» »

ATX PC v ležeče ohišje

ATX PC v ležeče ohišje

Ovchka ::

Imam zaenkrat stoječe, dolgo in visoko ohišje, v katerem je spravljen na matični ASUS P5B-deluxe procesor C2D E6600, grafična NVidia GeForce 8800GTS in Enermax Liberty 500W. Druge komponentne niti ne štrlijo toliko in se jih da prestaviti, ukiniti,... Tak PC bi rabila spraviti v ležeč položaj za uporabo v dnevni sobi (varianta HTPC). Gledala sem že dosti ohišij in nobeno nekako ne pride najbolj v poštev, ker ima ali nezadostno ventilacijo ali pa je prenizko. Grafika se greje in rabi nek dovod zraka, ampak ne bi pa zdaj rada, da bi mi PC v dnevni sobi brnel zaradi ventilatorjev.
Ima kdo kak nasvet kakšno ohišje bi prišlo za to v poštev?
Navsezadnje lahko spravim sedanji PC v originalni obliki v dnevno sobo, edino omara bi potem morala biti dovolj široka, da bi ga skrila. Tukaj imam proste roke, ker bom omaro naredila sama, vseeno pa ne bi rada videla, da bi mi vzela preveč prostora..

Gledala sem sicer tole: CM Media 282, ampak ga na slo trgu nikjer ni :(
Qapla' Balth je'

Opkow ::

Tukaj dobis namenska HTPC ohisja.

Sicer ne vem kaksno ohsije imas trenutno, vendar ga lahko das tudi v lezeci polozaj. Glej samo to, da bo tudi maticna plosca v lezecem polozaju.

Ovchka ::

Trenutno imam Antec P182. Malo je veliko, da bi bilo v dnevni (rabila bi prostor visok in globok 60cm, širok pa 30cm, če bi hotela imeti tudi kaj ventilacije in zraka ob ohišju). Ga dat ležat niti ni tolikšen problem kot pa postrani DVD-RW. Če bi ostala na tem, bi ga že imela pokonci, vseeno je pa bolj priročno imet že ohišje, ki ga lahko postaviš ležat brez večjih problemov glede DVDjev.
Qapla' Balth je'

Oktan ::

Zanima me če kdo uporablja ali pozna kakšno dobro ležeče ohišje, zelo vredu mi je fractal design node 605 LINK vendar iščem še kakšno cenejšo varjanto.

SimplTech ::

Če ti je všeč Fractal, potem sklepam da iščeš nekaj z umirjenim dizajnom, brez nekih načičkanih in svetlečih displajev in takih stvari.

Mogoče pogledaš za Silverstone, ki ima čiste in ravne linije. Recimo modeli SST-GD05B, SST-GD06B in SST-GD07B. Cene GD05 so okoli 100 EUR, GD06 in 07 pa okoli 140 EUR.

mailer ::

Še ene všečna a zelo draga ohišja.

SimplTech ::

@mailer: sem imel pred leti Thermaltake DH 101 model.

Stvar je bila draga, a sem bil na koncu zelo razočaran. Res izgleda lepo, a funkcionalnost ima čisto mimo. Hlajenje prav tako (glasno in neučinkovito). Uporabnost sprednjega ekrana je zelo omejena (deluje v kombinaciji z bugastim programom od Soundgrapha, ki te ekrane izdeluje). Jaz bi se jih izognil.

mailer ::

Predvidevam, da je za Ovchko tako ali tako predrago. Je pa tehnologija izpred par let zelo napredovala, pa tudi ventilatorji ot Tt-ja menda niso najboljši in jih zamenjaš z drugimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mailer ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27856198 (32923) Netrunner
»

Dva računalnika v enem ohišju.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81772 (1404) Netrunner
»

rad bi sestavil multimedia PC za v "dnevno sobo" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1139388 (4473) enrique
»

HTPC..kaj kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
51111 (1026) DJ MartiNi
»

HTPC ohišja

Oddelek: Zvok in slika
384733 (3502) oolh

Več podobnih tem