» »

Borut Pahor in program SD

Borut Pahor in program SD

1
2
»

jype ::

WarpedOne> Kdaj je bilo to drugače? Kdaj smo imeli nižjo inflacijo kot pa je bila v evroobmočju? Tudi ko so bile še druge valute v igri.

Od Italije smo že imeli realno manjšo inflacijo, pa od Grčije tudi, pa od Portugalske tudi. Ampak saj verjetno vemo, da je primerjati inflacijo zelo težko, če ne vzameš v zakup ogromno dejavnikov.

Valvoline> Ooo pozam pa tut diplomiranih na FDV ki pač nimajo takšne sreče da dobijo službe pr državni hobotnici ampak morjo delat za 500e pr privatnikih.

Ma nemoj. Morajo? A so priklenjeni? Dokler ne bodo plače v državni upravi višje kot v gospodarstvu, do tedaj bodo državno upravo sestavljali tisti, ki jim je za denar vseeno in tisti, ki so nesposobni opravljati bolje plačano službo. Mislim, da lahko vsak zase ugane, katerih je več.

Valvoline ::

Državni paraziti pa tako ali tako v večini primerov ne opravljajo nobenega dela le plačo kasirajo in jočejo da so premal plačani :)
SŽ je najbolj ogabn primer kaj se dogaja...
Drugače pa tja šiht dobiš edino z vezami al pa na strankarsko osnovo tko da....

WarpedGone ::

>> Ampak saj verjetno vemo, da je primerjati inflacijo zelo težko, če ne vzameš v zakup ogromno dejavnikov.
OT: Opažam da si zadnje čase občasno precej korekten v debati. Pohvalno.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> OT: Opažam da si zadnje čase občasno precej korekten v debati. Pohvalno.

To se ti samo zdi. Bržkone se staraš. Jaz sem že ves čas tak.

Lep, pameten in skromen.

Zato pa že ves čas volim najboljšo izbiro za vse - sredinske stranke, ki nimajo članov iz Argentine.

BigWhale ::

Taksnih, ki crpajo drzavni proracun za raznorazne doklade je precej. Od ljudi, ki imajo zdravniska potrdila, da niso sposobni za fizicno delo, doma pa sami hiso zidajo, do mladih druzin, kjer je mati samohranilka (in dobiva podporo) oce pa ni priznal otrok, vseeno pa zivijo skupaj na istem naslovu na poti je pa ze drugi, ce ne celo tretji otrok.

... najbrz pomeni biti samohranilka to, da jim samo ona dela zajtrk...

poweroff ::

Hja, take zadeve bis e komot preprečevalo z ustreznim nadzorom.

Tip je na bolniški. Večkrat pride inšpektor in pogleda ali je doma ali v gozdu. Če slednje - izgubi podporo. Starša sta ločena. Inšpektor pride in preveri ali živita na istem naslovu. Obrtnik je prijavil nizke dohodke - inšpektor pogleda kakšen avto ima. Itd.

Samo to ne gre. Kdo bo pa zaposloval inšpektorje??? Je treba ja državo zminimalizirat!

Al' zdaj pa spet ne?
sudo poweroff

NorK ::

Treba je zminimalizirat kjer se to da in okrepiti kjer je to potrebno. Če bo večji nadzor pomenil manjše izdatke in povečal prihodke (iz kazni), potem se jih splača zaposliti.

#000000 ::

Dost jih je ločenih in še vedno živijo na istem naslovu, iz preprostega razloga, ker noben od njiju nima denarja da bi izplačal drugega, če pa prodata pa spet za svoj delež ne dobita ničesar.

djordjevic ::

Treba je zminimalizirat kjer se to da in okrepiti kjer je to potrebno. Če bo večji nadzor pomenil manjše izdatke in povečal prihodke (iz kazni), potem se jih splača zaposliti.


E, to.

WarpedGone ::

>> Hja, take zadeve bis e komot preprečevalo z ustreznim nadzorom.

Sej, control freak. Klasični levičarski pristop. Liberalen pristop pa raje problem eliminira oz. se mu izogne, kjer se le da.
Zbogom in hvala za vse ribe

NorK ::

Odpravil jih ne boš kar tako. Zato je treba v prehodnem obdobju pač poostriti nadzor - imaš vsaj kaj od tega.

poweroff ::

Odpraviš jih pa z aretacijo ali s čisto lopato. Liberalen pristop je represiven. Očitno radi eliminirajo. :-)
sudo poweroff

Luka Percic ::

Liberalen pristop je da daš obema staršema ter otroku utd, in jih nimaš več za kaj lovit. Pa naj živita skupaj ali ločeno. Liberalen pristop je da imaš davke čimnižje, in utaja rata manjši problem.
Liberalno je da delodajalec bolniku plačuje le po individualni pogodbi- za prvo silo ima itak utd, zdravljenje pa iz zavarovalnice plačano. Tako bolniške naenkrat niso več tak problem.

donfilipo ::

Matthai>>Tip je na bolniški. Večkrat pride inšpektor in pogleda ali je doma ali v gozdu. Če slednje - izgubi podporo. Starša sta ločena. Inšpektor pride in preveri ali živita na istem naslovu. Obrtnik je prijavil nizke dohodke - inšpektor pogleda kakšen avto ima. Itd....

Hm. Morda rešitev ni tako draga in nemogoča. V naši vasi je kakih 300 fantov, ki služijo resno in zavzeto v vojski 'holly smoka'. Ker gre za mlade fante, ki se ne ustrašijo niti močnejših policajev, bi morda veljalo razmisliti ali silne kumrovške šole, ki jih imajo nekateri naši inšprektorji, pa kljub temu dobro opravljajo delo, ne bi kazalo, spremeniti v efektiven tečaj, ki bi tem mladim fantom, k podpori ki jim jo dodeluje sociala, da premostijo določene nabavne krize za prašek, dodali še kak evro za uspešno opravljene inšpekcije in jim obenem vzeli čas za nič kaj produktivno 'gangovanje'. In tako pomnožimo število vasi in vzamemo, da se jih odzove 5 procentov, se mi zdi da bi število nadzornikov na dosti poceni način drastično in efektivno zrastlo. ??Če pa seveda domnevamo da mora biti inšpektor slika i prilika Tita, častni doktor na par univerzah itd. pa seveda zadeva ni izvedljiva. Khm...veste bi samo preveril določene stvari (jeli socialni slučaj delija ili je sirotinja:) manj kompleksne od tistih, ki jih fantje v izogib konfliktom s copsi preverjajo dnevno-nočno. Z izpolnjenjem pametnega formularja bi razsvetlili zadevo. Torej?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Aja pa še nekaj moram dodati. Če ima SD in Pahorjev program karkoli skupnega z 'komunističko partijo' jaz nisem opazil. Marsikatere druge prej. Morda zaradi tega, ker so imeli in morajo opraviti 'with disaster from the past'. Veste ker poznam par ozdravljenih alkoholikov, vem da iz 'gobe' lahko zraste neprijeten nasprotnik kulture 'spiritusa':) Mene osebno ne prevarajo pezdekovski očitki kontinuitete in podobno. Kar me bega je, da je to, kar poizkušajo oživiti in pomladiti, pravzaprav nekje povozila KP kot malomeščansko levico. Torej socialdemokratsko strujo, ki je sovozila pri oblikovanju družbe blaginje v državah, ki so vendarle dodobra slika in prilika naše 'deželice'. Recimo Avstrije. Nekako se ne morem sprijazniti s tem, da vsa žeja po pridigani oblasti brez rezultatov pa vendarle ni pošla, čeravno so mašo povsem spremenili. Liberalci so bili vendarle zatirani 50 let in ko se jim da mala prilika, vendarle dosežejo nekatere rezultate se mi zdi. Vedo tudi, da ko bodo ljudje lačni in se bodo tajkuni morali voziti v blindiranih biciklih, njihovo vladanje nima več perspektive:) Pa vseeno, četudi sem notoričen levičar, menim da številke vendarle (če izvzamemo arabski inflacijski pritisk, za katerega pa šejki ne izbirajo med levo in desno, sumim celo, da če bi bili vsi obrezani in zapognjeni proti Meki, ne bi dosti pomagalo:)kažejo določene uspehe. In dokler je tako, jim nemara velja podaljšati mandat. Razen seveda, (kar priznam je čisto možno) da ne poznam dobro številk in da jih niti nihče ni poizkusil lepo predstaviti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

300 € UDT na mesec, je 3600 € na leto.

1/3 GDP bi šlo za to. 7% ostane še za vojsko, sodstvo, policijo, vlado in poslance, ob zdajšnjih obremenitvah.

Druzga ne rabmo.

A ker ni ravno HUDE in GROZNE krize, ta projekt nima nobenih šans. Še vedno bomo raje imeli fevdalce. Kakšne fevdalce?

No, "fevdalce". V tem smislu, da geometri imajo Slovenijo kot vir merjenj pri mejnih sporih sosedov, gradnjah cest in podobnem. Prisiljeni so z obstoječim sistem razmišljati tako.

Še za ribiče v Izoli to velja. Koliko ribe bodo potegnili ven, koliko jo bodo lahko prodali v notranjost in koliko bomo ljudje v notranjosti branili "slovensko morje" pred Hrvati. Ribič na obali in kmet v Prekmurju imata isti biznis model. Rajo konzumentov po Sloveniji in nek vir, ki ga monopolizirajo. S koncesijami, statusom kmeta, koncesijo za merjenje zemlje... Da o kakšnih notarjih ne govorimo.

Private enterprise bi jim že dal vetra, tem neučinkovitežem. Pridelal več pšenice, pobral več rib iz voda ... in vsega.

Tako pa .. zaljubljeni v status quo, reform ne bo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Tako pa .. zaljubljeni v status quo, reform ne bo.


Na zalost je problem v prebivalcu ne v vladi. Vsaka vlada, ki se bo sla kaksne bolj drasticne reforme, bo najebala po domace receno. Tako se je zgodilo z Jansevo vlado in tako se bo zgodilo z vsako novo vlado, ki bo kaj takega poizkusala.

Najprej bodo na cestah tovornjakarji, pol delavci sindikatov, potem zdravniki, pa sodniki.

IT industrija bi nucala sindikat, ki bi zagrozil s kontra stavko, takoj, ko bi se nekdo zacel spravljati k stavki, ker ce se IT sindikat spravi stavkat, se bo ustavilo VSE. Od vlakov, do tankerjev.

Potrebovali bi eno vlado za cas dveh mandatov. V tolikem casu bi se zacela poznati marsikatera pozitivna lastnost reform. Prej tezko.

hendriks ::


IT industrija bi nucala sindikat, ki bi zagrozil s kontra stavko, takoj, ko bi se nekdo zacel spravljati k stavki, ker ce se IT sindikat spravi stavkat, se bo ustavilo VSE. Od vlakov, do tankerjev.


BigWhale for president!

solatko ::

Volim Zmagota, saj sem za edinga prepričan, da me bo nategnu pa mu tudi zameru ne bom.

poweroff ::

Ja, vsaka vlada ob reformah doživi proteste in grožnje s stavkami. Tudi janševa.

Ampak - enake grožnje so doživeli ob spreminjanju medijske zakonodaje. Pa tam niso odnehali. Le zakaj?
sudo poweroff

Utk ::

Tam so bli protesti levičarjev, reforme pa prinesejo proteste sindikatov, delavcev, itd, to je dosti hujše kot 50 "kulturnikov".

Thomas ::

Ma ja. Tiste strojevodje mogoče še nucamo. Kaj prinese novinar RTV s sestanka mestnega sveta o popravilu ceste v Rovte, pa nikogar zelo ne zanima. Razen tistih, ki so na tisti seji sami bili. Potem so mau razočarani, ker se ne vidijo na TV.

Očitno, države niti sodniki ne ganejo prav preveč. Delali z vso paro ali samo poleg štrajka, je precej ista figa.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hokuto ::

Očitno, države niti sodniki ne ganejo prav preveč. Delali z vso paro ali samo poleg štrajka, je precej ista figa.

Onim, ki se jim fucka za pravno drzavo, je res prav gotovo ista figa ja.
doke!

poweroff ::

Ne.

Janša si je hotel medije podrediti za vsako deco, zato ni odnehal. Računal je pač, da se bo s pomočjo medijev ohranjal na oblasti.

Če bi bil enako odločen tudi na drugih področjih, bi človek rekel, da je pač idealist, ki hoče uresničiti svojo vizijo.

Ker pa ni bil, je jasno, da je bil navadna ****, ki ji je samo do oblasti.
sudo poweroff

Thomas ::

Ne da se jim lih fucka za pravno državo. A izenačenje njihovih plač s poslanskimi regardless na večanje zaostankov, jim je vendarle pomembnejše od pravne države.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32568208 (61602) nevone
»

Liberalci (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21311641 (8180) Karaya 52
»

Ustanavlja se liberalna stranka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11010997 (7460) Jst
»

Zbogom Drobnič (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
847505 (5109) mtosev
»

Reforme na mizi (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
81835724 (22834) Thomas

Več podobnih tem