Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
Brane2 ::
Nisem ravno ziher.
Pač morali so upenaliti postopke, da so lahko garantirali to frekvenco in stabilnost.
Nisem zuher, da se bo 965-ka bistveno bolje navijala od 955-ke, a verjetno je kakovostnejša v nekem pogledu.
Koneckoncev tudi med 955 in 940 definitvno je razlika.
Pač morali so upenaliti postopke, da so lahko garantirali to frekvenco in stabilnost.
Nisem zuher, da se bo 965-ka bistveno bolje navijala od 955-ke, a verjetno je kakovostnejša v nekem pogledu.
On the journey of life, I chose the psycho path.
dzinks63 ::
Med tema dvema je razlika seveda, saj 940 ne more delat na am3 platah, med 955be in 965be pa ni nobene razlike, razen v nastavljenem množilniku, vendar imajo be različice le tega odklenjenega tako da tu ni nobenih omejitev. Če nastaviš množilnik pri 955be na enakega kot pri 965be ne bo popolnoma nobene razlike. Razlika bi bila, če bi 965be prišla z kakšno novo revizijo jedra (zaenkrat so vse c2), tega pa ni.
Phenom II X4 965BE is HDZ965FBK4DGI
Phenom II X4 955BE is HDZ955FBK4DGI
dzinks63 ::
Imaš prav, nekak so si morali zaščitit hrbet, drugače res nebi imelo smisla, nihče pameten nebi kupil 965be. Torej, če se kje dobi še 955be po stari znižani ceni in da ti utreza, kar po njem.
DJ MartiNi ::
Po tejle tabeli 955 ne bo več BE (kar je za AMD normalno).
Ja izgleda res tako. Le pri X4 9850BE so naredili izjemo.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DJ MartiNi ()
jest10 ::
Po tejle tabeli 955 ne bo več BE (kar je za AMD normalno).
Ja izgleda res tako. Le pri X4 9850BE so naredili izjemo.
Se jim ne splača, ker procesor ni več zanimiv, razen za nadgardnje starejših plat, ki ne podpirajo novejših Phenomov.
krho ::
O poglej 95W 945 :)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Mitja358 ::
Mene pa zanima če pozna kdo kako online računalniško spletno trgovino na Hrvaškem ali v Srbiji, ki bi imela take cene AMD procesorjev kot so tukaj: http://www.benchmark.rs/Benchmark-testo...
Verjetno so že nižje od teh, ker je tabela bolj stara ampak vseeno ...
Hvala.
Verjetno so že nižje od teh, ker je tabela bolj stara ampak vseeno ...
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
Zorro ::
Pošlji jim email, pa jih vprašaj od kod jim te cene. Drugače pa mislim, da so pri nas procesorji cenejši, razen če ne greš na varianto vračila PDV (oz. DDV). Običajno je tako, da tam, kjer je večji trg, je tudi tehnično blago cenejše (Nemčija, ZDA).
Evo ti par trgovin pa primerjaj:
link 1
link 2
link 3
link 1
link 2
link 3
Pošlji jim email, pa jih vprašaj od kod jim te cene. Drugače pa mislim, da so pri nas procesorji cenejši, razen če ne greš na varianto vračila PDV (oz. DDV). Običajno je tako, da tam, kjer je večji trg, je tudi tehnično blago cenejše (Nemčija, ZDA).
link 1
link 2
link 3
Hvala ti za tole! Nevem kako to misliš da ne grem na vračilo DDV? Jaz kupim kot navadni kupec.
Hrvaška ni v EU in v primeru nakupa blaga nad določenim zneskom (mislim, da nad 500 HRK), tujcem, ki blago iznesejo iz države, vrnejo DDV (njihov PDV).
p.s.: na Hrvaškem je DDV 22%
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()
Hrvaška ni v EU in v primeru nakupa blaga nad določenim zneskom (mislim, da nad 500 HRK), tujcem, ki blago iznesejo iz države, vrnejo DDV (njihov PDV).
Ja kaj pa če ti presega vrednost in na meji ko ti podpiše račun za vrnitev in moraš plačati še carino? Koliko je carina?
EDIT: kaj pa kako poceni hrvaško trgovino poznaš? Bolj v bližini Lendave da bom prej meje samo skočil če se mi bo splačalo.
Zgodovina sprememb…
Mislim, da računalniške komponente itak nimajo carine, plača se le DDV, slednji pa le pri nakupu nad določeno vrednostjo, ki je menda 300 EUR.
Mislim, da računalniške komponente itak nimajo carine, plača se le DDV, slednji pa le pri nakupu nad določeno vrednostjo, ki je menda 300 EUR.
Hvala ti majstore. Rad bi še vprašal če veš kako hrvaško trgovino ob meji z Lendavo?
Zdaj pa še eno bedasto vprašanje: kako narediš link da mu spremeniš ime, kot npr napišeš kliknite tukaj in v tukaj je link?
Hvala.
Ne, ne poznam nobene, ker sem iz povsem nasprotnega konca Slovenije, bližje morju . Zagotovo pa imajo kaj v Čakovcu ali Varaždinu. Malo posrfaj, mogoče se kaj najde.
Linke pa tako daš, da najprej napišeš besedo, potem jo označiš z miško in nato klikneš na ikono za povezavo, kjer vneseš le to.
Linke pa tako daš, da najprej napišeš besedo, potem jo označiš z miško in nato klikneš na ikono za povezavo, kjer vneseš le to.
Zgodovina sprememb…
AMD je danes izdal Phenom II TWKR procesor. Seveda ga mi ne moremo kupiti.
Zgodovina sprememb…
Malo sem se poigral s svojo konfiguracijo (X4 940 & Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570) in vidim, da se da stvar solidno naviti ~ 3500 MHz z ročno nastavljeno voltažo v biosu na 1,4375V (bios senzor kaže 1,43V). Max. temperatura med IntelBurn testom je bila 61°C.
Drugače pa me je presenetilo to, da na tej plošči deluje tudi Cool'n'Quiet in sicer ima 4 stopnje ~ 800, 1800, 2300 in 3000 MHz.
Na žalost pa imam cold boot težavo kadar komp ugasnem, kar zahteva, dodaten pritisk na gumb reset, nakar se zažene brez težav. Težave pa ni pri zbujanju iz hibernacije. Mogoče bi bilo za poizkusiti še bios 1604, če je z njim kaj bolje.
Drugače pa me je presenetilo to, da na tej plošči deluje tudi Cool'n'Quiet in sicer ima 4 stopnje ~ 800, 1800, 2300 in 3000 MHz.
Na žalost pa imam cold boot težavo kadar komp ugasnem, kar zahteva, dodaten pritisk na gumb reset, nakar se zažene brez težav. Težave pa ni pri zbujanju iz hibernacije. Mogoče bi bilo za poizkusiti še bios 1604, če je z njim kaj bolje.
Lep rezultat. Jaz sem dobil podobnega z mojim X3 720BE z odklenjenim četrtim jedrom in vse skupaj navito na 3800MHz. Žal tisto odklenjeno jedro ni sposobno kaj več kot le kak Cinebench pognat. Imaš mogoče namen iti še višje? 3600MHz po moje niti nebi smel biti problem. Kako hlajenje pa imaš?
CnQ je pri Phenomih II bistveno izboljšan.
Je pa zanimivo, da ti stvar kolikortoliko dela na M2N-SLI deluxe. Probaj še z drugim BIOSom pa poročaj, če je kaj bolje.
CnQ je pri Phenomih II bistveno izboljšan.
Je pa zanimivo, da ti stvar kolikortoliko dela na M2N-SLI deluxe. Probaj še z drugim BIOSom pa poročaj, če je kaj bolje.
Hladilnik na procesorju je AC Freezer 64 Pro, ki mislim, da je še kar soliden. Mogoče sem slabo nanesel termalno pasto ali pa ta ni preveč kvalitetna. Kakorkoli že, nimam namena, da bi gnal navit sistem in mi je bolj všeč, da C'n'Q deluje, namreč neki igric ne špilam, če že, kvečjemu kakšen posnetek iz kamere prekodiram v Xvid.
Glede cold boota pa si tudi ne belim preveč glave, ker imam komp v hibernaciji kadar miruje in se brez problemov zbuja ob kliku na preslednico.
Glede cold boota pa si tudi ne belim preveč glave, ker imam komp v hibernaciji kadar miruje in se brez problemov zbuja ob kliku na preslednico.
Zgodovina sprememb…
AC Freezer 64 Pro je kar solidna zadeva ja, ki ni niti toliko draga.
Cold boot se mi niti ne zdi problem, v kolikor veš kaj narediti v tem primeru, da stvar spaviš v delujoče stanje.
CnQ je pa itak zakon. Jaz ga imam sicer izklopljenega, ker na Phenom II mašini nima veze poraba. To pride v poštev pri drugi konfiguraciji, katera pa je osnovana na šparovnih komponentah.
Cold boot se mi niti ne zdi problem, v kolikor veš kaj narediti v tem primeru, da stvar spaviš v delujoče stanje.
CnQ je pa itak zakon. Jaz ga imam sicer izklopljenega, ker na Phenom II mašini nima veze poraba. To pride v poštev pri drugi konfiguraciji, katera pa je osnovana na šparovnih komponentah.
kopriwa ::
Odklepanje množilnika na Phenom II? Kdo bo največji frajer pa sprobu tole ;). Sej drgač sploh ne vem če je tole aktualno...
vinkl25 ::
Ja ni kaj pri Phenom II je skozi nekaj novega.Kolk sem prebral je to super zadevca za malo denarja.
Video navijanja TWKR procesorja, kjer je prikazan tudi "nov" kuler za procesor, ki ima v sebi alkohol. Najbolje da pogledate.
majlo ::
No končno mam jaz tudi 955 - ko
Sem še danes namontiral grafiko in sprobal par špilov
Moram priznat da sem navdušen :)
Sem še danes namontiral grafiko in sprobal par špilov
Moram priznat da sem navdušen :)
gruntfürmich ::
huh, šele zdaj sem opazil na gaizhals da ima phenom 955 nek fancy lufter!? je to res, in če je koliko dobro pa hladi? kr jst sem načrtoval processor-kuler, ampak ga morda ni treba!?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Ima mogoče kdo kaj izkušenj s plato Asus M3N78 SE?
klik
Za ceno 50€ se mi zdi solidna. Jo je kdo mogoče že preizkusil?
klik
Za ceno 50€ se mi zdi solidna. Jo je kdo mogoče že preizkusil?
Brane2 ::
Če koga zanima, Asbis ima v razprodaji poceni Asrock N68PV-GS plate. Maloprodajna cena bi morala biti manj ko €40.
Phenoma 955 še ni na listi podprtih procov, a to je po moje stvar BIOS-a.
Phenoma 955 še ni na listi podprtih procov, a to je po moje stvar BIOS-a.
On the journey of life, I chose the psycho path.
clix ::
Malo sem se poigral s svojo konfiguracijo (X4 940 & Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570) in vidim, da se da stvar solidno naviti ~ 3500 MHz z ročno nastavljeno voltažo v biosu na 1,4375V (bios senzor kaže 1,43V). Max. temperatura med IntelBurn testom je bila 61°C.
Zorro, keter hladilnik pa imaš, in pa ali ti standby poleg hibernacije deluje normalno?
kikibeck ::
nekaj me zanima kaj se bolj splača Asus ASUS M4A79T dlx ali corsshair III formula? ali se sploh teh plat ne splača pa eno cenejšo kot npr GA-MA790XT-UD4P (una asuska z 790GX mi ni najbolj ušeč, ker ima premalo usb portov) gor se bo pa gnal najverjetneje PHII X3 720 ali (če bo ugodno) 955
PS: nisem glih strasten ljubitel asusk ker sem imel do sedaj asuske in sem imel veliko problemov z njo, sem pa slišal da se Gigabytka 790FXT ne more primerjat z zgoraj navedeno.
PS: nisem glih strasten ljubitel asusk ker sem imel do sedaj asuske in sem imel veliko problemov z njo, sem pa slišal da se Gigabytka 790FXT ne more primerjat z zgoraj navedeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kikibeck ()
WamPIRe- ::
Meizu ::
Kaj pa ASUS M2N68-AM PLUS? klik
Jp, tole plato sm tudi sam nabavil za neko kulturno društvo, ker so potrebovali nadgradnjo računalnika. Platka dela super zaenkrat in stabilno.
Edino kar je treba pazit je sledeče pri tej plati: Podpira le procesorje ki imajo TDP največ 95W. Kar je čez bo zelo nestabilen sistem. Sem tudi sam izkusil, ko sm AMDja X2 6400+ vtaknu noter v to plato in je na namizju sicer delal, ko pa si kakšno igro zaigral (lol, predsednik tistega društva zelo rad zaigra kakšno fifo :D) je pa delala ok kakšnih 5 sekund, nato pa je sledilo kakšnih pol minute do minuto groznega štekanja. En frejm na dve sekundi...
Sm znižal frekvenco za 1000mhz (prvotno 3.2ghz) in vklopil Power Saving mode in vsi problemi so bili rešeni. Sm se pa zajebaval enih par dni, da mi je padlo napamet, da pogledam TDP limitation te plate. Sicer pa odlična plata za svoj denar. Asus :)
Gor bo bil X3 8650, ki ne bo nič navit(ali pa le toliko, kolikor gre brez dviganja voltaže). Tako da 95W omejitev ne bi smela predstavljati problema.
Zorro, keter hladilnik pa imaš, in pa ali ti standby poleg hibernacije deluje normalno?
pikolo,
imam AC Freezer 64 Pro, sem pa prej napačno zapisal, da uporabljam hibernacijo. Sem sedaj preveril nastavitve gumba za vklop in vidim, da je nastavljen na sleep (oz. standby). Sem pa poizkusil še hibernacijo in mi se pri njej pojavi cold boot težava. Monitor se ne prižge, oziroma operacijski sistem se ne zažene. Ob naknadnem pritisku na gumb reset, pa nato vse normalno steče.
Sem pa poizkusil tudi spraviti procesor na 3,6 GHz in mi je uspelo. Sem pa rabil v biosu nastaviti voltažo na 1,5250V.
clix ::
Kar zanimovo to! Sam imam sicer m2n-e preflashano v delux, tako da se mi zdi nabava 940-ke oz. 920-ke kar smiselna. Slučajno veš, če se da BP navijati tudi z dvigovanjem FSB-ja?
lp
lp
Kadar imam v biosu voltažo procesorja na AUTO, mi PC Probe kaže 1,32V. Navijanje z dvigovanjem FSB-ja sem preveril le pri AUTO voltaži in maksimum (IntelBurn) je bil 3,18 GHz (212x15), drugače pa gre do 3,2 GHz (200x16).
Je pa procesor deklariran za do 1,5V.
Je pa procesor deklariran za do 1,5V.
Zgodovina sprememb…
Izšel je novi CPU-Z 1.52 Beta. Meni je super. http://www.filehippo.com/download_cpuz/...
Mitja se ti ne zdi da tole nima ravno veze s to temo? ;)
Ja malo se mi zdi, vendar zaradi tega nisem odpiral druge teme. Itak pa je v povezavi s procesorji.
Zgodovina sprememb…