vlage, ki naj bi bilo cca 45%vlage, se aparat ne vklopi, oz miruje, čeprav mi druga naprava kaže 39% vlage?
Pa kako ga kaj čistite?

energetik ::

Poceni higrometri so zelo nenatančni, komot falijo +-10%.

cordoba ::

Utripa in se ugasne že na predzadnji lučki, ki je po navodilih več kot 55% vlage. Očitno zadeva ne dela, ker v sobi sigurno ni več kot 45%...

cordoba ::

Skratka po prebranem na Amazonu, je to pogosta težava in zgleda, da bom zadevo vrnil. Vseeno prej še probam kakšen dan, pa zmerim prej se vlago s kakšnim drugim merilcem. Tudi mešana mnenja o dejanskem vlazenju prostora, da je zadeva bolj kot ne samo čistilec. Skratka zaenkrat nisem zadovoljen, res me zanima kakšen odgovor nekoga, ki ima to zadevo že dalj časa doma?

Sopomenka ::

V zadnjih dneh je zunaj ponovno izjemno nizka relativna vlažnost zraka, ki nam znižuje vlago tudi v stanovanju (trenutno imamo v stanovanju cca. 35% vlago, kljub temu, da smo škropili stene z destilirano vodo, tem. zraka cca. 21°C).

Se je v zadnjem obdobju kaj spremenilo na področju vlažilcev zraka, prebrali smo dosti o parnih vlažilnih, ultrasoničnih vlažilnikih ter venta vlažilnikih/čistilnikih zraka, ki so zelo popularni. Kakšne so vaše izkušnje in kaj uporabljate? Hvala :)

energetik ::

Nič se ni spremenilo, še vedno velja enako. Sušite perilo v stanovanju, po tuširanju odprite vrata kopalnice, ne okna ipd.
vires in numeris

Tody ::

Za en prostor so dovolj te vlažilci, ki stanejo več kot 100 eur za celo hišo bi pač moral dati centralno vlaženje oz uravnavanje. Nekaj kar veliko stane v fazi načrtovanja pa se takrat za to ne odločiš, pa ti je potem žal ker po 2 letih bi dal 2x toliko ampak stane pa vsaj 5x

Sopomenka ::

Se trudimo sušiti perilo v stanovanju, odpiramo vrata kopalnice, vendar kot kaže žal ni dovolj :(

Podatki:
Stanovanje je veliko 50m2,
Trdota vode: 13-15/ON (OD, DH).

Zaenkrat se odločamo med:
Stadler Form vlažilnik zraka Oskar Little
Beurer LB 37 WHITE

energetik ::

Lahko pa samo postaviš velik lonec na štedilnik, pa daš na nekje 4/9 stopnjo. Preverjeno deluje. Porabi enako kot vsi namenski parni. Edin minus je, da malo šprica naokoli, potem so pa pike od vodnega kamna po štedilniku.
vires in numeris

abazuu ::

Mi za otroke uporabljamo tole:
https://mi-store.si/products/mi-smart-a...

Ni profi varianta, ampak otrok neha kašljat, ko mu tole prižgem v sobi (je tudi wifi, jupi). Uporabljamo že 2 leti in zadeva res deluje bp in top.

darkolord ::

Ultrazvočni ti naredijo meglo/oblak v prostoru. V bistvu samo razpršijo vodo po zraku. Posvetiš z močno lučko in vidiš kapljice, kako lebdijo v zraku.

Stadler Form pa deluje precej bolj enostavno - čez vlažen filter piha zrak, ki potem iz tega filtra pobere vlago. V prostoru ni nobenega oblaka, okrog vlažilnik ni mokro, spravi pa kljub temu presenetljivo dosti vlage v zrak.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17346468 (24943) Matejjjjj
»

Vlažilec zraka

Oddelek: Loža
3810586 (7753) flyby
»

Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13975799 (59059) matijadmin
»

Kateri vlažilec zraka,če imam zelo trdio vodo?

Oddelek: Kaj kupiti
105151 (4966) pablic
»

Ionizator in vlažilec zraka

Oddelek: Loža
95809 (5633) Spajky

Več podobnih tem