» »

Cene goriv

Cene goriv

Temo vidijo: vsi
««
17 / 17
»
»»

CoolBits ::

Budale... nimam kaj drugega rečt.

šernk ::

Opolnoči nas zaradi dviga cen nafte na svetovnem trgu čaka dvig cen vseh goriv.

kar vem je bilo obljubljeno, da bo ob dvigu cen nafte na svetovnem trgu se znižala trošarina? kje so sedaj te obljube?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Mr.B ::

Do naslednjega leta, ko imamo planski proračun, bo to še vedno v igri.. Naslednje leto ne bo potrebno reči rebalans proračuna... Če bi začeli trošarine nižati, bi imeli v septembru spret predlog rebalansa.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

borchi ::

> Če bi začeli trošarine nižati, bi imeli v septembru spret predlog rebalansa

glede na to, da ljudje trdijo, da bi slovenija zaslužila miljarde, če bi znižala trošarine, tisti septembrski rebalans ne bi bil posebej boleč... :))

(od viška ne boli glava press)
l'jga

Ja samo miljarda je šla na primorskem, miljarda je šla pri zlati tekočini, patrije ni več, kirza pa ne gre in ne gre...

kmetek ::

Najbolj glupa slovenska vlada ever, od Karantanije dalje.

dzinks63 ::

šernk :: 27. jul 2009, 16:35:42

in bencin se ponovno ceni...saj ne morem verjeti. najbolj pomembno je da so spustili ceno za celega 0,1 centa!!! ko podražajo gre pa vsaj za 1 cent gor...

Prav si imel. Sedaj je cena bencina na najvišji ravni ever, cca takšna kot lani, ko je bila cena surove nafte 2+x višja kot pa je sedaj. Ta nova vlada zna računat sto na uro, lepo z nasmeškom nas okoli prenašajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

CoolBits ::

Kot kaže samo testirajo, kdaj nam bo počilo in bomo šli na ceste... ampak zgleda, da se mora še dvignit pri nas, da bo kej...

Dr_M ::

Lani, ravno ko sem zamenjal avto, kupil dizla, da bom ja malo prisparal.
Malo morgen. Ko je bil dizel najdrazji, sej dal za en tank 105€. Ko je bil dizel (lani) najcenejsi, pa okoli 75€.
Trenutno je pa nekje vmes.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MA a ne veste krize ni, JJ je kriv za tako visoko ceno bencina...

tunc ::

naša vlada je za ..... ....... zakaj pa je v avstriji na nekaterih črpalkah bencin cenejši če gledamo na to da oni zaslužijo na mesec recimo od400 ali pa dvakrat več kot mi v sloveniji ali pa v nemčiji ko še zaslužijo več, v trgovinah pa mamo mi iste cene kot oni, to pa vem ker je bila teta iz duseldorfa pri nas pred 4dnevi, in je povedala da razlik v ceni sploh ni kaj dosti. jaja vlada naša trošarnine gor plače so pa že od osamosvojitve enake, med tem pa vse dražje postajajo življenske potrebščine, nevem več kaj se ta naša vlada gre. kot je napisal dzinks63 za 0,1 cent pocenijo za 5centov pa podražijo

djordjevic ::

plače so pa že od osamosvojitve enake

Urlpls. :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

dober realno plače ne hodijo v korak z podražitvami, so dosti daleč....leta 2006, ko smo imeli še SITove imam skoraj isto plačo, vmes pa vse +30% in več....tudi po nekaj 100% podražitve.....

čisto banalni primeri

kava s smetano 200 sit sedaj 1,2-1,6€
pivo 380-400 sit sedaj 2,6-3€
pizza 800 sit sedaj 5€...

in še in še in še.......

jype ::

Ma neresni ste, vsi po vrsti. Če se vam zdi bencin predrag, ga pač ne kupit!

Če bi se pa radi fijakal okol z osebnimi vozili, pa si tega ne morete privoščit, hja, jebiga. Jaz bi tudi rad vozil dizel-električno lokomotivo za zabavo.

Saj se ne, to je problem, imamo samo še za službo in kake nujne stvari....kje so časi, ko smo šli vsak dan na Bled na kavico ali pa vsak vikend v Portorož itd....

T-h-o-r ::

se strinjam

če nam je hrana predraga, je pač ne bomo jedli!
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Tako je, Auswitz & Srebrenica ftw.

T-h-o-r> če nam je hrana predraga, je pač ne bomo jedli!

Janša tako in tako pravi, da je v smeteh ful kruha, ter da torej ne moremo govoriti o krizi.

Mogoće je v istem smetnjaku tut bencin pa take fore.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Da Je, bijo varianta, samo ne smeš imeti zateženih sosedov, če narediš en reaktor iz pomij, pa se lahko na plin voziš, generiraš elektriko, in še kaj. Samo sosedje so vedno problematični...

jype: ne razumem ljudi, ko so metali kruh plesniv stran....jaz prakticiram leta takole: kajzerce iz lidla v zmrzovalnik in eno po eno ven lepo oddtajat, dobre so tudi po 1 ali 2 tednih, ergo zavržen kruh = 0.

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Utk ::

Če pozabimo na Janšo, domobrance, komuniste, ekofašiste in vse druge, še zmeraj ostane dejstvo, da ta vlada laže kot pes teče in da zdaj ko se je nafta podražila, ni spustila trošarin. Če je vsa genialnost Križaniča v dvigovanju davkov, bi blo pa bolje, če bi ostali pri strašnem Bajuku.

Bajuk dobiva pokojnino + nadomestilo za poslanca baje.....človek sploh kaj prispeva v SLO budget?

kmetek> človek sploh kaj prispeva v SLO budget?

Mene pa zanima, kako se to tebe tiče? Ti bi rad, da zanj naredimo izjemo in mu odrečemo pokojnino in nadomestilo za poslanca?

kmetek, to ni hec. Če bi bili kmetje tako ne kmeti, bi namesto da polivajo sranje pred dežjem po travnikih, bi v reaktor " Rezervora, pokrit z fleksibilnim pokrovom, to je lahko guma, plastificirana folija, karkoli je fleksibilno, in ne spušča plina " dali bakterije, ki pospešujejo razgradnjo in pridobivanje metana, in to je to. MEtan lepo kuriš doma na plinskem štedilniku, uporabiš generator, ki ga poganja plinska turbina, itd...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Bajuk dobiva pokojnino + nadomestilo za poslanca baje.....človek sploh kaj prispeva v SLO budget?

Verjetno več kot ti in še marsikdo, s svojo minimalno plačo. Bi tako od oka rekel. Lahko se bi pa vprašali isto za Golobiča.

mtosev ::

Bajuk je saj mel pojma o financah. Krizanic je pa en veliki LOL. prej so jokali kak Bajuk ni ok. zdaj pa mamo even better :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Volk| ::

In v čem je smisel pisanja in komentiranja te teme? Boste kaj spremenili? Ali si samo lajšate dušo. Če to bere kak poslanes(ali vlada) se lahko samo smeji kako je folk primitiven. Nič čudnega da samo dražijo.

mtosev> zdaj pa mamo even better :D

Verjamem, da mnogi tega ne vidite, ampak ja, dejansko.

ce mislis na bolj zjebano drzavo pa vsekakor da.

kmetek> človek sploh kaj prispeva v SLO budget?

Mene pa zanima, kako se to tebe tiče? Ti bi rad, da zanj naredimo izjemo in mu odrečemo pokojnino in nadomestilo za poslanca?

Itak, je že dosti zaslužil €. Vse vzet!
Delavec dobi kaj poleg knjižice (sedaj še to ne več) in bog ne daj kako odpravnino? LTH, STEKLARSKA NOVA, MURA kmalu.....in še in še....ISKRA nek oddelek kmalu 250 ljudi papa....

CrnIE, prispevamo več preveč...in meni 50€ manjša ali višja plača pomeni več kot njim 1000€, ker imajo prasci že osnovo navito do oblakov.

In v čem je smisel pisanja in komentiranja te teme? Boste kaj spremenili? Ali si samo lajšate dušo. Če to bere kak poslanes(ali vlada) se lahko samo smeji kako je folk primitiven. Nič čudnega da samo dražijo.

Kaj predlagaš? Dajmo kake predloge na mizo in se zberemo nekje, slabše kot je sedaj v SLO ne more biti, ali pač? Boljše je lahko, samo ne bo?

kmetek> Itak, je že dosti zaslužil €. Vse vzet!

Zanimivo. Jaz mislim, da zaslužim premalo. Morda bi lahko država vzela tebi (itak ne rabiš, ker je bencin predrag in boš avto kmalu lahko prodal) in me malce subvencionirala. S temi petimi jurji na mesec komaj preživim.

kmetek> CrnIE, prispevamo več preveč...in meni 50€ manjša ali višja plača pomeni več kot njim 1000€, ker imajo prasci že osnovo navito do oblakov.

Ma nič ti ne pomeni. Če 50€ manj zapiješ, se pa res nikjer ne pozna.

mtosev> ce mislis na bolj zjebano drzavo pa vsekakor da.

Nope. Precej bolje nam gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Ja, prej smo bli par procentov nad evropskim povprečjem, zdaj pa pod. Kako nam bo šlo šele čez kako leto, če ta kriza potraja, ko bomo razglasili bankrot.

Volk| ::

Hehe, dokler bo ljudstvo tako neenotno kot smo slovenci, nas bodo še naprej vsi pumpal. Samo primer Mure. Eni za zapret, drugi ne, prekmurci pa napumpan, da bodo se naprej delali pod normo za 300 €(pa ne o tem, samo primer kot primer). S tem vlada vidi, da še ima dost fore, da se bi folk dvignil, saj se še med sabo ne morejo zmenit.
Glede tega kar trdis, da slabše ne more biti. Kaj ti gledaš kaj poročila? Mogoče kaj potuješ po svetu? (Pišem v ednini, toda ne mislite tebe osebno,kmetek - naj vsak nase pomisli). Lahko rečem da živimo(še vedno)v raju. Tako dobro kot dandanes ljudem nikoli ni šlo(seveda izjeme so vedno in bodo obstajale). Samo idi v soboto in nedeljo v kaki interspar, ali pa kje po lokalih.
Roko na srce, če ne bos imel denarja ne bos sel v trgovino. Ker ne mores! Razen, če ti je trgovina sprehod.
V mojem bloku visi ze teden dni oglas da nekdo nujno rabi delavce...hehe, taka kriza je, da mora delodajalec ze po blokih obešat listke da išče delavce.

Ko je bil sodček nafte 160 €, smo imeli ceno goriva 1,2 €, zdaj je sodček 70 € in imamo ceno malo manj kot tedaj. Vse ostalo pobaše država. Dobiš plačo, kjer ti pobere država vsaj 17%, če imas minimalno plačo. Gres v trgovino in si kupiš kruh pa mleko, in od ostanka spet 9%(ali koli že). Aja, še žejen si pa si kupis pivo? koliko je ze davek(in seveda trošarine?).
Pol pa se moras prit domov in gres tankat...ja in seveda, spet daš državi...tokrat še več. In ti si cel mesec garal...za državo!

Ja, folk je neumen. Matija Gubec se je šel tepst za desetino(10%), mi pa plačamo 50% pa nič. Kaj ni bil Gubec nešolan kmet? Pa ja razmel nekaj matematike. Naši vrli ekonomisti..pravniki...so očitno bolj neumni kot nešolan kmet.

Ja, Gubca so ubili. Razčetverili. Dobra motivacija da si tiho.

evo za jype kak dobre gre: To pomeni, da je stopnja brezposelnosti v Mariboru in okolici dosegla 10,8 odstotka in je za tri odstotke višja kot na državni ravni.

Kolko jaz vidim, folk ne kupuje strašnega luksuza. Če je v soboto v trgovini, ali pa v nedeljo, je morda zato, ker je bil cel teden 10 ur v službi, da je zaslužil tistih 600 evrov. In če si vsako soboto kupi za 50 evrov hrane, še ne pomeni, da je bogat. Je pa dosti takih, ki jim čisto nič ne manjka, seveda. In dvomim, da reveži kupujejo na kreditne kartice, ki so še dražje kot gotovina.

mtosev> evo za jype kak dobre gre: To pomeni, da je stopnja brezposelnosti v Mariboru in okolici dosegla 10,8 odstotka in je za tri odstotke višja kot na državni ravni.

Mhm, globalna gospodarska kriza je (če morda še nisi bral o tem). Povpraševanje se zmanjšuje, zato se odpušča. Nihče ti seveda ne brani ustanoviti podjetja in zaposliti vseh teh ljudi za več kot tisoč evrov neto mesečne plače.

CrniE> Če je v soboto v trgovini, ali pa v nedeljo, je morda zato, ker je bil cel teden 10 ur v službi, da je zaslužil tistih 600 evrov.

Približno še eno nulo več, ampak ja, jaz grem praviloma ob sobotah po osmi zvečer v štacuno. Izven tega časa je precejšnja gneča, pa kruh je pol cenejši. Pa s kolesom grem, če le nimam na listku "karton alpskega mleka", kar se zgodi približno enkrat na mesec.

CrniE> Je pa dosti takih, ki jim čisto nič ne manjka, seveda. In dvomim, da reveži kupujejo na kreditne kartice, ki so še dražje kot gotovina.

Vedno več je takih, ki jim čisto nič ne manjka in vedno več je takih, ki komaj zvozijo. Jaz se nič ne pritožujem, da mi država od zasluženega pobere malce več kot polovico, se pa pritožujem, ker s pobranim dela kot svinja z mehom. Če bi država (tudi meni) pobrala manj, bi bilo več takih, ki jim nič ne manjka, a bržkone tudi več takih, ki sploh ne zvozijo.

ma vec se s tabo ne mislim pogovarjat, ker se delas norca.
--
drugace vem kaj se dogaja v svetu.

evo za jype kak dobre gre: To pomeni, da je stopnja brezposelnosti v Mariboru in okolici dosegla 10,8 odstotka in je za tri odstotke višja kot na državni ravni.

Ne da se mi iskat. To pomeni, da je drugje po Sloveniji 7,8 % brezposelnost, in je v Mariboru te 3 procente višja, ali je drugje v Sloveniji 10,5 % brezposelnost, in je RES v Mariboru 3 % višja. Imam občutek, da je tisto prvo, in potem so ti 3 procenti velika laž. Ker potem je v Mariboru 30 procentov več brezposelnih, ne pa 3. Samo država meče ven te procente tako kot njej paše, večina novinarjev je pa preveč zabitih (FDV doooh), da bi kaj sami poračunali.

mtosev> ma vec se s tabo ne mislim pogovarjat, ker se delas norca.

Super argument.

mtosev> drugace vem kaj se dogaja v svetu.

Ja, v ZDA je brezposelnih skoraj 10% ljudi! Očitno Mariboru ne gre tako slabo.

Ne da se mi iskat. To pomeni, da je drugje po Sloveniji 7,8 % brezposelnost, in je v Mariboru te 3 procente višja, ali je drugje v Sloveniji 10,5 % brezposelnost, in je RES v Mariboru 3 % višja. Imam občutek, da je tisto prvo, in potem so ti 3 procenti velika laž. Ker potem je v Mariboru 30 procentov več brezposelnih, ne pa 3. Samo država meče ven te procente tako kot njej paše, večina novinarjev je pa preveč zabitih (FDV doooh), da bi kaj sami poračunali.

http://www.tele-59.si/novice/3152/brezp...

Fizikalko ::

Spet nekdo, ki ne loči med odstotkom in odstotno točko. Ane, mtosev? PPa tudi un bedni novinar iz tvojega linka...

ce ti link ni vsec ni moj problem.

mtosev, kaj je razlika med odstotkom in odstotno točko? Ker očitno ne obvladaš pojma odstotek. In prav tako ne avtor tega članka. štekaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

ne mislim nic razlagat. dal sem link. drugo ni moj problem. vi kr lepo debatirajte o tem o novinarju in novinarjih v SLO. kdo ma pojma in kdo ne.

@ne mislim nic razlagat

No, evo. Res argumentirano, ni kaj.

PaX_MaN ::

@mtošev:Odstotna to%C4%8Dka @ Wikipedia

mene to ne zanima. za pritozbe/vprasanje se obrnite na novinarja kateri je to napisal.

Dr_M ::

Ce te ne zanima, zakaj potem trdis, da so trditve na tvojem linku pravilne?!
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
««
17 / 17
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoplin poskočil na 73 centov

Oddelek: Na cesti
455341 (2225) RED_line
»

Zakaj je dizel (še vedno) cenejši od bencina?

387249 (5597) LeQuack
»

Cena nafte (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319742 (13337) krneki0001

avto na plin (strani: 1 2 )

7929509 (18508) WarpedGone
»

Še malo pa bomo peš hodil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13311923 (8262) jype

Več podobnih tem