» »

Simobil unlimited - omejena hitrost

Simobil unlimited - omejena hitrost

«
1
2 3

Tomas 33 ::

Zadnje dni sem začel opažati,da maksimalna hitrost na Simobil UMTS nikakor n preseže 60 kB/s.

hitrost prenosa za cca. 5 minut


Na Simobilovi podpori so mi zatrdili, da ni z njihove strani nikakršnega omejevanja hitrosti
(razen preobremenjenost omrežja in baznih postaj).

Je še kdo opazil kaj podobnega.
  • zavaroval slike: Tilen ()

BlazP ::

Meni zgleda kot zelo lep traffic shaping. Ce bi bila preobremenjena bazna postaja oziroma omrezje, bi najbrz hitrost precej bolj nihala okoli povprecne vrednosti.

Tomas 33 ::

Do sedaj mi je, sedaj pa se lepo ustali na 60kB/s. Kar se tiče obremenjenosti omrežja je bila izjava Simobila.
Sem preveril na dveh računalnikih in povsod isti rezultat, modem pa tudi mislim, da nima kakšnega flaga za omejitev hitrosti.
Sprašujem, če še ima še kdo takšne izkušnje z prenosom.

Matheeew ::

Na splošno naj bi bilo znano, da ima trenutno le Mobitel porihtano omrežje dovolj dobro, da mobilni internet lauufa kot je treba (pa še to ne povsod).

tilenn ::

Verjetno res omejujejo hitrost, kar je edino prav, saj edino tako veliko uporabnikov hkrati uporablja mobilni internet in vsem dela vredu.

AndrejS ::

Simobil je za en k***r. Hoteli so biti konkurenca mobitelu in ko so izdali unlimited paket še jim gprs ni delal. In to se je vleklo 3 tedne da sem imel težave z gprs na telefonu. In na pomoči (080 40 40 40) so se skoz izmikali naj večkrat poskusim, .... , da nimajo težav, ....
Tako sem raje vzel mobitelov omejen paket.

Senitel ::

Simobil ima unlimited paket že leta...

Tomas 33 ::

Dobrega pol leta, ampak meni se je zdaj začelo dogajati, da je ob polni obremenitvi hitrost 60kB/s (prej je hitrost normalno nihala glede na obremenjenost bazne postaje z maksimumom ponoči).

Klenobo ::

Tudi jaz sem opazil, da se je hitrost znižala. Stabilnost omrežja se mi zdi vredu. Če pustim prižgan radio, mi tudi obstane povezave 2 dni brez prekinitve.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

Poldi112 ::

>Verjetno res omejujejo hitrost, kar je edino prav, saj edino tako veliko uporabnikov hkrati uporablja mobilni internet in vsem dela vredu.

In verjetno je edino prav tudi, da pravijo da je ne omejujejo in da jo verjetno propagirajo kot nekaj hitrejšega. Verjetno zato, ker ne morem preveriti, saj imajo tako fino novoletno sporočilo da ne pridem do vsebine. Na konquerorju se kar ustavi, na firefox-u pa knof preskoči ne funkcionira. Pohvalno :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Klenobo ::

Hitrost že tako omejujejo baje. Da so njihovi modemi zakljeni na polovično hitrost.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

Sync ::

Evo pri meni je isto, čeprav sem to opazo zadnji teden, zaradi veselega decembra ni blo časa za comp ;-) So pa mene osebno kar lepo omejili, zdaj mi hitrost ne preseže 60kB/s prej pa je bila hitrost skozi med 280-310kB/s pri polni obremenitvi. Imam pa paket že od začetka od kar so ga začeli tržit. Tak da vsaka jim čast carjem, samo pri tem nebo ostalo, ker jim lahko ta internet nabijem nekam v ...;(

Klenobo ::

Na kateri lokaciji uporabljaš mobilnega? Meni se za Bežigradom skoz vrti okoli 50kb.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

Tarzan ::

Meni se ustavi nekje malenkost nad 600kb/s. Včasih je nihalo, ampak sem od časa do časa bil deležen tudi nad 2 Mbit/s prenosov. Sem z novim firmwerom poskusil priti bliže sedmim megabitom, pa sem opazil, da je kar lepo omejeno na centrali. UL se vrti okoli 60kbps in je prav tako skoraj popolnoma konstanten, kot DL.
Eh ja, bo treba še bolj na kmete preselit, pa bo morda hitreje, ker ne bo take konkurence uporabnikov. ;)

Lery ::

Tud pr men zadne cajte svoh vlece, nekje okol 55kB/s. Sm pa zadnic klicu na simobil pa mi operater prav, da pri njih ni nc narobe in da nej dam na edge omrezje, da bo mogoce pol kej bol, ja halo pol je pa ene 30kB/s vlekl. Pol sm pa ze mislu, da je z modemom kej narobe, sam zej pa vidm da nisem edini s tem problemom. Bo treba se enkrat poklicat pa jim mal zatezit, da nej kej ustimajo.

Vanadium ::

Ne veselite se na kmetih prevec. Jaz na mobitelu redkokdaj pridem zadnje case cez 100kb ker je to edini spodeben internet okoli :P pač antene so zabasane in tu ni pomoči.

Tarzan ::

Bolje da takole omejujejo, kot da nobenemu sploh ne dela internet. To se je pa v najbolj naseljenih delih Ljubljane lep čas dogajalo, predvsem Simobilu. :D

Tomas 33 ::

Ampak v pogodbi so zapisane hitrosti do 3,6Mbps oz. glede na prepustnost omrežja. Kot da bi pri siolu kupil 10Mbps paket pa bi ti z QoS omejili hitrost na 2Mbps.

Naj prodajajo paket 480 kbps ne pa 3,6 Mbps, pa da vidimo njihovo konkurenčnost napram Mobitelu (19€ za 480kbps vs. 29€ za 3,6Mbps).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomas 33 ()

OmegaBlue ::

DO 3,6MBps. UMTS kjer nisi sam na anteni in pri vseh možnih vremenskih pogojih pač ne moreš pričakovat, da ti bo vleklo točno toliko.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Vanadium ::

Meni tudi prodaja mobitel 7.2 mbit za 29€ na mesec mam pa recimo 0.256 mbit 60% meseca, 30% mam cca 0,5-1 mbit 10% pa okol 2-3mbit. In kam naj se pritožim? nikamor in se tudi ne mislim, ker je vsaj flate rate in lepo piše do 7.2 mbit.

Klenobo ::

Fatnje poslati bo treba pisno reklamacijo. Jaz sem že to naredil v poletnih mesecih, ko je bilo veliko problema s omrežjem in sem bil potem 6 mesecev brez naročni. Mislim, da bom to storil spet ta teden in videl, če bom dobil deležen takšenega popusta ali pa vsaj zmnajšanje naročnine.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

Karen ::

Nisem prepričan da v pogodbi piše da ti zagotavljajo tako max. brzino, temveč da oprema podpira standard ki je omejen s tako histrostjo. To je isti hec kot USB 2.0, ki ti teoretično zagotavlja 480mbps (al kolk že), pa vrži usb ključ v mašino pa da vidmo kolk hitr bo en dvd skopiran gor. Po teoretični hitrosti bi moralo biti manj kot v minuti... Žal. Bi pa jaz z veseljem imel 7,2 brzine (se odpovem Amisovemu 4mbit adslu takoj če dosežem vsaj toliko na umts-u).

Lery ::

@MadPanter
Vredu ce ti niha, sam pr men osebno je ze ene 14 dni samo okol 0.550mbit tko da pomoje blokirajo internet, ker vcasih je zvecer sibal tud do 3,2mbit.
Za mene je pol ta internet do 0.550mbit ne pa do 3.2mbit!

Vanadium ::

Antena zasedena pomoje, sestricni dela u MB cist B.P. 3.2 mbit tko da nevem če blokirajo, jaz si razlagam takole antena ima toliko in toliko kanalov ki jih porazdeli med userje, ce je teh prevec zacne delit hitrosti med njimi

Tomas 33 ::

Tvoja teza bi držala, če bi hitrost nihala. Na začetku je, sedaj je pa tako ob 20.00 kot ob 04.00 hitrost 60kB/s, kar je lepo razvidno iz grafa.

Senitel ::

MadPanter: Ne samo da je lahko celica (antena) zasedena, ker je v istem trenutku gor več uporabnikov, kot jim je sposobna zagotovit maksimalno hitrost... Tudi povezave med posameznimi baznimi postajami niso nujno dovolj zmogljive, ker se jih dostikrat povezuje brezžično. AFAIK edino T-2 povezuje vse svoje bazne postaje direktno na optiko.

Lery: Tudi Telekom/T-2 ti ne ZAGOTAVLJATA takšne hitrosti kot jo kupiš v vseh primerih! V bistvu ti jo zagotavljajo samo do centrale oziroma do DSLAM-a. So pa centrale v Sloveniji na srečo dovolj dobro povezane med sabo, da to OBIČAJNO ni problem.
Pri mobilnih povezavah pač ne moreš naredit stvari tako kot pri xDSL/optiki/kablu. Uporabniki pač migrirajo! Zato so pač mobilni operaterji začeli prodajat en flat rate paket, ki vsebuje neomejeno količino podatkov in hitrost do maksimuma kot podpira oprema. Ne moreš izmerit "koliko nekemu uporabniku linija potegne", niti nima nekega hudega smisla omejevat najvišje hitrosti...

Vanadium ::

jah pri meni je vceraj blo konstantno 20kb/s hitrost. Za boga ni šlo več celi dan in tko je ze nekaj casa, edino med prazniki sem dosegal 150kb/s. Jaz pri sebi vem da je antena zasedena in tu ni kej ker je to edini spodobni flatrate internet. Zalostno je to da se to dogaja cca 30km od ljubljane a v vasi 5km stran majo optiko, adsl, vdsl, vdsl2 kar ti pač srce poželi. Na kmetih smo pa pač nezanimivi za ponudnike ker nas je premal.

taii ::

Živjo. Jaz sem imel decembra meseca enak problem,da razložim pred tem mi je si mobilov internet ponoči kar dobro laufal,dosegal je hitrosti čez D 1.9mb po speed metru.. Decembra pa ponoči in po dnevi je najišja dosežena okoli D 56kB.Tečnaril sem in klicaril na si mobil oni pravijo,da nikakor ne omejujejo hitrost,da je to stanje prezasedenosti baze. Ok,pri prezasedenosti bi hitrost nihala tako kot prej,ne pa zgornja se je skozi držala 56kB. Konc januarja pa je največji D. 37kB..spet je to podnevi in ponoči. Zanima me,če se še komu to dogaja? Naj povem,da mi je prvih 15 dni int.delal super, do sedaj,ko si mobil krepko zapira pico.. Prosim za odg. in,če je kdo zadevo rešil in kako? Hvala

Tomas 33 ::

Pri meni se je zadeva sedaj uredila in je prenos nekje do 250kB/s (vrhovi).

taii ::

Si kaj ukrepal,da so se stvari umirile? Nevem,recimo si pisal kakšno pritožboali kaj podobnega? Ali se je zadeva umirila sama od sebe? Pa..hvala za odg. Lep pozdrav.

klemen91 ::

Men tale simobilov net dol vleče največ 37kb/s (hitrost se giblje okoli te številke, a nikoli je ne preseže),včasih mi je torrente vleklo do 320kb/s sedaj pa kar 37;(( in se postal totalno razočaran nad simobilom. Če downloadam z Google Chrome mi downloada najprej okoli 260 potem pa v parih sekundah pade na 120kb/s.

Tomas 33 ::

Dvakrat sem klical na helpdesk, potem so kao opravljali neke meritve (se mi je takrat večkrat prekinila povezava, da so nekaj rez morali preverjat), sedaj pa zadeva nekje normalno prenaša s hitrostjo 150 kB/s(vrhovi tudi več).Ko prenašam Lunux ISO preko bittorent pa hitrost ne preseže 40 kB/s, ampak s tem se da živeti.

drejci26 ::

Simobil je omejil hitrost na p2p programih. Tudi sam sem že dobrih 9 mesecev uporabnik simobilovega paketa unlimited in na začetku(2 meseca) je hitrost bila izredno dobra- tudi do 500kb/s(torrent), zdaj pa več ne presega 37-38kb/s, pa lahko grem iz enega konca na drug konec Slovenije, vedno je enaka(preizkusil na lokacijah- M.Sobota, Maribor, Celje, Ljubljana, Koper..), hitrost je vedno enaka..Tako da sem zelo nezadovoljen. In simobil ima to omejeno, to omejijo vsakemu uporabniku, ne takoj, ampak po nekaj tednih uporabe.. Najraje bi jim to v gobec zabil...no, seveda sem napisal pritožbo in dobil eno leto 50% popust pri naročnini, samo to ni rešitev..če bi dobil 90% popust pa ne bi bil zadovoljen...to sranje naj oni samo imajo in si omejujejo..
Pri downloadih iz brskalnika mozila pa mi downloada tam do 250kb/s, samo kaj če tam ne downloadam dosti.

Vanadium ::

Probi utorrent beta če ti bo kaj bolje delovalo, men z njim dela tudi 230kb/s ko antena ni zabasana

BlueRunner ::

Če je res, kar praviš, in če v pogodbi (in pripadajočih splošnih pogojih) ni nikjer zapisano, da se s takšnim obnašanjem operaterja strinjaš, je potem to zrelo za prijavo na tržno inšpekcijo in IP-RS.

Prvo zato, ker ti s posebnimi ukrepi omejujejo storitev, ki jo plačuješ, ne da se bi s tem strinjal (v pogodbi ali s.p.).

Drugo pa zato, ker je edini način, da vedo kater promet je P2P in kater promet ni P2P, rofkanje po vsebini paketkov, ki se prenašajo. Tega pa operater v Sloveniji v tem trenutku pod nobenim pogojem ne sme početi - to je v zakonu namreč opredeljeno kot poseg v komunikacijsko zasebnost.

Zgodovina sprememb…

ZLOky ::

Dejstvo je pač, da so centrale zabasane. In dokler jih ne bodo nadgradili oz. spravili v promet, bo pač tako.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

dronyx ::

Na Mobitelovem omrežju ni nič kaj dosti bolje in jaz sem se glede tega pritožil, ampak več kot sočutja in "razumevanja" nisem dobil.

Sem naročnik na Mobitelov unlimited instant internet in kake pol leta je zadeva delovala solidno, z okrog 1200 kb/s. V zadnjih nekaj mesecih pa popoldan in zvečer deluje izjemno počasi, speedtest.net pokaže tudi pod 200 kb/s in skoraj ni več uporabno niti za srfanje, saj je tako internet delal leta 97, ko smo uporabljali analogne modeme z 28.8 kbs. Res pa je ponoči zadeva boljša, ko ni več uporabnikov in telefonistov (razen tistih, ki pustijo čez noč torente).

Problem UMTS interneta je namreč v tem, da se tu prodaja "frekvenčni ostanek", torej del spektra, ki ga ne porabi govorna telefonija (plus MMS...), ki ima absolutno prednost pred internetom in tako zadeva ni predvidljiva v smislu, da jaz dobim minimalno določeno hitrost. Drug problem pa je ta, da mobilna operaterja tržita te storitve kljub temu, da očitno tehnologija ne omogoča novih naročnikov, nadgradnje omrežja so pa stvar oddaljene prihodnosti.

Skratka, sem zelo razočaran in 30 € za 200 kbs je po moje nesprejemljivo drago. V takih primerih bi morala obstajati možnost cenejše naročnine ali sporazumne prekinitve pogodbe brez kakšnih penalov.

urosh ::

No, mene pa pri tej celotno zgodbi moti najbolj, da ti lepo napišejo povsod na strani, da "je funkcionalnost enaka ostalim ponudnikom interneta" potem pa ugotoviš, da to sploh ne drži, saj ti navznoter ves promet blokirajo s FW. Sem jim tudi napisal pritožbo, pa dobil brezvezen odgovor. Jaz sem pa lepo imel plan postaviti vremensko postajo (to sem tudi naredil) in potem lepo gledati podatke s pomočjo SiMobil interneta. A to pač ne gre, saj so se oni v mojem imenu (in brez moje privlitve) odločili, da je zame bolje (in za mojo varnost), da mi to blokirajo. Kaj pa če se dovolj razumem v te zadeve in si sam želim nastaviti svoj FW po svojih željah in potrebah? Tak da sedaj ga mam, pa si ne morem noč začeti z njim... Ja ok, lahko bi vzpostavil VPN do enega drugega serverja, pa tako delal - vendar zakaj, če oglašujejo, da zadeva dela, kot bi naj???

In kaj lahko? Zbrišem se pod nosom...

klemen91 ::

Probi utorrent beta če ti bo kaj bolje delovalo, men z njim dela tudi 230kb/s ko antena ni zabasana

Tudi z uTorrent 1.8.3. Beta ni efekta. Še vedno max do 37-38kb/s.

Matek ::

No, mene pa pri tej celotno zgodbi moti najbolj, da ti lepo napišejo povsod na strani, da "je funkcionalnost enaka ostalim ponudnikom interneta" potem pa ugotoviš, da to sploh ne drži, saj ti navznoter ves promet blokirajo s FW. Sem jim tudi napisal pritožbo, pa dobil brezvezen odgovor. Jaz sem pa lepo imel plan postaviti vremensko postajo (to sem tudi naredil) in potem lepo gledati podatke s pomočjo SiMobil interneta. A to pač ne gre, saj so se oni v mojem imenu (in brez moje privlitve) odločili, da je zame bolje (in za mojo varnost), da mi to blokirajo. Kaj pa če se dovolj razumem v te zadeve in si sam želim nastaviti svoj FW po svojih željah in potrebah? Tak da sedaj ga mam, pa si ne morem noč začeti z njim... Ja ok, lahko bi vzpostavil VPN do enega drugega serverja, pa tako delal - vendar zakaj, če oglašujejo, da zadeva dela, kot bi naj???
Sicer možno, da se motim, ampak mislim, da je pri vseh mobilnih operaterjih tako. Bolj kot namerno blokiranje je vzrok dejstvo, da ponavadi niti nimaš svojega zunanjega IP naslova, ker z njimi varčujejo, ampak dostopaš do interneta s pomočjo NAT-a.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

drejci26 ::

Saj pravim.....velik nateg simobila...1 mesec ti pustijo, da zadeva deluje presenetljivo odlično, potem pa ti omejijo hitrost in to nima nobene veze z obremenitvijo...saj jaz sem dodobra preučil to zadevo in stestiral(6 različnih lokacij, z dvema računalnikoma + mobilni telefon(Symtorrent)...) in hitrost prenosa prek torrenta je na vseh lokacijah, neglede na čas testa(testiral večkrat na dan), vedno enaka- ne gre prek 38kb/s. Zdaj pa mi povejte, da je po celi sloveniji enako vse obremenjeno? Ma ni šans. Zame je to velik nateg.

ABX ::

Vejo da nimajo kapacitete in prodajajo naprej.

Prvo blokirajo P2P, ko pa folk navali na Youtube in podobno vse skupaj klecne za prav.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

SaXsIm ::

Če prav razumem, je smisel teh neomejenih internet paketov v mobilnosti in neomejeni količini prenesenih podatkov, in šele potem hitrost samega interneta. Ta je sicer na začetku deloval z visoko hitrostjo, ko pa so ponudniki ugotovili, da uporabniki v bistvu povezavo uporabljajo več, kot je mišljeno, jih začnejo blokirati. Kar je edino prav, če omrežje ne podpira zelo velikega števila uporabnikov, ki bi lahko že na začetku vedeli, da umts ni primeren za p2p, saj ne dobiš svojega WAN ipja in nimaš na voljo vseh portov, ki bi jih želel in potreboval za hiter prenos. Tako so uporabniki, ki so kljub vsem znanim dejstvom uporabljali umts za tisto, čemur ni bil namenjen, onemogočili še normalne uporabnike, ki grejo vsake toliko časa na youtube pogledat kakšen filmček, poslušajo interneti radio in podobno. Sedaj pa jokajo in stokajo.
SaXsIm

ABX ::

Če prav razumem, je smisel teh neomejenih internet paketov v mobilnosti in neomejeni količini prenesenih podatkov, in šele potem hitrost samega interneta. Ta je sicer na začetku deloval z visoko hitrostjo, ko pa so ponudniki ugotovili, da uporabniki v bistvu povezavo uporabljajo več, kot je mišljeno, jih začnejo blokirati. Kar je edino prav, če omrežje ne podpira zelo velikega števila uporabnikov, ki bi lahko že na začetku vedeli, da umts ni primeren za p2p, saj ne dobiš svojega WAN ipja in nimaš na voljo vseh portov, ki bi jih želel in potreboval za hiter prenos. Tako so uporabniki, ki so kljub vsem znanim dejstvom uporabljali umts za tisto, čemur ni bil namenjen, onemogočili še normalne uporabnike, ki grejo vsake toliko časa na youtube pogledat kakšen filmček, poslušajo interneti radio in podobno. Sedaj pa jokajo in stokajo.


Ti prav ne razumeš.

Uporabniki P2P so prvi ki so ugotovili omejitve tega omrežja. Zdaj ko več ljudi uporablja UMTS, nič več ne dela.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Utk ::

Prav razume, samo to ni opravičilo za umetno omejevanje hitrosti ali celo "prisluškovanje" kaj dol vlečeš.

ABX ::

Prav razume, samo to ni opravičilo za umetno omejevanje hitrosti ali celo "prisluškovanje" kaj dol vlečeš.


Prisloškujejo da vidijo kaj počnemo z linijo ki smo jim plačali, ko bojo prišli ven dobri VOIP klienti za UMTS boš videl koliko težav bo z omrežjem.

P2P je samo prvi filtrirani promet na omrežju, kasneje bo vse kar jim ne paše blokirano.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

SaXsIm ::

To da so uporabniki P2P prvi ugotovili te omejitve samo potrjuje, kar sem napisal. Pa kolikor je meni jasno, ni potrebno "prisluškovati" v polnem pomenu besede, saj lahko samo blokiraš določene protokole (tudi preventivno).
Prisloškujejo da vidijo kaj počnemo z linijo ki smo jim plačali, ko bojo prišli ven dobri VOIP klienti za UMTS boš videl koliko težav bo z omrežjem.

Se pa popolnoma strinjam z drugim delom izjave.
SaXsIm

ABX ::

Če P2P pobere preveč tvoje kapacitete nehaj prodajat tako hiter Internet. Sprijazni se da lahko nudiš samo 1Mb download in 256 upload in nehaj zavajat kupce.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

jan01 ::

veliko ljudi na nat +p2p ne gre lepo skupaj. Zakaj, kako? google.com

SaXsIm ::

ABX - sem mislil, da smo na tem forumu že obdelali tematiko odprte hitrosti (DO 3,6mbps!) internetnih paketov.
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SaXsIm ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobitelove spremembe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10511997 (9913) BlueRunner
»

S!Mobil omejuje uporabnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12413425 (10042) #000000
»

Filitriranje prometa pri ISP-jih

Oddelek: Omrežja in internet
423025 (2420) BlazP
»

Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5210964 (8574) bf4ed
»

simobil unlimited

Oddelek: Omrežja in internet
225845 (4343) madmitch

Več podobnih tem