Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

roli ::
Seveda imaš update - ker imaš verjento telefon z balkanskim product codom. Jaz imam mobitel s slovenskim. In ja seveda so povsod problemi. Sam symbian jih ima še več kot ostali.
http://www.r00li.com

Mare3 ::
Takole bom rekel. Nokije se izogibaj kolikor se moreš. Sam jo imam in čeprav telefon opravlja svojo osnovno funkcijo - telefoniraje čisto ok je na drugih področjih bolj tako-tako. Fotoaparat je v mobitelih itak zanič - tale na nokiji je slabši celo od mojega starega SEj, ki je imel 1.3mpix (nokia ima 3.2 pa carl zajc leče). Brskanje po internetu je na nokiji no-go. Čeprav se nekateri drugi browserji približajo kvaliteti, ki jo boš dobil na androidu ali iphoneu to še vedno ni dovolj. Ponavadi prej na nokiji naredim wifi dostopno točko in se preko nje povežem na net z ipodom kot pa tukaj zaženem brskalnik - zato ker je zadeva prepočasna in preveč štorasta za uporabo. Kvaliteta izdelave je nekaj na kar pri nokiji niso bili kaj preveč pozorni - tlefon ima serijsko "lepotno" napako v zgornjem desnem kotu (pol metrska luknja
). Tale problem sem videl na vsaj dveh različnih nokijah tako da sklepam, da je prisoten povsod. Programov (uporabnih) za telefon je malo oziroma nič, če hočeš tudi kaj razvijati za symbian platformo pa te bo to minilo po parih minutah. Dokumentacija za razvijalca je nikakva in dobiš občutek da delaš na prazgodovinski platformi. PA to morda te niti ne zanima - samo tukaj tiči razlog zakaj ni veliko dobrih aplikacij. Potem se bom malo vrgel še v UI - le ta sicer dobro deluje tudi s prsti vendar pa so gumbi v ležečem načinu preveliki in zasedajo veliko ekranskega prostora, ki bi bil lahko bolje uporabljen. Kinetic scroll smo sicer dobili vendar pa ta ne deluje v browserju kjer bi ga najbolj potreboval. GPS sprejemnik se "ogreva" toliko časa da včasih prej prideš kamor želiš priti preden se sploh zbudi (traja tudi po 10 minut). Kar se iger tiče - hahahahaahahahahahaha. Poleg dobiš luštkano "trzalico", ki je na elastični špagici tako da lahko mobitel uporabiš kot yo-yo. Kaj več od iger ne pridečakuj
. Čeprav tukaj tudi android ne blesti ravno.
Seveda ima mobilnik nekaj predosti - baterija zdrži dokaj dolgo, lahko ga uporabiš kot modem za računalnik (android boš moral prej malce "pohekati"), za pogovarjat je dokaj ok, zaslonska tipkovnica je tudi ok. Vse ostalo pa nažalost ni ok.
Sam imam mobilnik že skoraj eno leto in, če bi imel denar za kaj kar poganja android bi ga že zamenjal. Z androidom sier nimam nevemkakih izkušenj - par minutk sem se sicer zabaval z telefonom ki ga ima (HTC Tatoo), pa kar nekaj sem delal z njim preko emulatorja, ko sem za android delal aplikacije. Upam, da si magica videl v živo, ker izgleda precej lepše kot na slikah. Tako - to bi bilo moje mnenje, odloči se pa sam.
Slepam da si dobil pokvarjen telefon polomljen in še kaj drugega. Foto aparat je boljši kot na večini digitalcev (malo starejših), ne vem kaj pričakuješ od brskanja po internetu saj je še vedno telefon in če ne moreš počakat 5 sekund potem kupi lap top, programov za telefon je čisto dost tistih k jih pač rabmo (katerih ki jih ti potrebuješ ni?), za kinetic scroll je bilo že povedano kje bo vse nameščen ne vem zakaj se buniš, GPS- najde vse v času 4-5 sekund,kar se iger tiče - telefon ni igralna konzola ampak telefon in če misliš na telefonu imet igrce po tem si še vedno otrok ki ne more živeti brez njih (za prosti čas pa se vedno najdejo igre tudi za ta telefon in ne samo yo-yo kot praviš.
Za 150€ mislim da je izpolnil vsa pričakovanja. Pregovor pravi malo para, malo muzike, za ta talefon je pa malo para, više muzike.
LP

Bellzmet ::
Meni se tudi zdi porazno in skrajno ignorantsko, da za moj product code tudi še ni update (vem, da lahko spremenim product code). Pač kaj naj rečem, za Nokio smo tretjerazredni trg.

siniša ::
fotoaparat res ni najbol kvalitete, uprimerjavi z mojim k550i je porazn... lepe slike dela sam ob dnevni svetlobi, k greš zvečer žurat nemorš slikat kake zabavne slikce....gps je ql, in pouprečno najde v 5ih minutah signal,brez a-gps. se mi je že parkrat zgodil da sm prej najdu cilj kot gps.... pač pouprečn telefončk... moj nasledni po vsej vrjetnosti nebo nokia.

denabiker ::
fotoaparat je porazen, to se strinjam. Sony ericsson itak, da šiša 100 na uro. Nokia N95 z zadnjim FW mi je delala veliiiikooo boljše slike. Edino za fotič mi je žal, ostalo ne.
Za navigacijo priporočam, da se vklopi A-GPS, da ne boste čakali kot mutavi. Ko je vse nastavljeno (dostopna točka itd.) vam najde v parih sekundah!!!
Najdejo se dobre aplikacije, jih je malo morje, samo je treba raziskat. Se pa strinjam, da v poplavi teh programov je mnogo brezveznih.
Kar se tiče HTC-jev se mi zdi, da so daleč bolj kvalitetno narejeni, uporabljamo jih v službi. HTC HD in HD2 sta za moje pojme daleč daleč naprej (resda sta višji razred, ampak te imamo največ za uporabo). Zadnjic sem imel na terenu HTC Hero in mi je bil zelo vsec.
Ampak Nokia 5800 je poceni, zato ne moreš pričakovat ne vem kaj.
kar se pa tiče update za slovenski trg, pa je res sramota na kvadrat.
Za navigacijo priporočam, da se vklopi A-GPS, da ne boste čakali kot mutavi. Ko je vse nastavljeno (dostopna točka itd.) vam najde v parih sekundah!!!
Najdejo se dobre aplikacije, jih je malo morje, samo je treba raziskat. Se pa strinjam, da v poplavi teh programov je mnogo brezveznih.
Kar se tiče HTC-jev se mi zdi, da so daleč bolj kvalitetno narejeni, uporabljamo jih v službi. HTC HD in HD2 sta za moje pojme daleč daleč naprej (resda sta višji razred, ampak te imamo največ za uporabo). Zadnjic sem imel na terenu HTC Hero in mi je bil zelo vsec.
Ampak Nokia 5800 je poceni, zato ne moreš pričakovat ne vem kaj.
kar se pa tiče update za slovenski trg, pa je res sramota na kvadrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()

Drugače je meni telefon prav kul in se mi zdi, da sem za 200 EUR dobil res dobro zadevo. Brez veze primerjaz s telefonom za 400 EUR.

če pa želite delat dobre slike, potem pa nabavite Samsung INNOV8, SE C905, Samsung Pixon in podobni

AapocalypseE ::
biokill, tukaj poglej http://forum.dailymobile.se/index.php/b...
Jaz sem delal malo na HTC-ja Hero. Morem rečt, da je to čisto drugačen stil, kot ga pa ima nokia recimo. Malenkost bolj zakompliciran, ampak se človek navadi. Dela pa vse tako tekoče, da sem bil res presenečen. Pri nokii se vidi trzanje recimo pri kinetic scrolling in ni čisto tekoče... pri HTC-ju je čisto tekoče scrollanje. Potem kamera je zelo dobra pri HTC-ju. Sem primerjal med HTC Hero, Nokia 5800 in Nokia N85. Obe nokii se lahko skrijeta. HTC sicer nima bliskavice, ampak slike so dost lepše in barve so res prave in nič zbledete. To pa, da ima samo 65K barv zaslon pa je presenetljivo dobra in čista slika. Recimo nov Sony Ericsson Xperia X10 ima tudi TFT capacitive touchscreen, 65K barv in je čista slika. Po vzoru HTC-ja pomoje. Tako da nevem kje je fora tukaj glede teh barv.
Jaz sem delal malo na HTC-ja Hero. Morem rečt, da je to čisto drugačen stil, kot ga pa ima nokia recimo. Malenkost bolj zakompliciran, ampak se človek navadi. Dela pa vse tako tekoče, da sem bil res presenečen. Pri nokii se vidi trzanje recimo pri kinetic scrolling in ni čisto tekoče... pri HTC-ju je čisto tekoče scrollanje. Potem kamera je zelo dobra pri HTC-ju. Sem primerjal med HTC Hero, Nokia 5800 in Nokia N85. Obe nokii se lahko skrijeta. HTC sicer nima bliskavice, ampak slike so dost lepše in barve so res prave in nič zbledete. To pa, da ima samo 65K barv zaslon pa je presenetljivo dobra in čista slika. Recimo nov Sony Ericsson Xperia X10 ima tudi TFT capacitive touchscreen, 65K barv in je čista slika. Po vzoru HTC-ja pomoje. Tako da nevem kje je fora tukaj glede teh barv.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()

DuleKrtola ::
VNC klient prosim? Ga ni, da bi jaz vedel.
Obstaja, ampak ima telefon premal RAMa, tko da je useless

spicymilk ::
no mam problem z WLAN-OM (brezžičnim internetom)
no tkole je:
grem lepo pod nastavitve povezovanje wlan najdem svoj router dam brskanje al pa vspostavi povezavo upišem key mi pokaže zaznamke pa vse to in kliknem na enga in mi pol napiše
splet:
prehod se ne odziva
mi lahko gdo pomaga
LP
no tkole je:
grem lepo pod nastavitve povezovanje wlan najdem svoj router dam brskanje al pa vspostavi povezavo upišem key mi pokaže zaznamke pa vse to in kliknem na enga in mi pol napiše
splet:
prehod se ne odziva
mi lahko gdo pomaga
LP

amacar ::
v svojem routerju naštimaj, da se sam poveže na internet. Nekje v nastavitvah pač poglej, moraš vpisati svoje geslo in uporabniško ime, ki ga uporabljaš za vzpostavitev interneta

Pesimist ::
Kaj pa glede 5230? Priporoca kdo nakup? Fotoaparta in WIFIja nerabim. Rabim pa vse ostalo kaj 5800 zmore.
Videoplayback, GPS, 3G speed... Se se kje drugje razlikuje od 5800tke razen po WIFI, kameri in ceni?
Videoplayback, GPS, 3G speed... Se se kje drugje razlikuje od 5800tke razen po WIFI, kameri in ceni?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()

Razen Wi-Fi in kamere ma še 5230 slabše slušalke, namesto stereo zvočnika je samo en ( mono ), malo manj telefonskega pomnilnika, pomnilniške kartice ni zraven, ni prednje kamere za videoklic, H.263/H.264 ne bere in nima tv-out.
Je pa zelo čudno, da ma 3G, ampak prednje kamere pa ni za videoklic.
Je pa zelo čudno, da ma 3G, ampak prednje kamere pa ni za videoklic.

Pesimist ::
eh sej HTC HD2 ma tudi umts in brez kamere za videoklic. Ta funkcija mi je tak fejst uporabna ko mozol na riti.

C_AGUILERA ::
eh sej HTC HD2 ma tudi umts in brez kamere za videoklic. Ta funkcija mi je tak fejst uporabna ko mozol na riti.
hahaha

<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

Yaqwsx ::
video klic je res fail. to se tud pri navadni telefoniji ni prijelo. kdo te hoce, da sogovornik vidi kaj trenutno delas, al je to lubica v posli za katero zena nesme zvedet al pa luleka v roki.

Je pa fajn, če greš kam v tujino za dalj časa in pokličeš družino, ipd... se lahko gledate recimo. Če greš v mesto in pokličeš domov, če kaj rabimo iz trgovine, se menda neboš šal preko videoklica menit ne.

Urc ::
V tujini bi bilo res super imet videoklic. Še posebej s finančnega vidika.
Se strinjam, da je videoklic FAIL na telefonih. Ima samo eno dobro lastnost in to je: preko mobilnega telefona se lahko tudi gluhi "pogovarjajo".
Je pa ta debata off topic.
Se strinjam, da je videoklic FAIL na telefonih. Ima samo eno dobro lastnost in to je: preko mobilnega telefona se lahko tudi gluhi "pogovarjajo".
Je pa ta debata off topic.

sem se s 5800 na eduroam povezala.....zakon

1. najprej https://id.uni-lj.si/index.php?action=a...
da AKTIVIRAŠ INDENTITETO
2.natp prebereš navodila http://www.fa.uni-lj.si/default.asp?k=e...
in si na šis-u zrihtaš "Želim biti vključen v EDUROAM omrežje"
3. http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/... (certifikat je v mapi Datoteka:Eduroam_client_20070601d.zip, izbereš in shraniš uni-lj_ca.cer)
če slediš navodilom ti mora uspet
da AKTIVIRAŠ INDENTITETO
2.natp prebereš navodila http://www.fa.uni-lj.si/default.asp?k=e...
in si na šis-u zrihtaš "Želim biti vključen v EDUROAM omrežje"
3. http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/... (certifikat je v mapi Datoteka:Eduroam_client_20070601d.zip, izbereš in shraniš uni-lj_ca.cer)
če slediš navodilom ti mora uspet

uporabniško ime je v obliki uporabnik@student.uni-lj.si, geslo pa pač kakšno imate

ce mas certifikat deluje...bom pogledala

WaterBoy ::
Kako bi izklopil navidezno tipkovnico pri igrah. Sem si že dve inštaliral in obe sta narejeni za ta telefon, vedar se mo vedno pokaže čez pol ekrana.
Hvala
Hvala

js osebno ::
Nastavitve>Upravitelj aplikacij>nameščene>najdeš aplikacijo, možnsti>nastavitve skupine aplikacij in >tipkovnica na zaslonu =)

ivanuscha ::
Jst pa nikakor ne morem usposobit One touch access. Imam Win7 x64 in teh težav prej na xp-jih nisem imel. Pa najnovejše gonilnike mam. Sem vse pobrisal in je enkrat celo vse pravilno inštaliral(nobenega klicaja v sistemu), pa se vseeno ni hotel povezat na net prek telefona. Potem pa so se spet začeli pojavljati klicaji in device cannot start v sistemu. Ima še kdo take težave?

Bor H ::
Nope, če pa hočeš preko telefona na net je najenostavnejša rešitev JoikuSpot, ti naredi iz telefona wifi dostopno točko, pa požre baterije ful :)

xteakwondox ::
a ta 41 popravek sploh misl pridet al ne ker čene bom telefon vrgu v zid ker take kripe ko je pa to pa še nisem vidu omg=)

xteakwondox je izjavil:
a ta 41 popravek sploh misl pridet al ne ker čene bom telefon vrgu v zid ker take kripe ko je pa to pa še nisem vidu omg=)
saj je že zdavnaj zunaj. Spremeni si kodo, ali pa idi na telaray servis. Verjetno morajo to v garancijskem roku zastonj naredit ali ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()

xteakwondox ::
ja kodo sn že mislu spremenit pa pod nobenim pogojem ne gre na w7 pa sn probu na 100in 1 način skos erorej meče teleray je pa v ljublanji js sn pa iz celja in ne mislim čakat 1mesnc na telefon kater kr naprej crkuje=)

xteakwondox je izjavil:
saj je že zdavnaj zunaj. Spremeni si kodo, ali pa idi na telaray servis. Verjetno morajo to v garancijskem roku zastonj naredit ali ne?
Firmware je v40 in ne 41.
Je pa dost crkujoč mobi ja... pa da so rabli priti do v40 tam, kar je Nokia 5530 imela že od začetka...

jaz sem za stos dolg nazaj poklical na teleray kdaj bo, pa so rekli, da malo zamuja ampak bo hiter tam 1 teden februarja 100%. Torej 1 mesec je že mimo od tistih 100% hehe

ja problem je pri operaterjih. Zato se pa produktno kodo spreminja na Balkans_ (ki je povsem neodvisna)

tommy boy ::
Zanima me, zakaj se mi včasih zgodi, da ko sprejmem klic, mikrofon dela zvočnik pa ne, tako da ne morem slišati kaj oseba na drugi strani govori, on pa mene lahko sliši. Sicer se ne dogaja pogosto, samo ni pa glih prijetno :)

Kot kaže imam samo jaz srečo z tem telefonom in vse dela tako kot je treba :) Ne crkuje, baterija zdrži približno 4 dni če ne uporabljam tudi 5 dni, firmware sem nadgradil brez problema...

zile ::
Mare3: sem še na Nokia stran in vtipkal kodo, ki je napisana pod baterijo in mi pravi, da je za mojo kodo firmware še vedno v31. Mi ne ponudi v40. Si ga kupil v Sloveniji ?
Ali lahko preveriš tukaj,
Sem pa pogruntal, da budilka deluje pravilno, če izklopiš sinhronizacijo časa. Ko berem po tujih forumih, pa tarnajo potem da začne čas zaostajati.
Ali lahko preveriš tukaj,
Sem pa pogruntal, da budilka deluje pravilno, če izklopiš sinhronizacijo časa. Ko berem po tujih forumih, pa tarnajo potem da začne čas zaostajati.

Ja v Sloveniji sem ga kupil par mesecev nazaj pri simobilu, updejtal sem pa z tem: http://europe.nokia.com/support/downloa... mi je avtomatsko zaznalo v40.

zile ::
Mare3, si tolk prijazen in probaš dati svojo kodo, ki je napisana pod baterijo v spodnje polje in pogledaš če ti ponudi firmware v31 ali v40.
Vnesi kodo v spodnje polje
Hvala.
Vnesi kodo v spodnje polje
Hvala.

Ravnokar klical na Teleray servis in je gospa razložila, da če spremenim product code in naredim update na v40 s tem NE izgubim garancije. Dodala je še, da se garancija izgubi samo, če fizično posegamo v aparat.
Ji bolj težko verjamem, čeprav je bila kar prepričljiva.
lp
Ji bolj težko verjamem, čeprav je bila kar prepričljiva.
lp

Bor H ::
Da ne bo kdo odkril tople vode: simobil ma svoj product code, ki ga ne gre nadgradit in mislim da je zataknjen pri v21, obstaja slovenian product code, ki ga prodaja mobitel, je trenutno na v31, pol obstaja pa še balkan product code, ki ga je mobitel na začetku prodajal in je vedno up to date
katerega mate preverte preko programa Navifirm, če boste prebrskal daily mobile forum boste najdl tudi online verzijo
sprememba product code je pa stvar serviserja, je v sivem območju, vedno lahko rečeš da si bil v tujini in si jih prosu če ti naredijo upgrade in je to to, če se ne motim ti pod garancijo štejejo software updejti, verjamem da marsikater serviser z veseljem zamenja product code da osreči kako mladenko
katerega mate preverte preko programa Navifirm, če boste prebrskal daily mobile forum boste najdl tudi online verzijo
sprememba product code je pa stvar serviserja, je v sivem območju, vedno lahko rečeš da si bil v tujini in si jih prosu če ti naredijo upgrade in je to to, če se ne motim ti pod garancijo štejejo software updejti, verjamem da marsikater serviser z veseljem zamenja product code da osreči kako mladenko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86806 (44821) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2705 (2127) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36776 (17931) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11458 (5641) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13146 (12387) | bond007 |