» »

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

[WINDOWS 7] Vprašanja in težave

Temo vidijo: vsi
««
34 / 79
»»

hicks522 ::

Aha, ja jst bom pogledal še za "dual boot", drugače sem pa ponovno naložil w7 že 3x minimalno.

hicks522 ::

Še malo sem pogledal okoli pa sem dobil http://www.techspot.com/guides/143-dual...

Piše da je treba na XP particiji naredit dodatno particijo za Win7. Je sploh to možno, ko že imam 2 diska v raid0 jih razdelit na particije?

http://www.sevenforums.com/tutorials/80...
na tej strani pa so trije postopki:
1. je ta kot ga ima tisti na slov na vrhu
2. je ta ko ga jst uporabljam (ko ne jebe scene)
3. je pa da so Win7 predhodno inštalirani in potemkako Win Xp daš gor

Jebene jajce :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hicks522 ()

jest10 ::

Ob zagonu računalnika pritisneš xy gumb (ponavadi en od Fx gumbov)kjer nato izbereš napravo iz katere želiš zagnati sistem-pač tam izbereš disk z W7

Jan987 ::

Pozdravljeni!

Imam en manjši problem. Naložil sem windows 7 in občasno se mi dogaja, da se avtomatko po nekaj sekundah sproži miškin klik, če miške ne premikam in nekaj tipkam. To zna biti zelo moteče pri programih kot so Messenger ipd., kjer velikokrat po malo tipkaš in ne moreš vedno kontrolirati položaja miške. Zanima me, kako se to izklopi?

Hvala!

DuleKrtola ::

Js sm še na b7100, pa se mi zadnje cajte pojavlja en problem. Ko iz kšne aplikacije poženem explorer, se mi ta sesuje, ali pa se sesuje tist program ki je klical explorer.
Primera:
1. v utorrentu kliknem "open file location", se odpre okno z vsebino mape in se nato sesuje (samo to okno), utorrent dela naprej
2. v visual studiu dam open project, se odpre tisti browser, in se VS sesuje - explorer ne.

Pomaga če killam explorer in ponovno poženem. Se še komu to dogaja?

Jebac18 ::

Lejte jaz imam sedaj dvoje windose gor xp in windows 7 ker pa imam windows 7 tisto cist ta prvo sem se odločil da v kratkem formateram kko bi zdaj da bom mel samo 7 emko ki jo imam zdj final verzijo

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: bluefish ()

jest10 ::

??
Slovensko prosim

bluefish ::

V Win7 pojdi Start > Run > diskmgmt.msc in formatiraj particijo, kjer je XP. Če se Sedmica potem ne zažene, vstavi namestitveni DVD in popravi zagonski sektor.

In da, v prihodnje se potrudi uporabiti vsaj kanček slovnice, ker bo v nasprotnem primeru sporočilo brisano.

In brez nadaljnje offtopic debate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

WamPIRe- ::

V Win7 pojdi Start > Run > diskmgmt.msc in formatiraj particijo, kjer je XP. Če se Sedmica potem ne zažene, vstavi namestitveni DVD in popravi zagonski sektor.

In da, v prihodnje se potrudi uporabiti vsaj kanček slovnice, ker bo v nasprotnem primeru sporočilo brisano.

Tole pri meni ni delovalo... na žalost.. po 3 urnem preizkušanju vsega možnega, sem obupal in še 1x namestil.



Imam pa vprašanje...
Mi zna kdo povedat, kako prepričam eno programsko okno (recimo Pidgin, IE8, X-Chat, Kalkulator, karkoli...), da je vednu na vrhu ostalih oken? V XP je bilo trivialno -> desni klik na okno in si označil On Top. Tega vprašanja mi tudi Microsoftovci niso znali iz glave povedat na predstavitvi par dni nazaj.

Pa hvala ;=)

spenstar ::

Tega ˇallways on topˇ Windows po defaultu nikoli ni imel. To je stvar applikacije.
SPENSTAR--builder

fishy ::

ma mene isto tale win7 (x64) jebejo. dal sm jih gor in so kak tedn nurmalno delal.na začetku sm meu problem naložit driver od wireless mrežne od linksysa ampak smo to odpravl z inštalacijo driverjem za relink al kaj je.pol se je pa kr naenkrat začeka sesuvat moziila in z njo tut net.usake tok časa komp tut po nekem času delovanja tut čist zmrzne.sami prublemi so s telimi windowsi.

Spc ::

Ni vse dobro kaj je novo.
 

__Devil__ ::

Dvomim, da so windowsi krivi za to.

Možno pa je. Sploh, če so piratski. Lahko pa je tut virus oz. kakšna čudna aprikacija/program.

c00L3r ::

.usake tok časa komp tut po nekem času delovanja tut čist zmrzne

Če misliš, da so Windowsi krivi se krepko motiš. To so tipični znaki težav s strojno opremo ali gonilniki.

mišek ::

Pozdravljeni!

Jaz bi nujno rabil eno pomoč:)
Na prenosniku imam naložene windowse 7 64bit. Na tem ne dela nobena stvar, ne AutoCad ne SolidWorks, no delalo bi, če bi imel 2010 - teh nikjer ne najdem. AutoCad sem dobil 2010 ampak so tudi neki problemi in noče naložit.
V glavnem zdaj bi rad imel XP- je gor. Rad bi to sam naredil pa ne znam. Našel sem dosti navodil, kako nalagat XP- je, vsa ta navodila se nanašajo na to, da so že prej isti gor ali pa kakšna starejša verzija. Pri meni se pojavi, da preko windowsov 7 noče povozit. Sem nekje prebral, da v takem primeru je potrebno najprej obstoječe windowse formatirat.

Kako se to naredi?
Kako se v Biosih nastavi, da se zažene prek CD- ja?
Xp- je sem si potegnil iz Partisa, tam so večinoma datoteke s rar končnico. Kak je potem postopek pri tem? Je treba to prej narazen razbit pa si na CD zapečt samo Setap ali pač zapečem tako kot je in sistem potem sam ven izlušči kar rabi?

Lepo prosim, če lahko kdo napiše po korakih kako se naj teh windowsov, ki jih imam zdaj gor znebim in naložim XP- je.

bluefish ::

Najprej pač z Windows 7 namestitvenim DVD-jem formatiraš disk, kot da bi na novo nameščal sistem. Postopek prekineš in kot ponavadi namestiš XP.

mišek ::

Najprej pač z Windows 7 namestitvenim DVD-jem formatiraš disk, kot da bi na novo nameščal sistem. Postopek prekineš in kot ponavadi namestiš XP.


Kaj a zdaj bi jaz moral met DVD od sedmice?:(
Bemtiš kje pa naj tega dobim, tega pa nimam, to mi je en druga prej nalagal.
Drugače se tega ne da znebit?

bluefish ::

Lahko uporabiš tudi orodje od kakega proizvajalca diskov ali enega od CD-jev z orodji za vzdrževanje računalnika (Hiren's Boot etc.).

Spc ::

Na microsoftovi strani dobiš original Windows 7 trial.
Tam si ga dol potegni in zbriši Win 7.
 

mišek ::

Bom probal, hvala. Če pa še ima kdo kaj za povedat pa kar na plano z odgovori, zdaj je še čas, zdaj še nisem nič zamuštral:)

klinker ::

Zakaj pa ne formatiras kar takrat ko instaliras XPje? Jst sem to normalno pocel brez problemov,samo bootat je treba z instalacijskega CDja (esc,delete,F-x...tipke)
Drugace pa une rare extraktiras,kjer dobis pol ISO image...tega odpres z nero burning rom (desni klik na file,ter open with nero burning rom) in zapeces na CD.

energetik ::

Vstaviš CD od XPjev, zaženeš z njega, formatiraš in namestiš XPje. Zakaj bi bilo potrebno to delat s CD od Sedmice?

mare4444 ::

Imam winsows 7. Zakaj vedno ko spremenim temo na namizju se mi resetirajo nastavitve za zaslon? Spremeni se mi čas prikazovanja slike na namizju na 30 min in ohranjevalnik zaslona se spremeni tako da ga ni več.

axee ::

Ja, ker spremeniš temo, in ne ozadje. Tema je skupek ozadja, ohranjevalnika in ostalo. Če zamenjaš temo tudi zamenjaš te za nove nastavitve. Če bi rad obdržal samo zamenjaj tisto kar bi rad v obstoječi temi.

LP

mare4444 ::

Zamenjat se da pa samo tisto kar je že bilo v windowsih in ne tisto kar sm potegnu iz neta. Logično bi bilo vsaj da ko bi v določeni temi shranil spremembe bi ostala spremenjena, ne pa da ko naslednjič izberem to temo se spet vse spremeni.

Pa še to, ne da se nastavit da ko pritisnem gumb sleep, da bi se računalnik ugasnil.
Drugač pa win 7 lahko zelo pohvalim.

axee ::

Glede prvega ta ne razumem dobro.

Glede gumba sleep: pomeni da nimaš driverjev za matično/čipset.

c00L3r ::

Ozadnje, barvno shemo, zvoke in ohranjevalnik zaslona lahko izbereš po želji. Imaš v Personalize oknu spodaj te opcije. Ko imaš vse tako kot želiš, izbereš Save theme in zadeva se shrani. Ne vidim smisla prepisovat pred nastavljenih tem.

Kaj se zgodi, ko pritisneš sleep gumb pa nastaviš pod Power Options -> Change what the power buttons do

mare4444 ::

To vem da se da shranit temo tko kot si opisal. Ko si potem izbereš drugo temo moraš spet vse ponovno nastavit ker se samo nastavi na default nastavitve. In ko greš spet na tisto temo, ki si jo že shranil nima več shranjenih nastavitev ampak spet na default. Tako je vsaj s temami, ki sem jih potegnu iz neta.

Na tipkovnici imam samo sleep gumb in pod Power options nima opcije za nastavit sleep gumb na zaustavitev sistema.

Pouh ::

Drugače sem navdušen nad w7, vendar imam 2 problema:
-včasih mi računalnik (ko ni obremenjen) zamrzne za 2 sekundi, potem pa spet začne delati normalno. Nekje sem slišal, da je za to kriva kartica za brezžični internet (gonilnikov nisem dodatno nameščeval).
-nikjer ne najdem funkcije, da nastavljam kontrast (ultimate, hp 6730s). Te možnosti ni niti v windows mobility center, niti nikjer (driverje za vgrajeno grafično imam)

guererro ::

Jas mam uno vprašanje o nadgradnji viste na widows 7 na prenosniku toshiba. Zanima me če je ta widows 7 DVD ki ga dobiš po pošti od toshibe (za cca 30EUR) enakovreden kot da če ga greš kupit v trgovino glede na to da je samo upgrade. zanima pa me tudi če ko enkrat formatiram računalnik, "poberem" z neta windows visto in pri instalaciji uporabim serisko za visto ki je prišla poleg prenosnika. je to legalno?

mare4444 ::

Mene pa zanima katere kodeke naj inštaliram na window 7 64bit za predvajanje hd filmov? Nebi rad imel 10 kodekov kot na starem računalniku. Uporabljal bi Media player classic home cinema in bs player.

bluefish ::

CCCP bo zadosti. Lahko pa tudi le ffdshow in ac3.
Če pa uporabiš KMPlayer ali kak podoben program, potem pa tudi nameščanje kodekov ni potrebno.

grofsi ::

Pozdravljeni,
Ne vem, če vprašanje spada v prav to temo pa vendar. Pravkar sem dobil upgrade DVD na win7 iz viste busines (32bit). Vse lepo in prav - clean instal nato driverji za prenosnik toshiba tecra s10 in ... pojavi se problem ker mi v device managerju javi en klicaj in sicer: PCI Simple communications controller (PCI\VEN_8086&DEV_2A44&SUBSYS_00011179&REV_07\3&B1BFB68&0&18). Sem brskal po netu in našel, da naj bi bilo povezano z intelovim chip setom. Ok poberem še tega iz toshibine strani, poskusim inštalirat in mi na koncu inštalacije javi da "this computer does not meet the minimum requirements for installing these softwer". Sej je logično kar piše ma zakaj oz kako to zadevo odpravit?!
Se komu sanja kako popravit zadevo?!

hvala in lp,

ps
Se opravičujem, če sem kaj nerodno napisal.

z3ro ::

Mene pa zanima nekaj v zvezi z domačim omrežjem oz skupno rabo. Na domačem računalniku nastavim željene mape in jih dam v skupno rabo. Omogočim odkrivanje omrežja na laptopu. Računalnik mi v omrežju zazna, vendar ko kliknem nanj se odpre okno v katerega moram vpisati up. Ime ter geslo. Geslo sem nastavil. Vendar ne vem kaj naj vpišem pod uporabniško ime? Morm nastavit še kaj drugega?
Hvala, lp

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

lopov ::

Ob prvi prijavi se naredil uporabnika - enega ali več - to je uporabniško ime. Ta prvi uporabnik ima tudi administratorske pravice. Vsi nadaljnji uporabniki so po pravilu dodani le v skupino "upurabniki/users"

Prav tako si dodelil vsakemu uporabniku geslo - to, kar uporabljaš pri prijavi.

Torej - uporabniško ime je napisano pod ikono na login paneli, geslo pa vtipkavaš v polje "password/geslo".

lopov ::

kot drugo .. računalniki so večinoma "enouporabniški" - imajo definiranega le enega uporabnika (ata ma svojo mašino in uporabnika Jože, mama svojo in Mici, otroci vsak svoj kompjutr in uporabnika Administrator).

Ko se preko mreže priklapljaš na mape v skupni rabi in je uporabniški račun "guest/gost" izklopljen, zahteva računalnik z mapami da se predstaviš. Ker je to ponavadi računalnik nekega drugega uporabnika (recimo da se želiš priklopiti na atov računalnik) in tebe ne pozna (pozna le uporabnika Jože), zahteva prijavo -- ti se moraš sedaj prijaviti z uporabniškim imenom in geslom nekoga, ki ga ta računalnik pozna - v tem primeru uporabnik Jože in njegovo geslo.

Problem v domači mreži rešiš problem na 2 načina - vklopiš uporabnika "guest/gost" (za domačo mrežoOK, a vseeno ne priporočam) ali pa narediš še enega uporabnika z *istim* imenom in geslom, kot je na tvoji mašini. Seveda to pomeni, da se sedaj na login paneli pojavita 2 ikoni z uporabniškimi imeni - Jože in pa novi uporabnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

mare4444 ::

Sedaj sem inštaliral Media player classic home cinema in mi delajo mkv filmi brez dodatnih kodekov. V bs playerju mi pa pri nekaterih filmih ne dela zvok. Ima kdo kak predlog kateri kodek manjka?

axee ::

Zakaj bi sploh uporabljal BS player, če ti MPC-HC ponuja vse brez katerihkoli težav s kodeki?

PINki ::

Ko prižgem PC in preden se Win7 naloži moram vedno najprej kliknit na uporabnika preden pridem v windows. Kako odstranim to? Itak imam samo en uporabniški račun na PCju in se mi zdi brezveze klikat da lahko pride v win.

axee ::

NoBody- ::

Pozdravljeni!

Iz storitve MSDNAA sem si pretočil Windows 7 64bit. Po več tedenskem iskanju vzroka po spletu se obračam na vas, da poskušate pripomoč k reševanju težave. Težava je sledeča:

Monitor pri različnih barvah spreminja svetilnost. Naprimer obiščem eno spletno stran ki ima temne barve in potem monitor automatsko zmanjša svetilnost. Tudi ob igranju iger v katerih so temni predeli se monitorju zmanjša svetilnost! Potem ko je na monitorju svetla slika se tudi svetilnost vrne v normalo.

Torej me zanima če poznate vzrok temu.

Lep pozdrav

Tr0n ::

Dvomim, da je za to kriv OS. :)

PINki ::

hvala ti axee. V glavnem nisem vedu za katerimi besedami naj googlam. Sem probaval user account pa to pa nisem najdel kaj pametnega. Hvala ti.

axee ::

@ NoBody: gotovo je monitor, poglej v nastavitvah če imaš kakšno "magic" funkcijo, ki prilagaja svetlost.

@PINki: Z veseljem :)

denabiker ::

A se da narediti tako da bi imel različne jezike za določene račune? Npr. imel bi dva računa, za sebe bi imel ANG jezik, za mojo punco pa SLO jezik? Kako bi se dalo to rešit?

solatko ::

Za vsakega uporabnika lahko naštimaš svoj jezik, samo račun moraš odpreti z administrativnimi pravicami.

Dr_M ::

Samo z Ultimate verzijo. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DigitalMind ::

Lep pozdrav.

Imam 1 težavo. Uporabljam Windows 7 na prenosniku. Začela se mi je dogajat čudna stvar in sicer na vsakih 10, 15 min se mi prenoskik ustavi za 5 sekund in če imam prižgan zvok se sliši tisti značilen zvok, ki ga vsi poznamo ko kar na enkrat vse "freez-ne". Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko to povzročilo?
2x se mi je prenosnik ugasnu, ko je zmanjkalo elektrike, uporabljam pa ga brez baterije. Je možno, da je to krivo? Mogoče je poškodovan disk? Ne vem.

Za odgovore se vsem lepo zahvaljujem.

stenc55 ::

Meni je to delal ko sem igral igre, ki so hudo grele grafo. Ko sem se navadil, da sem ga postavil tako, da je zrak prišel do ventilatorja je nehal. Malo poglej koliko se ti greje, po potrebi ga prepihaj...

__Devil__ ::

kako naj zbrišem vse internetne račune in nastavitve? ker bi rad na novo nastavil, ker nikakor ne norem vspostaviti povezave zaradi zežav z DNS
««
34 / 79
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490422422 (6061) jedateruk
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8726080 (21200) R1710
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376011 (5616) solatko
»

Windows 7 najuspešnejši Microsoftov operacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8724881 (21636) Jst
»

Windows 7 se prodaja odlično (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9916510 (13904) jest10

Več podobnih tem