» »

računalnik se sredi inštalacije ugasne

računalnik se sredi inštalacije ugasne

samsung113 ::

Torej danes sem kupil preko bolhe PC:
ASrock Osnovna Plosca (AsRock Alive NF6G-VSTA)
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual
Core Processor 4400+
2gb rama
DVD/RW
XFX GeForce 7600 GT 256mb

Disk in DVD rom je biu povezan preko sata.Ker mi ni dal zraven diska sem uporabil svoj disk in sicer še z starim priklopom ide.Ko začnem inštalirati windowse sepravi prva stvar ko se pokaze pri inštalaciji tam nekaj časa stoji in potem se računalnik vgasne.Včasih se mi je tudi pojavil moder zaslon na katerem je pisalo A problem has been detected, and windows must shut down to prevent damage....Zapekel sem tudi nove windowse ker sem najprej mislil da je to napaka,nato sem vrgel vn vse rame,uporabljal samo en ram,zamenjal DVD rom in še in še in je še vedno isto.Nikakor mi ne nadaljuje z inštalacijo.Disk sem stestiral na drugem PCju na njem se pa inštalacija normalno nadaljuje.Kaj bi biu problem? Ali je težava v tem ker ni disk SATA?

Blinder ::

Mogoce se ti kaj pregreva. Če ne drugace, med instalacijo imej odprto ohišje pa vsako tolko tipaj cpu cooler pa northbridge cooler, kako temperaturo imajo. POglej, če ventilatorji delajo.
Lahko, da se ti procesor dosti greje, in da imas v biosu nastimano, da ga shutdown ko preseze 60˚C.
Northbridge pa mislim da se lhako pregreva le če ventilator na njemu ne dela. Ker tista zadeva prenasa kar visoke temperature.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

samsung113 ::

Ja sej nastavim tisto hlajenje Zelman do konca amapk nemore se pregrevat računalnik ki je 1min pržan.. temperature pa so 37-41stopinj.A je mogoče kriv Windows CD? A bi mogu inštalirat 64 bitne winse glede na to da je 64 bitni procesor?

OCCULT ::

Probaj ram vzeti ven pa nazaj noter.
Lahko je tudi ram kriv tako se je meni dogajalo.Potem sem samo rama zamenjal obratno v reže pa je stvar delala lahko so slabo noter dana.
Uglavnem probaj :)
Lahko je pa tudi kaj z ramom narobe.

Lp
Occult

samsung113 ::

Ja to sem že vse sprobal in ni nobene razlike.Zdej sem nastavil da najbolj hladi.. torej PC se ni resertiro oz. ugasnu sredi inštalacije ampak že čakam 15min in še kar piše 39 minutes.Kolikor sem videl zamrznil ni ker se menjajo tiste reklame oz tiste novice za help and stuff in tudi miška se prestavlja po ekranu.Kakšna ideja?

c0dehunter ::

Sem imel podobne težave in sicer ko sem navijal. V BIOSu sem ponastavil vse nastavitve in po tistem se je računalnik nonstop restartiral.
Moj nasvet: pojdi v BIOS in poišči nastavitev glede samodejnega zaznavanja trdega diska. Pri moji Asrock plati mam možnosti "Enhanced", "Compactible" in "Manual". Izbral sem "Compactible", in sedaj dela v redu.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

samsung113 ::

Še vedno ista stvar :/

samsung113 ::

Evo že pišem post z novga PCja.Učeraj mi je le uspelo namestiti winse.Tisti ki boste imeli podobne težave priporočam vam vsaj 3x formatirati disk in z 2mi cdji nalagati windows ;). Lp!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja RAM-a

Oddelek: Strojna oprema
413744 (2971) Hanzo
»

windows xp se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
92135 (1985) Bostyan007
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
513444 (2870) DT232
»

počasnejše delovanje pcja

Oddelek: Pomoč in nasveti
341988 (1613) jastreb
»

Samo sranje!

Oddelek: Pomoč in nasveti
221547 (1087) Highlag

Več podobnih tem