» »

TV + HDMI + LAPTOP + domači kino

TV + HDMI + LAPTOP + domači kino

m0LN4r ::

Mene zanima kadar priključim laptop preko HDMI na TV in gledam recimo BLU-RAY film pa bi rad imel še 5.1 zvok kaj rabim?
Kakšen zvočniški sistem si naj kupim? Če hočem prostorski zvok z filma ki ga gledam na prenosniku moram priključiti zvočnike na laptop?
Iiiin kako naj priključim zvočnike da bo prostorski zvok ko bom gledal recimo en HD film preko satelitske ? Zvok gre preko HDMI ali pa neki optični nekaj?

Hvala v naprej!
Lp
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

jokl ::

Odvisno, kakšne avdio izhode imaš na laptop-u. Ena varianta so 3 mini 3,5 jacki (kot za slušalke) na katere lahko priklopiš samo računalniške zvočnike. Teh priklj. na laptopu verjetno ni, obstajajo zunanje zvočne kartice, ki jih imajo. Takšen zvok bo bolj švoh, odvisn kok si zahteven.
Druge variante so pa digitalne. Laptop mora imeti digitalni S/PDIF izhod - koaksialen, optični ali oba, kar pa moraš priključit na kakšen ojačevalec, A/V sprejemnik, ali pa zvočniški sistem, ki ima ojačev. vgrajen, kot npr. tole (po moje kar vredu rešitev), mogoče imajo tudi kakšni domači kino sistemi na DVD-playerjih digit. avdio vhod in potem od tam na zvočnike.
Če ma laptop HDMI izhod, gre na ta izhod verjetno tudi avdio signal, vendar se najprej prepričaj, če je temu res tako. Če ta HDMI priklopiš direkt na TV, moraš potem iz TV-ja spet iz digit. izhoda (ki ga ima večina novejših LCD in plazma TV-jev) napeljat avdio v eno od zgoraj naštetih naprav. Imajo pa nekateri A/V sprejemniki HDMI vhode...
ajde

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jokl ()

m0LN4r ::

TV ima 3 komade HDMI vhode. Pa prenosnik pa izhod. Torej najprej prenosnik preko hdmi na TV pol pa zvok iz TV v zvočnike. Po pravici povedano imam tale televizor
Laptom ma tudi samo izhod za slušalke pa nič več. Glede glasbe pa sem ful zahteven.
Torej ko priključim laptom na tv preko hdmi, moram preko digitalnega Avdio izhoda prenest zvok v zvočnike, ki imajo to možnost?? To je to?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

jokl ::

Ja, tako. Prepričaj se, da gre iz laptopa prek HDMI tudi zvok. Na tisti povezavi sem videl, da ima TV OPTIČNI dig. avdio izhod (tudi imenovani TOSLINK). Zdaj se moraš pa sam še odločit, kam boš pripeljal ta avdio. Če praviš, da si zahteven, bi blo verjetn bolš kakšn v redu A/V sprejemnik zrihtat, in pa potem zvočniški komplet. Gre pa v grobem po principu kokr dnarja tok muske. Kot že rečeno, maš pa tudi sprejemnike s HDMI vhodi in lahko laptop najprej v sprej. vklopiš, pa potem v TV, kar bi blo verjetn rahlo bolš.

m0LN4r ::

Torej ta sistem ima optični audio vhod ali ne? KLIK

Aja, pa kje dobim taki kabel? iskal sem na mimovrste in sestavi.si pa ne najdem?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

jokl ::

Na tisti povezavi samo piše, da ima digitalni avdio vhod, nič pa ne piše katerega. Vprašaj zastopnika. Za kabel (toslink, optični avdio) pa še malo poišči na internetu, jaz ga tudi še nisem kupoval...

m0LN4r ::

Mahhhh koji kabel sem kupil. Šel sem v bigbang v mariboru vzel enega optičnega pa en zlati HDMI pa sem plača 104€ A ni to malo prek preveč? hdmi je bil 80€ optični pa 24€.
Optični je še sprejemljiv ampak HDMI??!?! Za ta denar si lahko verižico kupim. Je to normalno? Sicer mi je proizvajalec rekel da je to najboljši kabel na trgu, ampak ni kabel kabel? Mislim na sestavi.si pride nekje manj kot 10€. Včem je razlika oz. poanta? Po vašem mnenju naj vrnem kabel?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Invictus ::

Vrni kabel. Ni poante. Tisto mal zlata kar ga namečejo gor definitivno ni vredno 80 EUR. Vzemi najcenejšega. Bo vseeno delalo.

LP I.

jokl ::

seveda. jaz imam 10m HDMI kabla za 25 € in dela b.p.

m0LN4r ::

Hvala jokl zvok je uspel in slika tudi dela. Me pa nekaj zelo moti!
Men se zdi da je napaka driverov. Mel sem nvidiine 180.48 drivere in je bila slika manjša od površine TVja za 1-2 cm od strani. Nato sem naložil starejše pa je bla slika za 1-2 cm širša kot vidno polje. Nvem kaj mi zdaj to dela. Ko mam priključeno preko VGA se mi to ne dogaja. To se mi zgodi samo pri HDMI. Ločljivost sem uporabljal vedno isto native (1920x1080) Sam če slika ni točno tako velika koliko je pik pol je motna in to me moti!

A se komu dogaja enako? Je kaki Fix zato pri nvidiji?
In kaj je razlika med 1080p in 1080i? Aja pa lahko nastaljam med barvni spekter RGB oz. neke čudne črke Y...? To je vse v nvidia control panelu.

Tnx za zdaj! Zvok pa furam preko tega kompleta LG903TA seveda sem si ga nabavil za 300€
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Pierre666 ::

imaš LG lcd, če sem prav razumel - kar se tiče velikosti slike prek HDMI moraš na tv-ju nastavit razmerje slike - in sicer 16:9, če imaš HDMI vstop označen kot PC ali pa JustScan, če imaš HDMI vstop označen kot DVD, HD-DVD ali podobno - tako boš imel sliko veliko ravno toliko kot je velik ekran tv-ja. Vsaj tako je pri mojem LG lcd-ju.

Lp

atomc ::

@m0LN4r
Ciao, torej si povezal takole: laptop>hdmi>tv>opt. kabel>hišni kino.
Zanima me, če TV spusti skozi 5.1 zvok, ker sem bral na raznih forumih ,da preko opt. izhoda na TV-ju dobiš le stereo zvok.

m0LN4r ::

Nep izbral sem drugo varianto. laptop>(hdmi)>hišni kino>(hdmi)>tv
Ja odvisno, ko gledam film na laptopu z 5.1 zvokom mam 5.1 zvok in se ful opazi napram, recimo ko gledam popTV je pa zvok normalen stereo le da TV skuša nekak prekodirat v prostorki nekaj. Sam to ni to.
@Pierre666
Ja sem videl te nastavitve sam nisem znal da je za vsak input lahko druga nastavitev. Grem probat.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino šel k vragu, ostali so mi dobri zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
403111 (1822) St235
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365452 (4574) St235
»

5.1 zvočniški sistem za TV (tall speakers?)

Oddelek: Kaj kupiti
51560 (1306) OZZY
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310628 (9903) T-Majo
»

DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!

Oddelek: Zvok in slika
397558 (5338) milos75

Več podobnih tem