» »

neodgovorjeni klici na GSM iz +39... - ne klici nazaj

neodgovorjeni klici na GSM iz +39... - ne klici nazaj

jurre ::

danes sem dobil par spodnjih mailov od sodelavcev, zadeva je resnicna.
Tudi kolega iz Telekoma je imel ze precej klicev, ko so se ljudje zanimali kdo je narocnik teh stevilk in ko stestirali za foro, se je javil nek odzivnik, ki ti nabije racun. Tako da pazite!

Spoštovani uporabniki mobilnih telefonov!
Dovolite, da vas opozorim na novo obliko kriminalnega dejanja, ki so se ga spomnili naši soevropski državljani.
Potek nelegalnega početja gre tako:
Uporabnik mobilnega telefona dobi v nekem trenutku na mobilnem telefonu neodgovorjeni klic. Do tega lahko pride tako, da telefon dejansko zazvoni, lahko pa tudi da ne. V glavnem uporabnik dobi neogovorjeni klic. Ko uporabnik mobilnega telefona pogleda številko klicatelja se le ta začne z +39..., +390..., +391..., + 392..., +393..., +394... in tako naprej. V dotičnem primeru, ki mi je zna je bila telefonska številka naslednja: +393193260045. V kolikor uporabnik ta neogovorjeni klic nemudoma izbriše, se je s tem dejanjem lepo zavaroval in storil pravilno stvar. V kolikor pa uporabnik mobilnega telefona pokliče nazaj na številko neodgovorjenega klica pa lahko postane žrtev prebrisancev. Namreč za klic na navedeno številko je lahko uporabnik mobilnega telefona ob vsaj 2.000 EUR, oz tudi več. Določene številke iz zgoraj navedenega seznama lahko povzročijo tudi to, da uporabnik mobilnega telefona, vzpostavljenega klica ne more prekiniti in so tako stroški enormni.
Glede na dejstvo, da se število uporabnikov mobilnih telefonov, ki vračajo klice na številke kot so navedene zgoraj, iz dneva v dan veča, in da s tem uporabniki mobilnih telefonov spravijo sami sebe v finančne težave in tako postanejo žrtev nepridipravov, vas opozarjam, da na navedene številke ne odgovarjate, saj ste lahko v istem trenutku tudi sami žrtev že omenjenih nepridipravov oz. po domače povedano nategovalcev.
Prav tako pa vas naprošam, da z vsebino tega elektronskega sporočila seznanite tudi svoje znance, prijatelje, kolege, sodelavce....!
V upanju na čim manj takih nevšečnosti vas lepo pozdravljam

---------------------
Res preberite stvar do konca... Obvestilo je prišlo iz prve roke od kolega, ki je zaposlen kot kriminalist.... Torej...

KOLEGA JE 22. 1. 2009 NA SVOJEM TELEFONU ŽE OPAZIL NEODGOVORJEN KLIC IZ TELEFONSKE ŠTEVILKE +393193260013.
-------------------------
Evo, jst povem, da sm ta klic prejela, ampak nism nazaj klicala... mene je 21.1.2009 klicala številka +393193260035. Telefon je zazvonil parkrat in nato prekinil. nazaj nisem klicala, ker je pač številka meni neznana in takih številk nikoli ne kličem nazaj.

previdnost torej res ni odveč.
---------------------------
Opa opa, to zna pa bit celo res! Vale je mel en tak neodgovorjen klic!!!! V sredo 21.1.2009, št. je bla pa +393193260048. Na sreco ni klical nazaj.
  • spremenil: jurre ()

Gandalfar ::

Ah daj no:
Določene številke iz zgoraj navedenega seznama lahko povzročijo tudi to, da uporabnik mobilnega telefona, vzpostavljenega klica ne more prekiniti in so tako stroški enormni.


Pomisli malo!

connel ::

malo za lase privlečeno no, tudi ne poznam takih številk ki bi ti v parih sekundah ali minuti nabile takšen račun, res so lovske,....

;-) ::

Ne ga srat.
Že 5 mailov takih dobil.

Določene številke iz zgoraj navedenega seznama lahko povzročijo tudi to, da uporabnik mobilnega telefona, vzpostavljenega klica ne more prekiniti in so tako stroški enormni.


Kdo pa mi bo preprečil da snamem baterijo?

darkolord ::

Kdo pa mi bo preprečil da snamem baterijo?
Prebrisanci so sigurno pomislili tudi na to! Verjetno se ti baterija zašvasa na ohišje

jurre ::

hja no, tista je res malo cudno da ne mores prekinit...
Tudi jaz ne verjamem takim mailov ponavadi, ampak osebno poznam kolege, ki so dobili klice iz teh cifer - kolega mi je ravnokar napisal mene so klical iz +393193260045 24.1.09.
Tudi ze zgoraj napisanemu kolegu verjamm, da so klical iz Telekoma nazaj in da se javljajo odzivniki (poleg tega, da jih folk klice in sprasuje kdo ima te cifre verjetno pomeni da drugi tudi dobivajo te klice?). Kolegi, ki so res kolegi, ne nekaj tko...da je pac slisal od nekoga.
No, mislte si karkol...jaz itak ne bi nazaj klical neko cifro v tujino...itak je pa danes ze vse mozno:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

AndrejS ::

Šala dneva.... Ker je tvoj kolega kriminalist še lahko dopišeš par šal o policajih
:))

connel ::

ma če kličeš nazaj neznanp številko si na koncu koncev sam kriv, sam nikoli ne počnem tega, če te kdo želi te bo še enkrat klical,...Očitno smo slovenci pravi magnet za takšne in drugačne prevare, samo denarnih verig je bilo malo morje in še bodo ker smo/so očitno zelo naivni,...

darkolord ::

Kakšne prevare? Lažni maili?

AndrejS ::

Poklical sem na obe tvoji številki. Prva ne obstaja, druga pa je zvonila, 0.25€ / minuto je tarifa - Vsaj skype pravi tako.

steev ::

+39 je Italija?
:|

darkolord ::

Ja

gokky ::

Sam sem klical nekaj kolegov, ki se direktno ukvarjajo s tem. Klic v tujino na neznano številko je pač neumnost, ki jo lahko naredi vsakdo, ki ima korespondente v (v tem primeru) Italiji. Kar se tiče (ne)prekinitve klica pa zaenkrat ne pri prijateljih na Simobilu, ne na Mobitelu, ne na AMISu, ne na enem ponudniku VOIP storitev nisem dobil drugačne informacije kot to, da si ne predstavljajo, kako bi to lahko izvedli.

;-) ::

http://24ur.com/novice/slovenija/pozor-...

Zdaj že na 24 ur.

Klic se obračunava kot običajen klic po tarifi za mednarodni promet, navedbe o astronomskih stroških iz verižnega pisma pa ne držijo, pojasnjujejo še na Mobitelu. Prav tako pa tudi tehnično ni možno, da naročnik tovrstnega klica ne bi mogel prekiniti, kot piše v verižnem pismu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Nextor ::

Tudi meni je 1x pozvonlo na tel iz +393193260018, nakar sem malo po googlo in ugotovil, da gre za prevaro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nextor ()

aco111 ::

Parkrat mesečno jaz tudi dobim klice od +39..., 20.1 pa je bla +393356344999.

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

tlozej ::

1. pravilo - nikoli ne verjemi verižnim e-mailom :)

V tem primeru je sicer nekaj malega resnice, toda vsak pameten uporabnik mobilnega telefona, bo vedel, da če kliče v drugo državo bo plačal klic v tujino. Tvoj problem, če kličeš neznane številke nazaj - sploh če samo enkrat pozvoni...

LP

darkolord ::

24 ur

Ne nasedajte mejlom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

ahac ::

Jaz sem pa zadnjič dobil SMS, kjer mi nekdo sporoča, da ima prazen Halo račun ter naj ga pokličem ali pa mu jaz napolnim račun. Številka je bila pa neznana. Mogoče dobra fora... pošlje jih en kup na random cifre pa se sigurno najde kakšen bedak, ki mu res napolni račun.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

mojsterleo ::

a to velja tud za stacionarce? ker kar se mobilceu tice - jst sm itaq na predplacniski in obicajno nimam gor kj vec kot 5€... pa nej mi probajo uzet 2k€ ce morejo :D

darkolord ::

Ne velja ne za stacionarce in ne za mobilce.

Hardstyle ::

Tisti kateri nasede takim fintam je prav, da jim skinejo xy€.

c3p0 ::

A Mars bo letos na nebu tudi večji od Lune, Gates še kaj tala 100 EUR, Nokia mobilnike? Ne verjet vseh traparij iz mailov.

tx-z ::

Jaz sem pa zadnjič dobil SMS, kjer mi nekdo sporoča, da ima prazen Halo račun ter naj ga pokličem ali pa mu jaz napolnim račun. Številka je bila pa neznana. Mogoče dobra fora... pošlje jih en kup na random cifre pa se sigurno najde kakšen bedak, ki mu res napolni račun.


Sej to maš dejansko pr mobitelu, kao "socialc". Pošlš sms/pokličš prek ene številke in pošle tej osebi sporočilo z vsebino "Prosim pokliči me na moj telefon ali mi napolni mobi račun. Za polnjenje lahko uporabiš.blablabla"... ;) Pač če nimaš dnarja niti za zvrcnt pošlš to :)
tx-z

Ziga Dolhar ::

Meni je bil zlo všečen en mail, v katerem je erikson podarjal "laptope T18 in T28". In to še oktobra 2008.
https://dolhar.si/

Tear_DR0P ::

1. pravilo - nikoli ne verjemi verižnim e-mailom :)

tole je zlato pravilo

ampak samo kot notice - svoj čas je klic na številko 1000 ali nadaljnje poljubno število ničel izpraznil mobi raču osebe, ki je tak klic poskušala izvedit - takrat je eden izmed slovenskih phrackerjev to tudi objavil na svojem web pageu in poslal vprašanje zakaj tako na mobitel - torej v teoriji ti klic na neko številko lahko nabije stroške, ampak tega ne boš ravno iz spama izvedel
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

cortez ::

pozdravljeni !

zanima me, ali je kdo pred kratkim dobil kakšen SMS, v katerem je zapisano, da ste dobitnik 20.000 € al kaj podobnega . Številka je bila iz Anglije.

BigWhale ::

Ne, sem pa jaz dobil mail iz Nigerije, da mi bo en zapustil $2,000,000.

perci ::

eh, to so sitne pare, whale

GregiB ::

@ cortez: zanima me, ali je kdo pred kratkim dobil kakšen SMS, v katerem je zapisano, da ste dobitnik 20.000 € al kaj podobnega . Številka je bila iz Anglije.

Ja! Žena je dobila SMS iz Anglije (+44), da je v igri Nokia Live, kot lastnica Nokie prejela 200 GBP. Pa naj piše na email naslov nokia@live.co.uk, da pobere nagrado?!
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

bibip ::

Ja pa dejte no... Vse to je samo spam, ki lovi na naivnost. Dnevno jih na en mail dobivam okoli 20. Če je kaj na tem, sem največji bogataš na tem svetu.:))

Tole s telefonom pa je tudi bosa. Smrdi na kilometer. Če bi imel predplačniški telefon bi še sprobal, če je kaj na tem. >:D Drugače pa je AndrejS klical.

BigWhale ::

eh, to so sitne pare, whale


Aja, sorry.

no99 ::

bibip in ostali pametnjakovici ....

pravkar sem prejel klic iz: +393193260013.
Ko sem se oglasu je zadevo po 1 sec prekinlo.
Poguglal sem zadevo in zgleda, da gre res za prevaro.
Tako da folk, pazte mal....

Tisti ki ste pa pametni kot drek pa prvoscim da vas olupjo za najmanj 2k eu.

c3p0 ::

"Klic se obračunava kot običajen klic po tarifi za mednarodni promet, uporabniki pa praviloma že po nekaj sekundah ugotovijo, da so klicali nekaj neobičajnega in prekinejo klic. Tehnično ni možno, da naročnik tovrstnega klica ne bi mogel prekiniti. Pri tem ne gre za posebnost Slovenije saj o tovrstnih primerih poročajo iz vse Evrope."

Ziher bo 2k EUR ja...

http://www.mojmikro.si/news/drag_klic

;-) ::

jaz jih dobivam zadnje čase veliko, sam na mobitel, sta pa 2 naročnini simobil v bajti pa nikol. pa čudno to ker mata samo 2 osebi to številko od mobitela na katero dobivam in je čisto nova, ni v imeniku in nikjer objavljena. Kak ma lahko kdo iz tujine mojo cifro pm?

pa ne mi z random

Aljaz1980 ::

kaj pa če te pokliče in ima na telefonski številki registrirano storitev, tako kot imajo to na vročih linijah a?

s tem da majo bolano foro da se ti oglasi odzivnik, kater ti zvoni tako kot da bi njemu telefon še naprej zvonil in si ne prideš gor da dejansko ti že računa

a ne to totalno ni izvedljivo po zatrjevanju strokovnjakov na forumu>:D

drugače pa ja sam si kriv
sam je pa kruta fora če se ti to zgodi recimo tvoji hčerki ki ima naročnino in dobiš naslednji mesec brutalni račun

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

kaj pa če te pokliče in ima na telefonski številki registrirano storitev, tako kot imajo to na vročih linijah a?


Kje si pa to ze videl da je kdaj delovalo za mednarodne klice?

balkanec ::

Vceraj sem dobil klic iz +393193260017, dvignil, klic trajal eno sekundo. Nisem klical nazaj, imam Simobil in nimam objavljene stevilke.
Ti si ziher pozigalec !!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekdo me stalno kliče s številk ... (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
577485001 (2445) Robert73
»

Tel. št. nateg?

Oddelek: Loža
396244 (5139) Phantomeye
»

Me spremlja policija / SOVA / mafija?

Oddelek: Mobilne tehnologije
4310168 (7562) kunigunda
»

Irce nadleguje slovenska telefonska prevara (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5030452 (27176) AndrejO
»

Ne kličite nazaj scammerjev po mobitelu - email

Oddelek: Loža
3210315 (9407) Lion29

Več podobnih tem